Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: Honka, ToPo ja Catz lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja

6.10.2020 18:00 Vuotta vanhempi Tapiolan Honka lähtee kilpailemaan kärkisijoituksista. Torpan Pojat ja Catz Lappeenranta puolestaan lähtevät tulevaan koriskauteen kotimaisin voimin.

Viime kausi oli Tapiolan Hongan Alexandra Ailuksen läpimurtokausi naisten Korisliigassa.

Nuori Honka pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä

Tapiolan Hongan nuori runko on tällä kaudella vuoden kokeneempi. Nuorta runkoa on pyritty vahvistamaan kokeneilla pelaajilla. Joukkueen viimeiset palaset saapuivat paikalle vasta sarjan alkua edeltävällä viikolla, joten valmistautumisaika on lyhyempi kuin normaalisti. Jo viime kaudella isossa roolissa pelanneen Alexandra Ailuksen mukaan kauteen valmistautuminen on sujunut mukavasti.

- Joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Joukkue on pystynyt olosuhteisiin nähden harjoittelemaan normaalisti pieniä loukkaantumisia ja sairastumisia lukuun ottamatta. Valmistautumista helpottaa tietenkin se, että nuoret pelaajat tuntevat hyvin toisensa entuudestaan ja viime vuoden vahvistus Gaby Bronson on mieluinen ja tuttu kasvo joukkueessa, Ailus kertoo.

18-vuotiaan pelaajan henkilökohtaisessa harjoittelussa on keskitytty vahvuuksien kehittämiseen. Tämän lisäksi fysiikkaharjoittelu on ollut isossa osassa. Ailuksen henkilökohtaiset tavoitteet ovat selkeät.

- Henkilökohtaisena tavoitteena on jatkaa kehittymistä pelaajana ja auttaa joukkuetta kohti tavoitteita. Pyrin käyttämään omia vahvuuksiani. Pelaamisesta nauttiminen ja itseluottamus näkyvät toivottavasti kentällä, Ailus pohtii.

Joukkue sai mieluisen jatkosopimuksen, kun Gabriela Bronson jatkaa joukkueessa. Hänet muistetaan viime kaudelta yhtenä sarjan parhaista amerikkalaisvahvistuksista. Uusina tulijoina ovat takamiehen paikalla Cierra Dillard ja aisten Korisliiga-ikoni Taru Tuukkanen. Tuukkasen mukana tuli hurja määrä kokemusta, joka on jo nyt näkynyt joukkueessa.

- Kokemuksellaan Taru on tuonut erityisesti uusia näkemyksiä ja ideoita pelillisesti sekä näyttänyt voitontahtoa, joka tulee varmasti näkymään koko joukkueesta. Liittyessään joukkueeseen hän on tuonut samalla myös nuorille rohkeutta ja uskoa omaan tekemiseen, Ailus sanoo.

Honka on tällä kaudella voitontahtoinen, hyvin roolitettu ja yhtenäinen nuori joukkue, joka on höystetty arvokkaalla kokemuksella. Joukkueen kokoonpanossa on peräti kahdeksan omaa kasvattia. 

- Joukkueessa on paljon nuoria kovaa työtä tekeviä ja lahjakkaita pelaajia, joita kannattaa seurata. Erityishuomiota kannattaa kiinnittää Lotta-Kaisa Paltemaahan ja viime kauden yleisöäänestyksessä kauden tulokkaaksi valittuun Henna Sandvikiin.

Espoolaisjoukkue kiusasi jo viime kaudella ennakkosuosikkeja runkosarjassa. Tällä kaudella joukkue pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä. 

- Joukkueen tavoitteena on kehittyä kauden aikana peli peliltä, jotta joukkue yltää pudotuspeleissä parhaimpiin suorituksiin ja on valmiina haastamaan sarjan kovimmatkin ennakkosuosikit, Ailus sanoo.

Sarjan suurimpien ennakkosuosikkien paineet Ailus laittaa Kotkaan ja Forssaan.

- Peli-Karhut ja Forssan Alku ovat mielestäni suurimmat ennakkosuosikit, Ailus päättää.

Tapiolan Honka 20-21 pähkinänkuoressa

 

ToPo:lla tähtäimessä pudotuspelit

Kolmannen peräkkäisen kautensa Naisten Korisliigassa aloittavan ToPo:n harjoituskausi on sujunut pääosin hyvin. Päävalmentaja Niko Kuusi aloittaa toisen kautensa joukkueen peräsimessä hänen mukaansa pelaajat ovat hoitaneet harjoittelun hienosti. Koronarajoitteista johtuen joukkueharjoittelu päästiin aloittamaan tavallista myöhemmin.

