Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Aleighsa Welch: ”Olemme sitoutuneet tulemaan paremmiksi”

12.2.2018 Etelä-Carolinan yliopiston kasvatti Aleighsa Welch on ylpeä Catzin tasaisesta voittoputkesta. Vaikka 19 voiton ja yhden tappion kausi vaikuttaa paperilla lähes ylivoimaiselta, lappeenrantalaisryhmän sentteri vakuuttaa, että voittojen takana on paljon kovaa työntekoa.

Aleighsa Welch kertoo kotiutuneensa Lappeenrantaan erinomaisesti. – "Kaupunki on hiljainen ja rentouttava, mikä sopii persoonallisuuteeni täydellisesti". Kuva: Ville Vuorinen

 

Aleighsa Welch valittiin naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi erinomaisten tehojen sekä Catzin hurmoksellisen voittoputken ansioilla. Catzin dominanssista kertoo se, että joukkue on kaatunut vain kertaalleen kuluvalla kaudella. Kotkan Peli-Karhut onnistui ottamaan toistaiseksi ainoan voiton kissalaumasta lokakuussa. Welch kertoo, että vaikka joukkue vaikuttaa klikanneen täydellisesti jo alkukaudesta, käynnissä on kuitenkin oppimisprosessi.

– Tiesin kauteen lähdettäessä, että meillä on vakaa joukkue, joten tietysti odotin meiltä myös paljon. Olen eniten ylpeä siitä, että olemme pystyneet pysymään tasaisina erilaisista muutoksista ja loukkaantumisista huolimatta.

–Kauden edetessä olemme oppineet saamaan toisemme parhaisiin paikkoihin, jotta menestyisimme. Ei se helppoa ole ollut. Opimme yhä uutta jopa tässä vaiheessa kautta, mutta tämä on ollut prosessi. Kaikki ovat sitoutuneet tulemaan jatkuvasti paremmiksi. Se, että olemme olleet menestyksekkäitä, on tulosta siitä.

Welch kertoo, että iso syy voittoihin on siinä, että joukkue on onnistunut erityisesti vaikeiden otteluiden kriittisissä paikoissa kääntämään pelin edukseen.

– Olemme suorittaneet onnistuneita pelejä silloin kun niitä on eniten tarvittu. Emme joskus pelaa hyvin koko ottelua, mutta viimeisillä minuuteilla ratkaistavissa peleissä olemme tehneet hyvää työtä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.


Sentteri pyrkii jättämään jälkensä parketille
 

Welch tykitti tammikuussa tupla-tupla-tilastot viidessä ottelussa kuudesta. Tammikuun aikana Catz kaatoi muiden muassa kärkeä kärkkyvät Tapiolan Hongan ja Kotkan Peli-Karhut. Welch kertoo, että hän pyrkii tekemään vaikutuksen parketilla jokaisessa ottelussa.
– Pyrin vaikuttamaan peliin millä tahansa tavalla. Joko hyökkäyksessä tai puolustuksessa. Tekemällä pisteitä tai syöttämällä. Yritän aina näkyä kun olen kentällä. En ole koskaan välittänyt juurikaan tilastoistani. Olen aina uskonut, että jos pelaan oikealla tavalla, loppu tulee sen seurauksena.
Welch näkee, että suurimpia haasteita Catzin kaudelle on tuottanut Elena Reshetkon jääminen pois kokoonpanosta. Reshetko sai iloisia uutisia loppuvuodesta: hän odottaa toista lastaan. Tilalle Catz sai kissapaitaan palanneen Vilma Kesäsen.
– Lenan menetys oli kova paikka koska olimme juuri klikanneet ja löytäneet vireemme. Se oli ikään kuin olisimme aloittaneet uudelleen alusta, koska Lena oli niin suuri osa tekemistämme. Kaikki kuitenkin tiesivät mitä vaaditaan, jotta jatkaisimme hyvää pelaamista. Vilma tuli mukaan ja on antanut meille mitä tarvitsemme.

 

Tasaisuuden löytäminen haasteena pudotuspeleihin
 

183-senttisellä Welchillä on kokemusta Portugalin liigasta kahden kauden verran ennen naisten Korisliigaan saapumista. Hän kuvailee sarjaa fyysiseksi liigaksi, jossa on paljon taitavia pelaajia.
– Nautin kilpailemisesta jokaisessa pelissä erityisesti siksi, että olen pelannut useita muita amerikkalaispelaajia vastaan joko yliopistossa tai aiempina ammattilaiskausinani. Yleisesti nautin fyysisyydestä ja kilpailullisuudesta naisten Korisliigassa.

