Naisten SM-joukkueiden valmentajat piinapenkissä

4.10.2004 Naisten SM-sarja käynnistyy alkavalla viikolla. Ottelupari Pantterit-Espoo Team ottaa kauteen varaslähdön pelaamalla jo keskiviikkona 6.10. Täyteen vauhtiin päästään viikonvaihteessa (9.-10.10.), jolloin ohjelmassa on kahdeksan ottelua. Koris.net tivasi SM-joukkueiden valmentajilta ennakkotunnelmia kauden kynnyksellä.

SM-joukkueiden valmentajille esitettiin seuraavat kysymykset:  

 1. Valmistautuminen sarjaan?
 2. Odotukset joukkueeltasi?
 3. Joukkueesi avainpelaajat?
 4. Pahimmat vastustajat sarjassa?
 5. Arviosi mitalijoukkueiksi.

Kimmo Kujansivu, BC Nokia 

 1. Pelaajat pysyneet terveinä. Uuden joukkueen myötä vanhat pelaajat saaneet lisää virtaa.
 2. Halua kehittyä.
 3. Vahvistukset (Kozmonova ja Wirt) kantavat suuren vastuun joukkueen levypallo- ja pistetehoista. Ojala, Koskela ja Vanhalahti tuovat joukkueeseen arvokasta kokemusta.
 4. Pantterit – joukkue hitsautunut yhteen ja tietää mitä voittaminen vaatii. PeKa – kokoa ja kokemusta oikeassa suhteessa. Pyrintö – yksi sarjan parhaista valmentajista saa joukkueensa aina menestymään.
 5. Panttereiden lisäksi mitalikolmikosta voi löytyä mikä joukkue tahansa.

Jyrki Suhonen, Espoo Akatemia 

 1. Valmistautuminen kauteen aloitettiin jo 14.5. ja joukkueen motivaatio on ollut hyvä.
 2. Odotan, että motivaatio säilyy samalla tasolla kuin se on ollut kesäharjoittelussa. Tulostavoitetta on turha asettaa, vaan tavoitteet ovat enemmän pelaajien henkilökohtaisten ominaisuuksien parantumisessa.
 3. Joukkueessamme ei yhtään tähtipelaajaa ole. Kokonaisuuden kannalta kaikki ovat tärkeässä roolissa.
 4. Kaikki meidän vastustajat, koska vastustajat ovat meitä vanhempia, kokeneempia, isompia ja vahvempia.
 5. Vaikea arvioida, sillä onnistuneet ulkomaalaisvahvistukset muuttavat voimasuhteita paljon naiskoripallossa.  

Hilpi Savikko, Espoo Team 

 1. Paljon on töitä edessä. Oma kesäni meni pitkälti maajoukkueen apuvalmentajan roolissa. Harjoitusottelut ovat joukkueelta jääneet vähiin ja sarja-avaus tulee nopeasti vastaan. Fyysinen harjoittelu on kuitenkin sujunut hyvin. Innolla odotetaan kautta, joka tulee olemaan meille haastava. Meillä on paljon pelureita, jotka eivät ole aiemmin pelanneet yhdessä.
 2. Jokainen ja peli päivä tuo varmasti lisää varmuutta siihen, mitä tehdään. Pienenä joukkueena meidän on pakko juosta, heittää paljon ja tarkasti sekä puolustaa aggressiivisesti. Näiden asioiden toteutumiseen kohdistuvat myös odotukset. Tulostavoitetta tässä vaiheessa vaikea laatia, kun oman joukkueen sekä muiden joukkueiden vahvuudet ovat vielä kysymysmerkkejä.
 3. Kokeneella kaartilla, johon mm. Salla Järviluoma ja Heidi Lönnberg kuuluvat, on suuri rooli. Riikka Terävän tulo meille oli erittäin piristävä. Tosin meillä riittää ”teletappeja”, mutta sentteriosasto on aika heikko. Sillä saralla meillä tulee olemaan kovin työ pysäyttää vastustajat.
 4. Kaikki, joilla on isoja pelaajia.
 5. Kärkikastiin voi heittää useitakin joukkueita. PeKa tulee olemaan vahva. Panttereilta löytyy kovaa kokemusta ja on kova, jos selviää loukkaantumisistaan. Huima lienee kärjessä, jos pelaa materiaalinsa edellyttämällä sykkeellä. Myös FoA kuuluu suosikkeihin, jos saa pakan toimimaan – pelureita heiltä löytyy.  

