Naisten divarijoukkueiden valmentajat ”piinapenkissä”

11.10.2007 Koripallon naisten I-divisioonassa sarjanousuun tähtäävä Joensuun Kataja on saanut muiltakin divisioonajoukkueilta suosikin viitan kannettavakseen. Tasaisessa sarjassa valmentajat ovat nostaneet pelaajien kehittymisen kohti naisten SM-sarjaa yhdeksi tärkeimmistä tavoitteista. Koris.net istutti päävalmentajat ”piinapenkkiin” kysyäkseen 6.10. käynnistyneen sarjan ennakkotunnelmia.

Naisten I divisioonan valmentajille esitettiin seuraavat kysymykset:

  1. Arvio joukkueestasi?
  2. Joukkueen tavoitteet?
  3. Joukkueen ja sarjan avainpelaajat?
  4. Ennakkosuosikit sarjassa?

Mirka Jarchovska, Espoo Akatemia

1. Joukkue on nuori ja innokas. Meillä on kokoamisvaihe vasta päällä. Pelitapa tulee olemaan aggressiivinen ja vaihteleva. 

2. Kehittää nuoria pelaajia ylöspäin naisten SM-sarjaa varten.

3. Sarjasta löytyy muutama kokenut ja muutama nouseva nuori pelaaja, joten uskoisin heidän nousevan esiin. 

4. Ennakkosuosikkia on vaikea nimetä, koska ei ole paljoakaan tietoa muista joukkueista. Ehkä Joensuun Kataja.

Jouni Katajisto, Forssan Koripojat

1. Valmistautuminen ei sujunut parhaalla tavalla, itse asiassa meillä oli hyvinkin rikkonainen kesä. Joukkueen kokoonpano selvisi vasta syyskuun viimeisellä viikolla, joten hirveän suuria odotuksia ei voi olla.

2. Tietenkin jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja tapellaan viimeiseen summerin soittoon saakka. Katsotaan joulutauolla, missä olemme.

3. Joukkue on sekoitus kokemusta ja hurjaa nuoruuden intoa. Varsinaisia avainpelaajia ei ole, mutta uskotaan ja toivotaan joukkueen tasaiseen suoritusvarmuuteen läpi kauden.

4. Ehdoton ennakkosuosikki on Kataja; kokemusta + uudet vahvistukset. Seuraavana tulee Puhuttaret; selkeä II-joukkue, jossa pelaajatkin tietävät sen.

Pasi Salervo, Helsingin NMKY Gorilla Team

1. Joukkue on tulvillaan nuoria tulevaisuuden pelaajia. Suurin osa pelaajista on vielä tämän kauden jälkeenkin A-tyttöikäisiä. Yhteinen valmistautuminen on ollut hajanaista naisten edustusjoukkueen kanssa tehtävän yhteistyön takia, mutta tämä ei aiheuta harmia, sillä joukkue lähtee sarjaan etenkin pelaajia kehittääkseen.

Joukkue yrittää pitää peleissä vauhtia yllä ja korvata kokemattomuuden periksiantamattomuudella. Kokoonpano vaihtelee pelistä toiseen ja alustavalta pelaajalistalta löytyy 25 pelaajan nimi. Osa pelaajista pelaa pääsääntöisesti naisten SM-sarjaa, mutta käy rinnakkaislisenssin turvin hakemassa peliaikaa ja vastuuta divarista. Suurin osa pelaajista pelaa myös juniorisarjoja ja heitäkään ei ole tarkoitus kuormittaa liikaa, joten vastustajat joutuvat arvuuttelemaan Gorilla Teamin kokoonpanoa aina alkulämmittelyyn asti.

2. Joukkueen tavoitteena on kehittää mahdollisimman paljon pelaajia kohti kovempia sarjoja, jota varten sarjapaikka on tarkoitus pitää seuran hallussa. Toivottavasti vuoden päästä pystymme nostamaan naisten edustusjoukkueeseen jälleen lisää nuoria pelaajia, joilla on jo kokemusta kovista peleistä. Sarjan tulostavoitteeksi pelaajisto ilmoitti halun voittaa enemmän pelejä kuin hävitä.

3. Joukkueen avainpelaajat tulevat varmasti vaihtumaan pelistä toiseen, mutta toivottavasti joukkueen kolme vanhinta Tessa Lankinen, Maija Alasentie ja Emmi Palm pystyvät pelikokemuksellaan näyttämään kokemattomammille pelaajille mallia.

