Honka ja HBA nousivat yllätysvoittoihin - pisteet myös HyPolle ja ViVelle

12.1.2019 15:11 Naisten Korisliigaa pelattiin neljän ottelun verran. Honka onnistui nousemaan Espoon paikalliskamppailuun voittoon, ja HBA katkaisi PeKan voittoputken. Sarjakärki Hyvinkään Ponteva kasvatti etumatkaansa ja Vimpelin Veto haki sarjapisteet vieraskentältä.

Tapiolan Hongan Alexyz Vaioletama nousi tärkeillä hetkillä esiin tilastoiden 21/12. Kuva: Ville Vuorinen.

Espoon paikalliskamppailussa Tapiolan Honka järjesti melkoisen yllätyksen kotihallissaan kaatamalla Espoo Basket Teamin numeroin 106-89 (52-41). EBT:n päänahkaa voi pitää kovana suorituksena, sillä EBT on majaillut sarjassa jo pitkään kolmen parhaan joukossa Hongan ollessa sarjataulukon häntäpäässä. Edellisessä mittelössä Espoon herruus meni EBT:lle selvästi, mutta nyt Honka pääsi kuittaamaan kalavelkansa, sekä katkaisemaan kolme ottelua kestäneen tappioputkensa.

Karkumatkalle Honka pääsi jo toisen neljänneksen aikana huimaan vireeseen yltäneen Alexyz Vaioletaman johdolla jakson päättyessä 32-16. Tämän jälkeen kotijoukkue ei päästänyt enää vierasjoukkuetta missään vaiheessa ohi, vaikka seuraavat jaksot olivatkin tasaisempia.

EBT on läpi kauden pitänyt hyvin huolta levypalloistaan, mutta tällä kertaa Honka onnistui olemaan näissä piirun verran parempi. Syötöt menivät jo paljon selkeämmin kotijoukkueelle 31-19, eikä edes EBT:n rosterin laajuus ja penkiltä tulleet 40 pistettä onnistuneet tällä kertaa siivittämään vierasjoukkuetta voittoon. Honka kykeni aiemmassa ottelussaan pusittamaan kolmen pisteen heittoja ainoastaan kaksi, mutta nyt joukkue pärjäsi näissäkin EBT:lle osuen peräti 16 kertaa. Hongan päävalementaja Kimmo Kujansivu olikin erittäin tyytväinen joukkueen kaukoheittoihin, sekä paljon peliaikaa saaneen Alexandra Ailuksen esityksiin:

– Viimeistelimme tänään erinomaisesti kaaren takaa, ja Ailus onnistui luomaan joukkueelle hyviä heittopaikkoja.

Hongan Sidney Cook aiheutti EBT:n puolustukselle harmaita hiuksia. Cook paukutti 29 pistettä, kauhoi 13 levypalloa ja jakoi neljä syöttöä. Onnistumisia joukkueelle tuli muualtakin laajalla rintamalla. Alexyz Vaioletama tehtaili 21/12 ja Kaisa Kuisma  20/4/4s. Mukiin menevästi onnistui niin ikää Alexandra Ailus, joka heitti yhdeksän pistettä, kurotti neljä levypalloa ja jakeli peräti 15 koriin johtanutta syöttöä.

EBT:n tehokkain oli sisäpelaaja Kamilah Jackson lukemilla 15/16/10s. Delaney Hodgins pussitti 25 pistettä ja kauhoi viisi levypalloa. Ulriikka Nuolikoski jatkoi hyvää heittovirettään tehden 16 pistettä. EBT:n päävalmentaja Niko Hellmanin mielestä joukkue ei yltänyt täysin omalle tasolleen.

– Haluan nostaa erityisesti esiin Alexa Ailuksen syötöt. Lisäksi hänen palloscreen pelaaminen oli loistavaa. Hongalla oli hyvä heittopäivä, 16 kolmen pisteen heittoa sekä jenkkien kahden pisteen heitot kovissa paikoissa. Emme kuitenkaan hävinneet pelkästään Hongan hyvyyteen vaan olisimme pystyneet parempaan, mutta emme olleet riittävän hyviä omissa toteutuksissamme, Hellman summasi.

Ottelutilastot

HBA katkaisi PeKan voittoputken

Sarjassa toisena olevien Peli-Karhujen voittoputkelle tuli kotikentällä stoppi, kun nuori HBA otti Karhuvuoressa voiton lukemin 71-74 (38-34). Sarjassa kahdeksantena majaillut HBA on saanut hyvän vireen päälle, sillä joukkue kaatoi edellisessä ottelussaan ToPon suurinumeroisesti hyvän esityksen päätteeksi.

Ilman Daisha Simmonsia parketilla esiintyneet Peli-Karhut voittivat ainoastaan yhden jakson. PeKa vei nimiinsä selkeästi levypallot, sekä sihtasi läheltä paremmin. HBA onnistui kuitenkin heiluttamaan sukkaa kaukaa 11 kertaa, kun kotijoukkue onnistui tässä yllättäen vain kuusi kertaa.

