Kouvottaret kukisti EBT:n jatkoajan päätteeksi kolmella pisteellä

15.12.2018 15:53 Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina viiden ottelun pelikierros. Jaetulla kärkisijalla oleva EBT joutui taipumaan Kouvottarille lukemin 82-85. PeKa puolestaan jatkoi voittoputkeaan kaatamalla Hongan vieraskentällä numeroin 59-90. Voittoon ylsivät kierroksella myös Catz, FoA, sekä ViVe.

Kouvottarien Camille Zimmerman oli ottelussa ratkaisijan asemassa. Kuva: Ville Vuorinen.

Kouvottaret nousivat kierroksen jännittävimmän kamppailun päätteeksi sarjataulukossa kolmannelle sijalle, kun jatkoajalla kaatui tiukasti sarjakärki Espoo Basket Team kolmella pisteellä 82-85 (33-29). Espoolaisille tappio oli kotikentällä ensimmäinen, ja samalla voitokkaan joukkueen kolmen voiton putki katkesi.

EBT on toistaiseksi hävinnyt kauden aikana ainoastaan kolme kertaa, ja kaksi niistä on tullut nimenomaan kouvolalaisille. Edellisen kerran alkukaudella Kouvottaret kukisti joukkueen kotonaan.

Alkuun näytti jo siltä, että kotijoukkue juoksisi omia menojaan jo alkuvaiheessa, sillä Kouvottaret hävisivät reilusti ensimmäisen jakson, ja kävivät jo ensimmäisen puolikkaan aikana 15 pisteen tappioasemassa. Toisen jakson lopun skarppaus pelasti kuitenkin vielä vierasjoukkueen mukaan otteluun.

Viimeiseen jaksoon Kouvottaret lähtivät kahden pisteen johtoasemassa, ja voitosta kamppailtiin tasaisesti koko jakson ajan. Pelikellossa oli lopulta aikaa enää kaksi sekuntia, kun Camille Zimmerman (19/8/4s) asteli vapaaheittoviivalle heittäen toisen yrityksistään sisään, mikä toi joukkueen kolmen pisteen johtoon. EBT:n Lotta Eräkangas ei ollut kuitenkaan valmis luovuttamaan, vaan iski sekunti ennen summeria kolmosena pohjaan, mikä tarkoitti ottelulle jatkoaikaa. Jatkoajan alku oli korista koriin taistelua, kunnes Zimmermanin kaksi kovaa korille ajoa toivat Kouvottaret neljän pisteen päähän. Tällä kertaa edes Lotta Hämäläisen (7/5/4s) kolmonen ei pelastanut espoolaisia pälkähästä, ja ottelu oli lähes käytännössä sinetöity, kun Maria Koskinen upotti molemmat vapaaheittonsa viimeisillä sekunneilla sisään.

Kouvottarien pelintekijä Taeler Deer upotti 19 pistettä, jonka lisäksi naisen käsiin tarttui seitsemän irtopalloa, sekä yhdeksän syöttöä. Claire Lamunu sen sijaan kantoi kortensa kekoon tehden 15 pistettä, ja napaten peräti 17 levypalloa.

EBT:n Kamilah Jackson ylsi messevään tupla-tuplaan tehtaillen 24/14/7s. Delaney Hodgins nikkaroi 18 pistettä, ja otti kymmenen levypalloa.

Ottelutilastot

Honka ei pystynyt katkaisemaan PeKan voittokulkua

Tapiolan Honka ei pystynyt katkaisemaan Peli-Karhujen voittokulkua kotihallissaan. PeKa nujersi Hongan lopulta selvin lukemin 59-90 (33-38). Joukkueiden alkukauden kohtaaminen päättyi myös PeKan voittoon, eikä näin ollen Honka päässyt kuittaamaan kalavelkojaan. PeKalle voitto oli jo seitsemäs putkeen, mikä oikeuttaa sarjassa kolmanteen sijaan. Honka puolestaan majailee sarjassa viidennellä tilalla.

Honka pysyi vierasjoukkueen vauhdissa hyvin mukana ensimmäiset kaksi jaksoa, vaikka pientä pesäeroa alkoi syntyä jo tällöin. PeKa latoi toisen jakson aikana taululle 22 pistettä, kun taas Honka sai pisteitä kasaan 14. Ottelun toisen puolikkaan aikana Honka alkoi viimeistään pudota kyydistä, eikä tilannetta auttanut PeKan mainio tarkkuus kolmosen kaaren takaa Hongan kolmosten kolistessa rautoihin. Vierasjoukkue alkoi saada etenkin loppupuolella onnistumisia laajalla rintamalla, ja erityisen hyvällä pelipäällä oli jälleen Linda-Lotta Lehtoranta (21/4/4s). Lehtoranta pussitti peräti neljä kolmosta 80 prosentin tarkkuudella.

Peli-Karhujen Noora Järvikangas esitti jälleen vakuuttavia otteita tilastoiden 14/4/7s. Järvikankaan takana hyvää jälkeä takoi myös Brittany Starling 16/8.

Hongan paras pistenainen oli jälleen Sidney Cook, joka tehtaili 17 pistettä, ja otti kymmenen levypalloa. Minna Mali puolestaan nikkaroi tilastoihin 12/4.

Sydney Wallace johdatti Catzin kovaan voittoon HyPosta

Hyvinkään Pontevan kotitaika murtui, kun vieraaksi saapunut Catz nujersi kotijoukkueen niukalla piste-erolla lukemin 70-77 (40-29). Vahvasti kautensa aloittaneelle sarjakärki Pontevalle tappio oli toinen putkeen. Vastoinkäymisistä kärsinyt Catz puolestaan sai voiton myötä katkaistua kolme ottelua kestäneen tappioputkensa.

Catzin kokoonpanoon oli liittynyt viime pelejä sivussa ollut kapteeni Aleigsha Welch, joka antoi selvästi piristystä kissalauman peliin. Ottelun kaikilla jaksoilla kamppailu kävi kuumana, mutta ottelun ratkaisijaksi venyi loppuhetkillä viime ottelussa naisten Korisliigan piste-ennätyksen rikkonut Sydney Wallace (33/4). Wallace pussitti viimeisen kuuden minuutin aikana peräti 13 pistettä, eikä HyPo onnistunut pisteiden teossa viimeisen kolmen minuutin aikan ollenkaaan. Edes voitetut levypallot eivät taanneet kotijoukkueelle voittoa, sillä Catz pääsi pallon riistoon peräti 13 kertaa.

Aleighsa Welch palasi parketille kunniakkaasti, sillä tulostaululle kertyi yhteensä 14 pistettä, kuusi levypalloa, sekä kuusi syöttöä. Petra Noposen heittokäsi kävi jälleen kuumana, ja Noponen tykitti yhteensä 12 pistettä, ja nappasi kuusi levypalloa.

HyPon Randi Brown teki jälleen kovaa jälkeä tilastoiden tupla-tuplan 29/12/4s. Myös Taru Tuukkanen piti joukkuettaan pystyssä tehtaillen 17/6/5s.

Ottelutilasto

Vimpelin Veto punnersi tiukkaan voittoon HBA:sta

Vimpelissä käytiin ViVen ja HBA:n välillä juuri niin tasainen kamppailu, kuin alkuasetelmien valossa saattoi odottaa. Molemmilla oli plakkarissaan voittoja neljä, ja tappoita seitsemän, jonka lisäksi joukkueet olivat tasapisteissä sarjataulukon kahdeksannella sijalla. Viime kohtaamisessa HBA otti selvän voiton kotonaan, mutta tällä kertaa Vimpelin Veto punnersi tiukkaan voittoon lukemilla 90-80 (42-40), ja varmisti samalla toisen voittonsa putkeen.

Ottelun viimeiseen jaksoon lähdettiin vain pisteen erolla vimpeliläisten hyväksi. Jakson ensimmäiset viisi minuuttia tanssittiin tasaisessa tahdissa, kunnes HBA:n hyökkäyspään ratkaisut alkoivat tyrehtyä sähellykseen ja ohiheittoihin. HBA ei saanut liki neljään minuuttiin pisteen pistettä, kun taas ViVen Alisia Jenkins (22/17) kaivoi itsestään viimeisen vaihteen tehden ratkaisevilla minuuteilla seitsemän pistettä. Tämän jälkeen kotijoukkueelta astuivat esiin hyökkäyspäädyssä myös Riikka Kujala, sekä Donnaizha Fountain, eikä HBA:lta löytynyt enää aseita korintekoon.

Vimpelin Vedon Amy Griffin nikkaroi 29 pistettä, ja antoi kolme koriin johtanutta syöttöä. Totutusti laadukasta jälkeä tehtaili myös Donnaizha Fountain 19/5.

HBA Märskyn Sara Bejedi nousi ottelussa omalle tasolleen, josta todisteeksi jäi vakuuttava tilastorivi 20/7/4s. Myös Awak Kuier oli jälleen iskussa numeroilla 18/14.

Forssan Alku katkaisi tappioputkensa

Forssan Alku sai katkaistua peräti viiden ottelun tappioputkensa, kun se kaatoi ToPon kotihallissaan numeroin 74-63 (44-28). Näin ollen päättyi samalla sarjanousija ToPon lupaava kaksi ottelua kestänyt voittoputki. Alku pääsi voiton myötä nousemaan sarjataulukossa viidennelle sijalle ohi Hongan.

Forssalaiset pitivät ottelun lankoja käsissään koko ottelun ajan, mikä pakotti ToPon raskaaseen takaa-ajo asemaan. Alku jätti vierasjoukkuetta kelkasta jo ensimmäisen jakson aikana, sekä  voitti kaikki jaksot. Kotijoukkue vei nimiinsä selvästi enemmistön levypalloista, sekä kierrätti rosteriaan laajemmalla rintamalla, mikä riitti voiton takeeksi tällä kertaa.

Forssan Alun pelintekijä Emily Kinneston urakoi molemmissa päissä kenttää tilastoiden 24/11/3s. Joukkueen kantava voima Mia Loyd oli Kinnestonin lisäksi iskussa tupla-tuplallaan 20/12/5s.

ToPon Ladondra Johnson pussitti joukkueelleen eniten pisteitä 17. pisteellään, jonka lisäksi mukaan tarttui kuusi irtopalloa. Ashli Payne puolestaan paukutti 16 pistettä, repi 11 levypalloa, sekä viimeisteli seitsemän syöttöä.

Naisten Korisliigan pelit jatkuvat ensi viikon tiistaina, jolloin ToPo emännöi Hyvinkään Pontevaa Munkkiniemessä klo 18.30.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.