Naisten Korisliigan ennakko 3/4: Huima hamuaa mestaruutta, ToPo suomalaisvoimin mitalijahtiin

2.10.2014 Kevään mitalitrion ulkopuolelle päättänyt Äänekosken Huima lähtee nuoren suomalaisrungon, laadukkaiden täsmävahvistusten sekä ikinuoren Kenya Robinsonin voimin mestaruusjahtiin. ToPon kokoonpanossa ei ulkomaalaisvahvistuksia näy, mutta kenties koko sarjan kovimmalla kotimaisella kaartilla kauteen lähtevä joukkue on potentiaalinen mestariehdokas sekin.

Kenya Robinson edustaa Huimassa kokemusta..

..ja 16-vuotias Riina Kärkkäinen nuoruutta ja heittovoimaa.

Dionne Pounds on siirtynyt Catzista ToPoon.

Vilma Kesänen tuo ToPon peliin vauhtia. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Viime kaudella ensimmäisenä mitaleitta jäänyt Äänekosken Huima lähtee tulevaan kauteen selkeän tavoitteen siivittämänä. Mitalia lähdetään hakemaan, ja värikin on selkeä.

– Sijoitustoive on ykkössija, toteaa Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi.

Keski-iältään Pyrinnön kanssa nuorin Korisliigan joukkue (20,9v) on koonnut joukkueensa tietyllä tavalla kaksijakoisesti. Iso määrä potentiaalia, nuoruutta ja vauhtia tuodaan suomalaisten toimesta, takamies Riina Kärkkäinen (166cm/16v) kenties mielenkiintoisimpana pelaajana.

Näiden tueksi ollaan haettu vähän kokeneempia, ja omasta takaa pidetty vähän enemmänkin kokeneempia vahvistuksia. Korin alle Huima hankki amerikkalaissentteri Chandra Harrisin (185/25) ja takakentän johtajaksi Michaela Houserin (170/23). Kolmas yhdysvaltojen passilla pelaava pelaaja on kaikille naiskoriksen seuraajille tuttu nimi, kun laiturin paikalla tulevallakin kaudella tonttiaan hallitsee Kenya Robinson (182/44).

– Meillä on nyt uusia pelaajia viisi kappaletta, nuoria pelaajia kaikki. Meillä on erittäin nuori joukkue plus Kenya Robinson, Nurmi summaa.

Joukkueen vahvuuteen tulevaksi kaudeksi liittynyt Houser on vakuuttunut joukkueen iskukyvystä kauden alla. Kuten Nurmi, myös Houserilla on selkeä kuva joukkueen tavoitteesta.

– Olen ollut täällä vasta pari peliä, mutta harjoitusten perusteella olemme nuori joukkue ja olemme todella hyviä heittämään. Kenya Robinson on loistava johtaja nuoremmille pelaajille. Tavoitteemme on olla liigan parhaimmistoa ja kilpailla mitaleista, Houser vakuuttaa.

ToPo pronssia kirkastamassa

Puhtaasti suomalaisten pelaajien varaan kokoonpanonsa rakentava ToPo lähtee kauteen ulkomaalaisvahvistusten "puutteesta" huolimatta kovin odotuksin. Viisikosta löytyy kolme naisten maajoukkueen pelaajaa Dionne Poundsin (174/29), Heta Korpivaaran (185/30) sekä Vilma Kesäsen (173/26) muodossa.

Viisikon sentterin paikalle kun isketään vielä käytännössä takuuvarma tupla-tupla -pelaaja Niina Laaksonen, alkaa se viisikko näyttämään jo pelottavan hyvältä. Päävalmentaja Kari-Pekka Klinga ei kuitenkaan lähde, tyylilleen uskollisena, puhumaan vielä suosikin asemasta.

– Nyt joukkueeseemme liittyneet pelaajat ovat jo muutaman vuoden olleet tulossa, mutta erilaiset syyt pitivät vielä pois. Meillä on kokenut joukkue ja kaikki vaikuttaa hyvältä. En nyt silti lähtisi meistä leipomaan mitään mestarisuosikkia, Klinga linjaa.

Ilman amerikkalaisvahvistuksia kauteen lähtevä ToPo on siis joka tapauksessa kova pala joukkueelle kuin joukkueelle tämän kauden liigassa. Kokenut, ammattilaistason pelaajilla täytetty kokoonpano saattaa kuitenkin elää kauden aikana.

– Näillä pelaajilla ainakin aloitetaan kausi ja eletään tilanteen mukaan. Kun on vanha joukkue, niin ei tiedä pysyykö kaikki kasassa, Klinga hymähtää.

Pelaajistossa kokemuksen tärkeys tiedetään. Klingan opit ovat myös menneet ilmeisen hyvin perille.

– Vahvuutemme on varmaan siinä kokemuksessa. Kuten "Pere" (valmentaja Klinga) aina sanoo, niin yritetään kusettaa vastustajaa, laituri Kaisa Valtakari sanoo hymyillen.

Sanaa "kokemus" ei kannata kuitenkaan sekoittaa vanhuuteen tai hitauteen. Laadukas pelaajamateriaali tulee olemaan vahva ehdokas mestariksi asti, etenkin sarjan kärkipään ollessa ainakin jossain määrin tasaisempi kuin menneinä vuosina.

– Vauhti ei välttämättä ole niin kova kuin muilla, mutta kyllä sitäkin löytyy – Niina Laaksonen on muun muassa nähty päättämässä nopeaa hyökkäystä ennen Vilmaa (Kesästä), Valtakari naurahtaa.

– Toivon, että sarja on viime vuosista tasoittunut. Tässä vaiheessa kautta näyttää myös aidosti siltä, että näin olisi, Valtakari jatkaa.

Lue myös

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia