Naisten Korisliiga käyntiin trillerillä – Vimpeli avasi kauden voitolla

29.9.2023 22:07 Naisten Korisliiga saatiin käyntiin, kun HBA emännöi päivän ainoassa pelissä Vimpelin Vetoa. Heti kauden avauksessa jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta. Sen päätteksi ViVe oli parempi 94-93.

Anni Kujala ja Vimpeli avasivat kautensa voitolla. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Märsky oli terävämpi ottelun alussa. Joukkueen puolustus piti vieraat kurissa ja avausjakso merkittiin kotijoukkueelle 22-11.

Tämän jälkeen pelin hallinta siirtyi ViVe:lle. Joukkue oli hieman vahvempi toisella jaksolla ja vei varsinkin kolmatta jaksoa selvästi.

HBA-Märsky ei kuitenkaan hevillä luovuttanut vaan hengitti vieraiden niskaan. Helsinkiläiset tasoittivat Lilli Hakkaraisen kolmen pisteen heitolla 33 sekuntia ennen loppusummeria ja edessä oli jatkoaika tilanteessa 79-79.

Jatkoajalla kumpikaan joukkue ei onnistunut rakentamaan isoa eroa. Vieraiden Samatha Breen nosti joukkueen voittokorin 13 sekuntia ennen loppua.

- Olen todella iloinen voitosta, sillä olimme liikkeellä vajaalla rosterilla. Toivottavasti saamme pian lisää pelaajia pelikuntoon jakamaan peliminuutteja; itsekin pelasin tänään takapelaajan roolissa ja se ei ole todellakaan minulle tuttu pelipaikka, Breen kommentoi pelin jälkeen.

Vieraista Sirena Tuitele ja Breen urakoivat kumpainenkin 45 minuuttia. Tuitele kirjautti tupla-tuplan 29 pisteellä ja 13 levypallolla. Breen oli lähellä tripla-tuplaa. Hänelle merkittiin 29 pistettä, yhdeksän koriin johtanutta syöttöä ja kahdeksan levypalloa. 17-vuotias Lilli Onnela debytoi pääsarjatasolla HBA:n riveissä 25 pisteellä, 11 levypallolla ja neljällä koriin johtaneella syötöllä.

- Ajoittain pelimme sujui, mutta puolustuksen olisi pitänyt olla parempaa ja ViVe teki liikaa pisteitä. Korisliigan debyytti tuntui ihan mukavalta ja uskon, että saamme yhteispeliämme parannettua huomattavasti kauden aikana, Onnela kommentoi pelin jälkeen.

Ottelutilasto

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia