Naisten Korisliigan ennakko: Catz, Forssan Alku ja Tampereen Pyrintö

28.9.2022 09:10 Viime kauden sarjan tyvipää on uusiutunut alkavalle kaudelle, kun joukkueissa puhaltavat uudet tuulet. Catz lähtee kauteen nuorentuneella joukkueella, FoA sai kaksi maajoukkuepelaajaa kokoonpanoonsa ja Pyrinnön vahvistuskolmikko vaikuttaa onnistuneelta.

Viime kaudella Ruotsin pääsarjassa pelannut Silja Viita tekee paluun vuoden jälkeen naisten Korisliigaan. Kuva: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan runkosarja 2022–23 käynnistyy 30. HBA:n ja Catzin välisellä kohtaamisella. 10 seuraa valmistautuu jälleen kauden mittaiseen koitokseen, ja Basket.fi esittelee joukkueet kolmen artikkelin sarjassa, joka alkaa viime kauden runkosarjan sijoille 8.-10. sijoittuneilla seuroilla.

Catz lähtee kauteen nuorentuneella joukkueella

Viime kaudella pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Catz lähtee kauteen nuorella ryhmällä. Penkin päässä jatkaa edelliseltä kaudelta tuttu Petri Joukainen. Joukkue menetti viime kauden päätteeksi uransa päättäneen Elena Melton sekä takaisin Espooseen siirtyneen Lotta Hämäläisen.

- Varovaisin odotuksin lähdetään uuteen kauteen. Melton ja Hämäläisen jättämä aukko on iso. Meillä on nuoria lupaavia pelaajia, ja vaatii paljon töitä, jotta voidaan sarjassa kilpailla, Joukainen pohtii.

Joukkueen kauteen valmistautuminen ei ole sujunut aivan optimaalisesti.

- Kauteen valmistautuminen on ollut rikkonaista. Paljon on ollut poissaoloja, ja harjoitusryhmä pieni. Kauden alkaessa ei tulla olemaan vielä valmiita. Prosessi jatkuu.

Catz lähtee kauteen kahden amerikkalaisen voimin. Raziyah Farrington sekä Terrinique Battle tulevat olemaan isossa roolissa. Peli-Karhuista siirtynyt Elli Heikkilä saa mahdollisuuden astua isompaan ruutuun. Heidän lisäkseen joukkueessa on runsaasti lappeenrantalaisia.

- Farrington on todella nopea pelaaja. Hänen lisäkseen Heikkilää kannattaa pitää silmällä.

Joukaisen mukaan Catz pyrkii olemaan yritteliäs, epäitsekäs ja hyvin yhteen pelaava joukkue. Tavoitteet ovat selvillä.

- Joukkue on entisestään nuorentunut ja pelaajabudjetti pienentynyt. Lähdetään rakentamaan koko kauden kestävää prosessia, joka toivottavasti keväällä vie meidät pudotuspeleihin, hän sanoo.

Mestaruussuosikin viitta menee Kotkaan.

- Peli-Karhut on ainoa mestarisuosikki, Catzin päävalmentaja päättää.

Alku tulevaan kauteen uudistuneena

Forssassa puhaltavat uudet tuulet. Tulevalle kaudelle joukkueen valmennus on mennyt uusiksi, kun vetovastuun on ottanut Juri Heinämäki. Forssaan paluu on mieluinen asia päävalmentajalle.

- Mukava palata Forssaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Vuodet Tampereella ja Kotkassa on kehittäneet itseä valmentajana, ja uskon että pystyn kertyneellä kokemuksella auttamaan Alun koripallotoimintaa kehittymään, hän pohtii.

Harjoituskausi on sujunut hyvin, mutta se ei ole ollut pituudella pilattu.

- Meidän kauteen valmistautuminen on ollut lyhyt ja intensiivinen. Elokuun viimeisestä viikosta lähtien harjoiteltu kyllä paljon, mutta joukkue on täysin uusiutunut ja nuori, joten meillä menee vielä aikaa löytää yhteinen sävel.

Alku lähtee kauteen eriskummallisista lähtökohdista, sillä joukkueet koko pelaajisto on vaihtunut kesän aikana. Se voi näkyä eritoten alkukauden peleissä.

- Meidän pelaajistosta on 100% mennyt uusiksi. Pelaajilla ei ole myöskään keskinäistä historiaa joitain maajoukkueleirejä lukuun ottamatta. Omasta mielestäni joukkueessa on hyvä määrä taitoa ja fyysisyyttä, Heinämäki sanoo.