Katajassa on paljon kokeneita ja ratkaisuvalmiita pelaajia, joista kuka tahansa saattaa yltyä koviin suorituksiin, mutta etenkin Saara Lind tulee varmasti takomaan kovia tilastoja. Orimattilan nuoret pelaajat Hanna Vapamaan ja Vilja Kesäsen johdolla tulevat yllättämään monet kauden aikana. Myös Puhuttarien Anu Konkola tulee aiheuttamaan monille joukkueille ja etenkin valmentajille harmaita hiuksia tai jopa hiustenlähtöä.

4. Kataja jo pelkästään pelaajalistansa perusteella. Harvalla joukkueella on juoksuttaa kentälle sellaista määrää mestaruussarja- ja divisioonakokemusta kuin heillä. Langetan suoran nousijan paineet Joensuun suuntaan. Keravan yhtenäisellä nipulla on nyt vuosi enemmän kokemusta divaripallosta, joten uskon heidän kovana kotijoukkueena olevan toinen joukkue, jota nousu varmasti kiinnostaa.

Muut joukkueet ovat joko seurojensa kehitysjoukkueita tai ikärakenteeltaan niin nuoria, että tosissaan nousua ei varmasti vielä tavoitella. Näistä joukkueista ainakin Puhuttarien ja Orimattilan Jymyn nuoret joukkueet tulevat varmasti olemaan kauden lopussa kärkikahinoissa. Etenkin Puhuttaret ovat varmasti tällä kaudella vahvoja, koska heillä on paljon nuoria ja sporttisia pelaajia, joita eivät enää A-junioripelit kuormita.

Marko Tuononen, Joensuun Kataja

1. Aggressiivista puolustusta ja hyvää kontrollia hyökkäykseen.

2. Sarjavoitto.

3. Omassa joukkueessa toivottavasti on monta avainpelaajaa, sillä jos aikoo voittaa sarjan, on löydyttävä ratkaisijoita laajalta rintamalta. Varmasti mielenkiintoisin muun joukkueen pelaaja tulee olemaan Orimattilan Jymyn amerikkalaispelaaja.

4. Akatemia; Laajalla rintamalla lahjakkuutta. ToPo II; Kokemusta ja osaamista vaikka muille jakaa. Orimattilan Jymy on niin sanottu musta hevonen, koska heillä on lahjakkaat junnut+jenkki.

Kari Haltsonen, Keravan Kori-80

1. Joukkueemme on viime vuoden kaltainen, loukkaantuneet Outi Morottaja ja Meiju Korhonen ovat joukkueessa taas mukana. Maiju Kosunen ja Nelli Nissinen ovat järjestäneet opiskelunsa siten, että pystyvät entistä paremmin olemaan joukkueessa mukana. Valmistautuminen on joukkueella ollut edellistä vuotta parempaa ja joukkueen kunto on hyvä. Pelitapa on viimevuotisen kaltainen tiukasti puolustava ja tarkasti heittävä joukkue.

2. Joukkueen tavoitteena on parantaa viimevuotista sijoitusta, mikä oli seitsemäs.

3. Keravan joukkue muodostuu hyvästä joukkuepelaamisesta, ja joukkue on erittäin tasainen. kaikki pelaajat ovat avainpelaajia. Sarjasta on hyvin vaikea nostaa esiin avainpelaajia, mutta kaikki yli 185-senttiset ovat meidän lyhyelle joukkueelle pahoja.

4. Sarjan parhaat joukkueet tulevat paikkakunta-akselilta Joensuu, Turku ja pääkaupunkiseutu. Joukkueista ehkä Kataja ja Puhuttaret ovat suurimpia ennakkosuosikkeja.

Hannu Kesänen, Orimattilan Jymy

1. Meillä on joukkue, joka pelaa nopeaa peliä, puolustaa kovaa ja pyrkii luovaan iloiseen pelitapaan. Olemme saaneet valmistautua kauteen koko joukkueen voimin erittäin hyvin koko kesän ajan. Ei ole ollut loukkaantumisia tai muita ongelmia, joten hyvin mielin voidaan lähteä kauteen.

2. Uutena joukkueena sarjassa virallinen tavoite on sarjapaikan varmistaminen.

3. Meidän ryhmämme on tasainen ja kuka tahansa voi nousta otteluissa avainpelaajaksi. Muista joukkueista nostaisin esiin Katajan Saara Silvosen, joka on hyvä piristysruiske koko sarjalle.

4. Joensuun Kataja on ihan selvä suosikki, sillä heillä on kokenut ryhmä ja hyviä yksilöitä. Muutoin on vaikeampi sanoa, sillä joukkueiden kokoonpanot ovat muuttuneet viime kaudesta.

Olli Nummi (joukkueenjohtaja), Puhuttaret

1. Puhuttaret pelaavat edellisten vuosien tapaan nopeaa hyökkäyspeliä ja tiukkaakin tiukempaa puolustuspeliä, jossa mottona on ”periksi ei anneta”.  Edellisvuosista poiketen joukkueen runko koostuu juniori-iän juuri ylittäneistä pelaajista, mutta kauden aikana monet a-ikäiset tulevat vakiinnuttamaan paikkansa pelaavassa kokoonpanossa. Joukkueella on uusi valmentaja, Fabrizio Velardi, joka tuo kansainvälistä osaamista vantaalaisryhmän otteisiin.

2. Tavoite on kehittää pelaajia ylempää sarjatasoa varten, olla se tuikitärkeä linkki juniorivuosien jälkeen ennen pelaajan kasvamista valmiiksi SM-sarjan tarjoamiin haasteisiin.  Puhuttaret pyrkii tarjoamaan pelaajilleen hyvän harjoittelun ja kovien pelien avulla kivuttoman siirtymisen uralla eteenpäin.  Hyvistä yksilöistä muokataan samalla toimiva kokonaisuus, jolloin joukkueen tavoitteet tulevat esiin.  Puhuttaret oli viime vuonna sarjassa viides, ainoastaan yhden voiton päässä kakkossijasta ja sarjan puolivälin paremmalle puoliskolle on tavoite tänäkin vuonna.

3. Puhuttarien avainpelaajia tulee varmasti olemaan Anu Konkola ja Sofia Ukkonen, jotka viime kaudelllakin aiheuttivat päänvaivaa jokaiselle vastustajalle.  Paluun Puhuttarien vakiokokoonpanoon tekevä Laura Alhonsalo on tervetullut lisä joukkueen tehoihin.  Sarjassa tulee olemaan monia ratkaisevia pelaajia.  Katajan Leinonen-Aaltonen-Silvonen-Lind-Kinnunen-Kumpulainen-Lintunen on seitsikko, joka ratkaisee monia otteluita ja onhan HNMKY Gorillojen listoilla jopa naisten maajoukkuueessakin debytoineet Henna Salomaa ja Linnea Oljemark.  OrJyn amerikkalaisvahvistus Maxienne White tulee puolestaan olemaan yksi sarjan puhutuimmista pelaajsta.  Juniori-ikäisistä on lisäksi esim Meriem Eerikinharju, Kia Ignatius, Jutta Jortikka, Vilja Kesänen sekä Sandra Välikoski pelaajia joiden kehittymistä on kauden aikana syytä seurata.

4. Sarjassa on kaksi selkeää ennakkosuosikkia; Kataja ja OrJy.  Kataja oli jo viime kaudella vahva.  Heidän heikkous oli viellä tuolloin liian kapea penkki, mutta se ongelma on kolmen hyvän vahvistuksen myötä hävinnyt olemattomiin.  Sarjanousija OrJylla on ehkäpä kovin A-tyttöjoukkue tällä hetkellä ja samat tytöt pelaavat myös Naisten I Divaria.  Siihen pakkaan kun lisätään vahvistus rapakon takaa, niin on helppo kuvitella joukkueen oman tavoitteenkin olevan aivan muualla kuin satunnaisten kotivoittojen napsimisessa.  Orjy jäänee Katajan taakse, koska kahden kovan sarjan pelaaminen on A-tytöille yllättävän raskas kokemus ja jossain vaiheessa OrJy joutuukin antamaan voimien hiipumisen takia oikkuisen tasoitusta muille.

Anssi Laiho, ToPo

1. Joukkue on nuori ja kokemusta hakemassa. Kesäharjoittelu sujui siihen aktiivisesti osallistuneilta hienosti. Pelitapa alkaa varmaan hahmottua vasta kevättalvella, mutta liikkuvuus on kaiken lähtökohta.

