Nousu kruunasi Roope Ahosen kauden – ”Oli tosi hieno kausi”

11.7.2021 11:48 Roope Ahonen selätti vaikean alaraajavamman ja palasi talvella vuoden tauon jälkeen pelikentille. Ahonen oli tärkeässä roolissa, kun Breogan juhli kauden päätteeksi nousua Espanjan ACB-liigaan.

Roope Ahonen pääsi kauden jälkeen juhlimaan nousua. (Kuva: Roope Ahonen)

Ahosen viime kausi jäi kesken vaikean alaraajavamman takia. Hän palasi joukkueen kokoonpanoon hieman reilun vuoden jälkeen ja pääsi heti juhlimaan LEB Oron Copa Princesan voittoa, vaikkei finaalissa vielä pelannutkaan. Pitkä kuntoutustyö sai vielä kirsikan kakun päälle, kun Breogan juhli kauden päätteeksi nousua.

- Oli tosi hieno kausi, vaikka oli loukkaantuminen ja pitkä kuntoutuminen sekä koronahommat siihen päälle. Oli kiva saada kruunu kaudelle nousun myötä, Ahonen kertaa kauttaan.

Ahonen teki paluun pelikentille helmikuussa ja ehti saada tärkeää tuntumaa ennen ratkaisevien pudotuspelien alkua.

- Se ottaa oman aikansa, kun on vuoden pelaamatta. Sitä vain toivoi, että polvi kestää ja aika hyvin loppukausi meni. Minulla oli seuran, pelaajien ja valmentajien luotto, ja he tiesivät minkälainen pelaaja olen, joten sain rauhassa ottaa oman aikani päästäkseni täyteen kuntoon. Loppua kohden minuutit sitten kasvoivat.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahonen ehti pelata runkosarjassa neljä viimeistä ottelua, jolloin vastuuta tuli hieman alle 13 minuuttia. Yhdeksässä ylemmän jatkosarjan ottelussa minuutit nousivat 16 ja pudotuspeleissä Ahonen nähtiin kentällä keskimäärin 20,5 minuutin ajan. Pudotuspeleissä Ahonen olikin yksi joukkueen kantavia voimia tilastoiden keskiarvoikseen 8,1 pistettä, 1,6 levypalloa ja 1,4 syöttöä. Kolmen pisteen heitot upposivat sisään kovalla 55,6 prosentin tarkkuudella.

- Suunnitelma oli, että pudotuspeleissä pystyisin auttamaan joukkuetta ja sitä ennen olisi tarpeeksi pelejä päästä täyteen kuntoon. Pudotuspelit menivätkin hyvin ja niissä on aina omanlaisensa latinki. Oli hienoa, että oma peli kulki sillä tavalla miten aiemminkin ja lopulta nousu tuli, LEB Orossa myös Oviedoa ja Ourensea edustanut Ahonen miettii.

LEB Oron pudotuspelit pelattiin paras kolmesta -järjestelmällä ja nousufinaalissa kaatui Alex Murphyn Granada otteluvoitoin 2-1. Kolmas ja ratkaiseva finaali päättyi Granadan kotikentällä Breoganin selvään 83-57-voittoon.

- Pudotuspelijärjestelmä oli aika brutaali ja yhden huonon pelin jälkeen saattoi joutua jo lomille, joten jokainen peli oli tärkeä. Onnistuimme voittamaan pari parin pinnan peliä ja lopuksi vielä finaalit. Viimeisen finaalin voitimme vielä selvällä erolla vieraskentällä, ja se oli varmasti paras pelimme sekä joukkueena että itseltäni, 13 pistettä ratkaisevassa pelissä upottanut Ahonen toteaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Ahosella on sopimuksessaan seuran optio myös ensi kaudesta. Alun perin option viimeinen käyttöpäivä oli kesäkuun lopussa, mutta sitä jatkettiin vielä parilla viikolla. Ahonen on pitkään halunnut päästä näyttämään kyntensä Euroopan kovimmassa kansallisessa liigassa ja odottelee jännityksellä seuran päätöstä.

- Sovimme takarajan jatkamisella, kun vielä ei ole tiedossa valmentajaa, korona pidensi kautta ja toimistolla on aika paljon hälinää. Päätöksen pitäisi tulla 12.7. mennessä ja sen jälkeen tiedetään. Toivottavasti he haluavat käyttää option, Ahonen avaa tilannettaan.

Ahonen on ollut jo aiemmin lähellä siirtoa ACB-liigan joukkueeseen, mutta tuolloin seurat eivät päässeet yhteisymmärrykseen siirron yksityiskohdista. Nyt unelma on lähellä.

