NBA, FIBA ja Suomen Koripalloliitto isännöivät ensimmäisen Basketball Without Borders –leirin Suomessa

16.6.2016 12:00 National Basketball Association (NBA), kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) ja Suomen Koripalloliitto julkaisivat torstaina järjestävänsä yhteistyössä Euroopan Basketball Without Borders –leirin (BWB) Kisakallion Urheiluopistolla, Lohjalla syyskuun 7.-10. päivinä 2016. NBA:n ja FIBA:n globaaliin koripallon kehitys- ja yhteisöllisyysohjelmaan kuuluva leiri rantautuu näin ensimmäistä kertaa Suomeen. BWB juhlii tänä kesänä 15-vuotista taivaltaan.

NBA:n ja FIBA:n huippuleiri Basketball Without Borders rantautuu ensi kertaa Suomeen. Euroopan lahjakkaimmat poikapelaajat vuosimallia 1999 valtaavat Susi Training Centerin Kisakallion Urheiluopistossa syyskuun 7.-10. päivinä 2016.

NBA:n ja FIBA:n globaaliin kehitysohjelmaan kuuluva Basketball Without Borders (BWB) juhlii tänä kesänä 15-vuotista taivaltaan. BWB kokoaa leirelle lahjakkaiden junioreiden lisäksi NBA-pelaajia ja -valmentajia ja FIBA-legendoja.

Euroopan BWB-leiri kokoaa maanosan parhaat vuonna 1999 syntyneet koripallolupaukset Kisakallioon pelaamaan keskenään sekä ottamaan oppia pelaajilta, legendoilta ja valmentajilta, jotka NBA ja FIBA kutsuvat Suomeen. BWB-leirin lisäksi Suomessa järjestetään syyskuussa kaikille avoin nuorten leiri, jonka tarkoituksena on opettaa nuorille terveyden merkitystä, aktiivista elämäntapaa sekä koripallon arvoja, tiimityö, kunnioitus ja reilu peli mukaan lukien.

BWB-ohjelma on maailmanlaajuisesti tavoittanut vuodesta 2001 lähtien yli 2500 osallistujaa 130 maasta. Aiemmista osallistujista 37 on sittemmin varattu NBA:han. 21 entistä BWB-leiriläistä oli NBA-joukkueiden kokoonpanoissa pelikauden 2015-16 käynnistyessä.

Kautta aikain ensimmäinen BWB-leiri järjestettiin Euroopassa heinäkuussa 2001. Vlade Divac (Serbia) ja Toni Kukoc (Kroatia) sekä kaksikon entiset pelikaverit Jugoslavian maajoukkueesta kokoontuivat tuolloin Italian Trevisoon opettamaan 50 nuorta Bosnia-Hertsegovinasta, Kroatiasta, Makedoniasta, Sloveniasta ja Serbia-Montenegrosta. Sen jälkeen NBA ja FIBA ovat järjestäneet 45 BWB-leiriä 26 kaupungissa, 22 maassa ja viidessä maanosassa. Yli 210 nykyistä tai entistä NBA-, WNBA- ja FIBA-pelaajaa on osallistunut leirien valmennukseen yhdessä NBA-joukkueiden lähettämien 160 henkilöstön edustajan kanssa.

Aasian BWB-leiri järjestetään kesäkuun 23.-36. päivinä Dandenongin koripallopyhätössä Melbournessa, Australiassa. Muut BWB-leirit sekä leirien pelaaja- ja valmentajaedustajat julkaistaan myöhemmin.

Järjestäjätahojen kommentit

”Basketball Withouth Borders –leirin tuominen ensi kertaa Suomeen on seuraava askel pyrkimyksissämme kasvattaa koripalloa Euroopassa”, kertoo NBA:n Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan varapresidentti ja toimitusjohtaja Benjamin Morel. ”Eurooppa jatkaa huipputalenttien tuottamista ja tämä leiri antaa Euroopan seuraavalle sukupolvelle mahdollisuuden opiskella peliä, siihen liittyviä arvoja yhdessä maailman parhaiden pelaajien ja valmentajien kanssa.”

”Koripallo on mennyt hurjasti eteenpäin Suomessa, erityisesti nuorten tasolla,” kehuu FIBA:n urheilutoimenjohtaja Zoran Radovic. ”Tämä antaa takeita siitä, että Suomen maajoukkueen menestystarina jatkuu tulevaisuudessakin. Odotamme lahjakkaiden suomalaisnuorten sekä Euroopan muiden talenttien ottavan mahdollisimman paljon leiristä irti, niin kentällä kuin sen ulkopuolella.”

”Suomalainen koripallo on ottanut jättimäisiä kehitysaskeleita viime vuosien aikana, ja Basketball Without Borders –leirin saaminen Suomeen on yksi mielenkiintoinen luku tarinaamme lisää. Olemme siitä kovin kiitollisia”, kertoo Suomen Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann. ”Viime vuonna Helsingissä järjestetty NBA Youth Camp oli jättimenestys. BWB-leirin järjestäminen yhdessä NBA:n ja FIBA:n kanssa on meille kunnia, jota odotamme innolla.”

”Koripallon kehittymisen eteen on tehty Suomessa hartiavoimin töitä vuosikausien ajan. Se, että NBA ja FIBA tuovat Basketball Without Borders –leirin Suomeen on yksi lisäosoitus siitä, että työnteko tuottaa tulosta, kommentoi Suomen kaikkien aikojen ensimmäinen NBA-pelaaja, nykyisin valmentajana toimiva Hanno Möttölä. ”Toivotamme FIBA-legendat ja NBA-pelaajat, -valmentajat ja koko NBA-perheen lämpimästi tervetulleeksi Suomeen viettämään ikimuistoista viikkoa kauniissa pääkaupungissamme sekä upeissa maajoukkueiden harjoitusolosuhteissa Kisakalliossa. Odotamme innolla myös näkevämme Euroopan parhaat nuoret Suomessa.”

NBA lyhyesti:

NBA on globaali urheilu- ja mediabusiness, joka on rakentunut kolmen ammattilaissarjan ympärille: National Basketball Associationin (NBA), Women’s National Basketball Associationin (WNBA) ja NBA:n kehitysliigan.  NBA on vakiinnuttanut kansainvälisesti merkittävän aseman 13 toimistollaan ympäri maailmaa 215 maan tai alueen lähettäessä otteluita ja muita NBA-ohjelmia 49 eri kielellä ja yli 125.000 kaupan myydessä NBA:n fanitavaraa sadassa maassa kuudessa maanosassa. NBA-joukkueiden kokoonpanoissa oli pelikauden 2015-16 alkaessa USA:n ulkopuolelta 100 pelaajaa 37 maasta. NBA:n digitaalisiin kanaviin kuuluu NBA TV, NBA.com ja NBA app, joille kirjattiin pelikaudella 2014-15 ennätysmäärä käyttäjiä. NBA on yksi maailman suurimmista sosiaalisessa mediassa yli miljardilla “tykkäyksellään” ja seuraajallaan (liigojen, joukkueiden ja pelaajien julkaisualustat). NBA Cares –ohjelmallaan NBA, sen joukkueet ja pelaajat keskittyvät tärkeisiin sosiaalisiin asioihin yhdessä nuorten palvelemiseen keskittyvien organisaatioiden kanssa edistääkseen opiskelua, nuorten ja perheiden hyvinvointia.

FIBA lyhyesti:

FIBA on maailman koripalloliitto, jonka muodostavat 215 eri maan koripalloliittoa. FIBA on koripallon ainoa toimivaltainen järjestäjätaho kansainvälisessä olympiakomiteassa (IOC). Lisätietoja: www.fiba.com sekä sosiaalisen median kanavissa facebook.com/fiba, twitter.com/fiba, instragram.com/fiba ja youtube.com/fiba.

Suomen Koripalloliitto lyhyesti:

Suomen Koripalloliitto järjestää maanlaajuisesti koripallon kilpailutoimintaa, maajoukkueohjelman pelaajille sekä valmentaja-, ohjaaja- ja erotuomarikoulutusta. Koripalloliiton kilpailuissa pelataan vuosittain yli 12.000 ottelua ja Suomen koripallomaajoukkueet pelaavat joka vuosi noin 150 maaottelua. Suomea pidetään miesten koripallossa yhtenä viime vuosien suurimmista nousijoista, joka on lisännyt lajin kiinnostavuutta ja arvostusta maassa. Osallistuessaan ensi kertaa historiansa aikana MM-kilpailuihin vuonna 2014, Suomen maajoukkueella – Susijengillä – oli ennennäkemätön, 10.000 suomalaisfanin tuki mukanaan Bilbaossa, Espanjassa. Syyskuussa 2017 Suomi isännöi yhdessä Israelin, Romanian ja Turkin kanssa miesten EM-kilpailuita. Ennen Basketball Without Borders –leiriä Suomi isännöi 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuita Helsingissä 16.-24.7.2016.

Lisätietoja: www.basket.fi, facebook.com/basketfinland, twitter.com/basketfinland.

 
25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

10.6.2016 Pohjoinen alue

Vartiainen kehittämään seura- ja kilpailutoimintaa, Pelkonen Korisliigaa

Suomen Koripalloliiton organisaatioon on tehty kaksi nimitystä. Seura- ja kilpailutoiminnan johtajaksi on nimitetty Susanna Vartiainen. Leviltä Koripalloliittoon siirtyvä Janne Pelkonen on puolestaan nimitetty Korisliigan myynnistä ja markkinoinnista vastaavaksi johtajaksi.

Susi-tunnuksen päivitys täydentää koripalloperheen uuden visuaalisen ilmeen

Suomen Koripalloliitto on julkaissut maajoukkueiden käyttämästä Susi-tunnuksesta päivitetyn version. Virtaviivaistettu Susi-tunnus täydentää koripallon laaja-alaisen visuaalisen ilmeen uudistuksen, jonka myötä eri sarjojen, liiton ja maajoukkueiden tunnukset muodostavat yhtenäisen tunnusperheen.

16.3.2016 Pohjoinen alue

Kokenut media-alan ammattilainen toimitusjohtajaksi Koripalloliittoon

Suomen Koripalloliiton hallitus on valinnut liiton uudeksi toimitusjohtajaksi Jari Tourusen, 52. Tourusella on vankka ja laaja-alainen kokemus media-alan johtotehtävistä. Koripalloliiton palveluksessa Tourunen aloittaa toukokuun alussa.

4.12.2015 Pohjoinen alue

Oulussa huimat 1200 lasta liikkui Pikkusudet-korisriehassa

Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto, Oulun kaupungin koululiikunta ja Ruokakesko järjestivät yhteistyössä Suomen suurimman koululaisten koripalloturnauksen. Pikkusudet-korisriehan tahdissa liikkui Ouluhallissa 2.-3.12.2015 peräti 1200 lasta.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

2.11.2015 18:52 Liittoa koskeva tiedote

Suomi hakee Susijengille kotikisoja 2017

Suomen Koripalloliitto on jättänyt hakemuksen vuoden 2017 miesten EM-kisojen yhden alkulohkon järjestämisestä. Maailmanlaajuisen lajin arvoturnauksen järjestämisellä Koripalloliitto haluaa tehdä kunniaa vuonna 2017 täydet 100 vuotta täyttävälle Suomelle sekä jatkaa Suomi-koriksen menestystarinaa. Samalla Koripalloliitto hakee järjestettäväkseen 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailuja 2016.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

9.5.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliiton kilpailusääntöihin merkittäviä muutoksia

Lauantaina Suomen Koripalloliiton valmennuskeskuksessa Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt pelikaudelle 2015-16. Sääntöihin tuli merkittäviä muutoksia, jotka koskivat viime aikoina koripallopiirejä puhuttaneita kilpailusääntöjen rangaistuspykäliä koskien edustuskelvottoman pelaajan peluuttamista sekä pelaamisoikeuden laajentamista rinnakkaislisenssillä.

Pirkka Street Basket –kiertue alakouluille käynnistyi Heinolan jättimenestyksellä

Suomen Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteinen Pirkka Street Basket -katukoriskiertue piipahtaa toukokuussa 16 paikkakunnalla liikuttamassa tuhansia alakoululaisia. Katukorisrekan ensimmäinen pysäkki oli Heinolassa, jossa lapset viettivät ”vuoden hauskimman koulupäivän”. Heinolan tapahtuma oli jättimenestys.

3.3.2015 Pohjoinen alue

Kausi 2014-15 päätetään korisperheen risteilyllä 27.5.

Loistava koripallokausi viimeistellään palkintogaalassa MS Baltic Queenillä 27.5. Koripalloperhe kokoontuu risteilylle palkitsemaan kauden parhaita ja juhlimaan yhdessä. Risteilyn järjestää Suomen Koripalloliitto yhteistyökumppaninsa Elämysmatkojen kanssa.

FootBalance ja Susijengi yhteistyöhön – markkinoille nimikkopohjalliset

Footbalance System Oy ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, ja näin FootBalancesta tulee Suomen koripallomaajoukkueen Susijengin virallinen yhteistyökumppani. Ammattilaispelaajat ovat käyttäneet FootBalancen yksilöllisiä pohjallisia jo pitkään. Yhteistyön tuloksena FootBalance lanseeraa ainutlaatuiset, Susijengi-grafiikalla varustetut pohjalliset.

Näytä lisää vastaavia