Welch pitää kovimpina vastustajina sarjassa PeKaa, joka tarjosi Catzille toistaiseksi ainoan tappion, sekä Tapiolan Honkaa, jonka kausi on sujunut myös pitkälti valoisissa merkeissä.
– Jokainen joukkue tarjoaa meille haastetta eri tavoilla.

Haasteita Welch näkee vielä joukkueen tasaisuudessa, mutta uskoo, että joukkue on terässä kun pudotuspelit käynnistyvät.
– En usko, että olemme pelanneet aina parhaalla tasolla, mutta olemme silti löytäneet tavat voittaa. Meidän täytyy ennen pudotuspelejä löytää tasainen pelitapamme. Jos voimme tarjota parasta peliämme uskon, että voimme pelata pudotuspelit kuten haluamme.


 

Lisätietoja: Aleighsa Welch
 
27.4.2018 Haastattelu

Mestaruushaastattelussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Megan Mullings: ”Maailman paras tunne”

Kotkan Peli-Karhut päätti kuluvan naisten Korisliigan kauden mestaruusjuhliin. Kotkalaisten kova tahtotaso toi joukkueelle mestaruuden lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannan Catzin kotihallista.

15.4.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Catz kohtaa Peli-Karhut

Naisten Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2017–2018 käynnistyy huomenna maanantaina 16. huhtikuuta. Lappeenrannan Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen valmentajat odottavat finaalisarjasta kahden monipuolisen joukkueen kohtaamista.

29.3.2018 Haastattelu

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

27.3.2018 Haastattelu

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana: ”Tulossa kiinnostavat pudotuspelit”

Vain kahdesti naisten Korisliigan runkosarjan aikana kaatunut Lappeenrannan Catz pääsee aloittamaan pudotuspelit kovalla testillä hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet voittaa Suomen mestaruus.

27.3.2018 Haastattelu

Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite"

Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.

15.3.2018 Haastattelu

Pitkän uransa päättävä Kenya Robinson: ”Olen valmis aloittamaan uuden luvun elämässäni”

Äänekosken Huiman koripallo-ikoni Kenya Robinsonin pitkä ura koripallon parissa päättyy kuluvaan kauteen. Jo kertaalleen uransa lopettanut Robinson saapui vahvistamaan Huimaa ”vielä kerran” -tyyppisen ratkaisun siivittämänä alkuvuodesta. Robinson kiittää fanejaan ja väläyttää mahdollisuudella valmentaa joku päivä suomalaista joukkuetta.

14.3.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Megan Mullings: ”Voitto on jokapäiväinen tavoitteemme”

Väkivahvan helmikuun pelanneen Kotkan Peli-Karhujen Megan Mullings kertoo, että joukkueessa vallitsee ehtymätön voitonjano. PeKan menestyksen avaimiksi Mullings laskee kokoonpanon laajuuden erityisesti hyökkäyspäässä.

20.1.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Wilesia Hardy: ”Meillä kaikilla on sama unelma”

Naisten Korisliigassa joulukuussa kentän molemmissa päissä tehokkaasti esiintynyt Wilesia Hardy kokee, että Tapiolan Hongan kemiat kohtasivat heti alkukaudesta. Siitä oli seurauksena Hongan tulikuuma voittoputki alkukaudesta. Joulukuun Honka hoiteli voitokkaasti 4–0.

11.12.2017 Haastattelu

Espoo Basket Teamin Kamilah Jackson: ”Teen kaikkeni ollakseni johtaja”

Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja EBT:n Kamilah Jackson on vakuuttanut alkukaudesta vahvalla korinaluspelaamisellaan. Sarjan levypallokuningatar haluaa olla johtaja parketilla ja toimia esimerkkinä etenkin joukkueen nuoremmille pelaajille.

4.11.2017 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Akilah Sims: ”Pyrimme finaaleihin jokaisissa harjoituksissa”

Alkukauden ilmiömäisessä pelivireessä loistanut Peli-Karhujen Akilah Sims valittiin naisten Korisliigan lokakuun pelaajaksi. Toista kauttaan PeKan paidassa pelaava laituri pitää sarjan tasoa korkealaatuisena.

30.4.2017 Haastattelu

HyPon Titta-Riina Lepistö: ”Joukkueena nousimme kaikista kuopista”

Hyvinkään Pontevan seurahistorian ensimmäistä Suomen mestaruuden lisäksi kirkkain mitali ripustettiin ensimmäistä kertaa joukkueen kapteenin Titta-Riina Lepistön, 26, kaulaan. Lepistö nousi ratkaisevassa viidennessä finaalissa suurimpien ratkaisijoiden rooliin heittämällä kauden piste-ennätyksensä, 17 pistettä.

