ToPolle trillerivoitto Kouvottarista - pisteille myös HyPo ja Catz

29.12.2018 16:15 Naisten Korisliigassa paketoitiin vuoden 2018 ottelut kolmen ottelun voimin.ToPo otti kovan voiton vieraskentällä Kouvottarista lukemin 65-70. Espoossa nähtiin mielenkiintoinen kamppailu, kun Honka emännöi HyPoa. Voiton vei kuitenkin tälläkin kertaa sarjakärki HyPo. Catz puolestaan saalisti kolmannen voittonsa peräjälkeen kaatamalla Vimpelin Vedon.

ToPon Ashli Payne oli vedossa vieraskentällä tupla-tuplallaan 19/14. Kuva: Matti O.Koskinen.

ToPon ja Kouvottarien kohtaamisesta kehkeytyi todellinen trilleriottelu Jatke Areenalla Kouvolassa. ToPo vei ottelun nimiinsä pitkien vaiheiden jälkeen lopulta 65-70 (30-32). Kauden aiemmassa mittelössä Kouvottaret poistuivat voitokkaina vieraskentältä, mutta tällä kertaa sarjapisteissä viimeisenä ollut ToPo riisti pisteet itselleen kotiin tuomisiksi.

Kaikki neljännekset olivat korista koriin taistelua, eikä kumpikaan joukkue onnistunut kunnolla pääsemään karkumatkalle, sillä suurin johto oli korkeimmillaan kymmenen pistettä Kouvottarien hyväksi. Levypallojenkin jakautuessa lähes tasan, olivat todelliset näytön paikat edessä vasta viimeisen neljänneksen lopussa.

Viimeistä jaksoa pelattiin pitkään jännittävässä 61-61 tasatilanteessa. ToPon Ida Myllyojan kylmähermoinen kolmonen keskelle sukkaa oli ensimmäinen askel kohti päätöstä. Kouvottarien Camille Zimmerman sai vielä mahdollisuuden tasoittaa tilannetta omassa päädyssään kolmella vapaaheitollaan, mutta yksi ohimennyt sihtaus ei tuonut kotijoukkuetta tasoihin. Kouvottarien ahdinkoa lisäsivät täyttyneet joukkuevirheet yhdessä ToPon vapaaheittojen kanssa, mutta viimeisen sinetin ottelulle löi lopulta riistosta koriin juossut Ladondra Johnson, jonka hurmos lay up löi Kouvottaret lopulta kanveesiin. Kouvottaret joutuivat rikkomaan ToPoa melkoisesti, sillä sarjanousija sai heitellä vapaaheittoja peräti 22 kertaa.

Torpan Poikien tehokkain pelaaja oli Ashli Payne, joka tyylitteli tupla-tuplan heittäen 19 pistettä ja kauhoen 14 levypalloa. Joukkueen luottopelaaja Ladondra Johnson tehtaili 17/7, ja Laura Saarinen puolestaan 11/9.

Kouvottarien pistetykki ottelussa oli Camille Zimmerman. Zimmerman upotti 27 pistettä ja repi 11 levypalloa. Pelintekijä Taeler Deer kirjautti lukemat 18/4, mutta jäi melko yksin vastuuseen Zimmermanin kanssa pisteistä, sillä seuraavaksi eniten pisteitä takoi Claire Lamunu, joka tosin kuuden pisteensä lisäksi saalisti mojovat 17 levypalloa.

Ottelutilastot

HyPolle toistamiseen voitto Hongasta

Hyvinkään Ponteva kaatoi Tapiolan Hongan vieraskentällä täpärästi lukemin 72-79 (45-42). Alkukauden ottelun voitto tuli HyPolle selvin numeroin, mutta tällä kertaa sarjakärki sai tehdä täyden työn nujertaakseen seitsemäntenä sarjassa olevan Hongan, joka laittoi kampoihin viimeisille minuuteille asti. Voiton myötä HyPo pääsee siirtymään noin reilun viikon mittaislle ottelutauolle pitäen hallussaan suurinta sarjapistepottia.

Vielä ensimmäisen puoliajan aikana kaikki näytti hyvältä Hongan kannalta. Etenkin toisen jakson aikana kotijoukkue laittoi kunnolla tuulemaan hyökkäyspäässään. Honka vyöryi tehokkaana kentälle koko joukkueen voimin upottaen etupäässä Kaisa Kuisman ja Carita Arposen onnistumisilla yhteensä kuusi kolmosta sukkana sisään. Toinen jakso menikin kotijoukkueelle lukemin 32-21, mikä toi joukkueen jo pieneen johtoon.

Kolmannella jaksolla alkoivat kuitenkin Hongan vaikeudet. HyPon luottopelaajat Randi Brown sekä Taru Tuukkanen ottivat tilanteen hallintaan etenkin hyökkäyspäädyssä jättäen Hongan telineisiin. Honka onnistui kampeamaan vielä viimeisen neljänneksen lopulla Sidney Cookin johdolla mukaan peliin, mutta liian myöhään.

