Naisten puolivälierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona

20.3.2012 Naisten SM-pudotuspelit saavat lentävän lähdön keskiviikkona, kun Äänekosken Huima isännöi ToPoa ja Forssan Alku saa vieraakseen Espoo Teamin puolivälierien avausotteluiden merkeissä. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Patrice Holmesin Huima kohtaa puolivälierissä..

..Kaihla Szunkon edustaman ToPon.

Vanessa Housen Alulla on puolestaan kotietu..

..Jenni Muurisen Espoo Teamia vastaan. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Äänekosken Huima haki pitkään kiinnitystä runkosarjan kakkossijaan ja suoraan välieräpaikkaan, mutta loppukauden loukkaantumiset sekä Peli-Karhujen parantunut pelivire suistivat äänekoskelaiset kolmostilalle. Runkosarjassa pelaamastaan 28 ottelusta 19 voittanut Huima on päävalmentajansa Mervi Nurmen mukaan yhä vajaakuntoinen puolivälierien aattona.

 

– Kenya Robinsonin pelaaminen tulevissa otteluissa on epävarmaa, jonka lisäksi meillä on eri pelaajilla ollut muun muassa akillesjänne- ja nilkkavaivoja. Eiköhän tässä kuitenkin ihan iskukykyinen joukkue kasaan saada, Nurmi valaisee.

 

Runkosarjan päätösviikonloppuna Huimalta oli Robinsonin lisäksi sivussa tehojenkki Madina Ali. Kokeneet Sanna Jämsen ja Maiju Bland sekä amerikkalaispelaajat Patrice Holmes ja DelaQuese Jernigan sekä tarkkakätinen Salla Viitanen tarjoavat kuitenkin äänekoskelaisille rutkasti tulivoimaa.

 

Viime kaudella aina pronssiotteluun selvinnyt ToPo puolestaan joutui jo kauden alussa vaikeiden haasteiden eteen, kun päävalmentaja Mikko Kurki astui syrjään ja pelinrakentajalupaus Anette Juvonen vetäytyi koripallokentiltä terveydellisistä syistä.

 

Uuden päävalmentajan Kari-Pekka Klingan sisäänajo kesti aikansa, mutta kevätkaudella ToPo pelasi Klingan komennossa vauhdikasta ja parhaimmillaan tehokasta koripalloa. Amerikkalaissentteri Kaihla Szunkon ja pitkään pääsarjatasolla pelanneen Alli Arppen lisäksi ToPon kantaviin voimiin ovat kuuluneet nuorisomaajoukkueista tutut Laura Saarinen, Meriem Eerikinharju, Ellen Nurmi, Kaisa Valtakari sekä Sophie Weckström.

 

– Edellisessä keskinäisessä ottelussamme ToPo heitti todella hyvin ja rakensi heittopaikat huolellisesti. Emme ole olleet puolustuspäässä kevätkauden aikana samalla tasolla kuin syksyllä, joten meidän on puolivälierien alkuun mennessä saatava puolustuksemme ja apupuolustuksemme hiottua taas kuntoon, arvioi Nurmi tulevaa sarjaa.

 

SM-runkosarjan kaikki neljä kohtaamista päättyivät Huiman voittoon (Äänekoskella 80-57, Helsingissä 52-72, Äänekoskella 71-56, Helsingissä 62-69).

 

Alulla ja Espoo Teamilla odotettavissa tasainen sarja

 

Toisessa puolivälieräparissa iskevät yhteen Forssan Alku sekä viime kauden pronssimitalisti Espoo Team.

 

Alku taisteli vuodenvaihteen jälkeen runkosarjan sijoista 2.-3. uusien ulkomaalaispelaajiensa Siarre Evansin ja Olayinka Olorunnifen tahdittamana, mutta helmikuussa Jari Marjamäen valmentaman joukkueen permanentti jouduttiin muokkaamaan uudelleen Juta Jahilon loukkaannuttua ja Henna Salomaan siirryttyä pikakomennuksella Espanjaan.

 

Jahilon ja Salomaan tilalle värvättiin neljäs amerikkalaispelaaja Ashley Awkward, joka otti välittömästi suuren roolin Olorunnifen, Evansin, Vanessa Housen ja Henna Koposen vierellä. Runkosarjan lopussa Alku joutui kuitenkin taistelemaan kynsin hampain neljännestä sijastaan Espoo Teamin raivokkaan loppukirin jälkeen.

