Naisten Korisliigassa viisi ottelua - PeKa ja Honka voittoihin paikallisotteluissa

8.2.2020 19:59 Peli-Karhut ja Tapiolan Honka voittoihin paikalliskamppailuissa. Muissa otteluissa voitot Catzille, FoAlle ja Vimpelin Vedolle.

Claire Lamunun paluu ei riittänyt kantamaan Kouvottaria voittoon. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Vimpeli nousi voittoon jatkoajalla

Vimpelin Veto kohtasi päivän ensimmäisessä ottelussa kotikentällään ToPon. Ottelu eteni aina jatkoajalle asti, mutta lopulta tärkeät pisteet jäivä Vimpeliin.

Ensimmäisellä puoliskolla kummankaan joukkueen heittopeli ei toiminut toivotulla tavalla. . Kotijoukkue osui kahden pisteen heitoissa 30 prosentin tarkkuudella ja ToPo puolestaan 29 prosenttisesti. Myöskään kolmoset eivät uponneet. Vierasjoukkue upotti kaksi kolmen pisteen heittoa ja ViVe yhden. Puoliajalla vierajoukkue johti peliä 27-20. Alex Louin teki joukkueensa pisteistä 16.

Kolmannella jaksolla molempien hyökkäyspeli parani. Vimpeli kävi kolmannella neljänneksellä johtoasemassa, mutta ToPo otti johtoasemansa takaisin vielä ennen taukoa. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin vierasjoukkueen kuuden pisteen johtoasemasta.

ToPo oli ottelussa melkein koko ajan hieman niskan päällä. ViVen Amy Griffin kuitenkin upotti kolmen pisteen heiton 19 sekunttia ennen loppua ja tasoitti tilanteeksi 65-65. Näistä lukemista lähdettiin jatkoajalle.

Jatkoajalla kotijoukkue ei antanut vieraille enään mahdollisuuksia. Se vei jatkoajan nimiinsä 18-8 ja koko ottelun 83-73. Voitto oli heille toinen perättäinen. Joukkue kasvatti eron viimeisenä olevaan HyPoon kuuteen pisteeseen ja kavensi eron pudotuspelipaikkaan neljään pisteeseen.

Naisten Korisliigaan pistetilastoa johtava Louin oli jälleen hurjassa iskussa. Hänelle kirjattiin ottelussa 37 pistettä 19 levypalloa ja 6 pallonriistoa. Vierasjoukkueesta Abria Trice teki 27 pistettä ja nappasi 13 levypalloa. Griffin säesti 22 pisteellä ja 12 levypallolla. Jamee Swan keräsi 18 levypalloa ja teki saman verran pisteitä.

Ottelutilasto

Catz voittoon hyvän viimeisen neljänneksen ansiosta

Catz Lappeenranta sai vieraakseen HBA-Märskyn. Kotijoukkue joutui lähtemään otteluun todella kapealla kokoonpanolla, johon oli nimetty vain kahdeksan pelaajaa.

Ensimmäisellä puoliajalla, Catzin pisteistä vastasi aloitusviisikko. HBA sai hieman enemmän apuja vaihtopenkiltä ja puoliajalla tilanne oli 27-27.

Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisellä neljänneksellä. Kotijoukkue terävöitti puolustustaan ja myös hyökkäys toimi. Catz vei jakson nimiinsä 24-8. Koko ottelu päättyi lukemiin 75-58.

- Näin käy täällä, kun puolustus hajoaa. Kolme erää pelattiin hyvin, HBAn päävalmentaja Mirka Dettman sanoi.

Lappeenrantalaiset hallitsivat ottelussa korinalustaa. Joukkue keräsi Erica Covilen johdolla 56 levypalloa, kun Märsky jäi 33 levypalloon. Catzin joukkueesta kolme pelaajaa keräsi tupla-tuplan. Covile teki 11 pistettä ja otti 19 levypalloa. Roosa Kosonen upotti 16 pistettä ja nappasi 10 levypalloa. Natalie Day upotti ottelun korkeimman pistemäärän 29 pistettä ja keräsi 14 levypalloa.

- Iloinen voitosta. Levypallot voitettiin. Peli aaltoili paljon, Kosonen kommentoi.

HBAn tehokkain pelaaja oli totuttuun tapaan hiljattain kuukauden pelaajaksi valittu Awak Kuier. Kuier tilastoi 25 pistettä ja 10 levypalloa.

Forssalle rutiinivoitto HyPosta

FoA lähti otteluun sarjatalukon neljänneltä sijalta. Forssalaiset tulivat otteluun terävämmällä jalalla ja hallitsivat ensimmäistä puoliaikaa. Puoliajalle mentiin FoAn komennossa 39-31.

Ottelu ratkesi jo kolmannella neljänneksellä. Sen aikana vierasjoukkue kasvatti eron jo 20 pisteeseen. Vaikka hyvinkääläiset pelasivat hyvän viimeisen jakson, ei se enään auttanut ja pisteet matkasivat Forssaan 77-65.

