Nikkarinen takoi näyttävät tilastot, mutta Kobrien sijoitus jäi vaivaamaan – pelinjohtajan seuraava siirto yhä arvoitus

16.4.2020 12:36 Kobrat jäi Korisliigan sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi, vaikka Antto Nikkarinen esitti näyttäviä otteita pallonkäsittelijän paikalla. Nyt hän pohtii, onko uusi alku ulkomailla vielä mahdollinen.

Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Pelinjohtaja Antto Nikkarinen paketoi keskeytyneen kautensa lopputuloksiin pettyneenä. Lapuan Kobrat jäi Korisliigan sarjataulukossa toiseksi viimeiselle sijalle, kun pelit päättyivät.

– Mielestäni meillä oli aineksia paljon parempaan. Silloin, kun pelasimme parhaalla tasollamme, pelasimme erittäin hyvin, mutta sekaan tuli liian paljon pitkiä jaksoja, joiden aikana mikään ei sujunut.

Nikkarinen asuu ensisijaisesti Helsingissä mutta on jäänyt perheineen Lapualle, missä koronapandemian vaikutukset eivät näy yhtä radikaalisti. Työkoti tuntui turvallisemmalta vaihtoehdolta siksi aikaa, että pöly Uudellamaalla hieman laskee.

Kausi Kobrissa oli Nikkariselle ensimmäinen. Vielä toistaiseksi on epäselvää, jatkuuko ura Lapualla vai kulkeeko matka muualle. Sopimuksessa on optio kahdelle seuraavalle kaudelle.

Ulkomaan pelikokemusta Nikkarisella on toistaiseksi takanaan vain puolen kauden mittainen pätkä Ruotsissa vuonna 2017.

– Talvella oli vielä vahvasti mielessä, että seuraavat pari vuotta olisivat perheeni kannalta parasta mahdollista aikaa yrittää uudelleen ulkomailla työskentelyä. Lapsi on vielä sen verran pieni, että olisimme voineet koko porukalla kokeilla, mutta nyt en osaa sanoa suuntaan tai toiseen, miten tämänhetkinen tilanne vaikuttaa siihen suunnitelmaan.

Antto Nikkarinen on esiintynyt useasti myös Susijengin paidassa. Kuva: Ville Vuorinen

Nikkarisen omat näytöt ovat epäilemättä kiinnittäneet kuluneella kaudella kykyjenetsijöiden huomion muuallakin. Henkilökohtaisiin tilastoihinsa takamies kirjautti muun muassa 7,7 koriin johtavaa syöttöä ottelussa, mikä on Korisliigassa käytetyn tilastointitavan puitteissa poikkeuksellinen suoritus.

Yksilötasoonkaan ei silti voi olla tyytyväinen, jos omat onnistumiset eivät käänny joukkueen menestykseksi.

– Joukkueena olimme aika kurittomia. Aina, kun meni huonosti, yhtenäisyys hälveni ja peli meni kaikilla yksin yrittämiseksi. Henkilökohtaiset tilastot ovat hyvä suuntaa antava mittari arvioijalle, jos ei näe pelaajaa kentällä tositoimissa, mutta joukkueen menestyksestähän tässä pelataan.

Joukkueen voittoja ei ilmiselvästi ole saavutettu merkittäviä määriä, jos kausi päättyy kuten Kobrilla. Joukkue jäi sarjataulukossa neljän voiton verran viimeisen sijan yläpuolelle, ja teoriassa oli vielä mahdollista pudota Korihaidenkin alle ja menettää sarjapaikka. Uhka ei Nikkarisen mukaan silti vienyt Kobrien keskittymistä.

– Emme keskittyneet putoamisen mahdollisuuteen yhtään, vaan katse oli koko ajan ylempänä. Viimeisistä otteluistamme voitimme ison osan, ja vire oli hyvä. Korihait voitimme kaudella kolme kertaa, joten emme niin pelänneet sitä.

Aika näyttää, mitä tulevaisuus Nikkariselle tuo – lähteekö Kobrat rakentamaan hänen johdollaan parempaa ensi kautta, vai vaihtaako pelinjohtaja maisemaa. Vielä on liian aikaista sulkea mitään pois, mutta ikuisuuksia ei voi odottaakaan.

