Naisten Korisliigan puolivälierien ennakkokatsaus 1/2: Hallitseva mestari Catz saa vastaansa Hongan ja ToPo kohtaa Forssan Alun​

17.3.2015 Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat torstaina, kun tasaisimmat, kiinnostavimmat ja ennakkoon hienoimmat kevään pelit lähimuistiin potkaistaan käyntiin. Mestaruudesta taistelee tosissaan useampi joukkue, ja ensimmäisellä kierroksella hallitseva mestari Catz saa vastaansa runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittuneen Hongan, ToPon kohdatessa kauden edetessä vakuuttavasti otteitaan parantaneen Alun.

Elena Reshetko ja Catz olivat runkosarjan ylivoimaisia ykkösiä. Puolivälierissä vastaan asettuu kuitenkin aina yllätysvalmis Honka...

..ja Elina Koskimies sekä muut juniorimaajoukkueiden vakiokasvot.

Kauteen ymmärrettävästi korkein odotuksin lähtenyt Tapiolan Honka ei lopulta pystynyt runkosarjan osalta saavuttamaan noita odotuksia, kun ensin joukkueen vahvuudesta tippui pois Krista Gross, ja sen jälkeen liigan parhaimpien pelaajien joukkoon lukeutunut Jennifer Schlott. Takaiskuista huolimatta Honka ei ole mikään helppo suupala Catzille.

 

- Honka on Schlottin ja Grossin loukkaantumisista huolimatta pelannut hienosti. Joukkue on erittäin hyvin valmennettu ja pelaa ”organisoitua small ballia”. Sovittujen mallien kautta paljon ajoja ja kolmosia. Olemme isoja suosikkeja tässä sarjassa, mutta emme saa antaa heille yhtään ylimääräistä tilaa, eikä siis heittohurmosta päälle, tarinoi Catz-luotsi Mika Haakana.

 

Vakuuttavasti läpi kauden esiintyneen Catzin yksi tärkeimmistä palasista tulee pudotuspeleissä olemaan kevään puolella joukkueen vahvuuteen liittynyt takamies Chelsea Douglas, hyvässä tai vähemmän hyvässä. Hallitsevan mestarin puolustuspelaaminen on sarjan kirkkainta kärkeä, mutta kenties ratkaisevaa mestaruuden uusimisen kannalta on, miten Douglas ja Catzin hyökkäys saadaan samalle aaltopituudelle.

 

- Chelsea on pelannut kaksi edellistä ottelua oikein mukavasti, ja on selvästi päässyt joukkueemme vaativaan pelitapaan kiinni paremmin, Haakana vakuuttelee.

 

Suurena ennakkosuosikkina Catz todellakin sarjaan lähtee, mutta juniorimaajoukkueita läpi käyneitä pelaajia vilisevä Honka on heittovoimainen ja hyvänä päivänä aggressiivisesti ja korkealla intensiteettitasolla puolustava joukkue. Elina Koskimiehen, Tuuli Mennan ja Saara Sandellin varaan paljon laskevat espoolaiset omaavat kyvyn yllättää lappeenrantalaiset ainakin yhdessä ottelussa, olkoonkin että jo se olisi Hongalta äärimmäisen kovan luokan saavutus.

 

Ennakkosuosikille ja hallitsevalle mestari Catzille puolivälierät ovat rehellisesti sanottuna pakollinen etappi ennen välieriä ja kevään kovimpia pelejä. Lepsuiluun ei silti ole varaa, ja sen välttämisestä huolen pitävät varmasti kaiken nähneet ja kokeneet Alexandria Anderson sekä Elena Reshetko.

 

 

ToPo ennakkosuosikkina vahvistunutta Alkua vastaan

 

 

Forssan Alku on kenties mielenkiintoisin joukkue kärkinelikon ulkopuolella pudotuspelien avauskierroksella. Alkukauden vaikeudet ovat takana päin, ja kesken kauden pääkäskijän rooliin tullut Jari Marjamäki on saanut forssalaiset täysin uuteen iskuun kevääksi. Ennen kaikkea Alun puolustus on osoittanut muuntautumiskykynsä ja haastavuutensa joukkueelle kuin joukkueelle, ja sen avulla forssalaiset lähtevät ToPoa haastamaan puolivälieräsarjassa.

 

Ennakkosuosikkina sarjaan lähtee silti ToPo. Siitä ei ole kysymystäkään. Liigan laadukkaimman suomalaisosaston omaavat helsinkiläiset ovat saaneet avausviisikkonsa likimain täyteen kuntoon pudotuspelien kynnyksellä, ja se antaa ToPolle avaimet taistella aina mestaruudesta asti.

 

Runkosarjan kohtaamisten mentyä helsinkiläisille voitoin 2-1, voidaan siltäkin osin hakea asetelmia ja ennakkuosikin viittaa ToPon suuntaan. Avausviisikko jota johtavat Dionne Poundsin, Heta Korpivaaran, Niina Laaksosen ja Vilma Kesäsen tasoiset pelaajat, se kestää vertailun minkä tahansa viisikon kanssa tässä maassa. Tulivoimaa löytyy jokaiselle pelipaikalle.

 

Alun vastaava ei sekään huono ole, mutta kalpenee vertailussa helsinkiläisille. Minna Sten, Hanna Vapamaa ja kauden aikana muuttunut jenkkikolmikko Sarah Hansen-Ashley Evans-Brittany Kennedy pystyvät kuitenkin tarjoamaan riittävästi haastetta ToPolle taistellakseen voitosta aina parketille astellessaan. Alun vaativa, aggressiivinen ja kurinalaisen puolustuksen perustana on kevätkaudella ollut myös laajan rotaation pyörittäminen, ja päävalmentaja Marjamäki jakaakin luottoa penkiltä tuleville tuoreille jaloille aina kun tilanne sitä vaatii.

 

Kyseessä on puolivälierien kenties mielenkiintoisin ottelupari, eikä jännitystä tule puuttumaan yhdestäkään ottelusta. Odotettavissa on korkeatasoista koripalloa, kuumia tunteita, eivätkä kummankaan joukkueen kotiyleisöt ole hiljaisimmasta päästä.

 
5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

Näytä lisää vastaavia