15.4.2017 Haastattelu

HyPon Taru Tuukkanen: ”Nautin jatkuvasti vain enemmän pelaamisesta”

Kotimaisen naiskoripallon legendoihin kuuluva Taru Tuukkanen, 39, johdatti Hyvinkään Pontevan toisena perättäisenä keväänä Naisten Korisliigan finaaleihin. Mitä pidemmälle kevät etenee, sitä kovempaan iskuun Tuukkanen äityy.

12.3.2017 Haastattelu

Chandrea Jones: ”Catzistä on tullut perheeni”

Naisten Korisliigan helmikuun pelaajaksi valittu Lappeenrannan Catzin Chandrea Jones, 29, on tullut tutuksi noustessaan hurjaan viereeseen kevään edetessä. Myös tällä kaudella Jonesilla kiiltää silmissä muun joukkueen tapaan Catzin kuudes perättäinen Suomen mestaruus.

8.3.2017 Haastattelu

Tiina Sten ja Ville Kaunisto valittiin FIBA:n Time Out -koulutusohjelmaan

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out –koulutusohjelma tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista kansainvälisessä ympäristössä.

10.2.2017 Haastattelu

Shenita Landry: ”Ei ole muuta tavoitetta kuin mestaruus”

Naisten Korisliigassa on meneillään tasaisin kausi aikoihin ja vahvasti mukana mestaruustaistossa on runkosarjan toisena majaileva Espoo United. Unitedin tehomoottori on ollut hiljattain tammikuun pelaajaksi valittu Shenita Landry, 29.

12.1.2017 Haastattelu

HyPoon palannut Anni Jämsä: ”Mitalin kirkastaminen tavoitteena”

Viime kaudella Naisten Korisliigassa Äänekosken Huimaa edustanut Anni Jämsä, 21, solmi viime kesäkuussa sopimuksen kasvattajaseuransa Hyvinkään Pontevan kanssa. Ulkomaan optio vei Jämsän kuitenkin Saksan Bundesliigaan. Saksassa vietetyn syyskauden jälkeen tie tuo takaisin Hyvinkäälle.

15.11.2016 14:00 Haastattelu

Helmi Basketin Sofia Rajala: ”Nyt tiedämme, miten Korisliigassa kuuluu pelata”

Moni koripallon ystävä ehti ennakoida Helmi Basketista Korisliigan heittopussia, kun helsinkiläisjoukkue aloitti syyskautensa häviämällä kuudesta ensimmäisestä ottelustaan viisi. Joukkue käänsi kuitenkin kurssinsa ja on selvittänyt marraskuunsa toistaiseksi tappiottomana. Tulokaskauttaan pelaavan Sofia Rajalan, 18, mukaan Helmi Basket ymmärtää nyt, mitä pääsarjatasolla pelaaminen vaatii.

3.11.2016 Haastattelu

Taru Tuukkanen: ”Ihan eri fiilis kropassa kuin viime kauden lopussa”

Taru Tuukkasen mittavaan ansioluetteloon kirjattiin marraskuun alussa jälleen uusi saavutus, kun hänet nimettiin ensimmäistä kertaa pääsarjaurallaan Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Tuukkasen Ponteva on kohonnut alkusyksyn jälkeen liigan kärkeen, mutta joukkueen matka kohti ensimmäistä mestaruuttaan on vasta aluillaan.

26.4.2016 Haastattelu

Mika Haakana: ”Helpolla nämä mestaruudet eivät tule”

Lappeenrannan Catz nappasi seurahistorian kuudennen Naisten Korisliiga -mestaruutensa kaatamalla Hyvinkään Pontevan otteluvoitoin 3-0. Kuudesta mestaruudesta viimeiset viisi peräkkäistä ”Kissalauman” mestariksi on luotsannut Mika Haakana.

7.3.2014 Haastattelu

HoNsUn Minna Sten: ”Tavoittelemme mitalia”

Naisten Korisliigassa HoNsUn Minna Sten, 26, kohosi Jyväskylän juhlakaluksi, kun hän pelasi helmikuussa 200. runkosarjaottelunsa ja kaiken lisäksi palkittiin vielä päätteeksi kuukauden pelaajaksi. Sten on vihdoinkin päässyt irti loukkaantumiskierteestään ja päässyt pelaamaan ja harjoittelemaan täydellä teholla.

Näytä lisää vastaavia