NBA:n varaustilaisuuteen valmistautuva Markkanen: ”Edustan Susijengiä EM-kotikisoissa”

13.4.2017 17:00 NBA:n varaustilaisuuteen ilmoittautunut Suomi-koriksen suurlupaus Lauri Markkanen, 20, vahvisti kiirastorstain lehdistötilaisuudessaan edustavansa Susijengiä tulevissa EM-kotikisoissa. Päättyneellä kaudella Arizonaa USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Markkanen, 213 cm, esitteli tilaisuudessa myös agenttinsa ja kertoi suunnitelmistaan matkalla kesäkuun varaustilaisuuteen.

Lauri Markkanen ilmoitti olevansa yksiselitteisesti Susijengin käytettävissä 31.8. Helsinki Areenalla käynnistyvissä EM-kotikisoissa.

Markkanen esitteli kiirastorstaina myös agenttinsa, Sports International Groupia edustavan Michael Lelchitskin.

Agentin valitseminen merkitsee Markkasen kannalta amatööripelaajastatuksen menettämistä. Se tarkoittaa, että suomalaislupauksen pelit USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa ovat täydelä varmuudella ohi.

Markkasen Suomen-vierailu kiinnosti ja tiedotustilaisuuteen saapui runsaasti median edustajia.

NBA:n varaustilaisuuteen valmistava jakso käynnistyy virallisesti Chicagon NBA Draft Combine -leirityksellä 9.-14. toukokuuta. Kuvat: Ville Vuorinen

Kun Markkanen vahvisti kaksi viikkoa sitten olevansa ehdolla kesän 2017 NBA:n varaustilaisuudessa, spekulaatiot hänen tulevan NBA-työnantajansa suhtautumisesta pelaajansa osallistumiseen ensi kesän maajoukkuetoimintaan käynnistyivät välittömästi. 

Kiirastorstain lehdistötilaisuudessaan Markkanen löi spekulaatioille pisteen ilmoittamalla olevansa yksiselitteisesti Susijengin käytettävissä 31.8. Helsinki Areenalla käynnistyvissä EM-kotikisoissa.

- EM-kotikisat ovat todella iso tapahtuma suomalaiselle koripallolle ja toivottavasti minullekin. Tulen varmasti edustamaan Suomea niin kotikisoissa kuin jatkossakin niin kauan kuin minut joukkueeseen valitaan, Markkanen linjasi.

- Maan edustaminen merkitsee minulle todella paljon. Aina junnumaajoukkuevuosista asti minulle on ollut kunnia-asia vetää sinivalkoinen puku päälle. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kilpailemaan pelipaikastani Susijengissä.

Markkasen agentti: ”Lauri on kulkenut pitkän matkan koripalloilijana”

Markkanen toi lehdistötilaisuuteen mukaansa agenttinsa, Sports International Groupia edustavan Michael Lelchitskin, jolla on tallissaan mm. Phoenix Sunsin ukrainalaissentteri Alex Len sekä tukku WNBA-pelaajia.

- Minulle on suuri etuoikeus ja ylpeydenaihe päästä työskentelemään Laurin kanssa. Olen seurannut häntä ja hänen kehitystään pelaajana innostuneena jo vuosien ajan. Hän on kulkenut pitkän matkan koripalloilijana ja on ilo päästä kirjoittamaan hänen kanssaan hänen tarinansa seuraavaa lukua, Lelchitski muotoili.

- Rivissä oli monia firmoja, jotka yrittivät päästä työskentelemään kanssani. Tahdon kiittää isääni siitä, että sain itse keskittyä koko kauden täysipainoisesti koripallon pelaamiseen samalla, kun isä teki paljon töitä agenttifirman valinnan kanssa, kiitteli Markkanen.

Agentin valitseminen merkitsee Markkasen kannalta amatööripelaajastatuksen menettämistä. Se tarkoittaa, että suomalaislupauksen pelit USA:n yliopistoliiga NCAA:ssa ovat täydelä varmuudella ohi.

- Arizonaan en voi enää palata pelaamaan koripalloa, mutta minulle jää mahdollisuus suorittaa etäkursseja urani aikana tai vaikka palata koulun penkille joskus, kun ura on ohi.

"Nowitzki sanoi, että voin olla yhteydessä"

Markkanen on keskittynyt viimeiset viikot opintoihinsa Tucsonissa, mutta sosiaalinen media on kuhissut myös nähdessään Jyväskylän vaalean jätin NBA-kenttien laidalla. Kolme päivää sitten Markkanen tapasi Phoenixissa saksalaislegenda Dirk Nowitzkin ennen Dallas Mavericksin ja Phoenix Sunsin välistä ottelua.

- Olen katsellut Nowitzkin pelaamista pienestä pitäen ja minulle merkitsi tosi paljon päästä vaihtamaan ajatuksia hänen kanssaan. Nowitzki antoi ohjeita tulevaisuuden varalta ja kehotti valmistautumaan niin hyviin kuin vaikeisiinkin hetkiin. Hän myös sanoi, että voin olla häneen yhteydessä, jos tarvitsen apua, Markkanen säteili medialle.

Torstain vastaisena yönä Suomen aikaa kotimaahansa palannut Markkanen on tällä puolen valtamerta vain lyhyellä piipahduksella.

- Nyt voin hetken rentoutua, jonka jälkeen palaan takaisin rapakon taakse ja lähden treenaamaan. Tulee olemaan kiireiset pari kuukautta, mutta kaikki on sen arvoista. Vieläkin on vähän vaikea kuvitella, että olen päässyt urallani tähän tilanteeseen, enkä malta odottaa tositoimiin pääsyä.

NBA:n varaustilaisuuteen valmistava jakso käynnistyy virallisesti Chicagon NBA Draft Combine -leirityksellä 9.-14. toukokuuta.

Kesän 2017 NBA:n varaustilaisuuden varausjärjestys määritellään 16. toukokuuta vuotuisessa NBA Lottery -arvonnassa. Varaustilaisuus järjestetään 22. kesäkuuta myöhemmin määritellyssä paikassa.

NBA:han on varattu kautta aikain kuusi suomalaispelaajaa: Erik Murphy (2012), Petteri Koponen (2007), Hanno Möttölä (2000), Timo Saarelainen (1985), Kalevi Sarkalahti (1973) ja Kari Liimo (1969).

Lisätietoja: Lauri Markkanen
 
24.1.2018 Ajankohtainen

NBA-matkasta unohtumaton startti 6. pelaajien vuodelle – ”Upea kokemus”

NBA-matkan voittajat Matti ja Henri näkivät aitiopaikoilta Lauri Markkasen ennätysillan ja pääsivät tapaamaan suomalaistähteä New Yorkissa.

18.5.2017 13:00 Ajankohtainen

Susijengi vuosien 2017-19 koitoksiin 34 pelaajan ringillä

Päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt peräti 34 pelaajaa Susijengin rinkiin. Nimetty rinki toimii Susijengin perustana kolmivuotisessa jatkumossa, joka alkaa tulevan kesän EM-kotikisoista ja etenee vuosien 2017-19 MM-karsintojen kautta aina Kiinan kesän 2019 MM-kisoihin asti.

8.5.2017 Ajankohtainen

Lassi Tuovi kaudeksi 2017-18 Gravelines-Dunkerquen valmennusportaaseen

Ranskan maajoukkueen pääluotsin Vincent Collet’n apuna huippuseura SIG Strasbourgissa päättyvällä kaudella toiminut Susijengi-apuvalmentaja Lassi Tuovi, 30, vaihtaa maisemaa.

2.5.2017 Ajankohtainen

Shawn Huff jatkaa Frankfurtissa yksivuotisella sopimuksella

Vuodesta 2015 Susijengin kapteeninnauhaa kantanut laitahyökkääjä Shawn Huff, 32, jatkaa Saksan Bundesliigaa pelaavassa Frankfurt Skylinersissä yksivuotisella sopimuksella.

14.12.2016 Ajankohtainen

Shawn Huff ja Lauri Markkanen ehdolla Urheilugaalassa

Susijengin kapteeni Shawn Huff on tammikuussa järjestettävässä Urheilugaalassa ehdolla Vuoden Esikuvaksi ja Lauri Markkanen Vuoden Lämpimurto –kategoriassa.

30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

24.3.2018 Haastattelu

Lauri Markkanen: ”Olen vähitellen tottunut tähän rytmiin”

Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:n Chicago Bullsissa on kääntynyt loppusuoralleen. Tulokaskausi on ollut vasta 20 vuotta täyttävälle Markkaselle ikimuistoinen, mutta jyväskyläläisen HoNsUn kasvatin tavoitteena on pitkä ammattilaisura maailman parhaassa koripalloliigassa ja tulokaskausi on siinä vain ensimmäinen luku.

26.2.2018 Ajankohtainen

Islanti kiharoitti Susijengin MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia

Perjantaina Susijengin voittanut Islanti jatkoi onnistunutta kasvojenpesuaan sunnuntaina pitämällä tappiottomana kolme ensimmäistä MM-karsintaotteluaan pelanneen Tshekin takanaan Reykjavikissa. Kun MM-karsintalohkosta on pelattu kaksi kolmannesta, lohkon loppuasetelmat ovat edelleen täysin auki.

17.2.2018 Ajankohtainen

Valtonen Susijengin teinidebytanttien harvassa listassa

Vain harva pelaaja on saanut kutsua Susijengiin ennen 20 ikävuoden rajapyykin saavuttamista, mutta jokainen teini-ikäisenä Susijengiin nimetty pelaaja on osoittanut arvonsa ensimmäisistä maaotteluista alkaen. Ennen Elias Valtosta viimeisimmät Susijengissä teini-ikäisinä debytoineet pelaajat olivat Lauri Markkanen, Sasu Salin ja Petteri Koponen.

7.2.2018 08:45 Suomalaiset ulkomailla

Korisliigan MVP Antto Nikkarinen loppukaudeksi Kotkaan

Kahtena perättäisenä keväänä Korisliigan pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt perinteinen kotkalaisjoukkue KTP-Basket saa riveihinsä huippuvahvistuksen. Hallitseva Korisliigan MVP ja alkukauden Ruotsin liigaa Jämtlandissa pelannut Susijengi-takamies Antto Nikkarinen, 26, on solminut loppukauden kestävän sopimuksen KTP:n kanssa, uutisoi Kymen Sanomat.

17.1.2018 12:00 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkasesta ensimmäistä kertaa vuoden koripalloilija

Vastikään NBA:n ennätyksen taalaliigan historian kaikkien aikojen nopeimmin 100 onnistunutta kolmen pisteen heittoa upottaneena pelaajana kirjauttanut Lauri Markkanen, 20, on nimetty ensimmäistä kertaa urallaan Suomen urheilutoimittajien valinnoissa vuoden koripalloilijaksi. Markkanen katkaisi Petteri Koposen kuusivuotisen putken vuoden koripalloilijana.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

29.12.2017 14:55 Suomalaiset ulkomailla

Carl Lindbomille pesti Kroatian liigaan

Alkukaudella Liettuan liigassa pelannut ja joulukuussa Helsinki Seagullsia edustanut Susijengi-laituri Carl Lindbom, 26, on solminut sopimuksen Kroatian liigaa pelaavan KK Osijekin kanssa. 206-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti tekee ensiesiintymisensä uuden joukkueensa paidassa 6. tammikuuta Kroatian cupin kotiottelussa KK Sibenikiä vastaan.

Erik Murphy ei jatka Nanterressa

Ranskan Pro A -liigan kärkikahinoissa pelaavaa Nanterre-92:a syyskaudella edustanut Susijengi-laituri Erik Murphy, 27, ei jatka ranskalaisjoukkueessa uuteen vuoteen. 208-senttinen Murphy pelasi viimeisen ottelunsa Nanterren paidassa viikonloppuna, kun joukkue voitti kotikentällään Chalon/Saonen.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

2.12.2017 15:00 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisoissa menestynyt Susijengi ja Lauri Markkanen ehdolla vuoden urheiluilmiöksi, Markkanen kisaa myös vuoden läpimurrosta

Vuoden 2017 EM-kotikisoissa voittoja kerännyt ja ennätysyleisöjä hurmannut Susijengi nuoren tähtensä Lauri Markkasen johdolla kisaa vuoden 2017 urheiluilmiön palkinnosta Suomen Urheilugaalassa. Markkanen nimettiin lauantaisessa ehdokkaiden julkistamistilaisuudessa myös kisaamaan vuoden läpimurrosta.

26.11.2017 19:00 Haastattelu

50 maaottelun Roope Ahonen: ”Pelaajana pitää olla valmis, kun tilaisuus tarjoutuu”

Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 27, siirtyi osaksi Susijengin kokenutta kaartia perjantai-iltana, kun Suomi aloitti MM-karsintansa päihittämällä Bulgarian vieraskentällä Botevgradissa. Uransa 50. A-maaottelun pelannut Ahonen on toipunut viime kesän alaraajavammastaan ja uskoo pystyvänsä suureen rooliin tiellä kohti Kiinan MM-kisoja.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

Näytä lisää vastaavia