Naisten I divisioona puolivälissä - Honka porskuttaa kärjessä

15.12.2018 13:54 Naisten valtakunnallisen I divisioonan puoliväli häämöttää ja syyskauden viimeiset ottelut pelataan huomenna sunnuntaina 16.12. Sarjan kärkipaikkaa pitää Tapiolan Honka ja tiiviisti kintereillä seuraavat vantaalaisjoukkue Ringside sekä Helsingin NMKY.

Tapiolan Hongan 16-vuotias Alexandra Ailus on antanut naisten I divisioonassa kovia näyttöjä. Kuva: Vesa Koivunen.

Lokakuussa käynnistynyt naisten I divisioona on syksyn aikana tarjonnut monipuolisesti jännitystä, tiukkoja taisteluita, murskalukemia, yllättäviä käänteitä sekä historiallisiakin hetkiä.

Divisioona pelataan kaksinkertaisena sarjana, joten jouluun mennessä kaikki joukkueet ovat kohdanneet toisensa kertaalleen. Ennen huomenna pelattavia yhdeksännen kierroksen otteluita naisten I divisioonan sarjataulukko näyttää seuraavanlaiselta:

Nr

Joukkue

V/T

Pist

1.

Tapiolan Honka

7/1

14

2.

Ringside

6/3

12

3.

Helsingin NMKY

6/3

12

4.

Helmi Capitals

5/3

10

5.

BC Nokia

5/3

10

6.

Turun Riento

5/3

10

7.

Tampereen Pyrintö

4/4

8

8.

Catz Kakkone

2/6

4

9.

Kataja Basket

1/7

2

10.

Äänekosken Huima

0/8

0

 

Syksyn aikana vakuuttavin ottein esiintynyt Honka hallitsee sarjan kärkipaikkaa seitsemällä voitolla ja kamppailu seuraavista sijoista käy kuumana viiden voitontahtoisen joukkueen kesken. Huomiset ottelut saattavat ravistaa sarjataulukkoa vielä uuteen uskoon.

Tällä hetkellä kymmenessä pisteessä ovat Helmi Capitals, BC Nokia sekä Turun Riento, joilla jokaisella on mahdollisuus nousta jaetulle toiselle sijalle vielä ennen joulutaukoa. Capitals on osoittanut kovuuttaan yltämällä kahdessa ottelussaan yli sataan pisteeseen, BC Nokia kaatamalla muutoin voittamattoman sarjakärjen ja Riento nappaamalla tärkeitä vierasvoittoja. 

Kauden yllättävimpänä sukelluksena voidaan pitää vielä viime kaudella naisten Korisliiga-parketeilla edustanutta Äänekosken Huimaa, joka majailee tällä hetkellä sarjataulukon viimeisenä ilman ainuttakaan voittoa. Sen sijaan nousijajoukkue Catz Kakkosella on tilillään kaksi voittoa ja se on onnistunut tarjoamaan kovan vastuksen myös kärkipään joukkueille. 

Ensimmäistä kauttaan Helsingin NMKY:n päävalmentajana toimiva Henrik Pulkkinen arvioi divisioonaa tasokkaaksi ja vahvistaa, että kevään aikana mitä tahansa voi vielä tapahtua. 

- Divarin taso on ollut positiivinen, varsinkin näin ensikertalaiselle valmentajalle. Joukkueet vaihtelevat kokoonpanojaan jonkin verran, joten sarjan ennustettavuus on haastavaa. 

Honka tarjoaa näytönpaikkoja nuorille 

Viime kausi päättyi Tapiolan Hongan osalta runkosarjan seitsemänteen sijaan, mutta tänä vuonna joukkue on niittänyt lähestulkoon pelkkiä voittoja. Ainoa takaisku on tähän mennessä ollut yhden pisteen tappio BC Nokiaa vastaan. 

