Naisten I divisioonassa kohtaavat nuoruuden into ja kokemus - sarja käyntiin sunnuntaina

7.10.2016 Naisten I divisioonassa nähdään kolme uutta joukkuetta, kun Korisliigasta pudonnut Tampereen Pyrintö palaa divarikentille ja Keravan Kori-80 sekä Tapiolan Honka nousivat II divisioonasta sarjaporrasta ylemmäs. Viime kaudelta tuttuja joukkueita ovat Kataja Basket, BC Nokia, Helmi Capitals, Helsingin NMKY, Torpan Pojat, Turun Riento sekä Puhuttaret.

Hyvinkään Pontevassa Naisten Korisliigan hopeaa viime kaudella juhlinut Moona Hämäläinen vahvistaa alkavalla kaudella ToPon rivejä.

Joensuulainen Kataja Basket sai takalinjoilleen uutta virtaa Kouvottarista siirtyneen Tessa Virtasen myötä.

Puhuttarien korin alla nähdään mielenkiintoinen kaksikko, kun kokenut Alli Arppe saa rinnalleen nuorten maajoukkueista tutun Rosa Lehden (kuvassa). Kuvat: Francois Perthuis & OmaDesign.

Naisten I divisioona käynnistyy sunnuntaina täydellä kierroksella. Sarjassa nähdään tukku uusia joukkueita, kun viime kauden päätteeksi sekä HBA Helmi että Kouvottaret lunastivat paikkansa Naisten Korisliigaan. Tulevalla divarikaudella kohtaavat jälleen nuoruuden into sekä kokeneempien pelaajien pelinäkemys, eikä sovi unohtaa uusien pelaajien nousua kohti valtakunnan kärkeä.

Sarjanousu mielessä kauteen

Viime kaudella välieriin asti edennyt Helmi Capitals haluaa tulevallakin kaudella olla mukana taistelemassa sarjanoususta. HBA Helmen nousu Korisliigaan on tuonut muutoksia joukkueiden toimintaan ja kauden aikana nähtäneen pelaajien liikehdintää joukkueiden välillä. Päävalmentaja Janne Hänninen näkee asian positiivisena, sillä näin pelaajille saadaan luotua oikeanlaisia haasteita.

Viime kauden pisteykkönen ja sarjan tehokkain pelaaja Janniina Koivunen, 23, jatkaa Capitalsin paidassa ja häneltä odotetaan tulitukea joukkueen nuoremmille pelaajille.

- Lähdemme kauteen erittäin nuorella takakentällä ja tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä, miten mimmit vastaavat haasteeseen ja saavat pelimme pyörimään, Hänninen ennakoi.

Niinikään viime kaudella välierissä pelannut Torpan Pojat linjaa tavoitteekseen nousun Korisliigaan. Viime kauden runkopelaajista joukkueessa jatkavat muun muassa Janika Sundström, 29, sekä Hanna Valkeinen, 29. Korin alle lisää senttejä tuo viime kaudella Korisliigassa hopeaa Hyvinkään Pontevan paidassa saavuttanut 187-senttinen Moona Hämäläinen, 21.

- Haemme ehjää kautta ja odotamme jo innokkaana starttia uusiutuneella rosterilla. Tavoitteena on divarin voitto, päävalmentaja Janne Rauramo linjaa.

Tähtäimessä pudotuspelit

Joensuulainen Kataja Basketin toiminta on ottanut jälleen askeleita eteenpäin, kun joukkueen taustoille on saatu lisää toimijoita. Pelaajistoon muutoksia toi muun muassa tehopelaaja Roosa Lukkarisen, 24, siirtyminen Korisliigaan EBT:n paitaan. Uusina kasvoina Katajassa nähdään Kouvottarista saapunut takamies Tessa Virtanen, 18, sekä ToPossa kaudella 2014-15 SM-pronssiakin voittanut Henrika Suhonen, 21. Takakentällä Virtasen lisäksi vauhtia pitää muun muassa Katajan viime kauden pisteykkönen Maria Koskinen, 28.

- Hän on jälleen kovassa kunnossa ja tulee varmasti ihastuttamaan joensuulaisfaneja energisellä pelillään, vinkkaa päävalmentaja Antti Halonen.

