NBA:n varaustilaisuuteen valmistautuva Markkanen: ”Edustan Susijengiä EM-kotikisoissa”

13.4.2017 17:00 NBA:n varaustilaisuuteen ilmoittautunut Suomi-koriksen suurlupaus Lauri Markkanen, 20, vahvisti kiirastorstain lehdistötilaisuudessaan edustavansa Susijengiä tulevissa EM-kotikisoissa. Päättyneellä kaudella Arizonaa USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Markkanen, 213 cm, esitteli tilaisuudessa myös agenttinsa ja kertoi suunnitelmistaan matkalla kesäkuun varaustilaisuuteen.

Lauri Markkanen ilmoitti olevansa yksiselitteisesti Susijengin käytettävissä 31.8. Helsinki Areenalla käynnistyvissä EM-kotikisoissa.

Markkanen esitteli kiirastorstaina myös agenttinsa, Sports International Groupia edustavan Michael Lelchitskin.

Agentin valitseminen merkitsee Markkasen kannalta amatööripelaajastatuksen menettämistä. Se tarkoittaa, että suomalaislupauksen pelit USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa ovat täydelä varmuudella ohi.

Markkasen Suomen-vierailu kiinnosti ja tiedotustilaisuuteen saapui runsaasti median edustajia.

NBA:n varaustilaisuuteen valmistava jakso käynnistyy virallisesti Chicagon NBA Draft Combine -leirityksellä 9.-14. toukokuuta. Kuvat: Ville Vuorinen

Kun Markkanen vahvisti kaksi viikkoa sitten olevansa ehdolla kesän 2017 NBA:n varaustilaisuudessa, spekulaatiot hänen tulevan NBA-työnantajansa suhtautumisesta pelaajansa osallistumiseen ensi kesän maajoukkuetoimintaan käynnistyivät välittömästi. 

Kiirastorstain lehdistötilaisuudessaan Markkanen löi spekulaatioille pisteen ilmoittamalla olevansa yksiselitteisesti Susijengin käytettävissä 31.8. Helsinki Areenalla käynnistyvissä EM-kotikisoissa.

- EM-kotikisat ovat todella iso tapahtuma suomalaiselle koripallolle ja toivottavasti minullekin. Tulen varmasti edustamaan Suomea niin kotikisoissa kuin jatkossakin niin kauan kuin minut joukkueeseen valitaan, Markkanen linjasi.

- Maan edustaminen merkitsee minulle todella paljon. Aina junnumaajoukkuevuosista asti minulle on ollut kunnia-asia vetää sinivalkoinen puku päälle. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kilpailemaan pelipaikastani Susijengissä.

Markkasen agentti: ”Lauri on kulkenut pitkän matkan koripalloilijana”

Markkanen toi lehdistötilaisuuteen mukaansa agenttinsa, Sports International Groupia edustavan Michael Lelchitskin, jolla on tallissaan mm. Phoenix Sunsin ukrainalaissentteri Alex Len sekä tukku WNBA-pelaajia.

- Minulle on suuri etuoikeus ja ylpeydenaihe päästä työskentelemään Laurin kanssa. Olen seurannut häntä ja hänen kehitystään pelaajana innostuneena jo vuosien ajan. Hän on kulkenut pitkän matkan koripalloilijana ja on ilo päästä kirjoittamaan hänen kanssaan hänen tarinansa seuraavaa lukua, Lelchitski muotoili.

- Rivissä oli monia firmoja, jotka yrittivät päästä työskentelemään kanssani. Tahdon kiittää isääni siitä, että sain itse keskittyä koko kauden täysipainoisesti koripallon pelaamiseen samalla, kun isä teki paljon töitä agenttifirman valinnan kanssa, kiitteli Markkanen.

Agentin valitseminen merkitsee Markkasen kannalta amatööripelaajastatuksen menettämistä. Se tarkoittaa, että suomalaislupauksen pelit USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa ovat täydelä varmuudella ohi.

- Arizonaan en voi enää palata pelaamaan koripalloa, mutta minulle jää mahdollisuus suorittaa etäkursseja urani aikana tai vaikka palata koulun penkille joskus, kun ura on ohi.

"Nowitzki sanoi, että voin olla yhteydessä"

Markkanen on keskittynyt viimeiset viikot opintoihinsa Tucsonissa, mutta sosiaalinen media on kuhissut myös nähdessään Jyväskylän vaalean jätin NBA-kenttien laidalla. Kolme päivää sitten Markkanen tapasi Phoenixissa saksalaislegenda Dirk Nowitzkin ennen Dallas Mavericksin ja Phoenix Sunsin välistä ottelua.

- Olen katsellut Nowitzkin pelaamista pienestä pitäen ja minulle merkitsi tosi paljon päästä vaihtamaan ajatuksia hänen kanssaan. Nowitzki antoi ohjeita tulevaisuuden varalta ja kehotti valmistautumaan niin hyviin kuin vaikeisiinkin hetkiin. Hän myös sanoi, että voin olla häneen yhteydessä, jos tarvitsen apua, Markkanen säteili medialle.

Torstain vastaisena yönä Suomen aikaa kotimaahansa palannut Markkanen on tällä puolen valtamerta vain lyhyellä piipahduksella.

- Nyt voin hetken rentoutua, jonka jälkeen palaan takaisin rapakon taakse ja lähden treenaamaan. Tulee olemaan kiireiset pari kuukautta, mutta kaikki on sen arvoista. Vieläkin on vähän vaikea kuvitella, että olen päässyt urallani tähän tilanteeseen, enkä malta odottaa tositoimiin pääsyä.

NBA:n varaustilaisuuteen valmistava jakso käynnistyy virallisesti Chicagon NBA Draft Combine -leirityksellä 9.-14. toukokuuta.

Kesän 2017 NBA:n varaustilaisuuden varausjärjestys määritellään 16. toukokuuta vuotuisessa NBA Lottery -arvonnassa. Varaustilaisuus järjestetään 22. kesäkuuta myöhemmin määritellyssä paikassa.

NBA:han on varattu kautta aikain kuusi suomalaispelaajaa: Erik Murphy (2012), Petteri Koponen (2007), Hanno Möttölä (2000), Timo Saarelainen (1985), Kalevi Sarkalahti (1973) ja Kari Liimo (1969).

Lisätietoja: Lauri Markkanen
 
24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

17.1.2018 12:00 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkasesta ensimmäistä kertaa vuoden koripalloilija

Vastikään NBA:n ennätyksen taalaliigan historian kaikkien aikojen nopeimmin 100 onnistunutta kolmen pisteen heittoa upottaneena pelaajana kirjauttanut Lauri Markkanen, 20, on nimetty ensimmäistä kertaa urallaan Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkanen katkaisi Petteri Koposen kuusivuotisen putken vuoden koripalloilijana.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

Erik Murphy ei jatka Nanterressa

Ranskan Pro A -liigan kärkikahinoissa pelaavaa Nanterre-92:a syyskaudella edustanut Susijengi-laituri Erik Murphy, 27, ei jatka ranskalaisjoukkueessa uuteen vuoteen. 208-senttinen Murphy pelasi viimeisen ottelunsa Nanterren paidassa viikonloppuna, kun joukkue voitti kotikentällään Chalon/Saonen.

2.12.2017 15:00 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisoissa menestynyt Susijengi ja Lauri Markkanen ehdolla vuoden urheiluilmiöksi, Markkanen kisaa myös vuoden läpimurrosta

Vuoden 2017 EM-kotikisoissa voittoja kerännyt ja ennätysyleisöjä hurmannut Susijengi nuoren tähtensä Lauri Markkasen johdolla kisaa vuoden 2017 urheiluilmiön palkinnosta Suomen Urheilugaalassa. Markkanen nimettiin lauantaisessa ehdokkaiden julkistamistilaisuudessa myös kisaamaan vuoden läpimurrosta.

26.11.2017 19:00 Haastattelu

50 maaottelun Roope Ahonen: ”Pelaajana pitää olla valmis, kun tilaisuus tarjoutuu”

Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyi osaksi Susijengin kokenutta kaartia perjantai-iltana, kun Suomi aloitti MM-karsintansa päihittämällä Bulgarian vieraskentällä Botevgradissa. Uransa 50. A-maaottelun pelannut Ahonen on toipunut viime kesän alaraajavammastaan ja uskoo pystyvänsä suureen rooliin tiellä kohti Kiinan MM-kisoja.

18.11.2017 16:00 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin Carl Lindbom ei jatka Liettuassa

Alkusyksyllä kaksivuotisen sopimuksen liettualaisen Juventus Utenan kanssa allekirjoittanut Tapiolan Hongan kasvatti Carl Lindbom, 26, ei jatka Liettuassa. Susijengiä viime syyskesän EM-kotikisoissa edustanut 206-senttinen iso laitahyökkääjä etsii paraikaa uutta seuraa.

Jamar Wilson Nanterreen Murphyn joukkuetoveriksi

Susijengin sähikäinen Jamar ”Jammu” Wilson, 33, siirtyy loppukauden kattavalla sopimuksella Ranskan Pro A -liigaa sekä FIBA Mestarien Liigaa pelaavaan Nanterreen Erik Murphyn joukkuetoveriksi. Kahdet EM-kisat Susijengin paidassa pelannut 185-senttinen Albanyn yliopiston kasvatti aloitti kautensa oikeanlaista sopimusta odotellessa, eikä epäröinyt lähteä sopivan tilaisuuden osuessa kohdalle.

