Naisten Korisliigan Tammikuun valopilkku Mia Loyd: ’’Pienellä paikkakunnalla yhteishenki joukkueen takana on erilaista kuin isoissa kaupungeissa’’

22.2.2021 14:50 Mia Loyd valittiin itseoikeutetusti tammikuun valopilkuksi, kun hän johdatti forssalaiset kuuteen voittoon kuun aikana.

Mia Loyd pelasi loistavan tammikuun. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Tämä kausi on 26-vuotiaalle pelaajalle kolmas Forssassa. Organisaatio oli pelaajalle jo entuudestaan tuttu ja joukkueeseen oli helppo palata.

- Tunsin hyvin pelaajat, henkilökunnan ja joukkueenjohdon. Täällä pelaajista pidetään hyvää huolta. Lisäksi tulen pelaajien kanssa hyvin toimeen, joka näkyy peliesityksissä kentällä, Loyd sanoi.

Loyd asui lukioaikana kaksi vuotta Minneapoliksen kaupungissa, joka on huomattavasti isompi paikka, kuin Forssa. Hänellä on kuitenkin paljon kokemusta pienemmällä paikkakunnalla asumista ja henkilökohtaisesti hän pitääkin itseään maaseutuihmisenä.

- Rakastan Forssaa. Kaikki paikat ovat kävelymatkan päässä. Pienellä paikkakunnalla yhteishenki joukkueen takana on erilaista, kuin isoissa kaupungeissa. On harmi, että yleisöä ei tällä kaudella ole saatu paikalle niin kuin normaalisti.

Minnesotassa asuneena Loydilla ei ole ongelmia kylmän ilmaston kanssa. Pimeä on kuitenkin tuonut omat haasteensa.

- Pimeys oli erityisen haastavaa ensimmäisellä kaudella. Olen jo tottunut siihen, mutta helppoa se ei ole vieläkään, mutta kun valoa alkaa olemaan enemmän se helpottaa huomattavasti, Loyd pohtii.

Ammattilaisurallaan North Dakotan yliopiston kasvatti on ehtinyt piipahtaa Suomen lisäksi myös Australiassa, Islannissa ja Portugalissa. Kaikki sarjat ovat Loydin mielestä kovia, mutta erojakin löytyy.

- Kaikki liigat ovat kovia. Islannissa joukkueessa saa olla vain yksi ulkomaalaisvahvistus, joten he ovat suuremman paineen alla. Suomessa, Portugalissa ja Australiassa paikalliset pelaajat ovat todella hyviä, joka nostaa sarjojen tasoa. Kaikki sarjat ovat tasoltaan hyviä, Loyd kertaa.

Loyd oli aikaisemmilla Suomen kausillaan yksi sarjan valovoimaisimpia pelaajia. Hän voitti ensimmäisellä kaudella sarjan pistetilaston. Hän on kuitenkin kehittynyt pelaajana niistä ajoista.

- Pelini kaaren takana on kehittynyt huimasti. Pelasin ensimmäisellä kaudella paljon korin alla isompia pelaajia vastaan. Nykyään pelaan enemmän takamiehenä ja uskallan käsitellä palloa enemmän. Myös heittotaitoni on parantunut ja ylipäätään pelini on kehittynyt, Loyd pohtii.

Tammikuun valopilkun kehityskohteet ovat myös hyvin selvillä.

- Haluan edelleen kehittää pallonkäsittelyäni. Toinen kehityskohde on puolustajien lukeminen, sillä se helpottaa hyökkäyspeliäni.

Forssan Alku haluaa pelata pelejä pitkälle kevääseen ja finaalipaikka on joukkueen tavoitteena.

- Kotietu pudotuspeleihin on ensimmäinen tavoite. Meillä on hyvä joukkue, joka pelaa parhaimmillaan loistavaa koripalloa. Jos pelaamme hyvin, en näe mitään syytä miksi emme voisi saavuttaa tavoitteitamme, Loyd päättää.

Henkilöt

 
24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

Näytä lisää vastaavia