BC Nokia sai alkavalle kaudelle uuden valmennuskaksikon, kun puikkoihin hyppäsivät Aleksi Suominen ja Reetta Ojala. Harjoittelukulttuuri muuttui ja valmentajien mukaan kesä on treenattu hyvin. Korisliigakokemusta joukkueeseen tuovat Tampereen Pyrinnöstä keltamustiin vaihtanut Noora Suomilammi, 27, ja kaksoislisenssillä pelaava Vimpelin Vedon Tuulia Timo, 19.

- Tavoitteenamme on olla keväällä neljän joukossa ja pelata mahdollisimman pitkään, päävalmentaja Aleksi Suominen summaa.

Viime kaudella seitsemänneksi sijoittunut Helsingin NMKY on jälleen tuttu sekoitus nuoria ja kokeneempia divaripelaajia. Takakentälle tulivoimaa tuovat Asta Leinonen, 32, ja Riina Haavisto, 26, ja korin alla paluun Namika-paitaan tekee välivuoden jälkeen 183-senttinen Noora Korhonen, 22.

Maltilla, koko kauden kehittyen

Divarin kärkipäästä kaudesta toiseen löytyvä Puhuttaret lähtee kauteen maltillisin odotuksin. Vielä kesäkuussa joukkueen kokoonpano oli arvoituksellinen, mutta syksyn tullen yhä useampi pelaaja on löytänyt tiensä hallille. Omia A-junioreita on nostettu kokoonpanoon paikkaamaan Yhdysvaltoihin siirtyneen Audrey Mulumban, 22, saappaita ja lisäksi joukkueeseen tuo kokemusta ToPosta siirtynyt Juuli Piiroinen, 31. Mielenkiintoa tuo myös vahva korinaluskaksikko, kun yksi sarjan konkareista Alli Arppe, 35, saa rinnalleen nuorten maajoukkuepelaaja Rosa Lehden, 15.

- Odotan sarjasta mielenkiintoisia kohtaamisia, joissa yhteen ottavat nuoruuden vauhti ja yritteliäisyys sekä sitten vastapainona hieman kokeneempien pelaajien pelinäkemys, päävalmentaja Timo Nieminen sanoo.

Turun Riennon pelaajapakka uudistui kesän aikana, kun joukkueen pistehait Oona Ekström, 18, ja Venla Salaterä, 19, suuntasivat Yhdysvaltoihin ja 191-senttinen Elli Koskinen, 20, Korisliigan Forssan Alkuun. Vastaavasti tulijoiden joukossa on kokemusta edustusjoukkueeseen palaavan Sara Suomisen, 25 myötä.

- Tavoitteena on pelata nopeampaa ja fiksumpaa koripalloa sekä parantaa sijoitusta viime kaudesta. Yksittäisten pelaajien sijaan kannattaa seurata koko joukkueen pelaamista ja sitä, miten homma kehittyy ottelusta toiseen, päävalmentaja Pasi Hjerppe painottaa.

Nuorten pelaajien kautta

Viime kaudella Naisten Korisliigan jumboksi jäänyt ja divariin pudonnut Tampereen Pyrintö on luonut nahkansa ja I divisioonassa nähdään uusiutunut joukkue. Nuoren ja pitkälti omista junioreista koostuvan joukkueen kokeneimpiin pelaajiin kuuluu 184-senttinen laituri Iina Keski-Saari, 19, sekä Vimpelin Vedon liigajoukkueesta siirtynyt takamies Anna Peltola, 22.

- Toiminta on muuttunut täysin viime kaudesta. Käynnistimme 2-3 vuoden projektin, jonka tavoitteena on palata Korisliigaan kaudelle 18-19. Haluamme kasvattaa omia junioreita ja muita nuoria pelaajia, jotta saadaan rakennettua pohja liigatasolle, päävalmentaja Denis Kucevic valottaa.

Keravan Kori-80 lähtee kauteen omien kasvattien voimin ja tavoitteena on rakentaa junioripohjan kautta seuralle toimiva naisten joukkue. Joukkue tähtää uuden päävalmentajansa Tapani Karppisen johdolla juoksuvoimaiseen peliin. Joukkueen tavoite on nostaa junioreita aikuisten I divisioonaan ja voittaa nousujohteisen kauden aikana niin monta peliä kuin mahdollista. Keravan takakentällä nähdään viime kaudelta Puhuttarista tuttu kaksikko Elisa Räikkönen, 21, - Miisa Pylkkänen, 18, ja korinalusuhkaa tuo 187-senttinen Elise Kleimola.

