Naisten Korisliigan ennakko 2/2: PeKan ja HyPon tähtäin mitalissa, ViVellä pudotuspeleissä, Honka ja EBT lähtevät kehittämään yksilöitä

3.10.2015 Naisten Korisliigan kausi 2015/16 pyörähtää käyntiin sunnuntaina takaisin mitalikantaan hamuavan Peli-Karhujen, ensimmäistä SM-mitaliaan hakevan Hyvinkään Pontevan, uudistuneen Vimpelin Vedon, Tapiolan Hongan sekä sarjanousija Espoo Basket Teamin osalta.

Pounds siirtyi kesän aikana ToPon paidasta Tapiolan Honkaan.

Wahlgrenin PeKa tähtää takaisin mitaleille.

Henna Salomaa palaa Korisliiga-kentille HyPon väreissä.

Ulriikka Latvalan edustama ViVe on kerännyt jalkeille iskukykyisen joukkueen.

Aaltonen tekee paluun Korisliigaan EBT:n riveissä. Kuvat: Ville Vuorinen, Oma Design, Francois Perthuis.

Ikäkeskiarvoltaan Korisliigan toiseksi nuorin joukkue (20,5 vuotta) Kotkan Peli-Karhut sijoittui viime kaudella neljänneksi. Tämän kauden joukkueesta viime kauden kotimaisista runkopelaajista puuttuu takamieskonkari Reetta Piipari, joka ripusti tossut naulaan.

 

Joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluu kesällä naisten maajoukkuedebyyttinsä tehnyt 22-vuotias Saara Wahlgren (174cm).

 

- Meillä on nuori joukkue, eikä rosteri ole järin laaja, joten vastuuta on tarjolla jokaiselle. Tuloksellisesti lähdemme parantamaan viime kauden sijoitusta, Wahlgren toteaa.

 

PeKan peräsimessä tällä kaudella nähdään Seppo Kurki, Petri Joukainen sekä pelaajavalmentaja Laura Lehtoranta. Kurki povaa alkaneesta kaudesta tasaista sarjaa.

 

- Sarja tulee olemaan varmasti tasainen. Meillä on urheilullinen ja innokas joukkue, näkisin jopa, että asteen parempi kuin viime kaudella.

 

HyPo lähtee tavoittelemaan mitalia vahvan kotimaisen rungon turvin

 

Hyvinkään Ponteva jäi viime kaudella niukasti mitalipelien ulkopuolelle, mutta tällä kaudella se lähtee hakemaan korkeampaa sijoitusta lähes samana säilyneen kotimaisen kaartin voimin. Joukkue vahvistui Saksan Bundesliigasta Hyvinkäälle siirtyneellä Henna Salomaalla sekä amerikkalaistakamies Bria Grossilla (178/23).

 

Tulivoimaa etenkin hyökkäyspäähän tuo myös HoNsU:n kasvatti Titta-Riina Lepistö (184/25).

 

- Joukkueen runko on pysynyt samana, johon olemme saaneet muutaman kovan vahvistuksen. Tekemisen meininki on ollut erinomaista, Lepistö summaa.

 

Hyvinkääläisten päävalmentaja Tero Niskanen oli PeKa-valmentaja Kurjen kanssa samoilla linjoilla.

 

- Tässä vaiheessa vielä tekemistä riittää, mutta oikeaan suuntaan olemme menossa. Odotan tasaista sarjakautta.

 

Koriskuume nousemassa Vimpelissä

 

Useamman joukkueen valmentaja nosti Vimpelin Vedon yllätysvalmiiksi joukkueeksi, joka voi parhaana päivänään yltää millaiseen esitykseen tahansa. Joukkeen kotimainen osasto koostuu seuran omista kasvateista.

 

- Meidän kotimaiset sopivat pelikonspetiin hyvin ja jenkkien suurimmat vahvuudet ovat urheilullisuus ja liikkuvuus, Vedon päävalmentaja Jarkko Havu kertoo.

 

- Tavotteeksemme olemme asettaneet pudotuspelit, joka on omalla tasollamme realistinen tavoite.

 

Joukkueen vanhin kotimainen Anna Peltola (170/21) kehuu kaupungin noussutta koripallobuumia.

 

- Koris on Vimpelissä kovassa nousussa, ehkä jopa yhtä kovassa huudossa, kuin pesäpallo, hän virnistää.

 

Pelaajamarkkinat olivat suotuisat Hongalle

 

Tapiolan Honka kiinnitti kovia nimiä riveihinsä kaksin kappalein, kun maajoukkuenaiset Dionne Pounds (174/29) sekä Heta Korpivaara (185/30) siirtyivät ToPosta naapuriseuraan tuomaan kokemusta nuoreen Honka-laumaan.

 

Viime kauden vuoden tulokkaaksi valittu sekä naisten maajoukkuedebyyttinsä kesällä tehnyt Sara Rokkanen odottaa kauden alkua malttamattomana.

 

- Kesä naisten maajoukkueen kanssa oli opettavainen kokemus ja nyt koko kesän odotettua kauden alkua ei tarvitse ihan hirveän montaa yötä odotella enää.

 

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu on hyvillään Poundsin ja Korpivaaran tuomasta panoksesta.

 

- ”Didi” ja Heta tuovat paljon kokemusta joukkueeseen, joka helpottaa siten myös valmentajan työtä.

 

Sarjanousija-EBT pyrkii hallitsemaan tempoa

 

Naisten Korisliigaan noussut Espoo Basket Team lähtee kauteen tavoitteenaan ”kehittää pelaajia kohti tavoitteitaan ja saavuttaa joukkueena tunnistettava pelillinen identitentti”. Valmennuksen ohelle ison korteen kekoon kantaa kokemuksellaan Lotta Aaltonen (180/30).

 

Divarin parhaaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Aaltonen palasi täksi kaudeksi takaisin Korisliigaan Puhuttarissa vietettyjen kausien jälkeen.

 

- Onhan tämä pieni harppaus, kun pelin intensiteetti on liigassa paljon kovempi.

 

- Yritän tuoda kokemuksellani esimerkiksi junioreille oppimaani harjoittelukulttuuria ja johtajuutta kentälle peleissä.

 

EBT:n päävalmentaja Niko Hellman toivoo joukkueensa esittävän aktiivista peliä kauden aikana.

 

- Tavoite on saada pelin tempo haltuun jokaisessa ottelussa ja pelata aktiivista koko kentän peliä.

 

 
22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

25.5.2022 09:40 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaaja Elena Melto päättää uransa: ”Olen onnellinen, että tein nuorena päätöksen muuttaa koripallon perässä Suomeen”

Elena Melto on harvinainen tapaus, sillä hänet on palkittu Naisten Korisliigassa sekä vuoden ulkomaalaisvahvistuksena että vuoden kotimaisena pelaajana. Nyt Lappeenrannan Catzin tähtilaituri nostaa tossunsa naulaan.

18.5.2022 20:13 Naisten Korisliiga

Elena Melto naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, sarjan nuorisokaarti putsasi palkintopöytää

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 36-vuotiaan, Catzia edustavan Elena Melton sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Palkinnot osuivat laajalla skaalalla eri joukkueille, kun finalistijoukkueet olivat ainoat kahden palkinnon saaneet.

27.4.2022 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut on Suomen mestari

914 silmäparia seurasi Kouvolassa, kun Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden. Se voitti neljännen ottelun 88-82.

24.4.2022 18:54 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut siirtyi johtoon finaalisarjassa

Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

22.4.2022 13:06 Korisliiga

Opetus- ja kulttuuriministeriöltä yli 1,2 miljoonaa euroa tukea Korisliigan seuroille

OKM myönsi tukea eritysavustuksena Korisliigan ja naisten Korisliigan joukkueille koronapandemiasta aiheutuneiden tappioiden kattamiseksi. Kyseessä oli neljäs koronaan liittyvä OKM:n eritysavustus.

21.4.2022 20:05 Naisten Korisliiga

PeKa tasoitti finaalisarjan

Naisten Korisliigan finaaleissa pelattiin toinen ottelu. Peli-Karhut tasoitti ottelusarjan vieraskentällä, kun se haki voiton 64-49.

18.4.2022 19:41 Naisten Korisliiga

Kouvottarille ensimmäinen kiinnitys Suomen mestaruuteen

Naisten Korisliigan finaalit käynnistyivät vierasvoitolla Kotkassa, kun Kouvottaret haki voiton 95-78.

18.4.2022 11:20 Naisten Korisliiga

Finaaliennakko: Kouvottaret ja Peli-Karhut ratkaisevat Suomen mestarin

Naisten Korisliigan finaalit alkavat tänään Kotkassa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Ruutu näyttää kaikki ottelut suorana kanavillaan.

17.4.2022 14:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma on vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy maanantaina 18.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

15.4.2022 21:26 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin

Kotkan Peli-Karhut nappasi neljännen peräkkäisen finaalipaikan, kun se kaatoi ratkaisevassa viidennessä finaalissa HBA-Märskyn 81-64. Finaalissa joukkue kohtaa Kouvottaret.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

13.4.2022 20:26 Naisten Korisliiga

HBA jälleen parempi ratkaisuhetkillä

HBA oli välieräsarjassa jo toista kertaa selkä seinää vasten. Se ei vieläkään suostunut häviämään vaan nappasi voiton trillerin päätteksi 68-66 ja siirsi välieräsarjan ratkaisun viidenteen otteluun.

11.4.2022 21:53 Naisten Korisliiga

Kouvottaret eteni finaaleihin – HBA pakotti PeKa:n neljänteen peliin

Naisten Korisliigan ensimmäinen finaalijoukkue on Kouvottaret, joka eteni välieristä jatkoon suoraan voitoin 3-0. HBA puolestaan pakotti Peli-Karhut ainakin neljänteen otteluun.

9.4.2022 19:43 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voiton päässä finaaleista

Välieräsarjan toisessa ottelussa ToPo emännöi avausottelun vienyttä Kouvottaria. Vierasjoukkue ryösti voiton Helsingistä ja siirtyi ottelusarjassa 2-0 johtoon.

6.4.2022 20:04 Naisten Korisliiga

Kouvottaret piti ToPo:n tähdet kurissa

Kouvottaret ja ToPo avasivat välieräsarjan Kouvolassa. Kouvottaret puolusti alusta alkaen vahvasti ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 66-56.

5.4.2022 10:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun Valopilkku on Rashida Timbilla

Timbilla tuikki maaliskuussa Kouvottarien ja koko sarjan kirkkaimpana tähtenä. Hänen johdollaan Kouvottaret nappasi sarjassa toisen sijan.

4.4.2022 13:59 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 1/2: HBA haastaa menestykseen tottuneen PeKa:n

Naisten Korisliigan välieräsarjat käynnistyvät tiistaina ja keskiviikkona. Ensimmäisenä käsittelyssä tiistaina alkava ottelupari Peli-Karhujen ja HBA-Märskyn välillä.

1.4.2022 20:28 Naisten Korisliiga

Avausjakso siivitti ToPo:n välieriin

Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

31.3.2022 20:57 Naisten Korisliiga

Kolme välieräjoukkuetta selvillä

Naisten Korisliigassa saatiin selville kolme välieräjoukkuetta. Välieriin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

Näytä lisää vastaavia