Niko Hellman: ”Ranska ei ole suotta yksi Euroopan parhaista joukkueista, ellei jopa paras”

11.2.2023 16:03 Susiladiesin vieraaksi huomenna sunnuntaina 12.2. klo 15:00 Urhea-halliin, Helsinkiin, saapuu hallitseva EM-hopeamitalisti Ranska, joka varmisti paikkansa EM-kisoihin jo torstaina. Susiladiesin valmentaja Niko Hellman käy lävitse Ranskan vahvuudet, avainpelaajat ja Suomen iskupaikat.

EM-kisapaikkansa jo varmistanut Ranska nähdään huomenna Urhea-hallissa. Kuva: FIBA Europe.

Ranska on hallitseva EM-hopeamitalisti, jonka lähivuosien mitalisatoon kuuluu myös olympiapronssi. Jos ajattelee ensi kesän EM-kisoja, niin niissä on kaksi selkeää ennakkosuosikkia: Espanja ja Ranska. FIBA:n Euroopan rankingissa joukkueet peräjälkeen: Espanja ykkösenä, Ranska kakkosena.

Ranska varmisti EM-karsintalohko B:n ykköspaikkansa torstaina voittamalla Liettuan vieraissa 75-83, mikä luo epävarmuustekijän ranskalaisten kokoonpanoon, koska sijoituksen kannalta ottelu on sinänsä Ranskalle merkityksetön.

– Heillä on äärimmäistä urheilullisuutta jokaisella pelipaikalla. Kokoa löytyy ja taitoa yhtä lailla. Eivät he suotta ole yksi Euroopan parhaista joukkueista, ellei jopa paras, Hellman aloittaa.

– Puolen kentän hyökkäyksessä he liikuttavat palloa, kunnes he pääsevät palloskriinitilanteeseen, josta he ensimmäistä kertaa lähtevät hyökkäämään kohti koria. Ranska on hyvin palloskriiniorientoitunut joukkue.

Ranskan ja Susiladiesin edellisessä kohtaamisessa Suomi onnistui hyökkäyspäässä tekemällä 77 pistettä. Vastaavasti taas Ranska myllytti taululle 109 pistettä.

– Edellisessä kohtaamisessa löysimme hyviä keinoja päästä korintekopaikkoihin heidän puolustusta vastaan. Hyökkäyspäässä voimme jatkaa siitä. Puolustuspäässä pelkkä vähän parantaminen ei tule riittämään.

Coach Hellmanin tärpit – seuraa heitä

Marine Johannes (177 cm/28 vuotta): ”Mahdollisesti Euroopan näyttävin takapelaaja, joka nimenomaan haluaa pelata näyttävästi. Se on samalla hänen heikkoutensa ja vahvuutensa. Parhaimmillaan aika mahdoton puolustettava.”

Gabby Williams (180/26): ”Williams ei ollut mukana edellisessä kohtaamisessamme. Hän on todella kovan luokan urheilija, joka hyökkää erittäin kovaa korille ja ennen kaikkea oikealla kädellä.”

Marieme Badiane (190/28): ”Urheilullinen iso pelaaja, joka omaa ehkä vähiten Ranskan isoista pelaajista pallollisia taitoja. Silti hän näyttää olevan se, joka eniten auttaa joukkuetta pärjäämään skriinaamisellaan, puolustamisellaan ja kentän juoksemisellaan.”

Ranska-ottelun liput ovat myynnissä Lippu.fi-palvelussa. Lisäksi ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä ja Ruudusta.

 
13.11.2023 10:23 Susiladies

Slovenia päihitti Bulgarian – Susiladies lohkon kakkossijalla ensimmäisen EM-karsintaikkunan jälkeen

Susiladiesin EM-karsintalohkon toisessa ottelussa Slovenia voitti Bulgarian 78-63 (35-36). Ensimmäisen karsintaikkunan jälkeen Suomi on täten piste-eron turvin B-lohkon kakkosena.

12.11.2023 07:35 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Unkaria vastaan valittu – ottelu katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä, pelattavaan EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Jimiltä.