HyPo onnistui upottamaan ottelussa kolmosen kaaren takaa vain kaksi osumaa Hongan tykittäessä peräti 11. Tämä ei kuitenkaan riittänyt voiton takeeksi, sillä HyPo laittoi omat lähiheittonsa paremmilla prosenteilla pussiin ratkaisevilla hetkillä, sekä pääsi aivan liian useasti vapaaheitoille. Vierasjoukkue myös rokotti 20 pistettä säälimättömästi Hongan pallon menetyksistä.

HyPon Randi Brown oli jälleen voiton takuunaisena. Brown nikkaroi 32 pistettä ja kahmi 12 levypalloa. Pelintekijän aisaparina toimi totutusti jälleen Taru Tuukkanen, joka kirjautti lukemat 28/10. Titta-Riina Lepistö oli hänkin mainiossa vireessä takoen lukemat 11/6.

Marraskuun pelaajaksin valittu Hongan Sidney Cook oli joukkueensa tehomoottori tykittämällä 20 pistettä ja nappaamalla 17 levypalloa. Näiden lisäksi kuin ohimennen Cook syötti vielä viisi koriin johtanutta syöttöä. Alexyz Vaioletama tehtaili lukemat 11/14/8s, ja hyvässä heittovireessä ollut Kaisa Kuisma viimeisteli numerot 14/4s.

Catzille kolmas voitto peräjälkeen

Lappeenrannan Catz onnistui maksamaan kalavelkojaan takaisin Vimpelin Vedolle, kun joukkueet kohtasivat tällä kertaa Vimpelin liikuntahallissa. Joukkueiden edellinen mittelö Lappeenrannassa päättyi Vedon rökälevoittoon, mutta nyt kissat nousivat voittoon numeroin 88-98 (50-44). Catzille voitto oli jo kolmas peräkkäinen, kun taas ViVelle häviö oli kolmas putkeen.

Ottelun ratkaisua saatiin jännittää viimeisille minuuteille asti. Kamppailua käytiin äärimmäisen tasaväkisissä tunnelmissa, ja erot lähes kaikessa olivat marginaalisia, mikä tarkoitti käytännössä ottelun ratkeamista yksittäisiin loppuminuuttien tilanteisiin.

Vielä vajaa kuusi minuuttia ennen summerin soittoa Catz johti vain kahdella pisteellä, kunnes Aleighsa Welch laittoi pyörät pyörimään. Welch tehtaili lopun vajaan viiden minuutin aikana käsittämättömät 12 pistettä, mihin Veto ei pystynyt vastaamaan samalla intensiteetillä. Viimeisen naulan vimpeliläisten arkkuun naulasi Amy Griffinin epäurheilijamainen virhe, eikä Valencia McFarland erehtynyt vapaaheitoissaan. Voittoa eivät onnistuneet tuomaan tällä kertaa ViVelle edes lähes 20 vaihtopenkiltä tullutta pistettä ja tuoreet jalat parketilla, kun Catz joutui jälleen turvautumaan omaan aloitusviisikkoonsa suuressa määrin. Catzin päävalmentaja Mika Haakanan mukaan sinnikkyys ja puolustusmuodon vaihto kesken peli toi joukkueelle saumat nousta voittoon.

- Hurja voitto, vielä EBT- voittoakin kovempi suoritus meiltä. Toisella neljänneksellä olimme liian pitkään paikkapuolustuksessa, joka ei toimi Vimpeliä vastaan. Sitten vaihdoimme puolustusmuotoa ja peli parani kertaheitolla. Petra Noponen oli alussa hieman vaikeuksissa Griffinin kanssa, mutta jaksoi taistella loppuun asti, eikä Griffin toisella jaksolla enää pahemmin pisteitä tehnytkään. Kokonaisvaltaisesti kova suoritus koko joukkueelta, Haakana summasi.

Muutama viikko sitten pienestä loukkaantumisesta kärsinyt Aleighsa Welch on palannut kentälle ryminällä. Welch paukutti mojovat 37 pistettä, nappasi kymmenen levypalloa, joiden lisäksi blokkeja kertyi peräti neljä. Yksin Welchin ei kuitenkaan tarvinut jäädä, sillä Valencia McFarland avusti joukkuettaan numeroin 29/7/8s.

Vimpelin Vedon kovimman pistetilin saalisti Donnaizha Fountain, joka upotti 27 pistettä ja kahmi kuusi levypalloa. Niin ikää tehokkaalla päällä oli jälleen myös Alisia Jenkins, joka nikkaroi saldokseen 14/14.

Naisten Korisliigan runkosarjan pelit jatkuvat ensi vuoden puolella 6.1.2019. Tällöin Vimpelin Veto kohtaa Tapiolan Hongan klo 15.00. Kouvottaret puolestaan haastaa Peli-Karhut, ja Espoo Basket Team Hyvinkään Pontevan. Molemmat ottelut alkavat klo 17.00, ja Kouvottaret-PeKa ottelu on katsottavissa Elisa Viihde- palvelusta.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.