Pentti Kanerva, Forssan Alku 

 1. Henkilökohtaiset treenit aloitettiin tarpeeksi ajoissa ja ovat sujuneet nousujohteisesti. Joukkueharjoituksia ei vielä koossa riittävästi maajoukkuevelvollisuuksien ja loukkaantumisten vuoksi.
 2. Kunnianhimoista asennetta sekä henkilökohtaisesti että joukkueena.
 3. Jokaiselle löytyy joukkueessa tärkeitä rooleja, en halua yksilöidä. Uskon joukkueemme yhdeksi vahvuudeksi tasaisuuden.
 4. Pantterit, PeKa ja Espoo Team kokemuksen ja taidon vuoksi. Lisäksi Pyrintö ennakkoluulottoman ja rohkean pelityylinsä takia.
 5. FoA, Pantterit ja PeKa. 

Mikko Kurki, Pantterit

 1. Joukkue on harjoitellut hyvin ja sitoutuen. Mika Järvinen hoiti fyysisen puolen tutun monipuolisesti. Nyt Mikan lähdettyä syksyllä valmentamaan Qatariin on Aki Heikkinen hoitanut fyysisen puolen. Rinki on kauden avauksen lähestyessä turhankin pieni. Iloisena poissaolona Krista Gleisnerin äitiyslomalle jäänti, Venlakaisa Hölttä loukkasi polvensa ja on todennäköisesti koko kauden sivussa. Lisäksi Johanna Lautala, Minna Pietikäinen ja Susanna Rinta aloittavat pikkuvammojen vuoksi ”siviileinä”.
 2. Loukkaantuneet pelaajat terveiksi ja mukaan. Oman pelin kuntoon saamista, kohti kevättä koko ajan parantaen. Viime vuotisia sijoituksia SM-sarjassa ja Suomen Cupissa lähdetään säilyttämään.
 3. Susanna Rinta on tuttu työmyyrä, joka monipuolisena pelaajana on taktisestikin tärkeä. Heli Roukanoja ja Hanna Rotinen ovat myös monipuolisia. Heli on kehittynyt huimasti puolustajana ja Hanna oli tekemällämme Ruotsin kiertueella oli todella mainio..
 4. PeKa ja Huima. PeKa:lla on erinomainen vanha ja harmaa valmentaja sekä kokoonpanossa Reetta (Piipari), Auli (Nyman), jenkki ja lupaava nuorisokaarti. Huimalla laaja materiaali, johon palannut ”matchvinnare” Kenya (Robinson). Lisäksi tällä kaudella monia muitakin hyviä joukkueita, joista mustana hevosena ”Ipen” (Ilpo Rantasen) Pyrintö.
 5. Pantterit, Huima ja PeKa ja toivottavasti tässä järjestyksessä... 

Seppo Kurki, Peli-Karhut

 1. Kesäharjoittelu sujunut hyvin, ilman loukkaantumisia. Maajoukkuepelaajat ovat olleet tosin paljon poissa harjoituksista leirien ja turnausten vuoksi.
 2. Mitalipelit on tavoitteena.
 3. Auli (Nyman), jolla iso rooli sekä hyökkäyksessä että varsinkin puolustuksessa. Reetta, joka on hyökkäyspään monipuolinen ratkaisija.
 4. Pantterit on erittäin kokenut, paljon kansainvälisiä otteluita pelannut joukkue, joka on saanut myös kovia vahvistuksia. Huimalla on hyvä eturivi: Robinson, Puskala, Gabrielsson. Forssa on myös vahvistunut viime kaudesta.
 5. PeKa, Pantterit ja Huima.