Ottelun ratkaisu venyi viimeisen jakson viimeisille minuuteille. PeKalla oli mahdollisuus nousta vielä voittoon useaan otteeseen, mutta hätäiset ja huonot ratkaisut hyökkäyspäässä osoittautuivat turmiollisiksi, eikä Awak Kuieria saatu enää lainkaan kuriin HBA:n hyökkäyspäädyssä. Vierasjoukkueen voiton juhlat sinetöi Anna Kahelinin vapaaheitot 18 sekuntia ennen summerin soittoa.

HBA:n Sara Bejedi upotti ottelussa käsittämättömät kahdeksan kolmosta ja oli ottelun paras pistenikkari. Bejedi heitti 32 pistettä, otti kuusi levypalloa sekä riisti viisi kertaa. Awak Kuier oli etenkin ottelun loppupuolella ratkaisijan asemassa tilastoiden vakuuttavasti 23/14.

PeKan Brooke McCarty oli joukkueensa paras pisteissä ja osui kaukoheitoissaan keskelle neljä kertaa merkkauttaen lukemikseen lopulta 24/8/5s. Brittany Starling jatkoi myös hyvää virettään korin alla (19/15).

Forssan Alku laittoi sarjakärkeä ahtaalle

Forssan Alku laittoi Martinhallissa sarjakärki Hyvinkään Pontevan tiukille. Alku kamppaili läpi ottelun tasaväkisesti Pontevan kanssa kaikilla osa-alueilla, eikä suuria eroja päässyt syntymään tilastollisesti. Edellisen kerran HyPo otti voiton Forssassa yhdeksällä pisteellä. Forssan Alun hyvästä esityksestä huolimatta sarjapisteet Ponteva onnistui saamaan tälläkin kertaa ottelun päättyessä lopulta lukemin 99-86 (46-46).

Forssan Alku tuli otteluun erittäin hyvällä peli-ilmeellä ensimmäisen jakson päättyessä Alun hyväksi 17-26. Karkumatkalle forssalaiset eivät silti päässeet, ja puoliajalle mentiin jännittävässä 46-46 tasatilanteessa.

Puoliajan jälkeen Ponteva vyöryi parketille ryminällä iskien pohjaan heti kolme kolmen pisteen heittoa. HyPo tiukensi puolustustaan ja irtautui jo 15 pisteen karkumatkalle, mutta Alku kampesi itsensä vielä aivan kotijoukkueen kannoille. Pontevan viimeisen neljänneksen spurtti oli kuitenkin tällä kertaa liikaa Forssan Alulle, joka ei onnistunut vastaamaan pistetehtailuun samalla intensiteetillä.

HyPon vastuunkantajana tärkeillä hetkillä toimi jälleen Taru Tuukkanen, jonka tilastorivi oli vakuuttava (30/13/8s.). Hyvässä heittovireessä oli jälleen myös Randi Brown, joka heitti kolmosensa kelpo 50 prosentin tarkkuudella (30/4/6s). Erittäin hyvän debyytin naisten Korisliigan parketille ottelussa teki Pontevan uusi vahvistus Jessica January, joka viimeisteli lukemat 24/6.

Alun tilastoykkönen oli Mia Loyd, joka nikkaroi 24 pistettä ja otti kahdeksan levypalloa. Pelintekijä Emily Kinneston puolestaan tehaili lukemat 15/6s.

Vimpelin Veto pääsi kohentamaan asemiaan

Vimpelin Veto otti vieraskentällä toisen voittonsa putkeen ToPoa vastaan lukemin 61-73 (29-29). Voiton myötä ViVe pääsi tasapisteille sarjassa Forssan Alun ja Kouvottarien kanssa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Vedon tapumiseen, kun ToPo onnistui nappaamaan kauden avausvoittonsa vieraissa, mutta nyt joukkeiden puntit ovat tasan.

Korien teko pysyi maltillisena ja tasaisena ensimmäiseen puoliaikaan mennessä kahden ensimmäisen neljänneksen päättyessä tasalukemiin. Kolmannella jaksolla vimpeliläisten heitot alkoivat uppoilla, ja ViVe pääsi repimään eroa. ToPo ei onnistunut viimeisellä neljänneksellä enää kuromaan eroa umpeen, ja näin ollen Veto pääsi kotimatkalle sarjapisteet taskussaan.

Molemmat joukkueet upottivat heittoja kaukaa varsin vaatimattomasti. ViVe osui keskelle viisi kertaa, mutta ToPo vain kolmesti. Vierasjoukkue onnistui kuitenkin kahmimaan enemmän levypalloja, sekä rokottamaan 18 pistettä vapaaheittoviivalta ToPon saadessa näistä vain kymmenen pistettä.

Vimpelin Vedon Alisia Jenkins tehtaili vakuuttavan tupla-tuplan 22/20. Toiseksi tehokkain joukkueen riveistä oli Amy Griffin, joka heitti 17 pistettä, napsi 11 levypalloa ja tyylitteli viisi riistoa.

ToPon riveistä suurimman pistetilin kartutti Hanna Valkeinen, joka onnistui mukavasti monella osa-alueella (12/4/4s/5r.) Joukkueen tehokkain ottelussa oli Ashli Payne (10/15).

Naisten Korisliigan seuraavassa ottelussa kohtaavat Catz ja Kouvottaret Lappeenrannan urheilutalolla sunnuntaina 13.1. klo 14.00.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.