Naisten I divisioonassa kohtaavat nuoruuden into ja kokemus - sarja käyntiin sunnuntaina

7.10.2016 Naisten I divisioonassa nähdään kolme uutta joukkuetta, kun Korisliigasta pudonnut Tampereen Pyrintö palaa divarikentille ja Keravan Kori-80 sekä Tapiolan Honka nousivat II divisioonasta sarjaporrasta ylemmäs. Viime kaudelta tuttuja joukkueita ovat Kataja Basket, BC Nokia, Helmi Capitals, Helsingin NMKY, Torpan Pojat, Turun Riento sekä Puhuttaret.

Hyvinkään Pontevassa Naisten Korisliigan hopeaa viime kaudella juhlinut Moona Hämäläinen vahvistaa alkavalla kaudella ToPon rivejä.

Joensuulainen Kataja Basket sai takalinjoilleen uutta virtaa Kouvottarista siirtyneen Tessa Virtasen myötä.

Puhuttarien korin alla nähdään mielenkiintoinen kaksikko, kun kokenut Alli Arppe saa rinnalleen nuorten maajoukkueista tutun Rosa Lehden (kuvassa). Kuvat: Francois Perthuis & OmaDesign.

Naisten I divisioona käynnistyy sunnuntaina täydellä kierroksella. Sarjassa nähdään tukku uusia joukkueita, kun viime kauden päätteeksi sekä HBA Helmi että Kouvottaret lunastivat paikkansa Naisten Korisliigaan. Tulevalla divarikaudella kohtaavat jälleen nuoruuden into sekä kokeneempien pelaajien pelinäkemys, eikä sovi unohtaa uusien pelaajien nousua kohti valtakunnan kärkeä.

Sarjanousu mielessä kauteen

Viime kaudella välieriin asti edennyt Helmi Capitals haluaa tulevallakin kaudella olla mukana taistelemassa sarjanoususta. HBA Helmen nousu Korisliigaan on tuonut muutoksia joukkueiden toimintaan ja kauden aikana nähtäneen pelaajien liikehdintää joukkueiden välillä. Päävalmentaja Janne Hänninen näkee asian positiivisena, sillä näin pelaajille saadaan luotua oikeanlaisia haasteita.

Viime kauden pisteykkönen ja sarjan tehokkain pelaaja Janniina Koivunen, 23, jatkaa Capitalsin paidassa ja häneltä odotetaan tulitukea joukkueen nuoremmille pelaajille.

- Lähdemme kauteen erittäin nuorella takakentällä ja tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä, miten mimmit vastaavat haasteeseen ja saavat pelimme pyörimään, Hänninen ennakoi.

Niinikään viime kaudella välierissä pelannut Torpan Pojat linjaa tavoitteekseen nousun Korisliigaan. Viime kauden runkopelaajista joukkueessa jatkavat muun muassa Janika Sundström, 29, sekä Hanna Valkeinen, 29. Korin alle lisää senttejä tuo viime kaudella Korisliigassa hopeaa Hyvinkään Pontevan paidassa saavuttanut 187-senttinen Moona Hämäläinen, 21.

- Haemme ehjää kautta ja odotamme jo innokkaana starttia uusiutuneella rosterilla. Tavoitteena on divarin voitto, päävalmentaja Janne Rauramo linjaa.

Tähtäimessä pudotuspelit

Joensuulainen Kataja Basketin toiminta on ottanut jälleen askeleita eteenpäin, kun joukkueen taustoille on saatu lisää toimijoita. Pelaajistoon muutoksia toi muun muassa tehopelaaja Roosa Lukkarisen, 24, siirtyminen Korisliigaan EBT:n paitaan. Uusina kasvoina Katajassa nähdään Kouvottarista saapunut takamies Tessa Virtanen, 18, sekä ToPossa kaudella 2014-15 SM-pronssiakin voittanut Henrika Suhonen, 21. Takakentällä Virtasen lisäksi vauhtia pitää muun muassa Katajan viime kauden pisteykkönen Maria Koskinen, 28.

- Hän on jälleen kovassa kunnossa ja tulee varmasti ihastuttamaan joensuulaisfaneja energisellä pelillään, vinkkaa päävalmentaja Antti Halonen.