Jarkko Pokkinen, Pussihukat

 1. Valmistautuminen sarjaan on mennyt lähes kokonaisuudessaan ennakkosuunnitelmien mukaisesti. Olemme saaneet kesällä harjoitella ilman suurempia loukkaantumisia. Kotimaiset pelaajat ovat olleet yhdessä kesäkuun alusta asti. Vahvistukset liittyivät joukkueeseen reilu viikko sitten.
 2. Joukkue on asettanut itselleen tavoitteet kasvaa yhtenäiseksi joukkueeksi kauden aikana ja tätä kautta pelata ehjä ja tasapainoinen kausi. Nauttia koripallon pelaamisesta! Tuloksellinen tavoitteemme on päästä ylempään loppusarjaan.
 3. Varmasti joukkueemme ulkomaalaiset pelaajat nousevat suureen rooliin joukkueessa. Haluamme kuitenkin heidän olevan tukemassa kotimaisia pelaajiamme heidän kehityksessään kohti kotimaista koripallohuippua. Jokaisen pelaajan pitäisi pystyä vastamaan haasteeseen ja kantaa vastuunsa kentällä ja nousta tarvittaessa johtajan asemaan omalla esimerkillään.
 4. Jokainen ottelu tulee olemaan meille haaste. Lähdemme jokaiseen otteluun vastustajaa kunnioittaen, mutta nöyristelemättä tai anteeksipyytämättä. Omassa joukkueessa on tapahtunut niin paljon muutoksia, että suurimmat haasteet löytyvät tältä osastolta, saada joukkue pelaamaan parhaalla mahdollisella tasollaan.
 5. Sarjasta tulossa mielestäni tasaisempi, kuin viime vuonna. Lähes kaikilla joukkueilla on mielestäni onnistuessaan mahdollisuudet mitaleille. Niinpä mahdollisten mitalijoukkueiden ennustaminen on mielestäni mahdotonta. Suurimpana suosikkina sarjaan lähtee mielestäni Pantterit.

Ilpo Rantanen, Tampereen Pyrintö 

 1. Harjoittelu mennyt toukokuun lopulta kauden alkuun asti täysin suunnitelmien mukaan. Tyytyväinen valmistautumiseen. Myös joukkueen kokoaminen onnistui, riittävästi lahjakkuutta, kokoa, kokemusta, nuoruutta, vaihtuvuutta, urheilullisuutta. Suurin murhe se, ettei joukkuetta kasvattavia vastoinkäymisiä juurikaan ole ollut. Myös kovia harjoitusotteluja suhteellisen vähän.
 2. Sarjanousijoina olemme välillä SM-sarjassa liisoina ihmemaassa, katsotaan mitä eteen tulee ja nautitaan uusista kokemuksista. Uskon kuitenkin, että hyvänä päivänä oleme kilpailukykyisiä ketä vastaan tahansa. Odotan joukkueen myös ansaitsevan jälleen itselleen kotiyleisön tuen taistelevalla ja viihdyttävällä pelillä.
 3. Keskeisimmässä roolissa tottakai vahvistus, pelinjohtaja Paula Penttilä ja yleispelaaja Nina Sandell. Voittoihin tarvitsemme kuitenkin onnistumisia myös muilta, odotan nuorista pelaajista jonkun lyövän itsensä läpi toden teolla. Kukaties nuorten maajoukkuepelaaja Mari Summanen on tällainen.
 4. Espoo Akatemia ja Pantterit. Avausviikonlopun vastustajat. Sen jälkeen aina kulloinkin seuraava vastustaja.
 5. Pantterit, PeKa, Huima.

Arto Martikainen, Turun Riento 

 1. Valmistautumisessa huonoa on ollut lyhyt, neljän viikon yhteinen harjoittelu ja joukkueen kannalta suuri vaihtuvuus. Hyvältä on tuntunut toistaiseksi jokaisen harjoituksen jälkeen.
 2. Toivon parasta aina, kun olemme yhdessä.
 3. Tässä vaiheessa kaikki joukkueen jäsenet, koska haemme vielä toisiamme.
 4. Vanha koripallototuus: peilistä se itse kutakin tuijottaa.
 5. Tampereen Pyrintö, Pantterit ja Forssan Alku.

