Nenonen ja Kanervo tehokkaalla pelipäällä

26.10.2016 Suomalaispelaajat eivät päässeet alkuviikon otteluissa maistelemaan voittoja, mutta vahvoja peliesityksiä sen sijaan nähtiin. Juho Nenonen ja Antti Kanervo lukeutuivat joukkueidensa parhaimmistoon.

Juho Nenonen oli Olimpicon paras pistemies. (Kuva: Ville Vuorinen)

Henrik Dettmann oli tyytyväinen esitykseen, mutta tappio harmitti. (Kuva: Ville Vuorinen)

Lassi Tuovi on Dettmannin aisapari Strasbourgissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Antti Kanervo oli tehokkaalla pelipäällä. (Erkki Hautaviita)

Henrik Dettmannin, Lassi Tuovin ja Erik Murphyn SIG Strasbourg matkusti Italiaan kohtaamaan Mestarien liigan ottelussa Avellinon ja koki kirvelevän 69-72 (40-29) -tappion. Tasaisen ensimmäisen neljänneksen jälkeen Strasbourg näytti menevän menojaan viemällä toisen neljänneksen 22-11. Avellino iski takaisin kolmannella ja nousi kahden pisteen päähän ennen viimeistä neljännestä. Italialaiset jatkoivat samaa vauhtia ohi ja kasvattivat eron kahdeksaan. Strasbourg pääsi viimeisellä minuutilla pisteen päähän ja sai vielä mahdollisuuden nousta ohi, kun kymmenen sekuntia oli aikaa, mutta Mouhammadou Jaitehin yritys meni ohi. Avellino vei viimeisten sekuntien kissa-hiiri -leikin ja nappasi näin niukan voiton.

Murphy pelasi ottelussa reilut 18 minuuttia ja tilastoi sinä aikana kaksi pistettä. AJ Slaughter oli Strasbourgin tehokkain 22 pisteellä. Levi Randolph johdatti Avellinoa 24 pisteellä.

Strasbourg on vielä voitoitta Mestarien liigassa kahden vierasottelun jälkeen. Dettmann nosti pelaajilleen kuitenkin hattua pelin päätyttyä.

- Mielestäni joukkue pelasi todella hyvin. Jos olisimme voittaneet, istuisin tässä ja hymyilisin. Olimme lähellä voittaa. Meillä on vaikeaa, mutta pelaajat osoittavat paljon moraalia, parannamme joka pelissä, pelaamme kovaa ja taistelemme. Vaikka pelaamme ilman kahta isoa pelaajaamme, pystymme siitä huolimatta kilpailemaan tässä kilpailussa. Meillä oli yksi kilpailun paremmista joukkueista vastassa, Dettmann pohti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Seuraavalla kierroksella Strasbourg pääsee Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa kotikentälleen tällä kaudella, kun se isännöi belgialaista Oostendea.

- Kun tarkastelee kilpailua, niin tässä on hyvin vaikea voittaa vieraissa. Harva peli on päättynyt vierasvoittoon. Meillä oli peli käytännössä käsissämme, mutta olemme vähän nuoria sekä kokemattomia ja se oli ero tänään.

Strasbourg on kokenut kauden aikana useita niukkoja tappioita, mutta Dettmann uskoo parempaan.

- Tämä oli todennäköisesti kauden paras pelimme. Tämä oli ehjin pelimme ja pystyimme pitämään puolustuksemme yhdessä. On tietenkin asioita mitä pitää parantaa, mutta tämä osoitti, että joukkue reagoi hyvin, heillä on moraalia sekä rohkeutta ja he taistelevat ja kehittyvät, Dettman kehui suojattejaan.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Petteri Koposen Barcelona jatkoi Euroliigan otteluita Belgradissa, kun se kohtasi Crvena zvezdan. Yli 18 000 katsojan edessä kotijoukkue oli vahvempi 76-65 (40-32). Koponen toipuu edelleen aivotärähdyksestä eikä ollut joukkueen mukana. Ottelun paras pistemies oli Crvena zvezdan Marko Guduric (21/4/5) ja Suomessakin nuorena poikana Korihaissa sekä Kobrissa pelannut Ognjen Kuzmic tilastoi kuusi pistettä. Barcelonan parhaat olivat Brad Oleson (15) ja Victor Claver (12/10).

Lisätietoja: Ottelutilastot

Ranskassa ja Argentiinassa tappioita

Antti Kanervon vahva panos ei riittänyt, kun Roanne hävisi Ranskan ProB:n cupissa Nantesille vieraissa 75-80 (35-43). Roanne näytti karkaavan kolmannella neljänneksellä, kun se voitti sen 24-8 ja lähti viimeiselle jaksolle kahdeksan pisteen johdossa. Kotijoukkue puristi kuitenkin lopussa voittoon.

Roannen Alexandre Gavrilovic (15) oli joukkueensa paras pistemies, mutta Kanervo oli 14 pisteellä heti perässä. Kanervo oli aloitusviisikossa ja pelasi 23 minuuttia. Matti Nuutinen sen sijaan tilastoi 19 minuutissa viisi pistettä ja viisi levypalloa. ProB:n cupin toiset osaottelut pelataan 1.11.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Argentiinassa suomalaispelaajat Juho Nenonen ja Samuel Haanpää kokivat niin ikään tappiot. Nenosen Olimpico hävisi Atenasille 74-83 (36-47). Nenonen (15/4) oli erinomaisessa vireessä ja heitti 23 minuutissa joukkueensa korkeimman pistemäärän yhdessä Luciano Massarellin (15/4) kanssa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Haanpään Obras hävisi kotonaan niukasti 85-92 (44-48). Haanpää pelasi 13 minuuttia ja heitti kolme pistettä ja otti neljä levypalloa.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
1.12.2023 09:49 Suomalaiset ulkomailla

EuroCupissa saatiin lohkovaihe päätökseen - kolme Susiladies-pelaajaa pudotuspeleihin

EuroCupin alkulohko saatiin päätökseen tällä viikolla. Pudotuspeleissä suomalaispelaajista nähdään Awak Kuier, Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

27.11.2023 11:46 Suomalaiset ulkomailla

Koskimies tuuletti Saksan suomalaiskohtaamisen voittoa – Aarnisalo loisti Belgiassa

Elina Koskimies pääsi kuittailemaan suomalaishengessä, kun Keltern kaatoi Roosa Lehtorannan Angels Nördlingenin Saksassa. Elina Aarnisalo säkenöi Belgian liigan kärkiottelussa ja Sofia Pelander dominoi koria Ruotsissa.

27.11.2023 11:28 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset onnistuivat laajalla rintamalla Euroopan parketeilla

Sasu Salin pääsi juhlimaan Kanariansaarten derbyn voittoa, kun Teneriffa jatkoi nousuvirettään. Remu Raitanen jatkoi vahvoja esityksiään Espanjassa, Mikael Jantunen ja Edon Maxhuni olivat iskussa Ranskassa ja Henri Kantonen johdatti joukkueensa voittoon Liettuassa.

24.11.2023 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Kuierin ja Lahtisen joukkueet varmistivat jatkopaikan EuroCupissa

Awak Kuierin Reyer Venezia ja Lotta-Maj Lahtisen Sedis Basquet varmistivat paikkansa EuroCupin pudotuspeleissä nappaamalla voitot. Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta juhlivat myös voittoa.

23.11.2023 09:34 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen siivitti joukkueensa tärkeään voittoon

Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun VEF Riika merkkautti avausvoittonsa Mestarien liigan lohkovaiheessa ja piti jatkohaaveensa elossa. Sasu Salin ja Perttu Blomgren olivat myös vahvassa vedossa.

20.11.2023 10:14 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier ja Helmi Tulonen loistivat Italiassa

Awak Kuier ja Helmi Tulonen palasivat vahvasti maajoukkuetauon jälkeen tositoimiin seurajoukkueissaan. Lotta-Maj Lahtinen ja Sara Rokkanen esiintyivät myös edukseen.

18.11.2023 13:17 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhunin riski kannatti – ”Joskus kannattaa luottaa vaistoihin”

Edon Maxhunin kesäinen kärsivällisyys palkittiin, kun hän sai sopimuksen Ranskan huippusarjaan Le Portelin joukkueeseen. Maxhuni on nopeasti ottanut ison roolin joukkueessa ja johdattanut joukkueen voitosta voittoon.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

9.11.2023 13:08 Susijengi

Mikko Larkas SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi

Susijengin valmennusjohtoon jo seitsemän vuotta kuulunut Mikko Larkas, 42, siirtyy Ranskan pääsarjaa ja FIBA Mestareiden Liigaa pelaavan SIG Strasbourgin apuvalmentajaksi 1+1-vuotisella sopimuksella. Viimeisen neljän vuoden ajan Larkas on työskennellyt vantaalaisseura PuHu Junioreissa urheilutoimenjohtajana.