17.10.2017 12:45 Suomalaiset ulkomailla

NBA on täällä jälleen, Bulls ja Markkanen kauteen haastajina

NBA-kausi alkaa jo ensi yönä kahden ottelun merkeissä, mutta Lauri Markkasen, 20, ja Chicago Bullsin kohdalla kausi pyörähtää käyntiin torstain ja perjantain välisenä yönä. Tulokaskauttaan pelaava NBA-varaustilaisuuden seitsemäs valinta Markkanen ja nuori Bulls saa vastaansa avausottelussaan Toronto Raptorsin.

16.10.2017 Haastattelu

Dettmann: ”Euroliigan ahneus uhkaa koripallon tulevaisuutta”

Koripallon MM-karsintojen kolkutellessa ovella jatkuu FIBA Euroopan ja Euroliigan välinen aikataulukiista, joka koskee marras- ja helmikuun MM-karsintaikkunoita. Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann harmittelee pattitilannetta, jossa pelaajat ovat joutuneet pelinappuloiksi valtataistelussa lajiliiton ja maanosan suurseurojen välillä.

14.10.2017 09:05 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen antoi sitoumuksensa Arizona Stateen

Helsinki Basketball Academyn keväällä 2018 valmistuvien kaartiin kuuluva Euran Veivin kasvatti Elias Valtonen, 18, on antanut suullisen sitoumuksensa USA:n yliopistoliiga NCAA:n Arizona Stateen siirtymisestä. Nuorten maajoukkueiden vakiokasvoihin kuuluva 198-senttinen Valtonen siirtyy Yhdysvaltoihin pelikaudeksi 2018-19.

12.10.2017 13:20 Liittoa koskeva tiedote

Lauri Markkanen vahvasti esillä Ruudun koripallopaketissa

Uusittu yhteistyösopimus tuo NBA:n entistä vahvemmin esille Ruudun urheilutarjontaan. Susijengin nostattama sinivalkoinen koripallobuumi jatkuu runsaan viikon päästä Atlantin toisella puolen, kun Lauri Markkanen vetää legendaarisen Chicago Bullsin pelipaidan päälleen NBA:n runkosarja-avauksessa.

18.9.2017 15:15 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen Ruotsin Jämtlandiin

Korisliiga-joukkueiden päävalmentajien ja kapteenien viime keväänä liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi äänestämä vantaalaislähtöinen pelinrakentaja Antto Nikkarinen, 26, siirtyy alkavaksi kaudeksi Ruotsin pääsarjaan. 185-senttisen Susijengi-takamiehen uusi työnantaja on Jämtland Basket, joka tähtää Basketliganin mitalipeleihin.

1.9.2017 18:10 Suomalaiset ulkomailla

Susijengin Roope Ahonen Kreikasta Espanjaan

Monivuotinen Susijengi-takamies ja Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyy Kreikan pääsarjasta Espanjan kakkosliiga Adecco Oroon liigan pudotuspelijoukkueisiin lukeutuvan Ourensen riveihin. Viimeiset kaksi kautta Kreikassa pelannut Ahonen kertoo hakevansa Espanjasta uutta ”lukua” uralleen.

25.8.2017 14:45 Haastattelu

Henrik Dettmann: Neljännesvuosisadan maajoukkuevalmentajauran virstanpylväitä

Luotsattuaan Helsingin NMKY:n kolmeen Suomen mestaruuteen valmensi Henrik Dettmann Suomen miesten koripallomaajoukkueen ensimmäiseen otteluunsa toukokuussa 1992. Viimeksi kuluneen 25 vuoden aikana Dettmann on valmentanut maajoukkuetasolla Suomea ja Saksaa, luotsannut joukkueensa arvokisoihin yhdeksästi sekä uudistanut molempien koripallomaiden työympäristön juurta jaksain.

Kuusi uutta legendaa Suomi-koriksen Hall of Fameen

Suomen itsenäisyyden 100-juhlavuonna valintaraati päätti täydentää Hall of Famea kuudella uudella ansioituneella legendalla. Tänä vuonna kunniagalleriaa täydentävät Martti Huhtamäki, Mikko Koskinen, Sakari Pehkonen, Anja Suomalainen, Timo Suviranta ja Veikko Vainio.

15.8.2017 08:55 Suomalaiset ulkomailla

Matti Nuutinen jatkaa uraansa Romanian Pitestissa

Kaksi viikkoa sitten Venäjällä uransa 50. miesten A-maaottelun pelannut kaarinalaisen Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 27, jatkaa uraansa Romaniassa. Aiemmalla ammattilaisurallaan Kreikassa ja Ranskassa pelanneen Nuutisen uusi seura on Romanian mitalipeleihin tähtäävä BCM U Pitesti.

Näytä lisää vastaavia