 

Espoolaiset kärsivät läpi kauden loukkaantumisista, ja keskitalvella joukkue ajautui peräti kuuden ottelun tappioputkeen. Kevään tullen Espoo Team kuitenkin vahvistui kokeneilla Jenni Muurisella ja Susanna Rinnalla, ja runkosarjan lopussa ryhmä vastaavasti voitti kuusi perättäistä ottelua.

 

– Kun runkosarjaa oli jäljellä kuusi matsia, päätimme porukassa että loput ottelut voitetaan ja kotietu haetaan. Ensimmäinen tavoite toteutui ja toinen ei. Tässä vaiheessa runkosarja on kuitenkin jo eilistä päivää, ja keskiviikosta alkaen pelataan ihan eri pelejä, linjaa Espoo Teamin päävalmentaja Mikko Larkas.

 

Espoo Teamilla on vastata Alun kärkikuusikon tulivoimaan joukkueella, joka on vahva sekoitus nuoruutta ja kokemusta: kevättalvella kokoonpanoon liittyneiden Rinnan ja Muurisen lisäksi espoolaisten iskuryhmään kuuluvat mm. sentteritähti Niina Laaksonen, uransa parasta kautta pelaava Laura Wilson sekä nuoret lupaukset Evita Iiskola, Annika Holopainen ja Meral Bedretdin.

 

– Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat eläneet sitten runkosarjan, mutta odottaisin aika samanlaisia pelejä kuin aiemmin. Olemme jonkin verran isompi joukkue, joten emmeköhän yritä hakea mahdollisimman paljon ratkaisuja korin alta, Larkas pohtii.

 

SM-runkosarjan neljästä kohtaamisesta Espoo Team voitti kolme (Forssassa 58–74, Espoossa 96–86, Espoossa 78–62) ja Alku yhden (Forssassa 76–67).

 

 

Naisten SM-puolivälierien otteluohjelma

  • Ke 21.3. klo 19:00 Äänekosken Huima – ToPo, Helsinki (Äänekosken liikuntatalo)
  • Ke 21.3. klo 18:30 Forssan Alku – Espoo Team (Feeniks, Forssa)
  • Pe 23.3. klo 19:00 ToPo, Helsinki – Äänekosken Huima (Töölön Kisahalli, Helsinki)
  • Pe 23.3. klo 19:00 Espoo Team – Forssan Alku (Tapiolan Urheiluhalli, Espoo)
  • Su 25.3. klo 17:00 Äänekosken Huima – ToPo (Äänekosken liikuntatalo)*
  • Su 25.3. klo 17:00 Forssan Alku – Espoo Team (Feeniks, Forssa)*

 

* = tarvittaessa

 

Lisätietoja: Naisten SM-sarja


 
5.2.2020 15:15 Naisten Korisliiga

HBA-Märskyn Awak Kuier on Naisten Korisliigan tammikuun pelaaja

Awak Kuier on valittu Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi. Valinta on 18-vuotiaalle Kuierille uran ensimmäinen.

26.1.2020 21:03 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin mestaruus Kotkaan

Yli tuhatpäinen yleisö oli saapunut seuraamaan naisten Suomen Cupin finaalia Kouvolan Jatke Areenalle. Kotijoukkueen fanit joutuivat kuitenkin pettymään, kun Peli-Karhut pääsi juhlimaan mestaruutta 96-82.

24.1.2020 13:14 Suomen Cup

Ennakko: Naisten Suomen Cupin finaalissa luvassa huima Kymenlaakson paikalliskamppailu

Kouvottaret kohtaa sunnuntaina Kouvolan Jatke Areenalla Peli-Karhut. Ottelu alkaa kello 19.00 ja se on nähtävissä YLE TV2:ssa suorana lähetyksenä. Voittajajoukkueelle on luvassa 10.000 euron pääpalkinto.

16.1.2020 21:13 Naisten Korisliiga

HBA-Märsky kaatoi Hongan - Awak Kuierilla huimat tilastot

HBA-Märsky kesti vierasjoukkueen kirin ja voitti 83-78. Voiton kulmakivenä toimi Awak Kuier, joka teki 47 pistettä

13.1.2020 10:15 Naisten Korisliiga

Joulukuun kuukauden pelaajan Elena Melton mukaan joukkueella on edelleen varaa parantaa peliään

Joulukuussa Naisten Korisliigan pelaajaksi valittiin Peli-Karhujen Elena Melto. Hän on matkustanut Lappeenrannan ja Kotkan välillä koko kauden ajan, mutta se ei ole näkynyt hänen otteissaan.

2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

Näytä lisää vastaavia