11.11.2023 15:26 Susiladies

Jussi Laakso EM-välieräjoukkue Unkarista: ”Puhumme todella kovalaatuisesti ryhmästä”

Susiladiesin EM-karsintasavotan seuraava tanssipari on kesän 2023 EM-välieräjoukkue Unkari, jonka Suomi kohtaa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse Unkarin vahvuudet ja avainpelaajat.

10.11.2023 14:47 Susiladies

Unkari on EM-välieräjoukkue ja kahden Euroliiga-joukkueen maa

Susiladies saa vastaansa sunnuntaina vieraakseen Unkarin, joka osoitti kesän 2023 EM-kisoissa olevansa erinomaisessa vireessä etenemällä välieriin asti. Unkarin naiskoripallon tasosta kertoo myös kaksi joukkuetta Euroliigassa. Suomi ja Unkari kohtaavat toisensa sunnuntaina 12.11. klo 16:00 Urhea-hallissa, Helsingissä.

9.11.2023 22:02 Susiladies

Susiladiesille unelma-alku EM-karsintoihin! Bulgaria kaatui Samakovin huutomyrskyssä

Susiladies aloitti tuoreet EM-karsintansa parhaalla mahdollisella tavalla, kun Suomi voitti Bulgarian vieraskentällä Samakovissa loppunumeroin 65-75 (35-33). Awak Kuier oli ilmiliekeissä 27 pisteen, 11 levypallon ja 5 torjunnan illalla, kun taas Lotta-Maj Lahtinen säkitti kaksi kylmäpäistä kolmosta ratkaisuhetkillä.

9.11.2023 10:33 Susiladies

Susiladiesin kokoonpano Bulgariaa vastaan on nimetty – ottelu suorana lähetyksenä YouTubesta

Susiladiesin päävalmentaja Ilkka Palviainen on nimennyt kokoonpanonsa tänään torstaina 19.11. klo 19:00 Samokovissa pelattavaan EM-karsintaotteluun. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä FIBA:n YouTube-kanavalta.

8.11.2023 13:36 Susiladies

Jussi Laakso uudistuneesta Bulgariasta: ”Meillä on valistuneita arvauksia, mitä on tulossa”

Susiladies kohtaa huomenna torstaina 9.11. klo 19:00 Bulgarian ensimmäisessä EM-karsintaottelustaan Samakovissa. Susiladiesin valmentaja Jussi Laakso käy lävitse nuorentuneen ja uudistuneen Bulgarian nykytilanteen, avainpelaajat sekä Suomen iskupaikat.

7.11.2023 12:57 Susiladies

Bulgaria on hienosta historiastaan huolimatta keskellä jälleenrakennusta

Susiladiesin torstain EM-karsintavastustaja Bulgaria omaa hienon historian, joka vilisee arvokisamitaleja. Liki kolme vuosikymmenen suvantovaiheen jälkeen Bulgaria on nuorentanut joukkueensa ja hakee uutta nousua Euroliiga-pelaaja Borislava Hristovan kantaessa kapteeninnauhaa.

6.11.2023 20:50 Susiladies

Susiladies-debyyttiään kärkkyvä Teresa Seppälä: ”Universiadit oli porras tähän”

Tampereen Pyrinnön kasvatti, nykyään Sienan yliopistossa Yhdysvaltojen NCAA:ta pelaava Teresa Seppälä, 21, oli voittamassa kesällä historiallisen pronssimitalin naisten universiadeista. Nyt Yhdysvalloista Suomeen EM-karsintaikkunaan matkustanut Seppälä kärkkyy ensimmäistä otteluaan naisten maajoukkueessa.

6.11.2023 11:05 Susiladies

Susiladies saalistaa paikkaa vuoden 2025 EM-kisoihin kolmen karsintaikkunan aikana

Susiladies aloittaa tällä viikolla karsintansa vuonna 2025 pelattaviin EM-kisoihin. Karsinnat pelataan kolmessa ikkunassa ja jokainen lohkoykkönen saa EM-kisapaikan, minkä lisäksi neljä parasta toiseksi sijoittunutta saavat kisapaikan.

Näytä lisää vastaavia