2. ToPon nais- ja tyttökoripallon asteittainen ylöspäinvieminen pelaajalähtöisesti. Yksi harjoitus ja peli kerrallaan kokemusta ja voittoja metsästämässä.

3. Kaikkia tarvitaan. Eikö se kuitenkin ole niin, että joukkue on juuri niin heikko kuin sen heikoin lenkki on?

4. Sarjassa on useita hyviä joukkueita. Joensuun Kataja tulee olemaan kova.

Mari Wuorenjuuri, ToPo II

1. ToPo II koostuu pääasiassa 70-luvulla syntyneistä aikuisista, joista suurin osa on koripallourallaan pelannut SM-sarjassa. Pelaajia löytyy sopivasti jokaiselle pelipaikalle ja joukkueen runko on ollut yhdessä jo useita vuosia. Valmistautuminen kauteen tapahtuu pääosin omaehtoisesti. Joukkueessa on monta kovakuntoista juoksijaa, jotka ovat osallistuneet marathoneille tai puolimarathoneille. Kesällä on ollut yksi pelivuoro ulkokentällä ja sisävuorot alkoivat syyskuun alusta.

Joukkue pelaa peruskoripalloa; hyökkäys ja puolustusmuotoja vaihtamalla. Olemme myös vuosien varrella omaksuneet pelikuvioita monilta nimekkäiltä valmentajilta: Kaminen, McCarthy, Suvanto, Järvimaa...

2. Tavoitteena on pelata iloista koripalloa ja tehdä kiusaa nuoremmille vastustajille voittamalla mahdollisimman monta peliä. Toivottavasti tänä vuonna Topo II on Topo:n I. Katsotaan mihin rahkeet riittävät. I divisioonan pelaajien keski-ikä tuntuu alenevan vuosi vuodelta, mutta onneksi joukkueemme tasapainottaa tätä jonkin verran.

3. ToPo II on tasainen joukkue, jossa monta avainpelaajaa. Sentterien Laura Tuukkanen ja Sanna Saarinen onnistuminen ja terveenä pysyminen on joukkueen menestyksen avain.

I divisioonan muiden joukkueiden pelaajia en tunne, mutta Kataja kuulemma vahvistunut viime vuodesta, joten uskon, että sinne siirtynyt kovan luokan vahvistuksia.

4. Kataja - kokeneimmat pelaajat ToPo II rinnalla.

Jussi Räikkä, Turun Riento

1. Joukkueeni on todella nuori, käytännössä A-juniorijoukkue muutamalla yli-ikäisellä lisättynä. Ryhmä on kuitenkin täynnä lupaavia pelaajia, joilla on kaikki edellytykset pelata tällä tasolla jo hyviä pelejä. Osalla junioreista alkaa olla tältä sarjatasolta jo kokemustakin. Valmistautumisemme kauteen sujui vaihtelevasti. Aloitimme toukokuussa isolla ryhmällä ja kaikki näytti juhannukseen saakka tosi hyvältä. Sen jälkeen harjoittelua koettelivat lukuisat poissaolot maajoukkuetehtävien sekä joidenkin pelaajien päätökset pelihommien lopettamisesta. Vaikka heinäkuu oli meille vaikeaa aikaa, pääsimme siitä yli ja elokuusta lähtien homma on taas maistunut urheilulta.

Joukkueen rakenne muuttui viime kaudesta aika paljon. Suurimmat muutokset aiheuttivat Laura Hännisen vetäytyminen alempiin sarjoihin työkiireiden takia, kapteeni Katri Kettusen selkävaivat ja Krista Kojon päätös palata kotimaisemiin. Näin kolme pelaajaa on poissa viime kauden aloitusviisikosta. Tilalle on kuitenkin tullut nuoria ja nälkäisiä pelaajia, joita yritämme viedä eteenpäin.

Joukkueen pelitapa on toivottavasti aggressiivisuuteen ja nopeatempoisuuteen pyrkivää, kuten aiemminkin, mutta uskoakseni joukkue on tällä hetkellä myös valmiimpi pelaamaan puolen kentän koripalloa. Ainakin siihen on harjoittelussa panostettu.

2. Joukkueen omia tavoitteita ei vielä ole asetettu, vaan joukkue asettaa ne sarja-avauksen kynnyksellä. Joukkue lähtee kuitenkin varmasti parantamaan vaikeaa viime kautta. Saimme tuolloin mahdollisimman huonon alun sarjaan osin huonon pelillisen valmiuden takia ja toivomme, että olemme noista virheistä oppineet ja suhtautuneet pelillisiin asioihin suuremmalla vakavuudella. Lisäksi tavoitteenamme on jatkuvasti kehittää pelaajiamme sekä tuoda vuosittain uusia nimiä I-divisioonatasolle kehittymään. Toivon myös, että mahdollisimman moni pelaajistamme pääsee ja haluaa lähteä koittamaan siipiään SM-sarjatasolle. Se ei valitettavasti ole tällä erää Turussa mahdollista, joten pelipaikkoja etsitään sitten muualta. Toivottavasti esitykset I-divisioonassa sekä harjoittelu ovat sillä tasolla, että heistä ollaan tulevaisuudessa kiinnostuneita.

3. Joukkueemme on tällä hetkellä hyvin tasainen ja uskon, että isoon rooliin nousee moni pelaaja. En kuitenkaan halua nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esille. Uskon, että kauden aikana monet eri pelaajat ovat yksittäisissä otteluissa tärkeimpiä pelaajia. Kun kausi on pelattu, nähdään kenen otteet kantoivat tasaisimmin.

Muiden joukkueiden avainpelaajia on myöskin vaikea arvioida, kun minulle saakka ei ole kokoonpanotietoja juurikaan tullut. Todennäköisesti Katajaa kantaa kolmikko Aaltonen, Silvonen ja Lind. Orimattilan Jymyllä on hyvä joukkue, mutta sekin on nimenomaan joukkue ja se tulee pärjäämään tasaisuudellaan. Toki ryhmässä on huippuyksilöitä, kuten Hanna Vapamaa ja Vilja Kesänen. Akatemian riveissä varmaan nähdään kauden aikana monia hyviä pelaajia Teamin nuorisokaartista.

4. Kai se suosikki on Kataja pelaajalistansa ansiosta. Tosin niinhän se taisi olla suosikkien joukossa viimekin kaudella, muttei saanut peliään kulkemaan. Joukkue on kuitenkin paperilla vahva ja ennen kaikkea suhteellisen kokenut joukkue, joten asioiden onnistuessa edes jollain tavalla uskon, että Kataja täydentää SM-sarjaa seuraavalla kaudella. Katajan kovimmaksi haastajaksi ennustan Orimattilan Jymyä. Joukkueella on kova itseluottamus, pitkä yhteinen kokemus ja muutama huippuyksilö. Ennustan, ettei joukkue häviä kotonaan yhtään ottelua ja napsii vieraista joka toisen. Se riittää sarjassa kakkossijalle. Näiden jälkeen on tasaista ja sijoilla 3 – 10 voi sijoittua kuka tahansa.

Naisten I-divisioonan seuraavat ottelut:

to

11.10.

FoKoPo

-

TuRi

19:30

Feeniks

pe

12.10.

Kori-80

-

HNMKY Gorilla

18:30

Killan Koulu

su

14.10.

ToPo

-

ToPo II

 

 

to

18.10.

Akatemia

-

Puhuttaret

17:30

Tapiolan urheiluhalli

la

20.10

ToPo II

-

HNMKY Gorilla T

13:20

Töölön Kisahalli

su

21.10.

Puhuttaret

-

Kori-80

12:00

Martinlaakson koulu

su

21.10.

Kataja

-

Akatemia

15:00

Joensuun urheilutalo

su

21.10.

TuRi

-

OrJy

13:00

Nunnavuoren palloiluhalli

su

21.10.

ToPo

-

FoKoPo

15:20

Töölön KisahalliLisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_i_divisioona/
 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

9.4.2018 Ajankohtainen

Catz II ja Tapiolan Honka lunastivat sarjapaikat I divisioonien nousukarsinnoissa

Viikonloppuna pelatuissa nousukarsinnoissa Catz II varmisti nousukarsinnoissa sarjapaikan naisten I divisioonaan. Miesten I divisioona B:hen nousee Tapiolan Honka.

Torpan Pojat juhlii naisten I divisioonan voittoa

Torpan Pojat onnistui hankkimaan revanssin viime kauden finaalitappiolle kaatamalla Helmi Capitalsin kolmesti naisten I divisioonan finaalisarjassa. ToPo voitti sarjan päättäneen ottelun tiistai-iltana lukemin 70–53.