Forssa lähtee tulevaan kauteen amerikkalaiskolmikolla Breon Gunnels, LaShonda Monk ja Caterrion Thomas. Kotimaisista pelaajista isoa roolia on tarjolla mm. Peli-Karhuissa Suomen mestaruuden voittaneelle Sara Rokkaselle ja Ruotsissa hienon kauden pelanneelle Silja Viitalle.

- Viita on kehittynyt Ruotsin vuoden aikana huimasti hyökkäyspäässä. Rokkasella on varmasti korisliigan isoin kikkapussi ja hänen pelaamisessa on oma Wow-efekti.

Tulostavoitetta FoA:n päävalmentaja ei kaudelle vielä anna, sillä pelaajiston yhteen hitsaantuminen vie oman aikansa.

- Haluamme ennen kaikkea kehittää meidän toimintakulttuuria, missä on mahdollisuus harjoitella määrällisesti ja laadullisesti hyvin. Tässä onnistuessamme voimme myös pelata voittavaa koripalloa, Heinämäki sanoo.

Sarjan suurimmaksi ennakkosuosikiksi nousee Alun päävalmentajan mukaan Peli-Karhut.

- Peli-Karhut on suurin mestarisuosikki, mutta tämän takana uskon erittäin kilpailulliseen liigaan, jossa ylemmän sarjan paikoista käydään kovaa taistelua, hän päättää.

Pyrinnöllä tähtäimessä pudotuspelipaikka

Tampereen Pyrintö jäi viime kaudella sarjassa viimeiseksi ja lähtee parantamaan sijoitusta tällä kaudella uuden päävalmentajan alaisuudessa. Penkin päässä vetovastuu on Petteri Moleniuksella, joka lähtee kauteen innolla.

- Lähden kauteen odottavalla, mutta luottavaisella fiiliksellä. Takana on hyvä ja ehjä harjoituskesä. Treeneissä on ollut pitkin kesää hyvä tekemisen meininki ja harjoituskauden treenipelit ovat tuoneet joukkueelle positiivisen fiiliksen.

Moleniuksen johdolla joukkue on panostanut fysiikkaharjoitteluun.

- Olen pyrkinyt tuomaan päivittäiseen tekemiseen lisää täsmällisyyttä ja vaatimustasoa. Olemme panostaneet kauteen valmistautumisessa ennen kaikkea fysiikkaharjoitteluun. Minusta olemme pystyneet nostamaan urheilun tasoa joukkueessa. On ollut tärkeää saada luotua toiminnan ympärille lisää kilpailullisuutta ja urheilullisuutta, Molenius kertoo.

Viime kauden vastuunkantajista Anni Jämsä ei ole joukkueen kokoonpanossa. Myös ulkomaalaisvahvistukset ovat vaihtuneet. Ulkomaalaiskolmikon muodostavat tällä kaudella Reili Richardson, Tara Reed ja Simona Ruzkova. Harjoituspeleissä kolmikko on esiintynyt edukseen.

- Olemme panostaneet tällä kaudella ulkomaalaispelaajien valitsemiseen. Harjoituskausi on jo mielestäni tähän mennessä osoittanut, että valinnat ovat olleet hyviä. Meillä on kolme huipputyyppiä ulkomaalaisvahvistuksina, joista jokainen vahvistaa joukkuetta myös pelillisesti.

Pyrinnöllä on loistava junioripuoli ja se näkyy myös joukkueen pelaajistossa, sillä kauden alla joukkueessa on seitsemän omaa kasvattia.

- Omat kasvatit ovat Pyrinnön Korisliiga-joukkueelle iso asia. Heille tätä toimintaa teemme. Toki haluamme myös ulkopuolelta pelaajia mukaan, jotta saamme harjoituksiin enemmän kilpailua. Ensi kaudella tullaan näkemään yritteliäs, työteliäs ja periksi antamaton Pyrintö, Molenius sanoo.

Pyrinnön päävalmentajan mukaan joukkue tavoittelee vähintään pudotuspelipaikkaa tulevalta kaudelta. Ennakkosuosikin paineet hän sysää muille.

- Viime kauden mitalikolmikko tulee varmasti olemaan vahvoilla myös tulevalla kaudella, hän päättää.

 
10.12.2023 21:54 Naisten Korisliiga

Saana Kujala liekeissä Pyrinnön voitossa

Naisten Korisliigassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu. Siinä Pyrintö kävi hakemassa vierasvoiton Kouvolasta 83-78 (40-36).

9.12.2023 19:57 Naisten Korisliiga

PeKa ja ViVe voittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi peliä. ViVe nappasi voiton kotikentällään. PeKa haki vierasvoiton Espoosta.

8.12.2023 19:53 Naisten Korisliiga

ToPo järjesti murskajaiset

Sarjaa johtava ToPo oli omassa luokassaan, kun joukkue kohtasi paikallisvastustaja HBA:n Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa. Voitto kirjattiin emännille 114-54 (63-27).

7.12.2023 21:05 Naisten Korisliiga

Hongalle voitto huippupelissä

Naisten Korisliiga jatkui yhdellä ottelulla. Tapiolan Honka tukevoitti asemaansa sarjan kakkosena, kun Pyrintö kaatui Tapiolassa 76-61 (29-29).

5.12.2023 08:29 Naisten Korisliiga

ToPon Carmen Tyson-Thomas naisten Korisliigan marraskuun kuukauden pelaaja

Naisten Korisliiga-kauden toiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu Torpan Poikien Carmen Tyson-Thomas, jonka johdolla helsinkiläisjoukkue on marssinut voitosta voittoon.

2.12.2023 19:57 Naisten Korisliiga

Neljän kärjelle voittoja

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat Pyrintö, ToPo, PeKa ja Honka.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

29.11.2023 20:20 Naisten Korisliiga

Tuukkanen johdatti tripla-tuplallaan ToPo:n kymmenenteen voittoon - Vimpeli heitti Pyrinnön kumoon

Naisten Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Voitot kirjattiin Hongalle, ToPo:lle ja ViVe:lle.

28.11.2023 20:35 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Kymenlaakson derbyn

Kouvottaret emännöi illan ainoassa ottelussa Peli-Karhuja. Vierasjoukkue haki vakuuttavan voiton 96-57 (50-27).

25.11.2023 18:59 Naisten Korisliiga

Vahva päätösjakso takasi ToPo:lle kauden yhdeksännen voiton – ViVe otti revanssin EBT:sta

Naisten Korisliiga jatkui kolmella ottelulla. Voitot kirjattiin ToPo:lle, ViVe:lle ja Hongalle.

22.11.2023 20:43 Naisten Korisliiga

EBT ja PeKa takaisin voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Voittoihin ylsivät EBT, PeKa, FoA sekä sarjaa johtava ToPo.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

18.11.2023 20:00 Naisten Korisliiga

FoA:lle voitto sarjakakkosesta – Leaupepen vahva peli auttoi Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät FoA, Pyrintö ja voittoputkeaan jatkanut ToPo.

17.11.2023 21:15 Naisten Korisliiga

HBA palasi maajoukkuetauolta tehokkaana

Naisten Korisliigassa palattiin parketille pienen tauon jälkeen. Illan ainoassa ottelussa HBA-Märsky nappasi kotivoiton Kouvottarista 77-64 (39-27).

10.11.2023 11:19 NCAA

Korisliigan vuoden kehittynein pelaaja Meri Kanerva on sitoutunut Xavierin yliopistoon

Keväällä naisten Korisliigan vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi, parhaillaan Susiladiesin kanssa EM-karsintoja pelaava Meri Kanerva, 19, on sitoutunut Xavierin yliopistoon. Torpan Poikia tällä hetkellä edustava Kanerva siirtyy suomalaisittain tuttuun yliopistoon syksyllä 2024.

4.11.2023 19:16 Naisten Korisliiga

ToPo ja Honka kärkijoukkueina maajoukkuetauolle

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voitot kirjattiin sarjan kolmen kärjelle, kun ToPo, Honka ja Pyrintö nappasivat sarjapisteet. Seuraavaksi sarjassa on edessä maajoukkuetauko.

2.11.2023 20:49 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi voittokantaan

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina yksi ottelu. Siinä kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Kouvottaret haki vierasvoiton Forssasta 89-71 (35-28).

2.11.2023 13:40 Naisten Korisliiga

Tapiolan Hongan Tayanna Jones naisten Korisliigan lokakuun kuukauden pelaaja

Naisten Korisliiga-kauden ensimmäiseksi kuukauden pelaajaksi on valittu Tapiolan Hongan Tayanna Jones, jonka johdolla espoolaisjoukkue taistelee sarjan kärkisijoista.

28.10.2023 20:15 Naisten Korisliiga

FoA:n voittotili auki – ToPo jatkaa tappioitta

Naisten Korisliigassa pelattiin kaksi ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo ja hienon kirin esittänyt FoA.

27.10.2023 20:45 Naisten Korisliiga

HBA kesytti Peli-Karhut

Perjantain ainoassa ottelussa HBA sai vieraita Kotkasta. Märskyn puolustuspeli johdatti joukkueen voittoon 73-68 (40-42).

Näytä lisää vastaavia