Naisten puolivälierät pyörähtävät käyntiin keskiviikkona

20.3.2012 Naisten SM-pudotuspelit saavat lentävän lähdön keskiviikkona, kun Äänekosken Huima isännöi ToPoa ja Forssan Alku saa vieraakseen Espoo Teamin puolivälierien avausotteluiden merkeissä. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Patrice Holmesin Huima kohtaa puolivälierissä..

..Kaihla Szunkon edustaman ToPon.

Vanessa Housen Alulla on puolestaan kotietu..

..Jenni Muurisen Espoo Teamia vastaan. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Äänekosken Huima haki pitkään kiinnitystä runkosarjan kakkossijaan ja suoraan välieräpaikkaan, mutta loppukauden loukkaantumiset sekä Peli-Karhujen parantunut pelivire suistivat äänekoskelaiset kolmostilalle. Runkosarjassa pelaamastaan 28 ottelusta 19 voittanut Huima on päävalmentajansa Mervi Nurmen mukaan yhä vajaakuntoinen puolivälierien aattona.

 

– Kenya Robinsonin pelaaminen tulevissa otteluissa on epävarmaa, jonka lisäksi meillä on eri pelaajilla ollut muun muassa akillesjänne- ja nilkkavaivoja. Eiköhän tässä kuitenkin ihan iskukykyinen joukkue kasaan saada, Nurmi valaisee.

 

Runkosarjan päätösviikonloppuna Huimalta oli Robinsonin lisäksi sivussa tehojenkki Madina Ali. Kokeneet Sanna Jämsen ja Maiju Bland sekä amerikkalaispelaajat Patrice Holmes ja DelaQuese Jernigan sekä tarkkakätinen Salla Viitanen tarjoavat kuitenkin äänekoskelaisille rutkasti tulivoimaa.

 

Viime kaudella aina pronssiotteluun selvinnyt ToPo puolestaan joutui jo kauden alussa vaikeiden haasteiden eteen, kun päävalmentaja Mikko Kurki astui syrjään ja pelinrakentajalupaus Anette Juvonen vetäytyi koripallokentiltä terveydellisistä syistä.

 

Uuden päävalmentajan Kari-Pekka Klingan sisäänajo kesti aikansa, mutta kevätkaudella ToPo pelasi Klingan komennossa vauhdikasta ja parhaimmillaan tehokasta koripalloa. Amerikkalaissentteri Kaihla Szunkon ja pitkään pääsarjatasolla pelanneen Alli Arppen lisäksi ToPon kantaviin voimiin ovat kuuluneet nuorisomaajoukkueista tutut Laura Saarinen, Meriem Eerikinharju, Ellen Nurmi, Kaisa Valtakari sekä Sophie Weckström.

 

– Edellisessä keskinäisessä ottelussamme ToPo heitti todella hyvin ja rakensi heittopaikat huolellisesti. Emme ole olleet puolustuspäässä kevätkauden aikana samalla tasolla kuin syksyllä, joten meidän on puolivälierien alkuun mennessä saatava puolustuksemme ja apupuolustuksemme hiottua taas kuntoon, arvioi Nurmi tulevaa sarjaa.

 

SM-runkosarjan kaikki neljä kohtaamista päättyivät Huiman voittoon (Äänekoskella 80-57, Helsingissä 52-72, Äänekoskella 71-56, Helsingissä 62-69).

 

Alulla ja Espoo Teamilla odotettavissa tasainen sarja

 

Toisessa puolivälieräparissa iskevät yhteen Forssan Alku sekä viime kauden pronssimitalisti Espoo Team.

 

Alku taisteli vuodenvaihteen jälkeen runkosarjan sijoista 2.-3. uusien ulkomaalaispelaajiensa Siarre Evansin ja Olayinka Olorunnifen tahdittamana, mutta helmikuussa Jari Marjamäen valmentaman joukkueen permanentti jouduttiin muokkaamaan uudelleen Juta Jahilon loukkaannuttua ja Henna Salomaan siirryttyä pikakomennuksella Espanjaan.

 

Jahilon ja Salomaan tilalle värvättiin neljäs amerikkalaispelaaja Ashley Awkward, joka otti välittömästi suuren roolin Olorunnifen, Evansin, Vanessa Housen ja Henna Koposen vierellä. Runkosarjan lopussa Alku joutui kuitenkin taistelemaan kynsin hampain neljännestä sijastaan Espoo Teamin raivokkaan loppukirin jälkeen.

 

Espoolaiset kärsivät läpi kauden loukkaantumisista, ja keskitalvella joukkue ajautui peräti kuuden ottelun tappioputkeen. Kevään tullen Espoo Team kuitenkin vahvistui kokeneilla Jenni Muurisella ja Susanna Rinnalla, ja runkosarjan lopussa ryhmä vastaavasti voitti kuusi perättäistä ottelua.

 

– Kun runkosarjaa oli jäljellä kuusi matsia, päätimme porukassa että loput ottelut voitetaan ja kotietu haetaan. Ensimmäinen tavoite toteutui ja toinen ei. Tässä vaiheessa runkosarja on kuitenkin jo eilistä päivää, ja keskiviikosta alkaen pelataan ihan eri pelejä, linjaa Espoo Teamin päävalmentaja Mikko Larkas.

 

Espoo Teamilla on vastata Alun kärkikuusikon tulivoimaan joukkueella, joka on vahva sekoitus nuoruutta ja kokemusta: kevättalvella kokoonpanoon liittyneiden Rinnan ja Muurisen lisäksi espoolaisten iskuryhmään kuuluvat mm. sentteritähti Niina Laaksonen, uransa parasta kautta pelaava Laura Wilson sekä nuoret lupaukset Evita Iiskola, Annika Holopainen ja Meral Bedretdin.

 

– Molempien joukkueiden kokoonpanot ovat eläneet sitten runkosarjan, mutta odottaisin aika samanlaisia pelejä kuin aiemmin. Olemme jonkin verran isompi joukkue, joten emmeköhän yritä hakea mahdollisimman paljon ratkaisuja korin alta, Larkas pohtii.

 

SM-runkosarjan neljästä kohtaamisesta Espoo Team voitti kolme (Forssassa 58–74, Espoossa 96–86, Espoossa 78–62) ja Alku yhden (Forssassa 76–67).

 

 

Naisten SM-puolivälierien otteluohjelma

  • Ke 21.3. klo 19:00 Äänekosken Huima – ToPo, Helsinki (Äänekosken liikuntatalo)
  • Ke 21.3. klo 18:30 Forssan Alku – Espoo Team (Feeniks, Forssa)
  • Pe 23.3. klo 19:00 ToPo, Helsinki – Äänekosken Huima (Töölön Kisahalli, Helsinki)
  • Pe 23.3. klo 19:00 Espoo Team – Forssan Alku (Tapiolan Urheiluhalli, Espoo)
  • Su 25.3. klo 17:00 Äänekosken Huima – ToPo (Äänekosken liikuntatalo)*
  • Su 25.3. klo 17:00 Forssan Alku – Espoo Team (Feeniks, Forssa)*

 

* = tarvittaessa

 

Lisätietoja: Naisten SM-sarja


 
29.9.2023 22:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga käyntiin trillerillä – Vimpeli avasi kauden voitolla

Naisten Korisliiga saatiin käyntiin, kun HBA emännöi päivän ainoassa pelissä Vimpelin Vetoa. Heti kauden avauksessa jouduttiin ratkaisua hakemaan jatkoajalta. Sen päätteksi ViVe oli parempi 94-93.

28.9.2023 09:59 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: Peli-Karhut, Torpan Pojat, Vimpelin Veto

Viime vuoden kultamitalisti Peli-Karhut on vahvistunut tulevalle kaudelle, mutta nälkäiset haastajat ja viime vuoden mitalistit Torpan Pojat sekä Vimpelin Veto yrittävät syrjäyttää Peli-Karhut valtaistuimeltaan.