BC Nokia sai alkavalle kaudelle uuden valmennuskaksikon, kun puikkoihin hyppäsivät Aleksi Suominen ja Reetta Ojala. Harjoittelukulttuuri muuttui ja valmentajien mukaan kesä on treenattu hyvin. Korisliigakokemusta joukkueeseen tuovat Tampereen Pyrinnöstä keltamustiin vaihtanut Noora Suomilammi, 27, ja kaksoislisenssillä pelaava Vimpelin Vedon Tuulia Timo, 19.

- Tavoitteenamme on olla keväällä neljän joukossa ja pelata mahdollisimman pitkään, päävalmentaja Aleksi Suominen summaa.

Viime kaudella seitsemänneksi sijoittunut Helsingin NMKY on jälleen tuttu sekoitus nuoria ja kokeneempia divaripelaajia. Takakentälle tulivoimaa tuovat Asta Leinonen, 32, ja Riina Haavisto, 26, ja korin alla paluun Namika-paitaan tekee välivuoden jälkeen 183-senttinen Noora Korhonen, 22.

Maltilla, koko kauden kehittyen

Divarin kärkipäästä kaudesta toiseen löytyvä Puhuttaret lähtee kauteen maltillisin odotuksin. Vielä kesäkuussa joukkueen kokoonpano oli arvoituksellinen, mutta syksyn tullen yhä useampi pelaaja on löytänyt tiensä hallille. Omia A-junioreita on nostettu kokoonpanoon paikkaamaan Yhdysvaltoihin siirtyneen Audrey Mulumban, 22, saappaita ja lisäksi joukkueeseen tuo kokemusta ToPosta siirtynyt Juuli Piiroinen, 31. Mielenkiintoa tuo myös vahva korinaluskaksikko, kun yksi sarjan konkareista Alli Arppe, 35, saa rinnalleen nuorten maajoukkuepelaaja Rosa Lehden, 15.

- Odotan sarjasta mielenkiintoisia kohtaamisia, joissa yhteen ottavat nuoruuden vauhti ja yritteliäisyys sekä sitten vastapainona hieman kokeneempien pelaajien pelinäkemys, päävalmentaja Timo Nieminen sanoo.

Turun Riennon pelaajapakka uudistui kesän aikana, kun joukkueen pistehait Oona Ekström, 18, ja Venla Salaterä, 19, suuntasivat Yhdysvaltoihin ja 191-senttinen Elli Koskinen, 20, Korisliigan Forssan Alkuun. Vastaavasti tulijoiden joukossa on kokemusta edustusjoukkueeseen palaavan Sara Suomisen, 25 myötä.

- Tavoitteena on pelata nopeampaa ja fiksumpaa koripalloa sekä parantaa sijoitusta viime kaudesta. Yksittäisten pelaajien sijaan kannattaa seurata koko joukkueen pelaamista ja sitä, miten homma kehittyy ottelusta toiseen, päävalmentaja Pasi Hjerppe painottaa.

Nuorten pelaajien kautta

Viime kaudella Naisten Korisliigan jumboksi jäänyt ja divariin pudonnut Tampereen Pyrintö on luonut nahkansa ja I divisioonassa nähdään uusiutunut joukkue. Nuoren ja pitkälti omista junioreista koostuvan joukkueen kokeneimpiin pelaajiin kuuluu 184-senttinen laituri Iina Keski-Saari, 19, sekä Vimpelin Vedon liigajoukkueesta siirtynyt takamies Anna Peltola, 22.

- Toiminta on muuttunut täysin viime kaudesta. Käynnistimme 2-3 vuoden projektin, jonka tavoitteena on palata Korisliigaan kaudelle 18-19. Haluamme kasvattaa omia junioreita ja muita nuoria pelaajia, jotta saadaan rakennettua pohja liigatasolle, päävalmentaja Denis Kucevic valottaa.

Keravan Kori-80 lähtee kauteen omien kasvattien voimin ja tavoitteena on rakentaa junioripohjan kautta seuralle toimiva naisten joukkue. Joukkue tähtää uuden päävalmentajansa Tapani Karppisen johdolla juoksuvoimaiseen peliin. Joukkueen tavoite on nostaa junioreita aikuisten I divisioonaan ja voittaa nousujohteisen kauden aikana niin monta peliä kuin mahdollista. Keravan takakentällä nähdään viime kaudelta Puhuttarista tuttu kaksikko Elisa Räikkönen, 21, - Miisa Pylkkänen, 18, ja korinalusuhkaa tuo 187-senttinen Elise Kleimola.

