Niki Juntunen ja Aku Välimäki BC Nokian riveihin

28.8.2023 14:25 BC Nokian Korisliiga-joukkue on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta, kun vuonna 2001 syntyneet Niki Juntunen ja Aku Välimäki liittyvät joukkueeseen PuHu Junioreista. Molempien sopimuksen ovat mallia 1+1, joissa toinen vuosi on joukkueen optiovuosi.

Juntunen ja Välimäki pelasivat molemmat kaudella 2022-23 PuHu Junioreissa miesten I divisioona B:ssä. Joukkue ylsi sarjan loppuotteluihin, joissa Raholan Pyrkivä oli kuitenkin parempi. Molemmat kiittelevät edelliskauden seuraansa hypystä pari sarjatasoa ylemmäksi.

Juntunen tilastoi viime kaudella PuHulle keskimäärin 12,8 pistettä, 4,1 levypalloa ja 3,0 syöttöä ottelua kohden. Välimäki puolestaan tilastoi PuHulle keskimäärin 15,4 pistettä, 6,1 levypalloa ja 2,0 syöttöä ottelua kohden.

– Omat odotukset ensi kauden suhteen on saada ensimmäiset minuutit Korisliigassa. Olivat ne sitten isot tai pienet. Myös divarijoukkueessa toimiminen on minulle henkilökohtaisesti tärkeää, sillä uskon olevani yksi kokeneimmista pelaajista divarissa, vaikka ikää ei niin paljon vielä olekaan, Juntunen avaa.

– Viimeiset kolme kautta PuHu Junioreissa ja miesten I divisioonassa, joista viimeisenä minulla oli kunnia toimia joukkueen kapteenina, olivat todella hienoa aikaa. Sain olla hyvässä valmennuksessa, kehityin yksilönä ja paransimme joukkueena sijoitusta sarjassa joka vuosi. Nyt oli aika ottaa askel eteenpäin ja haastaa itseäni pelaajana, Välimäki kommentoi.

Molemmat pelaajat ovat 2001 syntyneinä riittävän nuoria, jotta he voivat kulkea vapaasti, ilman rajoituksia, BC Nokian Korisliigassa pelaavat edustusjoukkueen ja miesten I divisioonassa pelaavan akatemiajoukkueen välillä.

– Näemme kauden aikana kuinka nopeasti Aku ja Niki sopeutuvat Korisliiga-tasolle. Jos heille ei tule minuutteja, niin minuutteja on tarjolla ykkösdivisioonassa. Haluamme auttaa heitä kehittymään, BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.

Asiat

 
Näytä lisää vastaavia