Numero 6 jäädytetään faneille koripallon maajoukkuetoiminnassa

2.6.2017 Suomen Koripalloliitto jäädyttää pelinumeron 6 maajoukkuetoiminnassa ja omistaa kyseisen pelinumeron faneille sekä suomalaiselle koripalloyhteisölle. Samalla Koripalloliitto julkaisi Susijengin White vs Blue -fanitapahtuman, jonka pääsyliput arvotaan. Tapahtumaan ei voi ostaa lippuja.

Suomen Koripalloliitto jäädyttää pelinumeron 6 maajoukkuetoiminnassa ja omistaa kyseisen pelinumeron faneille sekä suomalaiselle koripalloyhteisölle.

6. pelaaja kuvastaa sitä poikkeuksellista yhteisöllisyyttä ja ainutlaatuisen voimakasta vuorovaikutteisuutta, joka on aistittavissa koripallon piirissä.

Susijengi-ilmiön positiivisuus ja hyväntuulisuus ovat herättäneet valtavan huomion kotimaassa ja maailmalla.

Susijengi pelaa faniensa edessä Helsingissä White vs. Blue -ottelun perjantaina 21.7.2017.

Töölön Kisahallissa pelattava ottelu on eksklusiivinen faneille, eikä siihen voi ostaa lippuja. Kuvat: Ville Vuorinen

Suomalaisen koripallon ympärillä on viime vuosina syntynyt maamme urheilu- ja kulttuurielämässä ainutlaatuinen Susijengi-ilmiö. Tuhannet yksilöt, perheet ja kaveriporukat ovat inspiroituneet maajoukkueen toiminnasta, menestyksestä ja edustamista arvoista. Ilmiö on aiheuttanut suoranaisen ”kansanvaelluksen” maajoukkueen EM- ja MM-turnauksiin. Susijengi-ilmiön positiivisuus, hyväntuulisuus ja tuloksista riippumaton sitoutuneisuus ovat herättäneet valtavan huomion kotimaassa ja maailmalla.

- Pitkäjänteinen työ on kantanut hedelmää pelikentillä. Olemme äärimmäisen iloisia siitä, että tarinamme on koskettanut niin monia. Hienointa on, että tarinasta on muodostunut samalla yhteinen. Susijengi tunnetaan nyt sekä pelaamisestaan että faneistaan, kommentoi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

Suomen Koripalloliiton päätös pelinumeron jäädyttämisestä fanien kunniaksi on tiettävästi ainutlaatuinen maajoukkuetasolla – koko maailmassa.

Pelinumeron 6 jäädyttäminen tarkoittaa sitä, että kyseistä pelinumeroa ei käytetä pelaajien toimesta missään ikäluokkamaajoukkueessa.

6. pelaaja -konsepti korisperheen huomioimiseen ja palveluun

Numeron 6 ympärille on jo aiemmin julkaistu palveluita, jotka ovat linjassa tuoreen pelinumeron jäädytyksen ja yhteisöllisyyden kasvun tukemisen kanssa.

Koripalloliitto julkaisi toukokuussa massiivisen suunnitelman tuleviin EM-kotikisoihin järjestettävistä fanipalveluista, jotka sisältävät fanialueet Hartwall Arenan ulkopuolella, Helsingin keskustassa Kansalaistorilla, paikallisia Sudenpesiä ympäri Suomen, Susiklubin ja Susikoulun.

Suomen Koripalloliiton viestinnällinen konsepti ”6. pelaaja” on pyörinyt jo jonkin aikaa. Konseptiin kuuluu ”6. pelaaja” -uutiskirje, jonka tilaajaksi voi ryhtyä kuka tahansa. Kirjeen tilaajat saavat tässä vaiheessa ajankohtaista tietoa tulevista EM-kotikisoista, Susijengistä sekä etuja niihin liittyen. Uutiskirjeen tilaus ei velvoita mihinkään.

- Kaikkien huomioiminen ja panoksen arvostaminen ovat 6. pelaaja -konseptin ytimessä. 6. pelaaja kuvastaa sitä poikkeuksellista yhteisöllisyyttä ja ainutlaatuisen voimakasta vuorovaikutteisuutta, joka on aistittavissa koripallon piirissä, kertoo viestintä- ja kehityspäällikkö Mika Mäkelä Koripalloliitosta.

Perjantaina Koripalloliitto julkaisi ”6. pelaaja” -konseptia ja koripalloperheen monimuotoisuutta ja yhteisöllisyyttä kuvaavan videon. Videolla eri rooleissa toimivat korisperheen jäsenet kertovat mukanaolonsa motiiveista vastaamalla symboliseen kysymykseen ”Kenelle sä pelaat?”. Kampanja jatkuu pidempien haastatteluiden julkaisemisella läpi kesän.

”6. pelaaja” -konseptiin kuuluu myös oma fanituotesarja, joka on myynnissä Koripalloliiton verkkokaupassa. Fanituotesarjaa tehdään yhteistyössä Suomen Koripallomaajoukkueen Kannattajat ry:n kanssa.

White vs. Blue on Susijengin fanitapaaminen ottelutapahtuman muodossa

EM-kotikisoihin valmistautuva Susijengi pelaa faniensa edessä White vs. Blue -ottelun perjantaina 21.7.2017. Ottelussa Susijengi jaetaan kahtia, valkoiseen ja siniseen joukkueeseen. Ottelutapahtuma on samalla fanitapaaminen kuvaus- ja nimikirjoitussessioineen sekä yllätysohjelmineen.  

Töölön Kisahallissa pelattava ottelu on eksklusiivinen faneille, eikä siihen voi ostaa lippuja. Katsomoon pääsee arvonnan kautta 1300 innokasta, jotka ovat joko tilanneet 6. pelaaja -uutiskirjeen tai ovat virallisen kannattajayhdistyksen jäseniä. Suomen Koripallomaajoukkueen Kannattajat ry tiedottaa jäsenistöään oman lippukiintiönsä käytöstä.

6. pelaajaksi rekisteröityneiden kesken suoritettavaan arvontaan osallistuminen päättyy 18.6. ja lippujen voittajiin ollaan yhteydessä juhannusviikon alussa. 6. pelaajaksi voi liittyä tästä!

Lisätiedot:

 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

Fanita Susijengiä tyylillä – rennot fanikamat nyt shopissa

Perinteisten maajoukkueen fanituotteiden rinnalle lanseeratun Susijengin streetwear-malliston ensimmäiset tuotteet ovat saapuneet. Uudet katu-uskottavat paidat ovat nyt saatavilla Koripalloliiton virallisesta verkkokaupasta osoitteessa shop.basket.fi.

7.4.2017 18:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisoihin myyty jo yli 50 000 lippua!

Elo-syyskuussa Helsinki Arenalla pelattavan koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkon otteluiden lipunmyynnissä on ylitetty merkittävä rajapyykki. Vaikka kisojen alkuun on vielä viisi kuukautta, lippuja on myyty jo yli 50 000 kappaletta ja Susijengin otteluissa osa lippukategorioista on myyty loppuun.

13.1.2017 10:09 Liittoa koskeva tiedote

EM-kisojen päiväliput myyntiin maanantaina 16.1.

Helsingissä 31.8. – 6.9.2017 pelattavien koripallon EM-kisojen päivälippujen myynti alkaa maanantaina 16.1.2017 klo 9:00. Päivälippuja vapautuu myyntiin rajallinen määrä.

13.3.2012 06:57 Pohjoinen alue

EM-karsintojen ennakkolipunmyynti käynnistynyt

Ennakkolipunmyynti Suomen miesten ja naisten koripallomaajoukkueiden EM-karsintaotteluihin on käynnissä. Pääsyliput ovat lunastettavissa viime vuodesta tutuin hinnoin Lippupalvelusta, joka hoitaa lipunmyyntiä. Suomen miesten ”Susijengi” saalistaa EM-paikkaa 17.8.-11.9.2012 Helsingin Jäähallissa pelattavissa karsintaotteluissa. Naisten karsinnat pelataan Tikkurilan Valtti Areenalla 13.6.-14.7.2012.

30.4.2010 EM-karsinnat

Basket.fi-sivut avattu Facebookissa – osallistu kisaan!

Suomen Koripalloliitto on avannut ”Basket.fi – Korista 24/7” –sivut yhteisöpalvelu Facebookissa. Avajaisten kunniaksi Facebook-sivulla on tarjolla muun muassa kilpailu, jonka pääpalkintona on Nokia 97 mini –multimedialaite Comes with Music –palvelulla.

9.10.2009 11:55 Liittoa koskeva tiedote

Korisliiga ja miesten maajoukkue viiden vuoden sopimuksella URHOtv:lle

Kotimaisen joukkueurheilun TV-markkinoille voimakkaasti panostava URHOtv ja Suomen Koripalloliitto ovat solmineet viiden vuoden mittaisen mediaoikeussopimuksen. Jääkiekon SM-liigan ja jalkapallon Veikkausliigan oikeudet jo aiemmin hankkineelle URHOtv:lle siirtyy tuoreen sopimuksen myötä niin Korisliigan kuin miesten koripallomaajoukkueenkin mediaoikeudet.

30.4.2018 Susijengi

Susijengi–Islanti-otteluun varattu jo yli 6500 lippua

Susijengi päättää MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen kotiottelulla Islantia vastaan. Hartwall Arenalla pelattavan ottelun lipunmyynti on käynyt vilkkaana ja alakatsomoihin on jäljellä enää hajapaikkoja.

19.4.2018 Ajankohtainen

Susijengi ja Islanti palaavat Hartwall Arenalle – lipunmyynti käynnistyy

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun julkinen lipunmyynti käynnistyy 30. huhtikuuta, mitä ennen faniyhdistys sekä 6. pelaaja -uutiskirjeen tilaajat pääsevät käyttämään ennakko-osto-oikeuttaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

26.9.2017 Ajankohtainen

Susijengin medical trainerin Marko Yrjövuoren kirja julkaistu

Uutuuskirja Yrjövuori. The Finn, urheilutähtien luottomies kertoo fysiikkavalmentaja Marko Yrjövuoren tarinan.

19.9.2017 Ajankohtainen

Petteri Koponen – Malmin jääräpää nyt kaupoissa

Suomikoriksen ystäviä hemmotellaan heti EM-kisojen päätyttyä, kun Susijengin kirkkaimpiin tähtiin kuuluvan Petteri Koposen elämäkerta on julkaistu.

Nokian puhelimet jälleen Susijengin mukana

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyökumppanuuden HMD Global Oy:n kanssa. HMD on Nokian puhelimien uusi koti. Yhteistyön seurauksena Nokian puhelimet ja Susijengi yhdistävät jälleen voimansa.

29.8.2017 20:50 Ajankohtainen

Fan Village kohoaa Arenan ulkopuolelle – ravintolapalvelut yli 1500 kisavieraalle

Helsingin EM-alkulohkon päänäyttämön Helsinki Arenan ulkopuolelle nousee kisojen ajaksi laaja Fan Village, joka tarjoaa kisavieraille aitiopaikan tunnelmannostatukseen ennen Susijengin otteluita.

28.8.2017 21:20 Ajankohtainen

Susijengin ensimmäisiin EM-otteluihin myynnissä enää kourallinen lippuja

Suomen avausottelu Ranskaa vastaan sekä Slovenia-ottelu lähentelevät loppuunmyytyjä, ja vapaita lippuja on jäljellä enää muutamia kymmeniä.

24.8.2017 18:00 Liittoa koskeva tiedote

Welcome to Wolf Country – EM-kisojen fanipalvelut 6. pelaaja -sivustolla

Koripalloliiton verkkosivut uudistuvat ja ensimmäisenä osana uutta sivustoa on julkaistu EM-kisojen fanipalvelut yhteen kokoava 6. pelaaja -sivu.

Näytä lisää vastaavia