Torpan Pojille toinen voitto naisten Divarin finaaleissa

Torpan Pojat yllätti Helmi Capitalsin jo toistamiseen naisten Divarin finaalisarjassa lauantaina. ToPo päätti vahvan koitoksen 79–55-voittoon.

ToPo avausvoittoon naisten I divisioonan finaaleissa

Torpan Pojat avasi naisten I divisioonan finaalikamppailut paikallisvastustaja Helmi Capitalsia vastaan jämerällä 71–63-voitolla.

ToPo ja Helmi Capitals kohtaavat naisten I divisioonan finaaleissa

Naisten I divisioonan finaalit käydään viime kauden uusintana. Helmi Capitals lähtee finaaleihin puolustamaan mestaruutta vireää kautta pelaavaa Torpan Poikia vastaan.

Helmi Capitals naisten I divisioonan finaaliin

Helmi Capitals haki perjantaina 91—52-vierasvoiton BC Nokiasta päättäen välieräsarjan kolmanteen ratkaisevaan voittoon. Joukkue kohtaa finaaleissa viime kauden tapaan Torpan Pojat.

Torpan Pojat naisten Divarin finaaleihin

Torpan Pojat onnistui tiistaina kolmatta kertaa Ringsiden kaatamisessa. Murskaavaan 104–53 -tulokseen päättynyt ottelu toi ToPolle finaalipaikan toista kautta peräkkäin. Toisessa välieräottelussa BC Nokia kairasi vaikean alun jälkeen vahvaan 72–65-jatkoaikavoittoon Helmi Capitalsista.

Helmi Capitals ja ToPo voittoihin naisten Divarin välierissä

Helmi Capitals ja Torpan Pojat ottivat lauantaina toiset voitot naisten I divisioonassa. Helmi Capitals kaatoi BC Nokian jatkoajan jälkeen lukemilla 72–67 ja ToPo otti voiton Ringsidesta numeroin 80–70.

Helmi Capitals avausvoittoon naisten I divisioonan pudotuspeleissä

Helmi Capitals ja BC Nokia avasivat naisten Divarin pudotuspelikevään keskiviikkona. Helmi Capitals otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan 67–61-voitolla.

Naisten Divarin pudotuspelit käyntiin keskiviikkona

Naisten I divisioonan pudotuspelit pyörähtävät käyntiin välierävaiheesta huomenna keskiviikkona 14.3. Helmi Capitals kohtaa avauskierroksella BC Nokian ja Torpan Pojat haastaa Vantaan Ringsiden.

Elisa on jälleen kotimaisen koriksen ykköskanava

Elisa Viihde Sportilla sekä Fanseatilla seurattavien Korisliigojen sekä miesten I Divisioona A:n lisäksi Elisan kanavilla seurataan tiiviisti Susijengin pelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa.

Naisten I divisioona käynnistyy sunnuntaina

Naisten I divisioona palaa koripallo-ohjelmistoon tänään sunnuntaina 15.10. Sarjassa nähdään nousijajoukkueena alkavalla kaudella lahtelainen SB-Girls. Vantaan Puhuttaret vaihtoi nimensä seurayhteistyön myötä Ringsideksi.

29.9.2017 Ajankohtainen

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

13.7.2017 09:30 Ajankohtainen

Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

Korisliiga-joukkueille myönnettiin sarjalisenssit

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikat pelikaudelle 2017-18. Korisliigaan myönnettiin 11, miesten Divisioona A:han 12, Divisioona B:hen 12 sarjalisenssiä sekä Naisten Korisliigaan sekä naisten I divisioonaan kymmenen sarjalisenssiä kumpaankin. Kaikkiaan aikuisten valtakunnallisia koripallosarjoja pelataan 27 eri kaupungissa ympäri Suomen.

17.5.2017 20:54 Ajankohtainen

Naisten palkintogaala mestari-Pontevan juhlaa

Seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden voittanut Hyvinkään Ponteva karkeloi myös kauden parhaiden palkitsemisgaalassa. Taru Tuukkanen palkittiin niin Naisten Korisliigan vuoden pelaajana kuin SM-finaalien vuoden pelaajanakin, Bria Goss haki vuoden ulkomaalaisvahvistuksen pystin Hyvinkäälle ja Miikka Sopanen nimettiin vuoden valmentajaksi.

17.5.2017 Ajankohtainen

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown -säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

Näytä lisää vastaavia