- Valmistautuminen kauteen on kaikesta huolimatta sujunut hyvin. Pelaajat ovat harjoitelleet pitkin kevättä, kesää ja syksyä hyvin. Muutaman harjoituspelin myötä olemme päässeet hakemaan jälleen tuntumaa myös pelaamiseen pitkän kevään ja kesän jälkeen, Kuusi toteaa.

Helsinkiläisjoukkueen runko on pysynyt pitkälti samana. Muutamia täsmähankintoja joukkueeseen tehty. Joukkue hankki täksi kaudeksi Nea Kuisman ja Meri Damoiseauxin, jotka siirtyivät joukkueeseen Hyvinkäältä. Tälle kaudelle joukkueeseen ei saapunut amerikkalaisvahvistuksia.

- Pelaajahankintamme ovat sellaisia, jotka sopivat hyvin pelikonseptiimme, Kuusi sanoo.

Joukkue pyrkii pelaaman samalla tavalla, kuin edellisellä kaudella. Joukkue haluaa olla inhottava vastustaja.

- Haluamme olla aktiivisia ja aggressiivisia kentän molemmissa päissä. Tähän lisätään vielä muutama lisämauste, millä pyrimme olemaan mahdollisimman ikävä vastustaja, Kuusi kertoo.

Nuoren joukkueen tarkoituksena on kauden aikana kehittyä mahdollisimman paljon. Tulostavoitteena on pudotuspeleihin pääseminen. Kuusi ei halua nostaa valokeilaan ketään tiettyä pelaajaa. 

- Tarkoituksenamme on pelata joukkuekorista. Tämän takia henkilökohtaiset onnistumiset voivat vaihdella otteluiden välillä, Kuusi kertoo.

Kovasta sarjasta päävalmentaja nimeää useamman ennakkosuosikin. 

- Suurimmat ennakkosuosikit tällä kaudella ovat Peli-Karhut, FoA, Honka ja Kouvottaret, Kuusi päättää.

ToPo 20-21 pähkinänkuoressa

 

Catzin lähtee kauteen kotimaisin voimin

Perinteikäs koripalloseura Lappeenrannan Catz lähtee kauteen täysin kotimaisella kokoonpanolla. Joukkueessa pelaa monia kovia suomalaisnimiä, heistä yksi on Veera Pirttinen, joka palaa joukkueeseen ulkomaankierrokseltaan. Hän on ammentanut kokemusta reissullaan. 

- Koen, että kahden ulkomaan kauden jälkeen ratkaisuvalmius ja itsevarmuus on kehittynyt eniten. Sen lisäksi koen myös kasvaneeni kokonaisvaltaisesti pelaajana ja ihmisenä. Saksasta ja Islannista jäi useita hyviä kokemuksia. Mukaan on mahtunut haastavampiakin ajanjaksoja, mutta ne ovat kasvattaneet vahvemmaksi, Pirttinen sanoo.

Joukkueen kauteen valmistautumisessa on ollut haasteita. Catz on harjoitellut yhdessä vasta alkusyksystä lähtien. Myös Pirttinen joutui keväällä keksimään uusia keinoja harjoitteluun ja ensimmäiset kunnon kosketukset palloon tulivat vasta kesäkuun alussa. 

Nuoresta iästään huolimatta, Pirttinen on yksi joukkueensa kokeneempia pelaajia. Tämä tuo mukanaan tiettyjä vastuita.

- Haluan kauden aikana auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon ja tuoda joukkueeseen johtajuutta, Pirttinen toteaa.

Vaikka amerikkalaisvahvistuksia ei kokoonpanossa ole, on joukkue saanut kasaan varsin laadukkaan kokoonpanon. Pirttisen lisäksi Taru Timo saapui joukkueeseen. Timon siskokset nähdään siis samassa joukkueessa vuoden tauon jälkeen.

Lappeenrantalaisjoukkue haluaa pelata järkevästi ja taktisesti. Joukkueesta löytyy paljon hyviä heittäjiä, joten sitä tullaan varmasti hyödyntämään. BC Nokian kasvatti nostaa esiin pari pelaajaa, joita kannattaa tällä kaudella seurata.

- Kannattaa seurata kapteeni Roosa Kososta. Hän on epäitsekäs joukkuepelaaja, joka tuo joukkueeseen nuoresta iästä huolimatta paljon kokemusta. Lisäksi Iiris Muhonen vuonna 2003 syntynyt takamies, joka on harjoituskaudella pelannut hyvin kokeneempiakin takamiehiä vastaan, Pirttinen sanoo.

Catzin hamuilee tälläkin kaudella mitalipeleihin. Ennakkosuosikin paineet Pirttinen laittaa Kotkan suuntaan.

- Peli-Karhut on ehdoton ennakkosuosikki, mutta sarjasta löytyy useampi joukkue, jotka tulevat haastamaan kotkalaisia, Pirttinen päättää.

Catz 20-21 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Catzin. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia