Naisten mestaruus torstaina katkolla PeKalle

7.4.2008 Naisten SM-finaalisarja kulkee kotivoittojen tahdissa. Peli-Karhut siirtyi voitoissa 2-1-johtoon, kun se voitti Karhuvuoressa vierailleen Lappeenrannan Catzin tuloksella 87-60 (40-27). Mestaruus on katkolla PeKalle torstaina, jolloin pelataan neljäs finaali.

PeKa ja Catz ovat nyt tahkonneet viime kevään finaalit mukaan lukien kahdeksan loppuottelua kotivoittojen merkeissä.

Lauantaina Catzin voiton takuunaisena hääri kauden ennätyspisteensä (21) heittänyt yllätysnimi Piia Harkko. Maanantaina oli Peli-Karhujen Laura Lehtorannan vuoro yllättää.

PeKa otti ratkaisevan irtioton toisen neljänneksen alussa. Lehtorannan johdolla kotijoukkue juoksi reilun viisiminuuttisen nimiinsä 14-2 ja siirtyi 32-19-johtoon. Lehtoranta teki illan 14 pisteestään 11 karkumatkalla.

- Sattui hyvä päivä ja lähti uppoamaan heti, kuittasi kahdessa ensimmäisessä finaalissa yhteensä neljä pistettä tehnyt Lehtoranta onnistumisensa.

Catz ei toipunut saamastaan tyrmäyksestä. Peli-Karhujen puolustusrivit olivat ojennuksessa läpi ottelun, eivätkä antaneet vierailleen mitään ilmaiseksi. Lappeenrantalaiset tuhrivat myös oma-aloitteisesti mahdollisuuksiaan menettämällä ottelussa pelivälineen peräti 31 kertaa.

- Pelimme perustuu joukkuepelaamiseen ja järjestelmälliseen hyökkäykseen. Ei paljon ole tehtävissä, kun tuollainen määrä menetyksiä tulee, harmitteli Catzin valmentaja Tommi Koskinen.

"Torstaina lopetetaan"

Peli-Karhut oli parempi kaikilla osa-alueilla, vaikkei senkään täytynyt ihmeitä voittonsa eteen esittää. Ottelun ratkaisseen irtioton jälkeen Catzin kesyttämiseksi riitti puolustuspelin ohella Ashley Haynesin keskimatkan hyppyheitot, joita amerikkalainen latoi koriin hyvällä tarkkuudella.

- Päästimme vain 60 pistettä, ja mielestäni puolustimme todella hyvin. Kun vain puolustamme, voitamme kyllä nämä pelit. Torstaina lopetetaan finaalisarja, sanaili Peli-Karhujen luotsi Seppo Kurki.

Haynes ylsi lopulta 22 pisteeseen. Tiffany Porter-Talbert säesti 19 ja Shanika Freeman 15 pisteellä.

Catzista Lizanne Murphy (14/20) jäi taistelussaan kovin yksinäiseksi. Elena Reshetko ylsi samaan pistemäärän, mutta teki saldostaan muhkean osan jo pelin ratkettua.

Naisten neljäs finaali pelataan Lappeenrannassa torstaina. Mikäli finaalien kotitaika säilyy, viides loppuottelu on ohjelmassa ensi maanantaina Kotkassa.

Naisten SM-pudotuspelien tulokset, tulevat ottelut ja täydelliset tilastot löytyvät Koripalloliiton tilastopalvelusta, osoitteesta www.basket.fi.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

Näytä lisää vastaavia