9.11.2023 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin vei Mestarien liigan Susijengikohtaamisen

Mestarien liigassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin toivotti Alexander Madsenin tervetulleeksi Teneriffan aurinkosaarelle. Salin pääsi ottelun jälkeen paukuttelemaan henkseleitään voiton kunniaksi.

2.11.2023 11:18 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier pääsi viettämään murskajaisia EuroCupissa

Awak Kuier pääsi nautiskelemaan todellisista murskajaisista, kun Reyer Venezia jatkoi voittoisasti EuroCupissa. Voittoja pääsivät juhlimaan myös Lotta-Maj Lahtinen sekä Elina Aarnisalo.

2.11.2023 10:27 Suomalaiset ulkomailla

Jacob Grandison debytoi Espanjassa – Remu Raitanen hyvässä heittovireessä

Susijengin paidassa MM-kisoissa nähty Jacob Grandison debytoi uuden seuransa Menorcan riveissä. Remu Raitasen sihti oli kohdillaan ja Mikael Jantusen loisto-otteet EuroCupissa saivat jatkoa.

30.10.2023 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander hurjana Ruotsin cupissa – Awak Kuier tippasi Venezian sarjakärkeen

Sofia Pelander oli johdattamassa Norrköpingiä Ruotsin cupin välieriin loisto-otteillaan ja Awak Kuier ratkaisi summeritippauksella Venezialle voiton. Anissa Pounds ja Elina Koskimies olivat hyvässä iskussa Saksassa.

29.10.2023 18:57 Susijengi

Jacob Grandisonin ammattilaisura käyntiin Menorcassa

Viisivuotisen yliopistoliigauransa viime keväänä päättänyt ja Susijengiä Okinawan MM-kisoissa edustanut Jacob Grandison, 25, aloittaa ammattilaisuransa. Duken yliopistossa viime kaudella pelannut 198-senttinen Grandison liittyy Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro) pelaavan Menorcan joukkueeseen.

27.10.2023 09:15 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier järjesti blokkibileet EuroCupissa

Awak Kuier pisti pystyyn melkoisen blokkishow’n hänen torjuessaan vastustajan heiton peräti seitsemästi Reyer Venezian jatkaessa voittoisasti EuroCupissa. Voiton kunniaksi pääsivät tuulettavamaan myös Elina Aarnisalo sekä Lotta-Maj Lahtinen.

24.10.2023 11:56 Susijengi

Erik Murphy Japanin pääsarjaan

Viimeiset kolme kautta Fukushima Firebondsia Japanin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla edustanut Susijengin veteraanisentteri Erik Murphy, 33, nousee sarjatasoa ylemmäs. 208-senttinen Murphy on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Japanin B1-liigan itälohkossa pelaavan Gunma Crane Thundersin kanssa.

23.10.2023 08:00 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier vei suomalaiskohtaamisen Italiassa

Italiassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Awak Kuier ja Helmi Tulonen iskivät yhteen. Roosa Lehtoranta puolestaan debytoi Saksan liigassa.

23.10.2023 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Edon Maxhunin hienoille alkukausille jatkoa

Mikael Jantusen vahva debyyttikausi Paris Basketballin riveissä sai jatkoa viikonloppuna ja Edon Maxhuni oli jälleen liekeissä Le Portelin riveissä. Alex Murphy ja Remu Raitanen pääsivät juhlimaan voittoja Espanjassa.

22.10.2023 09:33 Susiladies

Roosa Lehtoranta käytti ulkomaanoptionsa ja siirtyy Nördlingeniin, Saksan Bundesliigaan

Aiemmin tällä kaudella hallitsevaa Suomen mestaria Peli-Karhuja edustanut Roosa Lehtoranta, 26, on käyttänyt sopimuksessaan olleen ulkomaanoption ja siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavaan EIGNER Angels Nördlingeniin.

20.10.2023 09:11 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalo säkenöi EuroCupissa - Awak Kuier jatkoi vahvasti

Elina Aarnisalo ja Awak Kuier esittivät erinomaisia otteita EuroCupissa johdattaessaan joukkueensa voittoihin. Myös Elina Koskimies ja Linda-Lotta Lehtoranta pääsivät juhlimaan voittoa hyvien esitysten päätteeksi.

Näytä lisää vastaavia