- Ehdottomana tavoitteenani on päästä pelaamaan Espanjan liigassa eikä minulla ole muita ajatuksia tällä hetkellä. Siellä pelaaminen on aina ollut unelmani ja, että pääsisi kokeilemaan rajoja. Jos se ei onnistu, niin sitten katsotaan mitä muita vaihtoehtoja on, Ahonen pohtii.

Roope Ahosen kauden tilastot

Henkilöt

 
18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

19.11.2021 15:24 Suomalaiset ulkomailla

Ilari Seppälä viihtynyt Romaniassa – ”Täällä on kiva pelata”

Ilari Seppälä, 28 aloitti kolmannen vuotensa ulkomailla tehtyään sopimuksen romanialaisen Arges Pitestin kanssa. Pienen loukkaantumisen jälkeen Susijengin MM-karsintajoukkueeseen valittu Seppälä on päässyt jälleen tositoimiin.

17.11.2021 13:43 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alasella iso vastuu Itävallassa – ”Olen johtavassa roolissa”

Aapeli Alanen kävi haistelemassa viime kauden lopuksi keskieurooppalaista koripalloa pelatessaan loppukauden tshekkiläisessä Brnossa. Täksi kaudeksi Alanen teki sopimuksen itävaltalaisen SKN St. Pöltenin kanssa.

4.11.2021 11:56 Suomalaiset ulkomailla

Shawn Hopkins nauttinut vahvistuksena olemisen paineista – ”Tuntuu todella hienolta”

Shawn Hopkins, 26, siirtyi kesällä ensimmäistä kertaa ulkomaille ammattilaispelaajana, kun hän teki sopimuksen Islannin liigassa pelaavan Stjarnanin kanssa. Ulkomaalaispelaajana Hopkinsiin kohdistuvat erilaiset odotukset ja paineet, mutta nokialaislähtöinen peluri on nauttinut uudesta asemasta.

2.11.2021 14:53 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc hakee taas uusia kokemuksia epämukavuusalueeltaan – ”Jatkettiin samalla teemalla”

Viime kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta Swans Gmundenissa juhlinut Daniel Dolenc, 28, vaihtoi täksi kaudeksi joukkuetta, kun hän siirtyi Ranskan Nationale Masculine 1 pelaavan Les Sablesin joukkueeseen. Dolenc jatkaa jo viime kaudelta tuttua teemaa hakiessaan uudenlaisia haasteita.

22.10.2021 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Okko Järvi lähti hakemaan uusia haasteita Belgiasta – ”Uskomattoman paljon lisää motivaatiota”

Viime kauden päätteeksi Korisliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Okko Järvi, 25, koki kauden jälkeen, että on aika kokeilla jotain uutta. Järvi teki jo alkukesästä sopimuksen belgialaisen Phoenix Brysselin kanssa ja siirtyi ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaan kentille.

15.10.2021 13:14 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni nauttii suuresta roolista – ”Olen tottunut siihen”

Edon Maxhuni, 23, johdatti Pärnun viime kaudella Viron liigan hopealle ja täksi kaudeksi hän siirtyi Hollannin viime kauden hopeajoukkue Heroes Den Boschin joukkueeseen. Maxhuni on ottanut alkukaudesta heti ison ja johtavan roolin joukkueessa.

8.10.2021 13:08 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen saanut jo oppia ammattilaisuransa alkutaipaleella – ”Tein urani kannalta oikean ratkaisun”

Mikael Jantunen, 21, jätti USA:n yliopistokentät taakseen kahden vuoden jälkeen ja otti ensimmäisen askeleen ammattilaisurallaan tehtyään sopimuksen Belgian hallitsevan mestari Filou Oostenden kanssa. Jantunen on ollut tyytyväinen kauden alkuun.

1.10.2021 12:28 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsenilla uusi pelipaikka täksi kaudeksi – ”Peli muuttuu ja täytyy muuttua sen mukana”

Alexander Madsen aloittaa Latvian mestari VEF Riiassa kolmannen kautensa. Vielä viime kaudella nelos- ja vitospaikan välillä sukkuloinut Madsen lähtee kauteen nyt selkeänä sentterinä.

25.9.2021 13:29 Suomalaiset ulkomailla

Aatu Kivimäki ei pelkää vahvistuksen paineita – ”Sitä on tultu hakemaankin”

Aatu Kivimäki, 24, otti ensimmäisen askeleensa ulkomaan kentille tänä kesänä, kun hän siirtyi Saksan ProA:ssa pelaavan Tigers Tübingenin riveihin. Kivimäkeä odottaa iso rooli Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentamassa joukkueessa.