Tapiolan Honka nähdään naisten I divisioonassa jälleen yhden välivuoden jälkeen. Joukkue koostuu tulevaisuuden lupauksista ja pitkälti vielä A-juniori-ikäisistä pelaajista. Nuoresta iästään huolimatta usealla joukkueen kokoonpanosta löytyvällä pelaajalla on kokemusta liigatasolta ja mukana on myös tukku nuorten maajoukkuepelaajia.

Naisten I divisioonan avausottelut

9.10. klo 12.30 Tapiolan Honka – Puhuttaret

9.10. klo 13.00 Kataja Basket – Tampereen Pyrintö

9.10. klo 15.30 Keravan Kori-80 – Torpan Pojat

9.10. klo 17.00 BC Nokia – Helmi Capitals

9.10. klo 18.00 Helsingin NMKY – Turun Riento

 
15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

15.10.2020 08:33 Naisten I divisioona

”Kova taistelu käydään molemmissa päissä sarjataulukkoa” – Naisten divari alkaa sunnuntaina

Naisten ykkösdivisioonassa pelataan ensimmäiset viisi ottelua ympäri Suomen sunnuntaina 18.10. Sarjaennakossa paneudutaan ykkösdivisioonan ennakkoasetelmiin BC Nokian päävalmentaja Denis Kucevicin avustuksella.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

19.3.2020 18:32 Korisliiga

Koripallon kilpailukauden lopettamistoimista päätetty

Suomen Koripalloliiton sarjoissa pelataan yli 12.000 ottelua vuosittain ”Stadista Sallaan”. Sarjakaudet päättyivät viime viikolla ennenaikaisesti koronavirusepidemian takia. Suomen Koripalloliiton hallitus on etäkokouksessaan päättänyt sarjakauden päättämiseen liittyvistä toimenpiteistä.

13.3.2020 17:30 Korisliiga

Myös miesten ja naisten Korisliiga- ja divisioonakaudet päätökseen

Suomen Koripalloliitto on perjantaina 13.3.2020 päättänyt lopettaa myös miesten ja naisten Korisliigojen ja I divisioonien pelikaudet koronaviruksen (COVID-19) takia.

12.3.2020 14:35 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallosarjat pysähtyvät torstaina 12.3.2020

Suomen Koripalloliitto on päättänyt pysäyttää kaikki koripallosarjat torstaista 12.3.2020 lähtien koronaviruksen COVID-19 takia.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

5.10.2019 15:44 Naisten I divisioona

Naisten I divisioona pyörähtää käyntiin sunnuntaina

Naisten I divisioonan kausi 2019-20 käynnistyy huomenna sunnuntaina neljän ottelun voimin. Muutoksen tuulia sarjaan tuovat Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin uudet haastajajoukkueet sekä Ringside-yhteistyön päättymisen myötä paluun tekevä Puhuttaret.

12.8.2019 15:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan ja divarien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2019-20

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2019-20 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 26.9. Divisioonat starttaavat lokakuun ensimmäisellä viikolla.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

6.6.2019 20:26 Naisten Korisliiga

HBA:n Sara Bejedi palkittiin arvokkaimpana pelaajana, Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 18-vuotiaan huippulupauksen, Sara Bejedin, sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen pelaajia palkittiin kolmessa kategoriassa.

2.4.2019 22:59 Naisten I divisioona

Tapiolan Honka juhlii naisten I divisioonan mestaruutta

Tapiolan Honka vei finaalisarjan voiton suvereenisti kolmessa ottelussa ja Helmi Capitals joutui viime kevään tapaan tyytymään himmeämpään mitaliin. Honka vei ratkaisevan finaaliottelun selkeästi numeroin 83-52 (40-35).

29.3.2019 21:09 Naisten I divisioona

Hongalle toinen voitto naisten Divarin finaaleissa

Tapiolan Honka haki naisten I divisioonan toisessa loppuottelussa 66-81 (37-41) -vierasvoiton Helmi Capitalsista ja siirtyi finaalisarjassa 2-0-johtoon.

Näytä lisää vastaavia