Mervi Nurmi, Äänekosken Huima 

 1. Valmistautuminen sarjaan oli vaikeaa lukuisten loukkaantumisten vuoksi ja Sanna Puskalan pitkien poissaolojen takia.
 2. Aggressiivista peliä sekä hyökkäys– että puolustuspäässä.
 3. Angelica (Gabrielsson), Kenya (Robinson) ja Sanna (Puskala) tuovat kokemusta ja kovuutta ja levypallovoimaa joukkueeseen.
 4. Pantterit – erittäin kokenut ja tasainen joukkue. Forssan Alku  – kovimmat pelaajat Huimasta. PeKa – Auli (Nyman) ja Reetta (Piipari) kansainvälisesti kovan tason pelaajat, jotka tekevät joukkueesta kovan.
 5. Pantterit, Forssan Alku ja toivottavasti Huima. PeKa on myös yksi ehdokas.


Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

18.11.2018 15:05 Susiladies

Saara Wahlgren: ”Hallilla oli mahtava tunnelma”

Töölön Kisahallissa käydyssä kamppailussa Slovenia lunasti itselleen paikan 2019 EM-kisoihin päihittämällä Susiladiesin 68-88 (27-41). Häviöstä huolimatta naisten maajoukkue esitti parketilla monia valon pilkahduksia, ja yksi heistä oli hallia sytyttänyt taistelija Saara Wahlgren.

17.11.2018 21:20 Susiladies

Sara Bejedi: ”Taidollisesti meillä olisi edellytykset voittaa mikä tahansa joukkue”

Naisten maajoukkue Susiladies pelasi EM-karsintojen viimeisen kotiottelunsa Sloveniaa vastaan Töölön Kisahallissa Helsingissä. Joukkueen kantavana voimana toimi vasta 18-vuotias pelintekijä Sara Bejedi, joka pussitti upeat 19 pistettä ja johti peliä vanhan ammattilaisen elkein.

27.4.2018 Haastattelu

Mestaruushaastattelussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Megan Mullings: ”Maailman paras tunne”

Kotkan Peli-Karhut päätti kuluvan naisten Korisliigan kauden mestaruusjuhliin. Kotkalaisten kova tahtotaso toi joukkueelle mestaruuden lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannan Catzin kotihallista.

15.4.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Catz kohtaa Peli-Karhut

Naisten Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2017–2018 käynnistyy huomenna maanantaina 16. huhtikuuta. Lappeenrannan Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen valmentajat odottavat finaalisarjasta kahden monipuolisen joukkueen kohtaamista.

29.3.2018 Haastattelu

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

27.3.2018 Haastattelu

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana: ”Tulossa kiinnostavat pudotuspelit”

Vain kahdesti naisten Korisliigan runkosarjan aikana kaatunut Lappeenrannan Catz pääsee aloittamaan pudotuspelit kovalla testillä hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet voittaa Suomen mestaruus.

27.3.2018 Haastattelu

Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite"

Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.

15.3.2018 Haastattelu

Pitkän uransa päättävä Kenya Robinson: ”Olen valmis aloittamaan uuden luvun elämässäni”

Äänekosken Huiman koripallo-ikoni Kenya Robinsonin pitkä ura koripallon parissa päättyy kuluvaan kauteen. Jo kertaalleen uransa lopettanut Robinson saapui vahvistamaan Huimaa ”vielä kerran” -tyyppisen ratkaisun siivittämänä alkuvuodesta. Robinson kiittää fanejaan ja väläyttää mahdollisuudella valmentaa joku päivä suomalaista joukkuetta.

14.3.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Megan Mullings: ”Voitto on jokapäiväinen tavoitteemme”

Väkivahvan helmikuun pelanneen Kotkan Peli-Karhujen Megan Mullings kertoo, että joukkueessa vallitsee ehtymätön voitonjano. PeKan menestyksen avaimiksi Mullings laskee kokoonpanon laajuuden erityisesti hyökkäyspäässä.

12.2.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja Aleighsa Welch: ”Olemme sitoutuneet tulemaan paremmiksi”

Etelä-Carolinan yliopiston kasvatti Aleighsa Welch on ylpeä Catzin tasaisesta voittoputkesta. Vaikka 19 voiton ja yhden tappion kausi vaikuttaa paperilla lähes ylivoimaiselta, lappeenrantalaisryhmän sentteri vakuuttaa, että voittojen takana on paljon kovaa työntekoa.

Näytä lisää vastaavia