Naisten maajoukkueelle päävalmentaja Euroopan huipulta

12.6.2007 Suomen naisten koripallomaajoukkue siirtyy espanjalaisen huippuvalmentaja Domingo Diazin komentoon. Koripalloliitto on solminut Diazin kanssa sopimuksen, joka ulottuu vuoden 2008 loppuun. 51-vuotias Diaz luotsasi Espanjan naiset EM-pronssille 2005 ja viime vuoden MM-kisoissa kahdeksanneksi.

Diazin ansioluettelo on komeaa luettavaa. Hän on toiminut mm. 22 peräkkäistä kautta valmentajana Espanjan naisten liigassa ja ollut 13 kertaa mukana joukkueineen eurocupeissa. Espanjan mestaruuden Diaz on voittanut 2004, jonka lisäksi palkintokaapista löytyy kolme Espanjan cupin kultaa ja kaksi hopeaa sekä kolme hopeamitalia Espanjan liigasta.  

Espanjan naisten maajoukkuemenestyksen lisäksi Diaz on ansioitunut seurajoukkueidensa kanssa kansainvälisillä kentillä. Diazin luotsaama Gran Canaria voitti Ronchetti cupin 1999 ja oli samaisessa kilpailussa hopealla vuotta myöhemmin. FIBA EuroCupissa Diaz käskytti Canarian hopealle vuonna 2003.  

Koulutukseltaan Diaz on liikunnan, matematiikan ja luonnontieteen maisteri. Hän omaa myös Espanjan korkeimman valmentajanimikkeen ”Entrenador Superior”.  

- Voimme olla erittäin onnellisia siitä, että näillä tiukoilla budjettiraameilla löysimme henkilön, jolla on tarpeeksi Suomi-sydäntä ottaa häntä odottava haaste vastaan. Samalla haluan kiittää liiton johtoa siitä, että tiukassa taloudellisessa tilanteessakin valmentautumisen ja valmentamisen merkitys nostettiin esille, iloitsi Koripalloliiton huippukoripallon johtaja Henrik Dettmann. 

Suomen naisten maajoukkueen päävalmentajan posti on ollut avoinna tammikuusta lähtien, jolloin Koripalloliiton ja Hilpi Savikon tiet erosivat. 

”Haluan kehittää pelaajia” 

Uuden naisten päävalmentajan myötä suomalaisen koripallon lippulaivat ovat kansainvälisesti tunnustettujen valmentajien hoteissa. Miesten maajoukkueen päävalmentajana toimiva Dettmann niitti mainetta vuosina 1997-2004 Saksan päävalmentajana voittaen MM-pronssia 2002 ja sijoittuen neljänneksi EM-kisoissa 2001.  

- Otin pestin vastaan, koska rakastan valmentamista ja haasteita. Tämä on mielenkiintoinen projekti. Uskon, että pystyn auttamaan Suomea saavuttamaan tavoitteensa, joka on lähitulevaisuuden EM-kisoissa eli 16 parhaan joukossa Euroopassa, kertoi Diaz.  

- Ensimmäinen tavoite on välttää putoaminen B-divisioonaan. Olen kuitenkin kunnianhimoinen valmentaja. Haluan kehittää pelaajia ja heidän kilpailuhenkisyyttään, jonka tuloksena maajoukkue toivottavasti ansaitsee paikkansa 16 parhaan joukossa.  

Diaz saapuu Suomeen kesäkuun lopulla. Ensimmäisen kerran hän on tositoimissa 28. kesäkuuta, jolloin maajoukkue aloittaa kesän ensimmäisen harjoitusleirinsä Suomen Urheiluopistolla, Vierumäellä.  

Diazin apuvalmentajaksi on kiinnitetty kokenut Jukka Mantere ja joukkueenjohtajana toimii Lea Hakala, Suomen kaikkien aikojen naiskoripalloilija. Maajoukkueen kuntovalmennus hoidetaan yhteistyössä Suomen Urheiluopiston kanssa ja siitä vastaa fyysinen valmentaja Hannele Forsman.  

Suomen maajoukkue ei ole Diazille ennestään tuttu, mutta täysin puhtaalta pöydältä hän ei pestiin lähde.  

- Vuonna 2005 näin Suomen pelaavan turnauksen Belgiassa. Lisäksi tiedän tietenkin kaikki Espanjassa pelaavat ja pelanneet pelurit. Osan pelaajista olen nähnyt junioreina. Esimerkiksi (Michaela) Mouan muistan ajalta, jolloin olin Espanjan nuorten maajoukkueen kanssa Helsingissä. Pelasimme neljä ottelua ja harjoittelimme yhdessä, Diaz muisteli.  

Naisten maajoukkue hävisi syksyllä 2006 käydyissä A-divisioonan EM-karsinnoissa kaikki neljä otteluaan. Suomella on edelleen mahdollisuudet EM-kisoihin, sillä elo- ja syyskuussa pelataan yhdeksän joukkueen jatkokarsinta. Yhdeksästä joukkueesta yksi ansaitsee paikan Italiassa 24.9.-7.10.2007 pelattavaan lopputurnaukseen. Toisaalta jatkokarsinnan kahta huonointa odottaa putoaminen B-divisioonaan.  

Suomen alkulohkovastustajat jatkokarsinnoissa ovat Puola ja Slovenia. Suomi saa Vantaalle, uuteen kotiluolaansa Energia Areenalle, vieraakseen Puolan 29.8. ja Slovenian 15.9.Lisätietoja: /maajoukkueet/naisten_maajoukkue/
 
30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

13.2.2007 Pohjoinen alue

Vantaan Energia Areena maajoukkueiden uusi kotiluola

Suomen Koripalloliitto ja Vantaan Energia Areena ovat sopineet ensi kesän miesten ja naisten maajoukkueita koskevasta yhteistyöstä. Myyrmäen urheilupuistoon rakennettu ja uutuuttaan kiiltävä Energia Areena toimii koripallon lippulaivojen kotiluolana tulevissa EM-karsintaotteluissa. Areenalle mahtuu koripallo-otteluihin 2600 katsojaa.

22.4.2004 Pohjoinen alue

EM-karsintojen kotiottelupaikat valittu – YLE vahvasti mukana

Miesten ja naisten maajoukkueet pelaavat ensi syyskuussa viisi EM-karsintojen otteluaan Suomen kamaralla. Pelipaikat kyseisille otteluilla on valittu. Suomen Koripalloliitto on myös solminut EM-karsintoja koskevan televisiointisopimuksen YLE:n kanssa, joka takaa kattavan näkyvyyden Suomi-koriksen lippulaivoille.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

8.6.2012 12:00 Video

Suomen korismaajoukkueen kannustusbiisin musiikkivideo julkaistu

Suomen koripallomaajoukkueen ja tulevien EM-karsintojen virallisen kannustuskappaleen musiikkivideo on julkaistu. ”Susijengi 2.0” –nimeä kantavan kappaleen videolla vilisee Suomi-koriksen legendaosastoa. Artistien lisäksi videolla vilahtaa mm. Anssi Rauramo, Lea Hakala, Terhi Airas sekä Sakari Pehkonen.

3.2.2012 EM-karsinnat

Suomen miehet pelaavat Helsingin Jäähallissa, naiset Tikkurilan Valtti Areenalla

Suomen Koripalloliitto on valinnut aikuisten maajoukkueiden pelipaikat ensi kesän EM-karsintojen kotiotteluille. EM-kisoissa yhdeksänneksi venyneen Suomen miesten maajoukkueen eli ”Susijengin” kotiluolana säilyy Helsingin Jäähalli. Korisnaiset pelaavat puolestaan kotiottelunsa Tikkurilan Valtti Areenalla, Vantaalla. Myös kotiotteluiden ajankohdat ovat tarkentuneet.

30.4.2010 EM-karsinnat

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käyntiin

Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueet isännöivät elokuussa neljää todellista huippukoris-iltaa. Ennakkolipunmyynti on käynnistynyt 5.8., 11.8., 23.8. ja 29.8. pelattaviin EM-karsintaotteluihin. Suomen miehet ja naiset pelaavat ottelunsa peräkkäin samassa hallissa, jonka lisäksi tapahtumiin tuo viimevuotiseen tapaan lisämausteensa nimekkäät ja vauhdikkaat oheisohjelmat.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

Näytä lisää vastaavia