Naisten puolivälierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona

20.3.2012 Naisten SM-pudotuspelit saavat lentävän lähdön keskiviikkona, kun Äänekosken Huima isännöi ToPoa ja Forssan Alku saa vieraakseen Espoo Teamin puolivälierien avausotteluiden merkeissä. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Patrice Holmesin Huima kohtaa puolivälierissä..

..Kaihla Szunkon edustaman ToPon.

Vanessa Housen Alulla on puolestaan kotietu..

..Jenni Muurisen Espoo Teamia vastaan. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Äänekosken Huima haki pitkään kiinnitystä runkosarjan kakkossijaan ja suoraan välieräpaikkaan, mutta loppukauden loukkaantumiset sekä Peli-Karhujen parantunut pelivire suistivat äänekoskelaiset kolmostilalle. Runkosarjassa pelaamastaan 28 ottelusta 19 voittanut Huima on päävalmentajansa Mervi Nurmen mukaan yhä vajaakuntoinen puolivälierien aattona.

 

– Kenya Robinsonin pelaaminen tulevissa otteluissa on epävarmaa, jonka lisäksi meillä on eri pelaajilla ollut muun muassa akillesjänne- ja nilkkavaivoja. Eiköhän tässä kuitenkin ihan iskukykyinen joukkue kasaan saada, Nurmi valaisee.

 

Runkosarjan päätösviikonloppuna Huimalta oli Robinsonin lisäksi sivussa tehojenkki Madina Ali. Kokeneet Sanna Jämsen ja Maiju Bland sekä amerikkalaispelaajat Patrice Holmes ja DelaQuese Jernigan sekä tarkkakätinen Salla Viitanen tarjoavat kuitenkin äänekoskelaisille rutkasti tulivoimaa.

 

Viime kaudella aina pronssiotteluun selvinnyt ToPo puolestaan joutui jo kauden alussa vaikeiden haasteiden eteen, kun päävalmentaja Mikko Kurki astui syrjään ja pelinrakentajalupaus Anette Juvonen vetäytyi koripallokentiltä terveydellisistä syistä.

 

Uuden päävalmentajan Kari-Pekka Klingan sisäänajo kesti aikansa, mutta kevätkaudella ToPo pelasi Klingan komennossa vauhdikasta ja parhaimmillaan tehokasta koripalloa. Amerikkalaissentteri Kaihla Szunkon ja pitkään pääsarjatasolla pelanneen Alli Arppen lisäksi ToPon kantaviin voimiin ovat kuuluneet nuorisomaajoukkueista tutut Laura Saarinen, Meriem Eerikinharju, Ellen Nurmi, Kaisa Valtakari sekä Sophie Weckström.

 

– Edellisessä keskinäisessä ottelussamme ToPo heitti todella hyvin ja rakensi heittopaikat huolellisesti. Emme ole olleet puolustuspäässä kevätkauden aikana samalla tasolla kuin syksyllä, joten meidän on puolivälierien alkuun mennessä saatava puolustuksemme ja apupuolustuksemme hiottua taas kuntoon, arvioi Nurmi tulevaa sarjaa.

 

SM-runkosarjan kaikki neljä kohtaamista päättyivät Huiman voittoon (Äänekoskella 80-57, Helsingissä 52-72, Äänekoskella 71-56, Helsingissä 62-69).

 

Alulla ja Espoo Teamilla odotettavissa tasainen sarja

 

Toisessa puolivälieräparissa iskevät yhteen Forssan Alku sekä viime kauden pronssimitalisti Espoo Team.

 

Alku taisteli vuodenvaihteen jälkeen runkosarjan sijoista 2.-3. uusien ulkomaalaispelaajiensa Siarre Evansin ja Olayinka Olorunnifen tahdittamana, mutta helmikuussa Jari Marjamäen valmentaman joukkueen permanentti jouduttiin muokkaamaan uudelleen Juta Jahilon loukkaannuttua ja Henna Salomaan siirryttyä pikakomennuksella Espanjaan.

 

Jahilon ja Salomaan tilalle värvättiin neljäs amerikkalaispelaaja Ashley Awkward, joka otti välittömästi suuren roolin Olorunnifen, Evansin, Vanessa Housen ja Henna Koposen vierellä. Runkosarjan lopussa Alku joutui kuitenkin taistelemaan kynsin hampain neljännestä sijastaan Espoo Teamin raivokkaan loppukirin jälkeen.

 

Espoolaiset kärsivät läpi kauden loukkaantumisista, ja keskitalvella joukkue ajautui peräti kuuden ottelun tappioputkeen. Kevään tullen Espoo Team kuitenkin vahvistui kokeneilla Jenni Muurisella ja Susanna Rinnalla, ja runkosarjan lopussa ryhmä vastaavasti voitti kuusi perättäistä ottelua.

 

– Kun runkosarjaa oli jäljellä kuusi matsia, päätimme porukassa että loput ottelut voitetaan ja kotietu haetaan. Ensimmäinen tavoite toteutui ja toinen ei. Tässä vaiheessa runkosarja on kuitenkin jo eilistä päivää, ja keskiviikosta alkaen pelataan ihan eri pelejä, linjaa Espoo Teamin päävalmentaja Mikko Larkas.

 

Espoo Teamilla on vastata Alun kärkikuusikon tulivoimaan joukkueella, joka on vahva sekoitus nuoruutta ja kokemusta: kevättalvella kokoonpanoon liittyneiden Rinnan ja Muurisen lisäksi espoolaisten iskuryhmään kuuluvat mm. sentteritähti Niina Laaksonen, uransa parasta kautta pelaava Laura Wilson sekä nuoret lupaukset Evita Iiskola, Annika Holopainen ja Meral Bedretdin.

 

– Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat eläneet sitten runkosarjan, mutta odottaisin aika samanlaisia pelejä kuin aiemmin. Olemme jonkin verran isompi joukkue, joten emmeköhän yritä hakea mahdollisimman paljon ratkaisuja korin alta, Larkas pohtii.

 

SM-runkosarjan neljästä kohtaamisesta Espoo Team voitti kolme (Forssassa 58–74, Espoossa 96–86, Espoossa 78–62) ja Alku yhden (Forssassa 76–67).

 

 

Naisten SM-puolivälierien otteluohjelma

  • Ke 21.3. klo 19:00 Äänekosken Huima – ToPo, Helsinki (Äänekosken liikuntatalo)
  • Ke 21.3. klo 18:30 Forssan Alku – Espoo Team (Feeniks, Forssa)
  • Pe 23.3. klo 19:00 ToPo, Helsinki – Äänekosken Huima (Töölön Kisahalli, Helsinki)
  • Pe 23.3. klo 19:00 Espoo Team – Forssan Alku (Tapiolan Urheiluhalli, Espoo)
  • Su 25.3. klo 17:00 Äänekosken Huima – ToPo (Äänekosken liikuntatalo)*
  • Su 25.3. klo 17:00 Forssan Alku – Espoo Team (Feeniks, Forssa)*

 

* = tarvittaessa

 

Lisätietoja: Naisten SM-sarja


 
16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

7.1.2022 17:31 Naisten Korisliiga

Naomi Davenport on Naisten Korisliigan joulukuun Valopilkku

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava amerikkalainen johdatti Peli-Karhut kolmeen voittoon joulukuussa.

5.1.2022 10:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga keskeytetään heikentyneen koronatilanteen takia

Aikuisten pääsarjaryhmä on tiistaina illalla pitämässään kokouksessaan päättänyt keskeyttää naisten Korisliigan ajalle 5.–17.1. vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

30.12.2021 17:13 Naisten Korisliiga

Marraskuun Valopilkku Kym Royster: ’’Meillä on joukkueessa ratkaisijoita joka pelipaikalle’’

Kauden suurimpana yllättäjänä voidaan pitää Vimpelin Vetoa, joka on sarjassa toisella sijalla. Joukkueen pelaajat ovat myös napanneet henkilökohtaisia palkintoja, kun kaikki kauden Valopilkku palkinnot ovat menneet Vimpeliläisille. Tällä kertaa haastattelussa Kym Royster.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

18.12.2021 19:47 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle neljän ottelun saattelemana – voitot ViVE:lle, PeKa:lle, Kouvottarille sekä EBT:lle

Naisten Korisliigassa pelattiin viimeiset ottelut tämän vuoden puolella. Seuraavan kerran pelataan 5.1.2022.

15.12.2021 21:01 Naisten Korisliiga

Catzille tärkeä voitto – myös Honka, PeKa ja ToPo kartuttivat voittosaldoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen pelipäivä ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Catz, Honka, PeKa ja ToPo.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

3.12.2021 16:20 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun Valopilkku on Kym Royster

Royster pelasi loistavan kuukauden ja on ollut yksi iso syy siihen, että Vimpeli taistelee sarjan kärkipaikasta.

2.12.2021 09:13 Susiladies

Susiladiesin Sara Rokkanen liittyy Peli-Karhujen paitaan

Susiladiesin Sara Rokkanen, 25, palaa naisten Korisliigaan, kun Rokkanen on tehnyt pelaajasopimuksen Peli-Karhujen kanssa. 22 ottelua naisten maajoukkueessa pelannut Rokkanen pelasi aiemmin tällä kaudella Espanjan kakkossarjaa Maresmessa.

2.12.2021 08:49 Susiladies

Linda-Lotta Lehtoranta Israeliin vahvistamaan Neve David Ramlaa EuroCupissa

Susiladiesin takakentän luottopelaaja, Peli-Karhuissa naisten Korisliigaa aiemmin tällä kaudella pelannut, Linda-Lotta Lehtoranta, 30, siirtyy Israeliin, jossa hän vahvistaa Neve David Ramlaa EuroCupissa.

1.12.2021 21:07 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Kouvolasta

Kouvottaret sai vieraita Espoosta. Vierasjoukkue oli otteluun lähdettäessä neljä pistettä kotijoukkueen takana, mutta kavensi 85-77 voitolla eron kahteen pisteeseen.

27.11.2021 19:38 Naisten Korisliiga

Burnett ja Timbilla johdattivat tripla-tuplillaan joukkueensa voittoihin – voitot myös ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille

Naisten Korisliiga jatkui viidellä ottelulla. Voitot merkittiin Vimpelille, Kouvottarille, ToPo:lle, Hongalle ja Peli-Karhuille.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

Näytä lisää vastaavia