17.9.2021 17:26 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen lähtee ennakkoluulottomasti Espanjan valloitukseen

Elias Valtonen otti ison hyppäyksen urallaan, kun hän teki kesällä kolmivuotisen sopimuksen kivikovassa Espanjan liigassa pelaavan Manresan kanssa. Valtonen on osoittanut harjoitusotteluissa olevansa valmis tulevaan haasteeseen.

11.9.2021 10:45 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin haluaa palkintokaappiinsa täytettä – ”Olisi hieno päästä voittamaan jotain”

Sasu Salin pelasi viime kaudella yhden uransa parhaimmista kausista ja pääsi ensimmäistä kertaa maistamaan Espanjan liigan välierien tunnelmaa. Tällä kaudella Salin haluaa voittaa jotain ja ensimmäisen kerran siihen on mahdollisuus jo viikonloppuna.

27.7.2021 16:15 Susijengi

Roope Ahonen: ”Koen kehittyneeni kolmessa vuodessa tosi paljon”

Susijengi on saanut vahvuuteensa tervetulleen paluumuuttajan, kun Salon Vilppaan kasvatti ja tuore Espanjan kakkosliigan mestari Roope Ahonen, 31, on vetänyt susipaidan ylleen kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuin varkain eurokenttien konkariksi varttunut Ahonen kertoo palavansa halusta tuoda taitonsa ja kokemuksensa maajoukkueen käyttöön.

9.7.2021 19:12 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovin katse tulevassa – ”Pidämme isot tavoitteet mielessä ja teemme töitä pitkäjänteisesti”

Lassi Tuovin ensimmäinen täysi kausi SIG Strasbourgin päävalmentajana oli menestyksekäs. Tuovi valmensi joukkueen Ranskan liigassa runkosarjan kolmanneksi ja pudotuspeleissä välieriin sekä myös Mestarien liigassa neljän parhaan joukkoon. Myös kaksi seuraavaa kautta joukkueen päävalmentajana jatkavalle Tuoville kausi oli hyvä lähtölaukaus alkaneelle kehitysprojektille.

5.7.2021 14:36 Suomalaiset ulkomailla

Suomalaispelaajilla haastavat kaudet Ranskassa

Ranskan pelikentillä nähtiin menneellä kaudella yhteensä neljä suomalaispelaajaa. ProB:ssä Ilari Seppälä ja Henri Kantonen pelasivat Aix-Mauriennen riveissä ja Carl Lindbom pelasi samassa sarjassa Antibes Sharksin joukkueessa. NM1:ssä Marius van Andringa vietti kauden Lorientin paidassa.

26.6.2021 12:17 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla hieno kausi – ”Kokonaisuudessaan kausi oli tosi onnistunut”

Sasu Salinin kausi Espanjan liigassa Teneriffan kanssa päättyi välierään. Vaikka joukkue ei päässyt taistelemaan mestaruudesta, niin kausi oli kokonaisuudessaan sekä Salinille että Teneriffalle positiivinen.

21.6.2021 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Pudotuspelit käynnistyvät Ranskassa – Lassi Tuovin valmentaman Strasbourgin kausi jo nyt menestys

Lassi Tuovin Strasbourg sijoittui Ranskan ProA:n runkosarjassa kolmanneksi ja pääsee hyvistä lähtökohdista maanantaina alkaviin pudotuspeleihin. Tapahtui viimeisen viikon loppurutistuksessa miten tahansa, on Strasbourgin kausi ollut jo menestys.

11.6.2021 20:12 Suomalaiset ulkomailla

Aapeli Alaselle jäi hampaankoloon loppukaudesta Tshekissä

Aapeli Alanen lähti keväällä kotimaisen Korisliigan jälkeen loppukaudeksi Tshekin liigassa pelaavan Brnon joukkueeseen. Alasen ensimmäinen kokemus ulkomailla ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, mutta jätti nälkää jatkoa varten.

3.6.2021 17:14 Suomalaiset ulkomailla

Itävallan mestaruus maistui suomalaisille – ”Kyllä se näkyi kuinka tärkeä se oli”

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama sekä Daniel Dolencin edustama Swans Gmunden pääsi juhlimaan kauden päätteeksi Itävallan mestaruutta. Mirolyboville ja Dolencille mestaruus merkitsi paljon ja tuntui hyvältä.

31.5.2021 21:15 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin valmiina pudotuspelien alkuun – ”Vastustaja on tuttu”

Espanjan liigassa pudotuspelit käynnistyvät maanantaina ja Sasu Salinin sekä Emir Sulejmanovicin osalta puolivälierät alkavat tiistaina. Suomalaiskaksikon joukkueen Teneriffan vastustajaksi asettuu Mestarien liigan mestari San Pablo Burgos.

Näytä lisää vastaavia