Tapiolan Honka nähdään naisten I divisioonassa jälleen yhden välivuoden jälkeen. Joukkue koostuu tulevaisuuden lupauksista ja pitkälti vielä A-juniori-ikäisistä pelaajista. Nuoresta iästään huolimatta usealla joukkueen kokoonpanosta löytyvällä pelaajalla on kokemusta liigatasolta ja mukana on myös tukku nuorten maajoukkuepelaajia.

Naisten I divisioonan avausottelut

9.10. klo 12.30 Tapiolan Honka – Puhuttaret

9.10. klo 13.00 Kataja Basket – Tampereen Pyrintö

9.10. klo 15.30 Keravan Kori-80 – Torpan Pojat

9.10. klo 17.00 BC Nokia – Helmi Capitals

9.10. klo 18.00 Helsingin NMKY – Turun Riento

 
21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

1.10.2021 08:12 Naisten I divisioona

”Kovia pelejä tulossa” – Helmi Capitals ja tusinallinen muita joukkueita aloittaa naisten divarikauden sunnuntaina

Naisten I divisioona käynnistyy 13 joukkueen ja yhteensä kuuden ottelun voimin sunnuntaina 3. lokakuuta. Ykkösdivisioonan ennakossa paneudutaan ennakkoastelemiin ja Helmi Capitalsin projektiin päävalmentaja Santeri Savolaisen kanssa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

22.4.2021 21:40 Naisten I divisioona

Torpan Pojat II vei naisten ykkösdivisioonan mestaruuden Nokian nenän edestä

Naisten ykkösdivisioonan voittoa juhli Torpan Pojat II, joka voitti viidennessä loppuottelussa BC Nokian 70-67 (25-27). Jännittävä ykkösdivisioonan loppuhuipennus ratkesi vasta viimeisellä minuutilla helsinkiläisten hyväksi.

23.3.2021 09:31 Naisten I divisioona

Naisten divari huipentuu neljän joukkueen pudotuspeleihin: ToPo II, HNMKY sekä BC Nokia, Helmi Capitals välieräpareina

Naisten ykkösdivisioonan pudotuspelit käynnistyvät tällä viikolla, kun jo huomenna keskiviikkona 24.3. sarjakakkonen BC Nokia saa vastaansa runkosarjakolmosen Helmi Capitalsin. Sarjakärki Torpan Pojat II:n ja nelosen Helsingin NMKY taas aloittavat välieränsä perjantaina 26.3.

15.1.2021 17:00 Korisliiga

Sarjamääräyksiin muutoksia: Koripallon pääsarjoista ei putoa yksikään joukkue kauden 2020–21 päätteeksi

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt aikuisten pääsarjaryhmän esitykset naisten Korisliigan, miesten I divisioona A ja B:n sekä naisten I divisioonan seurakokousten muutosehdotukset liittyen sarjasta putoamiseen.

7.12.2020 15:00 Naisten Korisliiga

Pääsarjojen tulevien viikkojen otteluohjelma on varmistunut

Naisten Korisliigassa ja miesten sekä naisten divisioonissa pelataan otteluita kyseisenä ajanjaksona mutta ilman yleisöä.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

15.10.2020 08:33 Naisten I divisioona

”Kova taistelu käydään molemmissa päissä sarjataulukkoa” – Naisten divari alkaa sunnuntaina

Naisten ykkösdivisioonassa pelataan ensimmäiset viisi ottelua ympäri Suomen sunnuntaina 18.10. Sarjaennakossa paneudutaan ykkösdivisioonan ennakkoasetelmiin BC Nokian päävalmentaja Denis Kucevicin avustuksella.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

27.7.2020 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan sekä miesten ja naisten I divisioonien otteluohjelmat julkaistu kaudelle 2020-21

Naisten Korisliigan ja naisten sekä miesten I divisioonien otteluohjelmat kaudelle 2020-21 on julkaistu. Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10. Sekä naisten että miesten divisioonat starttaavat lokakuun puolessa välissä.

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

Näytä lisää vastaavia