NCAA:ssa monipuolisempaan rooliin harpannut Lotta-Maj Lahtinen: ”Nautin kaudesta todella paljon”

3.4.2020 15:19 Georgia Techin luottopelaajiin lukeutuva Lotta-Maj Lahtinen otti suuria edistysaskeleita toisella kaudellaan Yhdysvaltojen arvostetuimmassa yliopistosarjassa NCAA:ssa.

Susiladiesin nuorta kaartia edustava Lotta-Maj Lahtinen on vakuuttanut otteillaan rapakon takana. Kuva: Ville Vuorinen.

Suomen huippulupauksiin lukeutuvan 20-vuotiaan Lotta-Maj Lahtisen toinen kausi Georgia Techin paidassa päättyi maaliskuun alussa ACC-konferenssin puolivälierätappioon kivenkovaa NC Statea vastaan. Joukkueen vakuuttavien peliesitysten myötä kauden oli kuitenkin tarkoitus vielä jatkua joko WNIT-turnauksessa tai jopa kaikkien tavoittelemassa NCAA-lopputurnauksessa, jonne Georgia Tech ei ole yltänyt viiteen vuoteen. 

- Tietysti harmittaa, että kausi loppui kesken. Pelejä olisi vielä riittänyt ja oltiin vielä täydessä vauhdissa ennen kuin sitten muutamassa päivässä ilmoitettiin, että pelit loppuu. Nyt on tietenkin ehtinyt jo prosessoida ja kokonaisuudessa olen tyytyväinen joukkueeseeni, miten kasvettiin ja miten kovia voittoja otettiin kauden aikana.

Kauppatieteitä opiskelevan Lahtisen mukaan kausi oli joukkueelle kokonaisuudessaan todella kehittävä ja positiivinen. 

- Nautin kaudesta todella paljon. Meillä oli joukkueessa todella voitontahtoinen ja positiivinen fiilis koko ajan. Luotimme valmentajiin ja paransimme peliämme läpi kauden, ja saimmekin muutaman kovan voiton rankatuista joukkueista. Se oli todella hauskaa, Lahtinen iloitsee. 

Kehitystä huippuvalmentajan alaisuudessa

Georgia Tech sai kauden alussa uuden käskyttäjän, kun päävalmentajan saappaisiin astui erittäin kokenut ja arvostettu Nell Fortner, joka on pitkällä urallaan johdattanut muun muassa Yhdysvaltojen naisten maajoukkueen olympiakultaan Sydneyssä vuonna 2000. Lahtinen kuvaa joukkueen päävalmentajaa luotettavaksi ja suorasanaiseksi. 

- Valmennus on ollut aivan mahtavaa. Tykkään Coach Fortnerissa erityisesti hänen voitontahdostaan, rehellisyydestään ja keskustelun avoimuudesta. Hän on hyvällä tavalla vaativa: vaatii aina parempaa, koska hän haluaa olla paras ja voittaa. 

Lahtinen tarjoili vakuuttavia näyttöjä jo tulokaskaudellaan, mutta kuluneella kaudella Lappeenrannan Catzin kasvatti on ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Tilastojen valossa hurjaa edistystä on tapahtunut lähes joka osa-alueella ja kauden saldoksi muodostui 31 ottelussa keskimäärin komeat 9,1 pistettä, 4,3 levypalloa ja 2,6 syöttöä. 

- Pelasin tällä kaudella sekä laitaa että pointtia. Roolini muuttui hieman isommaksi ja pelini monipuolistui. Aiemmin olen turvautunut paljon korille ajooni, mutta tällä kaudella heittoni meni paljon eteenpäin, Lahtinen arvioi. 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

176-senttinen Lahtinen kokee kehittyneensä kauden edetessä myös puolustajana. Kurinalaisena työmyyränä tunnettu suomalaisnainen oli joukkueensa kiistaton riistokuningatar 1,4 riiston keskiarvolla. 

- Tykkään puolustamisesta todella paljon, varsinkin kun pääsen puolustamaan vastustajan parasta pelaajaa. 

Vaikka kausi päättyi harmittavaan tappioon NC Statea vastaan, tarjosi kyseinen vastustaja myös yhden kauden huippuhetkistä. Helmikuussa altavastaajana kamppailuun lähtenyt Georgia Tech onnistui nimittäin nujertamaan NC Staten loistavalla pelillä lukemin 65-61. Lahtinen pelasi lähes täydet minuutit, pussitti yhdeksän pistettä, kahmi seitsemän levypalloa, jakeli viisi syöttöä sekä intoutui tapansa mukaan riistämään jopa neljästi. 

- NC State oli rankattu neljänneksi koko maassa, ja voitimme heidät heidän kotikentällään täydessä hallissa. Muistan, kuinka pelin aikana en kuullut edes omia ajatuksiani, kun hallissa oli niin kova melu. Se oli ihan parasta, Lahtinen hehkuttaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lisätietoja:

Lotta-Maj Lahtisen pelaajaprofiili Georgia Techin sivuilla

Henkilöt

 
28.6.2023 09:52 NCAA

Elsa Lemmilä on valinnut yliopistonsa ja suuntaa Ohio Stateen

Suomalaisten koripallon suurlupaus, Tapiolan Hongan kasvatti, Elsa Lemmilä, 18, on valinnut yliopistonsa. 197-senttinen Lemmilä siirtyy syksyllä 2024 Ohio Staten yliopistoon.

4.5.2023 12:27 NCAA

Elina Arike vaihtoi yliopistoa ja suuntaa seuraavaksi Texas Techiin

C-USA-konferenssin vuoden puolustuspelaajaksi valittu Elina Arike, 23, vaihtaa yliopistoaan Yhdysvalloissa. Edelliset kolme kautta UTEP:ssa pelannut Hyvinkään Pontevan kasvatti suuntaa seuraavaksi Texas Techiin.

3.5.2023 17:58 Susiladies

Elina Aarnisalo valitsi UCLA:n yliopiston

Suomi-koriksen suurlupaus, päättyneellä kaudella naisten Korisliigaa HBA-Märskyssä pelannut Tapiolan Hongan kasvatti Elina Aarnisalo, 17, on valinnut yliopistonsa. 177-senttinen Aarnisalo liittyy syksyllä 2024 UCLA:n yliopiston riveihin.

14.6.2022 13:34 Susiladies

Sara Bejedi pukee jälleen ylleen Susiladies-paidan: ”Mun uran juuret tulee Suomen maajoukkuekoripallosta”

Susiladiesin Portugalia vastaan pelattavissa vierasotteluissa tullaan näkemään Sara Bejedin, 21, paluu Suomen paitaan. Edelliskerrasta, kun Bejedi on edustanut Suomea, on ehtinyt kulua jo liki kolme vuotta.

15.4.2022 09:02 Susiladies

Janette Aarnio on valinnut yliopistokseen South Floridan

HBA-Märskyä kuluneella kaudella edustanut Janette Aarnio, 19, on valinnut menevänsä ensi kaudeksi South Floridan yliopistoon. Helsingin NMKY:n kasvatti on ehtinyt pelata jo neljä maaottelua Susiladiesin paidassa.

9.4.2022 19:40 Susiladies

Upean yliopistouran pelannut Lotta-Maj Lahtinen suuntaa ammattilaiskentille, mukana WNBA:n varaustilaisuudessa maanantaina

Edelliset neljä kautta kovatasoista Georgia Techin yliopistoa edustanut Susiladiesin takapelaaja tähtää ammattilaisuraan. Lappeenrantalaislähtöinen takapelaaja on ilmoittautunut WNBA:n varaustilaisuuteen.

19.11.2021 07:16 NCAA

Henna Sandvik on sitoutunut NCAA:n lopputurnauksen ”Elite Eightiin” yltäneeseen Indianaan

Tapiolan Hongan kasvatti, tällä kaudella HBA-Märskyssä naisten Korisliigaa pelaava, Henna Sandvik, 18, on sitoutunut Indianan yliopistoon. Susiladiesin EM-karsintajoukkueeseen kuuluva Sandvik aloittaa freshman-kautensa ”Hoosiersissa” syksyllä 2022.

25.8.2021 08:55 Susiladies

Liisa Taponen on sitoutunut Illinoisin yliopistoon

Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä loistodebyyttikauden naisten Korisliigassa pelannut Liisa Taponen, 19, on tehnyt suullisen sitoumuksen University of Illinoisin kanssa. Susiladiessa tulikasteensa tänä kesänä saanut Taponen siirtyy Yhdysvaltojen yliopistosarjaan syksyllä 2022.

5.4.2021 08:39 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen sai kunniamaininnan NCAA:n ykkösdivisioonan valmentajien liitolta

Upean kauden Georgia Techin paidassa pelannut Lotta-Maj Lahtinen sai kunniamaininnan, kun naiten valmentajien liitto (WBCA) valitsi All-American-joukkueen NCAA:n naisten ykkösdivisioonasta.

29.3.2021 08:32 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen upotti upeat 20 pistettä, South Carolina veti pidemmän korren

NCAA:n naisten lopputurnauksen kuudentoista parhaan joukossa Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech putosivat leikistä ulos, kun South Carolina eteni puolivälieriin 65-76 (35-39). Lahtinen oli koko ottelun paras pistenainen 20 pisteellä.

26.3.2021 08:29 NCAA

Sweet Sixteen: Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech mittelevät jatkopaikasta huippuaikaan sunnuntaina

Yliopistokauden huipennuksessa, NCAA:n lopputurnauksessa Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech ovat edenneet kuudentoista parhaan joukkoon. ”Sweet Sixteen” -ottelu alkaa sunnuntaina klo 20:00 Suomen aikaa.

24.3.2021 08:06 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen häkellyttävät 22 pistettä, Georgia Tech eteni kuudentoista parhaan joukkoon NCAA:n lopputurnauksessa

Lotta-Maj Lahtinen nousi yliopistonsa parhaaksi pistenaiseksi 22 pisteellä, kun Georgia Tech päihitti West Virginian naisten NCAA:n lopputurnauksen toisella kierroksella 73-56 (36-32). Voitolla Georgia Tech eteni kuudentoista parhaan joukkoon.

3.3.2021 08:37 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen palkittiin ACC:n vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:n Atlantic Coast -konferenssi valitsi Georgia Techin Lotta-Maj Lahtisen konferenssin vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Lisäksi Lahtinen ansaitsi paikan konferenssin kakkosjoukkueeseen (All-ACC Second Team) valmentajien äänestyksellä ja ykkösjoukkueeseen (All-ACC First Team) asiantuntijoista koostuneen Blue Ribbon Panelin toimesta.

1.3.2021 08:55 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen 22 pistettä runkosarjapäätöksessä, ensimmäinen kunnianosoitus mielettömästä kaudesta

Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Lotta-Maj Lahtinen päätti Atlantic Coast -konferenssin runkosarjan säkittämällä 22 pistettä Georgia Techin voitossa. ACC Network palkitsi viikonloppuna Lahtisen vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi.

17.12.2020 08:25 NCAA

Lotta-Maj Lahtinen valittiin ACC:n viikon pelaajaksi

Georgia Techiä edustava Lotta-Maj Lahtinen valittiin ACC:n (Atlantic Coast Conference) viikon naispelaajaksi edellisviikolta. Lahtinen johdatti Georgia Techin kahteen voittoon lappeenrantalaisen asettaessa uudet ennätykset pisteissä, syötöissä ja riistoissa.

16.4.2020 08:06 Susiladies

Elina Arike valitsi yliopistokseen UTEP:n

Suomen laiturilupauksiin kuuluva Elina Arike, 20, on valinnut yliopistokseen Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa University of Texas at El Pason.

26.3.2020 08:29 NCAA

Sara Rokkasen NCAA-ura päättyi kesken pudotuspelien: ”Haikeat fiilikset, mutta olen valmis seuraavaan askeleeseen”

Rokkasen viimeinen kausi Toledon paidassa päättyi puolivälierävoittoon. Vaikka kausi tuli yllättäen päätökseen, Rokkanen katsoo jo odottavaisena tulevaan.

6.3.2020 09:42 NCAA

Lahtinen ja Kahelin konferenssin jatkopeleihin - Augustinin joukkue runkosarjaykkönen

Naisten NCAA:ssa Nina Augustin ja Robert Morris lähtevät konferenssin lopputurnaukseen ennakkosuosikin paikalta. Lotta-Maj Lahtinen ja Anna Kahelin etenivät joukkueineen konferenssin jatkopeleihin, mutta Sara Bejedin Arizona State sen sijaan tuli yllätetyksi Pac-12-lopputurnauksen avauskierroksella.

23.12.2019 08:07 NCAA

Yhdeksän suomalaisnaista avausviisikossa NCAA-parketeilla – Lahtisella 16 pisteen ilta

Naisten NCAA:ssa oli suomalaisittain kiireinen 17 ottelun viikonloppu ennen lyhyttä joulutaukoa. Kierroksen tehokkaimpiin nimiin kuuluivat Lotta-Maj Lahtinen, Lotta Vehka-aho sekä Venla Varis.

16.12.2019 08:40 NCAA

Bejedi ja Vehka-aho huippuvireessä NCAA-parketeilla

Suomalaisnaisille sateli voittoja viikon NCAA-kierroksella ja kovimpia näyttöjä antoi tulokaskaksikko Sara Bejedi ja Lotta Vehka-aho. Bejedi tahkosi Arizona Staten voitokkaassa ottelussa uuden piste-ennätyksensä ja Vehka-aho johdatti Florida Atlanticin voittoon 18 pisteellä.

Näytä lisää vastaavia