Motivoituneet valmentajat starttasivat HKVT-koulutuksen: "Todella inspiroiva ympäristö"

31.5.2017 Huippukoripallovalmentajatutkintoa suorittamaan valitut 18 valmentajaa aloittivat vuoden mittaisen koulutuksensa Kisakalliossa.

Huippukoripallovalmentajatutkintoon valitut valmentajat aloittivat opintonsa Kisakalliossa. Kuva: Antti Koskelainen

Ensimmäisen jakson päätavoite oli perehtyä tarkemmin koulutuksen sisältöön ja verkostoitua muiden kurssilaisten kanssa.

Viikonlopun aikana valmentajat suorittivat kuntotestit ja pohtivat vastuukouluttaja Jyri Lohikosken johdolla lahjakkuuden merkitystä koripallossa. Tarkemmin perehdyttiin myös koripallon lajianalyysiin ja moderniin koripallon fyysiseen harjoitteluun.

- Yhdellä sanalla kuvattuna ensimmäinen jakso oli huikea. On hienoa opiskella tuollaisessa ryhmässä, missä kaikki suhtautuvat intohimoisesti valmennukseen ja lajiin. Todella inspiroiva ympäristö opiskeluun, Pinja Laitinen kehuu.

Tampereen Pyrinnön B-tyttöjä valmentava Laitinen tekee päätyökseen henkilökohtaista valmennusta liikunnan parissa ja kokee vahvuuksikseen myös koripallon parissa juuri fysiikkavalmennuksen sekä henkisen valmennuksen. HKVT-kurssilta hän hakeekin lisää osaamista lajivalmennukseen ja taktiseen puoleen.

- Verkostoituminen on ollut myös iso odotus ja sitä varmasti tuossa saakin. Paljon on uutta tulossa ja mielenkiintoisia asioita, Laitinen odottaa.

Keskustelut ja ajatusten vaihtaminen muiden valmentajien kanssa ovat iso osa huippukoripallovalmentajatutkintoa. Korihaiden korisliigajoukkuetta luotsaava Jarno Nikula kehuu Laitisen tavoin ensimmäisen jakson tuoneen runsaasti uusia ajatuksia valmentamiseen.

- Jakson lopussa keskusteltiinkin jo paljon ja monesta asiasta olen kollegoiden kanssa samaa mieltä. Kaikki ovat tosissaan opettelemassa uusia juttuja ja vahvistamassa omaa valmentamisen näkökulmaa, Nikula kertoo.

- Odotan vuodelta erityisesti sitä, että saan uusia ideoita ja opin uutta. Erityisesti minua kiinnostavat fysiikkavalmennus sekä se, että pääsee kiinni tämän hetken valmennustrendeihin. On myös tärkeää, että saa apua jokapäiväiseen tekemiseen – jo ihan tietotekniikan hyödyntämisestä lähtien.

HKVT vaatii valmentajilta paljon ja jo ensimmäinen jakso oli työntäyteinen. Vaatimustaso kurssilla on kova, mutta Nikula jakaa kehuja kouluttajille.

- Kurssin vetäjistä näki, että he ovat täysillä mukana. On hienoa nähdä, miten tärkeä juttu tämä on myös heille, Nikula painottaa.

Huippukoripallovalmentajatutkinto on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus (taso III) ja se oikeuttaa A-valmentajaluokitukseen, joka antaa kelpoisuuden toimia nuorten maajoukkuevalmentajana sekä valmentaa kaikilla sarjatasoilla kansallisessa koripallossa.

Vuoden kestävä koulutus sisältää seitsemän lähijaksoa, jotka järjestetään muun muassa nuorten PM-kisojen (27.-30.6., Lohja / Kisakallio), Baltic Sea Basketball Cupin (2.-5.1.2018, Tallinna) sekä miesten EM-kilpailujen yhteydessä (1.-3.9., Helsinki).

 
14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

8.1.2022 10:01 Pääjuttu

Suomaisvalmentajat loistavat Euroopassa – menestyksen takana tukku syitä

Kansallisia mestaruuksia, mitalisijoja ja kärkipaikkoja, kansainvälisten liigojen lopputurnauksia, maajoukkueiden päävalmentajapestejä – suomalaiset ammattivalmentajat ovat olleet kovaa valuuttaa Euroopan sarjoissa 2020-luvulla. Lassi Tuovi (Strasbourg), Tuomas Iisalo (Bonn) ja Anton Mirolybov (Gmunden) näkevät menestyksen taustalla ison tukun taustatekijöitä.

8.12.2012 Haastattelu

All Star –valmentajat: ”Eteenpäin mennään koko ajan”

Suomen lupaavimmat vuonna 1998 ja sen jälkeen syntyneet nuoret koripalloilijat kerääntyivät alkuviikolla Vierumäelle kauden toiselle All Star –leirille, joilla kartoitetaan paitsi kykyjä nuorten maajoukkuetoimintaan myös totutetaan pelaajia maajoukkueiden yhteiseen pelitapaan sekä maajoukkuetason harjoitteluun. All Star -päävalmentajat Harri Jokela (tytöt) ja Ville Tuominen (pojat) olivat leirin päätyttyä tyytyväisiä näkemäänsä.

20.12.2009 Haastattelu

15-vuotiaiden maajoukkueiden päävalmentajat haastattelussa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet toimivat nuorten maajoukkuevalmennuksessa niin sanottuina sisääntulomaajoukkueina, joiden tarkoitus on antaa pelaajille valmiuksia osallistua tulevina vuosina täysipainoiseen harjoitteluun maajoukkueurheilijana.

10.11.2003 Haastattelu

Kirjaennakko: Indy 2002 – Maailman huippujen joukossa

Suomen Urheilumuseosäätiö julkaisi 10.11.2003 Mikko Simonin kirjoittaman koripallokirjan "Enemmän kuin peli - menestystä elämässä ja koripallossa". Koris.net tarjoaa lukijoille ennakko-otoksia kirjasta. Neljäntenä ja viimeisenä ote, jonka aiheena Indianapoliksessa pelatut MM-kisat 2002, joissa Henrik Dettmannin valmentama Saksa saavutti MM-pronssia.

7.11.2003 Haastattelu

Kirjaennakko: Timo Makkonen – Michael Jordanin bisneskumppani

Suomen Urheilumuseosäätiö julkaisee 10.11.2003 Mikko Simonin kirjoittaman koripallokirjan "Enemmän kuin peli - menestystä elämässä ja koripallossa". Koris.net tarjoaa lukijoille ennakko-otoksia kirjasta. Kolmantena ote, jonka aiheena Timo Makkonen – Michael Jordanin bisneskumppani.

5.11.2003 Haastattelu

Kirjaennakko: Hanno Möttölä – Käpylän kundi

Suomen Urheilumuseosäätiö julkaisee 10.11.2003 Mikko Simonin kirjoittaman koripallokirjan "Enemmän kuin peli - menestystä elämässä ja koripallossa". Koris.net tarjoaa lukijoille ennakko-otoksia kirjasta. Toisena ote, jonka aiheena Hanno Möttölä – Käpylän kundi.

3.4.2024 15:49 Susi All Star

Muistutus: SUSI All Stars -leirityksen ilmoittautuminen 2010–2011 syntyneille pelaajille auki 21.4. asti

Koripalloliiton maajoukkueohjelman eli Suden polun ensimmäinen askel, SUSI All Stars -leiritys, käynnistyy taas kesäkuussa. Seuravalmentajat vastaavat vuosina 2010–2011 syntyneiden pelaajiensa ilmoittamisesta leiritykseen 21.4.2024 mennessä.

3.4.2024 09:27 Koulutus

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden 1.3. kurssin Savonlinnassa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden 1.3. kurssin Savonlinnassa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

2.4.2024 13:04 Valmentajat

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Salossa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Salossa yhteistyössä seuran kanssa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia valmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kolme viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä.

Näytä lisää vastaavia