Naisten maajoukkue avasi Diazin komennuksessa voitokkaasti

3.8.2007 Suomen naisten koripallomaajoukkue taisteli tuoreelle espanjalaisluotsilleen Domingo Diazille voiton yhteiselon ensimmäisessä maaottelussa. Diazin käskyttämä Suomi kaatoi Baltic Sea Cupin avauspelissään perjantaina Tallinnassa Viron lukemin 93-72 (49-36).

- Olen luonnollisesti erittäin tyytyväinen voittoon, mutta erityisesti joukkueen työmoraaliin. Minulla oli oiva tilaisuus peluuttaa kaikkia 12 pelaajaa ja nähdä mihin kukin pelaaja pystyy. Jokainen pelaaja pystyi antamaan panoksensa voiton eteen, iloitsi Diaz.

Aiemmin mm. Espanjan maajoukkueen naisten EM-pronssille ja MM-kisoissa kahdeksanneksi luotsannut Domingo Diaz kiinnitettiin naisten maajoukkueen päävalmentajaksi kesäkuussa.

Perjantaina Diaz näki joukkueensa pelissä kesän ensimmäiselle maaottelulle tyypillistä hapuilua vain avausneljänneksellä. Suomen heitto ei ottanut ensi minuuteilla kulkeakseen ja Viro onnistui pitämään johtoa hallussaan aina toiselle neljännekselle saakka.

Toisella jaksolla Suomen joukkuepuolustus nousi avainrooliin. Viro joutui vaikeuksiin ja Suomen hyökkäyspeli alkoi rullata.

- Kun puolustus kulkee, näyttää hyökkäyskin helpolta. Oli ilo nähdä, että harjoituksissa ei ole käyty asioita läpi turhaan. Joukkuepuolustuksemme oli kaiken A ja O. Sen avulla pääsimme juoksemaan karkuun toisella jaksolla, kertoi maajoukkueen apuvalmentaja Jukka Mantere.

Hyökkäyspäässä Heta Korpivaara johti tehoillaan toisen neljänneksen ilotulitusta, jonka aikana Suomi takoi 31 pistettä ja pääsi puoliaikatauolle 49-36-johdossa.

"Iloinen peli"

Loppupelin aikana Suomelle ei ollut voiton suhteen huolen häivää. Diaz käytti koko tusinaansa kentällä. Ensimmäiset aikuisten maaottelunsa pelanneet Linnea Oljemark ja Vilma Kesänen esiintyivät edukseen. Oljemark kiitti tekemällä korin ja Kesänen sai valmennusjohdolta kehuja puolustuksestaan.

Suomen tehopelaajina kentällä häärivät Niina Laaksonen (19/9), Taru Tuukkanen (17/11) ja Korpivaara (17/3), joka teki pisteistään 12 jo ensimmäisellä puoliajalla. Laaksonen teki pisteensä hurjalla prosentilla, sillä hänen kakkosistaan livahti vain yksi ohi (6/7) ja vapaaheittoviivalta jälki oli täydellistä (7/7). Pelintekijä Reetta Piipari vapautti syötöillään joukkuetoverit seitsemän kertaa korintekoon.

- Tilastojen ulkopuolelta on sanottava, että Sanna Helenius oli fantastinen tänään. Hän ei tehnyt kuin viisi pistettä, mutta puolustuksessa häntä vastaan ei tehty pistettäkään. Lisäksi pitkä kaartimme saa kiitosta siitä, että he ovat ymmärtäneet syöttölinjoilla pysymisen tärkeyden, kiitteli Mantere.

- Vaikka tämä oli iloinen peli ja tästä on hyvä mennä eteenpäin, on meillä paljon opittavaa ennen kuin kohtaamme kovia koripallomaita. Latvia on EM-kuutonen, joten lisäoppia on tulossa, Mantere päätti.

Virolaisista Merike Anderson ja Anzela Okuneva heittivät 16 pistettä.

Suomi kohtaa Baltic Sea Cupissa lauantaina Ruotsin ja sunnuntaina Latvian.

Baltic Sea Cupin jälkeen naisten maajoukkue matkustaa Sofiaan, jossa se pelaa 8.-10.8. kansainvälisessä turnauksessa Bulgariaa, Romaniaa ja Sloveniaa vastaan. EM-karsintakuntoaan joukkue viimeistelee Vierumäen harjoitusleirillä 15.-18.8. ja Vantaalla 22.-23.8. pelattavilla Viro-maaotteluilla.

EM-jatkokarsinnoissa Suomen vastustajat ovat Puola ja Slovenia. Suomi saa Vantaan Energia Areenalle vieraakseen Puolan 29.8. ja Slovenian 15.9. EM-karsinta- ja Viro-otteluiden lipunmyynnistä lisätietoja tästä.

Viro – Suomi 72 – 93 (36-49), naisten maaottelu, Tallinna (EST) 3.8.2007

Reetta Piipari

6/4

/7 syöttöä

Taru Tuukkanen

17/11

Sanna Helenius

5/0

Vilma Kesänen

0/0

Mari Puustinen

13/7

Laura Sario

4/2

Niina Laaksonen

19/9

Heta Korpivaara

17/3

Juta Jahilo

3/2

Linnea Oljemark

2/1

Maija Lähde

3/4

Kaisa Tuure

4/1Lisätietoja: /maajoukkueet/naisten_maajoukkue/
 
15.2.2018 Maaottelu

Ranska tyly emäntä Susiladiesille 5000 katsojan edessä

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaottelun hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan 5000 silmäparin edessä Brestissä. Susiladies pelasi rohkeasti ja ennakkoluulottomasti, mutta kivenkova Ranska oli liian iso pala purtavaksi 90-40 (44-23) -tappiossa.

14.2.2018 Maaottelu

Susiladiesille vastaan ärsytetty Ranska

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies saa tänään vastaansa maajoukkueikkunan toisessa EM-karsintaottelussa Ranskan Brestissä. Hallitseva EM-hopeamitalisti hävisi yllättäen lauantaina oman karsintaottelunsa Slovenialle.

11.2.2018 Maaottelu

Susiladiesin nuori laituri Elina Arike: ”Maajoukkueessa yhteishenki on todella tärkeää”

Susiladiesin Elina Arike pelasi lauantaina vasta toisessa virallisessa naisten maaottelussaan. Pirteästi taistellut HBA-laituri uskoo saavansa maajoukkueryhmityksessä kehitystä pelikovuudessa ja pelin lukemisessa.

10.2.2018 Maaottelu

Romania karkasi EM-karsinnoissa Susiladiesilta

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies kärsi tappion Töölön Kisahallissa pelatussa EM-karsintaottelussa Romaniaa vastaan. Taru Tuukkasen 24 pisteen ja 17 levypallon loistopeli ei riittänyt, kun romanialaiset karkasivat toisella neljänneksellä kohti 59-80 (31-47) -voittoa liki kuudensadan silmäparin edessä.

12.1.2018 07:00 Maaottelu

Naisten EM-karsintaottelun Suomi–Romania liput myyntiin

Naisten maajoukkue jatkaa vuoden 2019 kisoihin tähtääviä EM-karsintoja helmikuussa, kun se kohtaa Töölön Kisahallissa Romanian 10.2. klo 14. Lipunmyynti otteluun käynnistyy tänään perjantaina 12.1. klo 9.

15.11.2017 23:59 Maaottelu

Slovenia karkasi Susiladiesilta Celjessä

Suomen naisten maajoukkue eli Susiladies hävisi EM-karsintaikkunansa toisen ja viimeisen ottelun Slovenialle Celjessä. Prässäävä ja fyysinen Slovenia pakotti Suomen runsaisiin pallonmenetyksiin, joiden myötä kotijoukkue karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla kohti 97-57 (54-23) -voittoa.

15.11.2017 Maaottelu

Annika Holopaisella selvät aseet Slovenian kaatoon

Suomen naisten maajoukkue, Susiladies, jatkaa EM-karsintojaan keskiviikkona kohtaamalla vieraskentällä Slovenian. Annika Holopaisen mukaan Ranska-tappiosta on otettu opiksi ja katseet suunnattu Slovenian kaatoon.

11.11.2017 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska odotetun kova pala Susiladiesille

Suomen koripallomaajoukkue eli Susiladies hävisi selkeästi EM-karsintaottelussa hallitsevalle EM-hopeamitalisti Ranskalle Töölön Kisahallissa. Isokokoinen, urheilullinen ja taitava Ranska pisti jo avausneljänneksellä pelin pakettiin jyräten kohti 44-103 (23-61) -voittoa.

10.11.2017 14:30 Maaottelu

EM-hopeamitalisti Ranska on äärimmäisen isokokoinen

Suomen naisten koripallomaajoukkue eli Susiladies avaa EM-karsintaikkunansa huomenna lauantaina 11. marraskuuta Töölön Kisahallissa kello 18:30 hallitsevaa EM-hopeamitalisti Ranskaa vastaan. Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä kuvailee Ranskaa huipputähtiä viliseväksi ja isokokoiseksi joukkueeksi, joka nojaa vahvasti laitureiden ja senttereiden pelaamiseen.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

13.8.2017 Maaottelu

Naarassudet selätti Tshekin universiadijoukkueen toistamiseen

Suomen naisten maajoukkue päätti kesäkautensa voitokkaasti, kun Naarassudet oli Tshekin universiadijoukkuetta parempi toistamiseen Nymburkissa. Tshekki veti toisella puoliajalla parhaimmillaan 7 pisteen johdon, jonka Suomi onnistui vielä kampeamaan 85-83 (47-37) -voitoksi.

12.8.2017 Maaottelu

Naarassudet selätti Tshekin, Rokkanen ilmiliekeissä

Suomen naisten maajoukkue naarasi voiton Tshekin universiadijoukkueesta Nymburkissa. Nuoret tshekkiläiset pitivät Naarassudet ahtaalla 25 minuutin ajan, kunnes suomalaisten peli lähti rullaamaan kohti 81-61 (30-40) -voittoa. Suomen ykkönen oli 17 pistettä heittänyt Sara Rokkanen.

10.8.2017 Maaottelu

Liettua toistamiseen Naarassusia vahvempi Hyvinkäällä

Suomen naisten maajoukkue hävisi toisen kerran Liettualle Hyvinkään Martinhallissa pelatuissa tuplamaaotteluissa. Naarassudet pysyi liettualaisten mukana puoliaikaan asti syöttöpelillään ja tulikuumalla heittämisellään, mutta pitkän tauon jälkeen Liettua repäisi ratkaisevan eron ja marssi 74-91 (42-44) -voittoon.

9.8.2017 20:52 Maaottelu

Naarassusien hurja taistelu ei riittänyt, Liettua vahvempi Hyvinkäällä

Naarassudet pisti EM-vakiokävijä Liettuan tiukoille Hyvinkään Martinhallissa pelatussa maaottelussa. Suomi ja Liettua taistelivat rinta rinnan aivan pelin loppumetreille asti, mutta monissa liemissä keitetty Liettua onnistui ottamaan rutiininomaisen 69-76 (30-33) -voiton. Suomi ja Liettua kohtaavat uudestaan huomenna Martinhallissa kello 17:30.

6.8.2017 Maaottelu

Naarassudet herpaantui Hyvinkäällä, Puola toista kertaa parempi

Suomen naisten maajoukkue hävisi toisen kerran Puolan universiadijoukkueelle Hyvinkään Martinhallissa pelatussa harjoitusottelussa. Naarassusilla oli ottelu näpeissä kolme neljännestä, mutta herpaantumisen myötä Puola veti ohitse päätösneljänneksellä ja korjasi 65-72 (33-28).

5.8.2017 Maaottelu

Naarassusilla käynnistysvaikeuksia, Puolan universiadijoukkue voittoon Hyvinkäällä

Suomen naisten maajoukkue joutui takaa-ajajaksi Puolan universiadijoukkuetta vastaan Hyvinkään Martinhallissa, kun puolalaiset veivät avausneljänneksen 3-17 ja tyylitteli Naarassusien pyristelystä huolimatta 54-68 (17-31) -voiton. Nuorella joukkueella pelaava Suomi kohtaa Puolan uudestaan huomenna Hyvinkäällä kello 17:30

2.8.2017 Maaottelu

Naarassusille merkittävä parannus, Liettua edelleen vahvempi

Suomen naisten maajoukkue hävisi toistamiseen nuorella joukkueellaan Kaunasissa Liettuan universiadijoukkueelle 82-74 (48-38). Liettua pelasi huomattavasti paremmin kuin eilen, mutta niin myös Naarassudet, joka otti merkittäviä askeleita eteenpäin päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan.

1.8.2017 Maaottelu

Liettuan universiadijoukkue voittoon nuorista Naarassusista

Suomen naisten maajoukkue eli Naarassudet pelasi kesän ensimmäisen ottelunsa tänään Kaunasissa. Nuorella joukkueella Baltiaan matkustanut Naarassudet taipui isokokoiselle Liettuan universiadijoukkueelle loppunumeroin 76-61 (37-27).

31.7.2017 Maaottelu

Naarassudet kohtaa Liettuan universiadijoukkueen Kaunasissa kahdesti

Suomen naisten maajoukkue pelaa huomenna tiistaina 1.8. ja keskiviikkona 2.8. kesän ensimmäiset ottelunsa, kun Naarassudet saa vastaansa Kaunasissa Liettuan universiadijoukkueen. Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan Naarassudet keskittyvät Liettuassa vahvasti omaan tekemiseen.

24.11.2016 Maaottelu

Ruotsi peittosi Naarassudet EM-karsintojen päätösottelussa

Suomen naisten koripallomaajoukkueen eli Naarassusien EM-karsintaurakka sai päätöksensä, kun Ruotsi voitti Suomen Luleåssa selkein numeroin 94-45 (33-19). Murskavoittoa hakenut länsinaapuri puolusti läpi ottelun mallikkaasti ja karkasi lopullisesti Naarassusilta toisen puoliajan kori-ilottelulla.

Näytä lisää vastaavia