Vierasjoukkue oli ottelussa parempi kaaren takaa. Joukkue upotti kolmen pisteen heittonsa 40 prosenttisesti, kun kotijoukkueen prosentti jäi 14 prosenttiin. Keondria Calloway osui neljä kertaa kaaren takaa.

- HyPo pelasi ehjän 40 minuuttia. Koko ajan jouduttiin tekemään duunia jokaiseen koriin. Salliva linja tuomareilla ja erityisesti korin alla sai pelata kovaa, joka näkyy meidän kahden pisteen heittojen heittoprosentissa. Onneksi osuttiin hyvällä prosentilla kauempaa ja otettiin voitto niiden avulla HyPosta, Forssan päävalmentaja Risto-Matti Rousku kertasi.

Calloway heitti ottelussa lopulta 18 pisteettä. Kotijoukkueen toinen hahmo ottelussa oli Taru Tuukkanen, joka keräsi tupla-tuplan 14 pisteellä ja 11 levypallolla. Vierasjoukkueesta Kristina Baltic teki 18 pistettä ja keräsi 17 levypalloa.

- Parempi joukkue voitti tänäänkin. Olen tyytyväinen oman joukkueen peli-ilmeeseen ja siihen effortiin, jota tänään kentällä nähtiin kaikilta kentällä käyneiltä pelaajilta. Toteutettiin hyvin joukkueena pelisuunnitelmaa erityisesti puolustuspäässä. 19 pallonmenetystä ja Forssan 16 pallonriistoa on ne asiat, joiden vuoksi tänään ei peliä voitettu, HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen mietti.

Tapiolan Hongalle voitto Espoon paikalliskamppailussa

Lauantain kierroksella nähtiin Espoon paikalliskamppalu, kun sarjakolmonen Tapiolan Honka kohtasi kuudennella sijalla majailevan EBTn.

Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Kotijoukkue vei nimiinsä ensimmäisen jakson 20-19. Toisen jakson vei kuitenkin Honka ja puoliaikatilanne oli jännittävä 38-38.

Ottelun kaava ei muuttunut vielä kolmannella jaksolla. Ratkaisu siirtyikin aina viimeiselle neljännekselle. Sen Tapiolan Honka vei reiluin pistein 33-16 ja voitti koko ottelun 87-71. Honka voitti joukkueiden kolmesta runkosarjakohtaaamisesta kaksi.

- Hieno vierasvoitto. EBT on aina hankala vastustaja. Keskityimme tänään hyvin levypallopelaamiseen, sillä EBT on hyvä hyökkäyslevypallojoukkue, Haiden Palmer kommentoi.

Palmer teki ottelussa korkeimman pistemäärän 29 pistettä. Chelsea Waters keräsi tupla-tuplan 19 pisteellä ja 15 levypallolla. EBTn Lotta Vesiluoma oli joukkueensa tehokkain pelaaja ja upotti 18 pistettä. Tehokaksikko Hannah Little ja Carly Boag oli yllättävän vaisu. Little jäi 11 pisteeseen ja Boag upotti 14 pistettä, mutta nappasi 16 levypalloa.

- Annettiin tänään Hongalle 87 pistettä ja silloin on aika vaikeaa voittaa. Ei myöskään voitettu tänään levypalloja. Näitä meidän täytyy parantaa seuraavaan peliin, Vesiluoma sanoi.

Peli-Karhut jälleen vahvempi Kouvolassa

Kouvolassa nähtiin parin viikon takaisen Suomen Cupin Finaalin uusinta. Aivan samanlaiseen yleisöryntäykseen ei tällä kertaa päästy, mutta yleisöä oli paikalla mukavasti.Kouvottaret sai otteluun mukaan Claire Lamunun, joka palasi pitkältä sairaslomalta.

Kahden kärkijoukkueen kohtaaminen oli tasainen koko ottelun ajan. Puoliajalle mentiin kotkalaisten kolmen pisteen johtoasemasta. Kolmannen jakson aikana Kouvottaret otti ottelun enemmän haltuunsa Lamunun johdolla. Joukkueen johto ei missään vaiheessa kasvanut yli kuuden pisteen.

Peli-Karhuilla on yksi liigan kokeneimmista joukkueista. Joukkue tulikin viimeisellä jaksolla vielä Kouvottarien rinnalle ja meni lopulta ohi. Ottelu päättyi lukemiin 80-74. Voiton ansiosta Peli-Karhut on nyt yksin sarjan kärjessä 34 pisteellä. Kotijoukkue on toisena kahden pisteen päässä.

Lamunu esiintyi paluuottelussaan edukseen ja oli joukkueensa paras pelaaja. Hän tilastoi ottelussa 28 pistettä ja otti 13 levypalloa. Muilla joukkueen pelaajilla oli vaikeampaa ja heittoprosentit jäivät alhaisiksi. Peli-Karhut onnistui jälleen laajalla rintamalla. Joukkueesta viisi pelaaja teki kaksinumeroisen pistemäärän. Tiasha Gray oli vierasjoukkueen tehokkain. Hän teki 22 pistettä ja antoi neljä syöttöä. Elena Melto tilastoi tupla-tuplan 16 pisteellä ja 12 levypallolla.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.