Naarassudet päättää EM-karsintaurakkansa Ruotsissa

22.11.2016 Suomen naisten maajoukkue, Naarassudet, pelaa huomenna keskiviikkona 23.11. kello 21:00 Suomen aikaa viimeisen EM-karsintaottelunsa vuoden 2017 EM-kisoihin. Jatkohaaveensa jo menettänyt Suomi kohtaa Luleån Pontushallenissa Ruotsin, joka elättelee vielä toivoa jatkokarsinnoista. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikän mukaan Ruotsilla riittää yksilötaitoja ja länsinaapuri pelaa ahneesti palloa sisälle.

Naarassudet kohtaa huomenna Luleåssa Amanda Zahuin tähdittämän Ruotsin. Kuva: Francois Perthuis.


Yksilötaidollisesti loistavan Ruotsin päätähdet ovat 196-senttinen ja 113-kiloinen  sentteri Amanda Zahui ja kolmospaikan pitkäraajainen Farhiya Abdi, jotka molemmat ovat keränneet kannuksiaan jo WNBA:ssa asti. Unohtaa ei voi myöskään Ruotsin naiskoripallon ikoneita eli Eldebrinkin siskoksia Fridaa ja Eliniä.
 

Töölön Kisahallissa helmikuun loppupuolella Suomi oli lähellä yllättää Ruotsin täyden ”Kisiksen” hurmoksessa. Tuolloin EM-kisojen vakiokävijäksi noussut Ruotsi ratkaisi 49-59-voiton vasta viimeisillä minuuteilla.
 

– Tietyllä tavalla Ruotsi on joukkueena vaikeasti skoutattava, sillä heidän valmentajansa on vaihtunut. Mutta se verran informaatiota on tippunut, että he eivät ole kaikkea pystynyt laittamaan uusiksi. Se mitä on nähty ja koettu, niin he haluavat mennä sisään. Heidän taktiikkaansa iso osa on voittaa koolla, Räikkä aloittaa.
 

– Laajan ison kaluston lisäksi heiltä löytyy takakentältä ja kolmospaikalta taitavia pelaajia. Palataan jälleen samaan asiaan, kun vuoden alussa Kisahallissa: nyt mitataan meidän joukkuetekeminen ja heidän yksilötaidot.
 

– Mielenkiintoisen mausteen peliin tuo se, että he laskevat kuinka monta pistettä heidän pitää voittaa, jotta pääsevät jatkokarsintoihin. Itse emme ole sitä laskeneet, mutta tiedämme, että se on hemmetin paljon.
 

– Heiltä tulee varmasti nopeita ratkaisuja, aggressiivista puolustusta ja prässejä. Espanja-peli toimi hyvänä valmistautumisena, koska heidän prässäämisensä jälkeen tiedämme mitä tehdä.

Seuraa heitä Ruotsilta

Farhiya Abdi (188 cm/24 vuotta): ”Kolmospaikan urheilullinen, näyttävä nuori nainen, jolla on hyvä pull-up-hypäri sekä pystyy viemään puolustajansa postiin.”
 

Amanda Zahui (196/23): ”Sisäpelaaja, jolla on iso kroppa. Hyvässä kunnossa, hänestä näkee, että on harjoitellut hyvin. Vaarallinen post-pelaaja ja kaiken lisäksi erinomainen kolmosten heittäjä. Ei ole sieltä helpoimmasta päästä puolustaa.”
 

Frida Eldebrink (175/28): ”Röyhkeä korintekijä. Tykkää ajaa enemmän kuin heittää. Samoin kuin aiemmin mainitut, pelaa isolla tunteella, niin hyvässä kuin pahassa.”

Pelaajia luonnehti Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä.

 
21.11.2018 22:53 Susiladies

Romania pinnisti Susiladiesin ohi EM-karsintojen päätösottelussa

Susiladiesin kolmen neljänneksen johto ei riittänyt Cluj-Napocassa, kun Romania ravasi väkisin rinnalle ja lopulta ohitse 71-60 (28-34). Täten Susiladies jäi ilman voittoja EM-karsinnoissa.

20.11.2018 14:23 Susiladies

Walker ja Marginean Romanian kulmahampaat

Susiladies saa vastaansa keskiviikkoiltana EM-karsintojen päätösottelussa Romanian Cluj-Napocassa. Susiladiesin valmentaja Jussi Räikkä kuvailee Romaniaa joukkueeksi, jonka korintekovastuu keskittyy Ashley Walkeriin ja Gabriela Margineaniin.

19.11.2018 12:24 Susiladies

Susiladies lievin muutoksin Romaniaan

Susiladies lähtee keskiviikon EM-karsintaotteluun Romaniaa vastaan miltei samalla kokoonpanolla, joka nähtiin lauantaina Töölön Kisahallissa Sloveniaa vastaan. Romania ja Susiladies kohtaavat keskiviikkoiltana Cluj-Napocassa.

17.11.2018 21:26 Susiladies

Susiladies pisti voittamattoman Slovenian tiukille Töölössä

Töölön Kisahallissa Slovenia eteni vuoden 2019 EM-kisoihin nitistämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Suomi pisti oivasti kampoihin E-karsintalohkoa puhtaalla pelillä dominoivaa Sloveniaa vastaan, mutta vieraiden pelirutiini oli lopulta liikaa.

9.8.2018 08:37 Pääjuttu

Susiladies saa vastaansa valmistavissa maaotteluissa Viron

Marraskuun EM-karsintaikkunaan valmistautuva Suomen naisten maajoukkue kohtaa ensi viikolla Viron kahdesti vieraissa. Tiistaina 14.8. ja keskiviikkona 15.8. Susiladies ottaa mittaa Virosta Paidessa.

15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 EM-karsinnat

Susiladies-valmentaja Jussi Räikkä: ”Henkinen kapasiteetti saatava paremmin käyttöön”

Suomen naisten maajoukkueen valmentaja Jussi Räikkä näkee, että nuori joukkue on mennyt marraskuusta paljon eteenpäin, mutta kaipaa parketille vielä lisää pelirohkeutta.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

Näytä lisää vastaavia