Hongan valmentaja Susanna Strömberg kertoo divisioonajoukkueen toimineen tällä kaudella tiiviissä yhteistyössä naisten Korisliigaa pelaavan edustusjoukkueen kanssa. 

- Puolet joukkueen rungosta on liigaringin pelaajia ja toinen puolisko U19 SMringistä. Yhteistyö toimii, ja täten näytönpaikkoja on mahdollista antaa kumpaankin suuntaan. Naisten I divisioona toimii erinomaisena ponnahdusalustana naisten liigaan pyrkiville ja tästä esimerkkinä ovat joukkueemme syksyn liigadebytantit Aino Airaksinen ja Alexandra Ailus. 

Hongan nuori takamieskaksikko onkin ottanut divisioonajoukkueessa isoa roolia: Airaksinen on tehoillut otteluissa keskimäärin 14,3 pistettä ja 4,7 levypalloa ja vasta 16-vuotias Ailus on merkkauttanut kuudessa ottelussa keskimäärin 12,7 pistettä ja 3,3 levypalloa. Lisäksi Ailus johtaa koko sarjan syöttötilastoa viiden syötön keskiarvolla. 

Tehokaksikon lisäksi Strömberg nostaa syksyn onnistujiksi joukkueen kapteenin Rosa Orvon sekä 185-senttiset ”pitkän pään pelurit” Jemina Airaksisen ja Annika Hyttisen. Keväällä joukkue pyrkii jatkamaan samaan malliin ja pitämään yllä syksyllä löydetyn tekemisen meiningin.

Hongan valmentaja Susanna Strömberg on ollut tyytyväinen Jemina Airaksisen (vas.) esityksiin naisten I divisioonassa. Kuva: Ville Vuorinen. 

Helsingin NMKY voitolla joulutauolle

Sarjataulukon toista ja kolmatta sijaa pitävät niinikään pääkaupunkiseutulaiset Ringside sekä Helsingin NMKY, jotka kohtasivat toisensa jo aiemmin tällä viikolla ja ovat näin ollen yhden ottelun muita joukkueita edellä.

Jännittävässä kamppailussa Helsingin NMKY onnistui varastamaan pisteet Ringsiden kotikentältä täpärästi luvuin 64-68 ja nousi voitolla tasapisteisiin vastustajansa kanssa. Helsinkiläisjoukkueen luotsi Pulkkinen ei kuitenkaan lähde laittamaan yksittäiselle voitolle sen suurempaa painoarvoa.

- Onnistuimme lopulta kääntämään pelin ja oli kiva lähteä voiton kanssa joulutauolle. Muuten ottelu oli kuitenkin yksi muiden runkosarjapelien joukossa.

Viime kaudella sarjajumboksi jääneen Helsingin NMKY:n kuluva kausi on sujunut uuden valmentajan mukaan vaihtelevasti. Pääpaino on ollut kuitenkin onnistumisissa, josta todisteena on myös positiivinen voittosuhde.  

- Alkukaudesta etsimme joukkueemme pelillistä identiteettiä ja se on pikkuhiljaa löytynytkin etenkin puolustuspäässä. Tosin siinäkin on vielä tekemistä, että saamme kaikki viisi pelaajaa tekemään samaa asiaa koko 40 minuuttia. Hyökkäyspäässä haluamme viedä eteenpäin etenkin pelaajien henkilökohtaista taitotasoa. Toiveena on, että kevätkaudella hyökkäämme palloa liikuttaen kovalla itseluottamuksella.

Rajapyykkejä ja tilastokärkiä

Syksyn aikana sarjassa ylitettiin historiallinen rajapyykki, kun Ringsiden Laura Vatanen viimeisteli 4.11. pelatussa vierasottelussa 20 pistettä ja ylitti samalla 2000 tehdyn pisteen rajan ensimmäisenä naisten I divisioonassa. Tähän mennessä 164 divariottelua pelannut Vatanen johtaa yhteispistetilastoa ylivoimaisesti.  

Ringside palkitsi 2000 pisteen rajan ylittäneen Laura Vatasen sunnuntaina 2.12. Samalla palkittiin 100. naisten I divisioonaottelunsa pelannut Veera Kesänen. Kuva: Jorma Kuparinen. 

Tämän kauden pistetilaston kärkipaikkaa pitää BC Nokian laituri Tuulia Timo, joka on upottanut kuudessa ottelussa keskimäärin 21.2 pistettä. Levypallotilaston kärjessä loistaa Turun Riennon laituri Aada Pekkalainen, joka on napannut keskimäärin 9.6 levypalloa ottelua kohden. 

Huomenna sunnuntaina 16.12. pelataan sarjan viimeiset ottelut ennen joulutaukoa: 

16.12.2018 14:00   Äänekosken Huima   Tapiolan Honka  
16.12.2018 15:00   Kataja Basket   BC Nokia  
16.12.2018 16:30   Helmi Capitals   Catz Kakkone  
16.12.2018 17:00   Tampereen Pyrintö   Turun Riento

Sarja jatkuu kevätkauden otteluilla loppiaisena 6.1.2019. Naisten I divisioonan pudotuspelit käynnistyvät keskiviikkona 13. maaliskuuta ja sarjan voittaja on selvillä viimeistään 7. huhtikuuta.

Naisten I divisoonan etusivu

 
1.10.2021 08:12 Naisten I divisioona

”Kovia pelejä tulossa” – Helmi Capitals ja tusinallinen muita joukkueita aloittaa naisten divarikauden sunnuntaina

Naisten I divisioona käynnistyy 13 joukkueen ja yhteensä kuuden ottelun voimin sunnuntaina 3. lokakuuta. Ykkösdivisioonan ennakossa paneudutaan ennakkoastelemiin ja Helmi Capitalsin projektiin päävalmentaja Santeri Savolaisen kanssa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

22.4.2021 21:40 Naisten I divisioona

Torpan Pojat II vei naisten ykkösdivisioonan mestaruuden Nokian nenän edestä

Naisten ykkösdivisioonan voittoa juhli Torpan Pojat II, joka voitti viidennessä loppuottelussa BC Nokian 70-67 (25-27). Jännittävä ykkösdivisioonan loppuhuipennus ratkesi vasta viimeisellä minuutilla helsinkiläisten hyväksi.

23.3.2021 09:31 Naisten I divisioona

Naisten divari huipentuu neljän joukkueen pudotuspeleihin: ToPo II, HNMKY sekä BC Nokia, Helmi Capitals välieräpareina

Naisten ykkösdivisioonan pudotuspelit käynnistyvät tällä viikolla, kun jo huomenna keskiviikkona 24.3. sarjakakkonen BC Nokia saa vastaansa runkosarjakolmosen Helmi Capitalsin. Sarjakärki Torpan Pojat II:n ja nelosen Helsingin NMKY taas aloittavat välieränsä perjantaina 26.3.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

15.10.2020 08:33 Naisten I divisioona

”Kova taistelu käydään molemmissa päissä sarjataulukkoa” – Naisten divari alkaa sunnuntaina

Naisten ykkösdivisioonassa pelataan ensimmäiset viisi ottelua ympäri Suomen sunnuntaina 18.10. Sarjaennakossa paneudutaan ykkösdivisioonan ennakkoasetelmiin BC Nokian päävalmentaja Denis Kucevicin avustuksella.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

5.10.2019 15:44 Naisten I divisioona

Naisten I divisioona pyörähtää käyntiin sunnuntaina

Naisten I divisioonan kausi 2019-20 käynnistyy huomenna sunnuntaina neljän ottelun voimin. Muutoksen tuulia sarjaan tuovat Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin uudet haastajajoukkueet sekä Ringside-yhteistyön päättymisen myötä paluun tekevä Puhuttaret.

Näytä lisää vastaavia