Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: Honka, ToPo ja Catz lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja

6.10.2020 18:00 Vuotta vanhempi Tapiolan Honka lähtee kilpailemaan kärkisijoituksista. Torpan Pojat ja Catz Lappeenranta puolestaan lähtevät tulevaan koriskauteen kotimaisin voimin.

Viime kausi oli Tapiolan Hongan Alexandra Ailuksen läpimurtokausi naisten Korisliigassa.

Nuori Honka pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä

Tapiolan Hongan nuori runko on tällä kaudella vuoden kokeneempi. Nuorta runkoa on pyritty vahvistamaan kokeneilla pelaajilla. Joukkueen viimeiset palaset saapuivat paikalle vasta sarjan alkua edeltävällä viikolla, joten valmistautumisaika on lyhyempi kuin normaalisti. Jo viime kaudella isossa roolissa pelanneen Alexandra Ailuksen mukaan kauteen valmistautuminen on sujunut mukavasti.

- Joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Joukkue on pystynyt olosuhteisiin nähden harjoittelemaan normaalisti pieniä loukkaantumisia ja sairastumisia lukuun ottamatta. Valmistautumista helpottaa tietenkin se, että nuoret pelaajat tuntevat hyvin toisensa entuudestaan ja viime vuoden vahvistus Gaby Bronson on mieluinen ja tuttu kasvo joukkueessa, Ailus kertoo.

18-vuotiaan pelaajan henkilökohtaisessa harjoittelussa on keskitytty vahvuuksien kehittämiseen. Tämän lisäksi fysiikkaharjoittelu on ollut isossa osassa. Ailuksen henkilökohtaiset tavoitteet ovat selkeät.

- Henkilökohtaisena tavoitteena on jatkaa kehittymistä pelaajana ja auttaa joukkuetta kohti tavoitteita. Pyrin käyttämään omia vahvuuksiani. Pelaamisesta nauttiminen ja itseluottamus näkyvät toivottavasti kentällä, Ailus pohtii.

Joukkue sai mieluisen jatkosopimuksen, kun Gabriela Bronson jatkaa joukkueessa. Hänet muistetaan viime kaudelta yhtenä sarjan parhaista amerikkalaisvahvistuksista. Uusina tulijoina ovat takamiehen paikalla Cierra Dillard ja aisten Korisliiga-ikoni Taru Tuukkanen. Tuukkasen mukana tuli hurja määrä kokemusta, joka on jo nyt näkynyt joukkueessa.

- Kokemuksellaan Taru on tuonut erityisesti uusia näkemyksiä ja ideoita pelillisesti sekä näyttänyt voitontahtoa, joka tulee varmasti näkymään koko joukkueesta. Liittyessään joukkueeseen hän on tuonut samalla myös nuorille rohkeutta ja uskoa omaan tekemiseen, Ailus sanoo.

Honka on tällä kaudella voitontahtoinen, hyvin roolitettu ja yhtenäinen nuori joukkue, joka on höystetty arvokkaalla kokemuksella. Joukkueen kokoonpanossa on peräti kahdeksan omaa kasvattia. 

- Joukkueessa on paljon nuoria kovaa työtä tekeviä ja lahjakkaita pelaajia, joita kannattaa seurata. Erityishuomiota kannattaa kiinnittää Lotta-Kaisa Paltemaahan ja viime kauden yleisöäänestyksessä kauden tulokkaaksi valittuun Henna Sandvikiin.

Espoolaisjoukkue kiusasi jo viime kaudella ennakkosuosikkeja runkosarjassa. Tällä kaudella joukkue pyrkii olemaan parhaimmillaan keväällä. 

- Joukkueen tavoitteena on kehittyä kauden aikana peli peliltä, jotta joukkue yltää pudotuspeleissä parhaimpiin suorituksiin ja on valmiina haastamaan sarjan kovimmatkin ennakkosuosikit, Ailus sanoo.

Sarjan suurimpien ennakkosuosikkien paineet Ailus laittaa Kotkaan ja Forssaan.

- Peli-Karhut ja Forssan Alku ovat mielestäni suurimmat ennakkosuosikit, Ailus päättää.

Tapiolan Honka 20-21 pähkinänkuoressa

 

ToPo:lla tähtäimessä pudotuspelit

Kolmannen peräkkäisen kautensa Naisten Korisliigassa aloittavan ToPo:n harjoituskausi on sujunut pääosin hyvin. Päävalmentaja Niko Kuusi aloittaa toisen kautensa joukkueen peräsimessä hänen mukaansa pelaajat ovat hoitaneet harjoittelun hienosti. Koronarajoitteista johtuen joukkueharjoittelu päästiin aloittamaan tavallista myöhemmin.

- Valmistautuminen kauteen on kaikesta huolimatta sujunut hyvin. Pelaajat ovat harjoitelleet pitkin kevättä, kesää ja syksyä hyvin. Muutaman harjoituspelin myötä olemme päässeet hakemaan jälleen tuntumaa myös pelaamiseen pitkän kevään ja kesän jälkeen, Kuusi toteaa.

Helsinkiläisjoukkueen runko on pysynyt pitkälti samana. Muutamia täsmähankintoja joukkueeseen tehty. Joukkue hankki täksi kaudeksi Nea Kuisman ja Meri Damoiseauxin, jotka siirtyivät joukkueeseen Hyvinkäältä. Tälle kaudelle joukkueeseen ei saapunut amerikkalaisvahvistuksia.

- Pelaajahankintamme ovat sellaisia, jotka sopivat hyvin pelikonseptiimme, Kuusi sanoo.

Joukkue pyrkii pelaaman samalla tavalla, kuin edellisellä kaudella. Joukkue haluaa olla inhottava vastustaja.

- Haluamme olla aktiivisia ja aggressiivisia kentän molemmissa päissä. Tähän lisätään vielä muutama lisämauste, millä pyrimme olemaan mahdollisimman ikävä vastustaja, Kuusi kertoo.

Nuoren joukkueen tarkoituksena on kauden aikana kehittyä mahdollisimman paljon. Tulostavoitteena on pudotuspeleihin pääseminen. Kuusi ei halua nostaa valokeilaan ketään tiettyä pelaajaa. 

- Tarkoituksenamme on pelata joukkuekorista. Tämän takia henkilökohtaiset onnistumiset voivat vaihdella otteluiden välillä, Kuusi kertoo.

Kovasta sarjasta päävalmentaja nimeää useamman ennakkosuosikin. 

- Suurimmat ennakkosuosikit tällä kaudella ovat Peli-Karhut, FoA, Honka ja Kouvottaret, Kuusi päättää.

ToPo 20-21 pähkinänkuoressa

 

Catzin lähtee kauteen kotimaisin voimin

Perinteikäs koripalloseura Lappeenrannan Catz lähtee kauteen täysin kotimaisella kokoonpanolla. Joukkueessa pelaa monia kovia suomalaisnimiä, heistä yksi on Veera Pirttinen, joka palaa joukkueeseen ulkomaankierrokseltaan. Hän on ammentanut kokemusta reissullaan. 

- Koen, että kahden ulkomaan kauden jälkeen ratkaisuvalmius ja itsevarmuus on kehittynyt eniten. Sen lisäksi koen myös kasvaneeni kokonaisvaltaisesti pelaajana ja ihmisenä. Saksasta ja Islannista jäi useita hyviä kokemuksia. Mukaan on mahtunut haastavampiakin ajanjaksoja, mutta ne ovat kasvattaneet vahvemmaksi, Pirttinen sanoo.

Joukkueen kauteen valmistautumisessa on ollut haasteita. Catz on harjoitellut yhdessä vasta alkusyksystä lähtien. Myös Pirttinen joutui keväällä keksimään uusia keinoja harjoitteluun ja ensimmäiset kunnon kosketukset palloon tulivat vasta kesäkuun alussa. 

Nuoresta iästään huolimatta, Pirttinen on yksi joukkueensa kokeneempia pelaajia. Tämä tuo mukanaan tiettyjä vastuita.

- Haluan kauden aikana auttaa joukkuetta mahdollisimman paljon ja tuoda joukkueeseen johtajuutta, Pirttinen toteaa.

Vaikka amerikkalaisvahvistuksia ei kokoonpanossa ole, on joukkue saanut kasaan varsin laadukkaan kokoonpanon. Pirttisen lisäksi Taru Timo saapui joukkueeseen. Timon siskokset nähdään siis samassa joukkueessa vuoden tauon jälkeen.

Lappeenrantalaisjoukkue haluaa pelata järkevästi ja taktisesti. Joukkueesta löytyy paljon hyviä heittäjiä, joten sitä tullaan varmasti hyödyntämään. BC Nokian kasvatti nostaa esiin pari pelaajaa, joita kannattaa tällä kaudella seurata.

- Kannattaa seurata kapteeni Roosa Kososta. Hän on epäitsekäs joukkuepelaaja, joka tuo joukkueeseen nuoresta iästä huolimatta paljon kokemusta. Lisäksi Iiris Muhonen vuonna 2003 syntynyt takamies, joka on harjoituskaudella pelannut hyvin kokeneempiakin takamiehiä vastaan, Pirttinen sanoo.

Catzin hamuilee tälläkin kaudella mitalipeleihin. Ennakkosuosikin paineet Pirttinen laittaa Kotkan suuntaan.

- Peli-Karhut on ehdoton ennakkosuosikki, mutta sarjasta löytyy useampi joukkue, jotka tulevat haastamaan kotkalaisia, Pirttinen päättää.

Catz 20-21 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 8.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Catzin. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
25.11.2020 10:18 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärkikamppailu Korisliigan TV-tuotannolla ja selostettuna tänään Ruudussa

Peli-Karhut matkaa keskiviikkona Espoo Basket Teamin vieraaksi. Tappiottomina kautensa aloittaneiden joukkueiden kohtaamista voi seurata Ruudussa kello 18.20 alkaen.

20.11.2020 19:45 Korisliiga

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätösten vaikutukset aikuisten pääsarjoihin sekä eteläisen alueen sarjatoimintaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Korisliiga ja muut pääsarjat jatkuvat pienin muutoksin, Eteläisellä alueella aikuisten harrastetoiminnassa, senioreiden SM-sarjoissa ja Unified-sarjoissa sarjatoiminta keskeytetään loppuvuodeksi.

17.11.2020 17:23 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Hannah Little: ''Naisten Korisliiga on hyvä ja kilpailullinen sarja''

Lokakuun pelaaja Hannah Little pelaa toista kauttaan EBT:n riveissä. Päätös paluusta joukkueeseen oli helppo. Suurimmat syyt paluuseen olivat joukkuekaverit sekä päävalmentaja Niko Hellman.

5.11.2020 20:54 Naisten Korisliiga

Catz ja ToPo voittoihin trillereissä – EBT liian kova Kouvottarille

Naisten Korisliiga jäi parin viikon pituiselle tauolle. Catz nappasi avausvoittonsa. Myös ToPo:lle ja EBT:lle voitot.

3.11.2020 12:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja on EBT:n Hannah Little

Naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu hurjat tehot lokakuussa iskenyt espoolaisjoukkueen sentteri Hannah Little.

31.10.2020 19:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlisti Laura Lehtorantaa voitolla – myös EBT, FoA ja Kouvottaret voittoihin

Peli-Karhut voitti kotonaan Catzin. Ennen ottelua joukkueen monivuotisen kapteenin Laura Lehtorannan pelinumero jäädytettiin. Muissa otteluissa voittoihin ylsivät EBT, FoA ja Kouvottaret.

29.10.2020 20:22 Naisten Korisliiga

EBT ja FoA selviin voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Illan otteluissa EBT ja FoA nappasivat selkeät voitot.

24.10.2020 19:11 Naisten Korisliiga

EBT takaisin sarjakärkeen – myös Honka ja Kouvottaret voitokkaita

Naisten Korisliigassa nähtiin kolme ottelua. EBT nousi takaisin sarjakärkeen. Myös Honka ja Kouvottaret kasvattivat voittosaldojaan.

23.10.2020 20:46 Naisten Korisliiga

PeKa:lle kauden kolmas voitto

Tappioitta kauden aloittanut Peli-Karhut matkasi Forssaan toisen mestarisuosikin Alun vieraaksi. Kotkalaiset nappasivat vierasvoiton pistein 76-73.

22.10.2020 19:57 Naisten Korisliiga

HBA voitti Pyrinnön jännittävien vaiheiden jälkeen

Torstain ainoassa Naisten Korisliigan ottelussa Tampereen Pyrintö matkasi Helsinkiin HBA:n vieraaksi. Kotijoukkue otti kauden toisen voittonsa tasaisen ottelun jälkeen 73-72.

16.10.2020 13:24 Naisten Korisliiga

Kokenut Anni Jämsä Tampereen Pyrinnön takakentälle

Naisten Korisliigassa pelaava Pyrintö on solminut sopimuksen 191 ottelua naisten Korisliigassa ja Saksan Bundesliigassa pelanneen Anni Jämsän kanssa. Seura solmi lisäksi sopimuksen Sanni Lepolan kanssa.

15.10.2020 21:14 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille voitto kauden ensimmäisessä Kymenlaakson paikalliskamppailussa

Viime kauden Suomen Cup finalistit kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Peli-Karhut otti kotonaan voiton pistein 80-69.

14.10.2020 14:15 Koripalloliitto tiedottaa

Pääsarjat pyörähtäneet käyntiin – tehdään ottelutapahtumasta yhdessä turvallinen

Suomen Koripalloliitto on yhdessä pääsarjaseurojen sekä asiantuntijoiden kanssa valmistellut yhteisen toimintaohjeen, jonka avulla halutaan tehdä ottelutapahtumasta mahdollisimman turvallinen niin pelissä mukana oleville kuin katsojillekin.

14.10.2020 13:30 Korisliiga

Korisliigojen avauskierroksilla nostetaan punainen kortti kiusaamiselle jo kolmatta kertaa

Punainen kortti kiusaamiselle -kampanjalla koko suomalainen koripalloyhteisö haluaa vastustaa kiusaamisen eri muotoja sekä kentällä että sen ulkopuolella.

13.10.2020 11:30 Korisliiga

Korisliigassa ja muissa koripallon pääsarjoissa katsojilta edellytetään jatkossa kasvomaskin käyttöä

Suomen Koripalloliitto on päättänyt tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä ottelutapahtumissa koronapandemian aikana.

12.10.2020 08:29 NCAA

HBA-Märskyn Saga Ukkonen on sitoutunut Texas Techin yliopistoon

HBA-Märskyä alkaneella kaudella edustava Saga Ukkonen, 19, on sitoutunut aloittamaan yliopistouransa Texas Techin yliopistossa kaudella 2021/22.

11.10.2020 19:06 Naisten Korisliiga

Kouvottaret avasi pistetilinsä

Naisten Korisliigan avauskierros saatiin sunnuntaina päätökseen, kun Forssan Alku matkasi Kouvottarien vieraaksi. Pisteet jäivät tällä kertaa Kouvolaan 86-79.

10.10.2020 19:54 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan avauskierros jatkui kolmella ottelulla – ViVe, EBT ja PeKa avausvoittoihin

Naisten Korisliigan avauskierros jatkui lauantaina kolmella ottelulla. Voittoihin päivän otteluissa ylsivät ViVe, PeKa ja jännittävien vaiheiden jälkeen EBT.

8.10.2020 20:43 Naisten Korisliiga

HBA:lle murskavoitto sarja-avauksessa

Naisten Korisliiga pyörähti käyntiin torstaina, kun HBA-Märsky sai vieraita Lappeenrannasta. Helsinkiläisjoukkue nappasi kauden avausvoittonsa vakuuttavan esityksen jälkeen pistein 107-35.

8.10.2020 10:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan infopaketti 2020-21

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy torstaina 8.10., kun HBA ja Catz kohtaavat. Sarjan muut joukkueet aloittavat sarjansa tulevana viikonloppuna.

Näytä lisää vastaavia