– Loputtomiin ei voi kytätä mitään unelmadiilejä, jos ne eivät ole tullakseen. Tilanne on kaikkinensa niin epävarma, ettei kannata ottaa mitään isoja riskejä.

 

Teksti: Valtteri Mörttinen

Henkilöt

 
4.8.2020 14:30 Korisliiga

Teemu Rannikko jatkaa vielä yhden kauden, solmi jatkosopimuksen Vilppaan kanssa

Suomalaisen koripalloilun yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista, Teemu Rannikko, solmi salolaisseuran kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Tuleva kausi jää pelaajana Rannikon uran viimeiseksi.

3.8.2020 10:00 Korisliiga

Ruudusta pääsarjakoriksen uusi koti – Koripalloliitto ja Nelonen Media solmivat mittavan mediakumppanuuden

Korisliiga ja kaikki muut suomalaisen aikuiskoripallon pääsarjat siirtyvät Nelonen Median omistamaan Ruutuun monivuotisella sopimuksella.

24.7.2020 10:03 Korisliiga

Antti Kanervo kaksivuotiseen jatkosopimukseen Seagullsin kanssa

Viime kaudella korisukkia olan takaa liekittänyt Äänekosken Huiman kasvatti ja Susijengin takamies Antti Kanervo, 192 senttiä ja 31 vuotta, on solminut Helsinki Seagullsin kanssa kaksivuotisen jatkosopimuksen.

23.7.2020 11:36 Korisliiga

Shawn Hopkins: Enemmän kuin pelkkä lentäjä

BC Nokian juniorimyllystä maailmalle lähtenyt 195-senttinen ja 25-vuotias Shawn Hopkins palasi viime syksynä kotimaahansa neljän Yhdysvalloissa viettämänsä kauden jälkeen. Jo debyyttikausi Korisliigassa osoitti, että ”Pikku-Hopi” ei ole pelkästään lennokas donkkaaja, vaan kansainvälistä uraa havitteleva ja kovaa vauhtia kehittynyt jokapaikanhöylä.

22.7.2020 08:53 Sudenpennut

Valtteri Mervola murjoo Kataja Basketin maajoukkue-ennätyksiä uuteen uskoon

Nuorten maajoukkueryhmän Valtteri Mervola, 18, on jo rikkonut Kataja Basketin kasvattien yli 40 vuotta vanhan seuraennätyksen maaottelupisteissä. Tulevaisuuden tavoitteena siintää Susijengi, mikä tarkoittaa todennäköisesti jo toisen seuraennätyksen rikkomista.

16.7.2020 10:00 Korisliiga

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2020-21 on julkaistu

Pantterijahti käynnistyy lokakuun puolessa välissä. Suomen mestari on selvillä viimeistään 14.5.2021. Runkosarjan keskelle mielenkiintoa tuo uusi formaatti, jossa 22 kierroksen jälkeen joukkueet jaetaan ylempään ja alempaan jatkosarjaan.

15.7.2020 21:13 Korisliiga

Kouvot kaappasi toissa kaudella Korisliigassa ihastuttaneen Antonio Ballardin riveihinsä

Kouvolan Kouvot on tehnyt ensi kautta koskevan pelaajasopimuksen 194-senttisen laiturin tontilla viihtyvän Antonio Ballardin, 32, kanssa. Toissa kaudella Ballard pelasi Korisliigaa Salon Vilppaan paidassa.

29.6.2020 08:03 Korisliiga

Veteraanilaituri Matias Ojala liittyy BC Nokian vahvuuteen

Kokenut laituri Matias Ojala, 30, liittyy tulevaksi kaudeksi BC Nokian riveihin. Ojala pelasi edelliset kaksi kautta joensuulaisessa Kataja Basketissa.

27.6.2020 10:25 Korisliiga

Kevin Bracy-Davis tekee paluun Korisliigaan Uran paidassa

Kaarinalainen Ura Basket on tehnyt ensimmäisen sopimuksensa ulkomaalaisvahvistuksen kanssa, kun joukkueeseen saapuu tulevaksi kaudeksi aiemmin Kataja Basketia ja Korihaita edustanut Kevin Bracy-Davis.