27.9.2023 12:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 2/3: EBT, FoA, Honka

Viime kauden keskikastin joukkueet lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella. Espoolaisseurojen EBT:n ja Tapiolan Hongan juniorimyllyt tuottavat pelaajia liigatasolle, kun taas Forssan Alku naarasi riveihinsä viime kaudella Kouvottarissa hienoa jälkeä tehneen Heta Äijäsen. Naisten Korisliiga käynnistyy 29.9.

26.9.2023 12:22 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 1/3: HBA, Kouvottaret ja Pyrintö

Kouvottaret ja Tampereen Pyrintö lähtevät haastamaan ennakkosuosikkeja tulevalla kaudella ja tavoittelemaan SM-mitalia. HBA:n tavoitteena on esittää energistä ja tehokasta koripalloa, jossa vauhtia riittää. Naisten Korisliiga käynnistyy perjantaina 29.9., kun HBA kohtaa Vimpelin Vedon.

25.8.2023 09:00 Korisliiga

Korisliigat jatkuvat Ruudussa - Koripalloliitto ja Nelonen Media jatkosopimukseen

Korisliiga ja naisten Korisliiga näkyy alkavalla kaudella Ruutu-palvelussa. Vuonna 2020 käynnistynyt yhteistyö jatkuu monivuotisella jatkosopimuksella.

16.8.2023 10:11 Naisten Korisliiga

Vuoden pelaajana palkittu Roosa Kosonen ja Peli-Karhut jatkosopimukseen

Viime kaudella naisten Korisliigassa SM-kultaa voittanut Peli-Karhut on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen päättyneen kauden naisten Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valitun Roosa Kososen kanssa.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

4.6.2023 17:44 Naisten Korisliiga

Petra Noponen palaa Tapiolan Honkaan

Välikauden verran sivussa ollut Petra Noponen, 26, palaa Naisten Korisliigaan kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan edustusjoukkueeseen. Noponen, 174 cm, pelasi pääsarjatasolla edellisen kerran kaudella 2021-22, jolloin hän juhli Peli-Karhujen kanssa Suomen mestaruutta.

1.6.2023 13:50 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan vuoden pelaaja Roosa Kosonen: ”Yksin ei pärjää, vaikka pelaisi kuinka hyvin”

Monipuolinen laitapelaaja Roosa Kosonen liittyi syksyllä Kotkan Peli-Karhujen menestysjoukkueeseen uutena mutta jätti välittömästi jälkensä.

1.6.2023 08:40 Korisliiga

Jussi Laakso ja Mika Haakana pokkasivat Vuoden valmentaja -palkinnot

Seagullsin mestarivalmentaja Jussi Laakso on Korisliigan vuoden valmentaja. Naisten Korisliigassa valinta osui Peli-Karhut mestaruuteen luotsanneeseen Mika Haakanaan.

31.5.2023 14:50 Naisten Korisliiga

Niemi ja Kanerva palkittiin korisliigojen kehittyneimpinä, Carroll ja Thomas Vuoden ulkomaalaispelaajat

Korihaiden Trey Niemi ja ToPon Meri Kanerva äänestettiin korisliigojen vuoden kehittyneimmiksi pelaajaksi. Seagullsin Jeffrey Carroll ja ToPon IImar’I Thomas puolestaan parhaat ulkomaalaispelaajat.

30.5.2023 14:25 Korisliiga

Blomgren ja Vehka-aho Vuoden puolustuspelaajat, Kaukiainen ja Kujala toivat penkiltä voimaa

Vilppaan Perttu Blomgren ja Peli-Karhujen Lotta Vehka-aho äänestettiin liigojen puolustuspelaajaksi. Parhaiksi kuudensiksi pelaajaksi puolestaan Kauhajoen Severi Kaukiainen ja ToPon Saana Kujala.

29.5.2023 15:07 Korisliiga

Ogun ja Tumba Vuoden tulokkaat, Selkee ja Kaminen Vuoden erotuomarit

Korisliigojen kapteenit ja päävalmentajat ovat äänestäneet vuosittaiset valinnat sarjojen vuoden parhaiksi. EBT:n Nicole Ogun ja Kataja Basketin Thomas Tumba äänestettiin Vuoden tulokkaiksi.

21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

Näytä lisää vastaavia