27.6.2020 09:48 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2019: Karhu karjuu Kouvot kumoon

Hallitseva mestari Karhu Basket paransi juoksuaan Korisliigan kevätkauden 2019 edetessä ja selviytyi puolivälierien ja välierien kautta finaaliin vailla tappiota. Kolmen vuoden takainen Suomen mestari Kouvot puolestaan peittosi Salon Vilppaan pitkän kaavan mukaan. Kouvot antoi kaikkensa, mutta Karhu Basket oli finaaleissa kerta kaikkiaan liian vahva.

25.6.2020 15:41 Korisliiga

Damion Dantzler palaa Ura Basketin päävalmentajaksi – Airenne jatkaa, Tuomala uutena kasvona

Korisliigassa kolmatta perättäistä kauttaan valmisteleva Ura Basket on solminut valmentajasopimuksen Damion Dantzlerin, 44, kanssa. Lisäksi Joona Airenne ja Joona Tuomala ovat tehneet Uran kanssa pelaajasopimukset.

23.6.2020 08:36 Korisliiga

Susijengi-taituri Jamar Wilson kaksivuotiseen sopimukseen Kataja Basketin kanssa

Helmikuussa Ranskasta Korisliigan Kataja Basketiin siirtynyt Jamar Wilson, 36, on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen joensuulaisseuran kanssa.

20.6.2020 11:04 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2018: Karhu Basket karjahtelee mestariksi

Edelliskevään hopeamitalinsa karaisema Salon Vilpas jyräsi näytöstyyliin runkosarjaykköseksi pelikaudella 2017-18 ja pelinjohtajansa Teemu Rannikon loukkaantumisesta huolimatta lunasti toisen perättäisen finaalipaikan. Kauden huipennuksessa voittajana selvisi kuitenkin Bojan Sarcevicin orkestroima Karhu Basket, joka toi Kauhajoelle ensimmäisen mestaruutensa.

19.6.2020 11:55 Korisliiga

Hienon tulokaskauden pelannut Shawn Hopkins Tampereen Pyrintöön

Korisliiga-debyyttinsä kaudella 2019-20 tehnyt Shawn Hopkins, 25, siirtyy kasvattajaseuransa BC Nokian edustusjoukkueen riveistä Tampereen Pyrinnön punapaitaan.

17.6.2020 16:21 Korisliiga

Nikula jatkaa Korihaiden päävalmentajana – omille kasvateille sopimuksia

Korisliigassa ensi kaudella jatkava Uudenkaupungin Korihait solmi jatkosopimukset päävalmentaja Jarno Nikulan sekä pelaaja Tommi Lehtonen kanssa. 17-vuotias Aamos Nikula liittyy Korihaiden liigavahvuuteen

16.6.2020 18:45 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2020-21 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2020-21. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

13.6.2020 11:45 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2017: Kataja Basketin taidonnäyte runkosarjavoittaja Vilpasta vastaan

Fantastisen kevätkauden 2016 seurauksena Salon Vilpas kohosi kertaheitolla Korisliigan kermaan runkosarjakauden 2016-17 aikana. Finaaleissa pidemmän korren vei kuitenkin edelliskevään puolivälieräkarahtamisesta sisuuntunut Kataja Basket, joka viime sekunnilla viemänsä avausottelun momentumin turvin ratsasti suvereeniin mestaruuteen.

10.6.2020 10:05 Korisliiga

Heittäjä-ässä Osku Heinonen jatkaa Pyrinnössä

Laituri Osku Heinonen on allekirjoittanut vuoden jatkosopimuksen Tampereen Pyrinnön kanssa.

8.6.2020 09:56 Korisliiga

David Gonzalvez Pyrinnön ensimmäinen amerikkalaisvahvistus

Tampereen Pyrintö ja David Gonzalvez ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen. Tuleva kausi on Gonzalvezille viides Korisliigassa.

6.6.2020 10:08 Korisliiga

Korisliigan finaalit 2016: Kouvot hurmoksessa mestaruuteen

Kouvot taipui siltaan Korisliigan kevään 2016 puolivälierien ratkaisevassa ottelussa Salon Vilpasta vastaan, mutta kaivautui tahdolla ja taidolla väkisin mitalipeleihin. Puolivälieristä ammennettu itseluottamus siivitti Kouvot hurmokseen, jonka turvin joukkue marssi ensimmäiseen mestaruuteensa kahteentoista vuoteen.

Näytä lisää vastaavia