Numero 6 jäädytetään faneille koripallon maajoukkuetoiminnassa

2.6.2017 Suomen Koripalloliitto jäädyttää pelinumeron 6 maajoukkuetoiminnassa ja omistaa kyseisen pelinumeron faneille sekä suomalaiselle koripalloyhteisölle. Samalla Koripalloliitto julkaisi Susijengin White vs Blue -fanitapahtuman, jonka pääsyliput arvotaan. Tapahtumaan ei voi ostaa lippuja.

Suomen Koripalloliitto jäädyttää pelinumeron 6 maajoukkuetoiminnassa ja omistaa kyseisen pelinumeron faneille sekä suomalaiselle koripalloyhteisölle.

6. pelaaja kuvastaa sitä poikkeuksellista yhteisöllisyyttä ja ainutlaatuisen voimakasta vuorovaikutteisuutta, joka on aistittavissa koripallon piirissä.

Susijengi-ilmiön positiivisuus ja hyväntuulisuus ovat herättäneet valtavan huomion kotimaassa ja maailmalla.

Susijengi pelaa faniensa edessä Helsingissä White vs. Blue -ottelun perjantaina 21.7.2017.

Töölön Kisahallissa pelattava ottelu on eksklusiivinen faneille, eikä siihen voi ostaa lippuja. Kuvat: Ville Vuorinen

Suomalaisen koripallon ympärillä on viime vuosina syntynyt maamme urheilu- ja kulttuurielämässä ainutlaatuinen Susijengi-ilmiö. Tuhannet yksilöt, perheet ja kaveriporukat ovat inspiroituneet maajoukkueen toiminnasta, menestyksestä ja edustamista arvoista. Ilmiö on aiheuttanut suoranaisen ”kansanvaelluksen” maajoukkueen EM- ja MM-turnauksiin. Susijengi-ilmiön positiivisuus, hyväntuulisuus ja tuloksista riippumaton sitoutuneisuus ovat herättäneet valtavan huomion kotimaassa ja maailmalla.

- Pitkäjänteinen työ on kantanut hedelmää pelikentillä. Olemme äärimmäisen iloisia siitä, että tarinamme on koskettanut niin monia. Hienointa on, että tarinasta on muodostunut samalla yhteinen. Susijengi tunnetaan nyt sekä pelaamisestaan että faneistaan, kommentoi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann.

Suomen Koripalloliiton päätös pelinumeron jäädyttämisestä fanien kunniaksi on tiettävästi ainutlaatuinen maajoukkuetasolla – koko maailmassa.

Pelinumeron 6 jäädyttäminen tarkoittaa sitä, että kyseistä pelinumeroa ei käytetä pelaajien toimesta missään ikäluokkamaajoukkueessa.

6. pelaaja -konsepti korisperheen huomioimiseen ja palveluun

Numeron 6 ympärille on jo aiemmin julkaistu palveluita, jotka ovat linjassa tuoreen pelinumeron jäädytyksen ja yhteisöllisyyden kasvun tukemisen kanssa.

Koripalloliitto julkaisi toukokuussa massiivisen suunnitelman tuleviin EM-kotikisoihin järjestettävistä fanipalveluista, jotka sisältävät fanialueet Hartwall Arenan ulkopuolella, Helsingin keskustassa Kansalaistorilla, paikallisia Sudenpesiä ympäri Suomen, Susiklubin ja Susikoulun.

Suomen Koripalloliiton viestinnällinen konsepti ”6. pelaaja” on pyörinyt jo jonkin aikaa. Konseptiin kuuluu ”6. pelaaja” -uutiskirje, jonka tilaajaksi voi ryhtyä kuka tahansa. Kirjeen tilaajat saavat tässä vaiheessa ajankohtaista tietoa tulevista EM-kotikisoista, Susijengistä sekä etuja niihin liittyen. Uutiskirjeen tilaus ei velvoita mihinkään.

- Kaikkien huomioiminen ja panoksen arvostaminen ovat 6. pelaaja -konseptin ytimessä. 6. pelaaja kuvastaa sitä poikkeuksellista yhteisöllisyyttä ja ainutlaatuisen voimakasta vuorovaikutteisuutta, joka on aistittavissa koripallon piirissä, kertoo viestintä- ja kehityspäällikkö Mika Mäkelä Koripalloliitosta.

Perjantaina Koripalloliitto julkaisi ”6. pelaaja” -konseptia ja koripalloperheen monimuotoisuutta ja yhteisöllisyyttä kuvaavan videon. Videolla eri rooleissa toimivat korisperheen jäsenet kertovat mukanaolonsa motiiveista vastaamalla symboliseen kysymykseen ”Kenelle sä pelaat?”. Kampanja jatkuu pidempien haastatteluiden julkaisemisella läpi kesän.

”6. pelaaja” -konseptiin kuuluu myös oma fanituotesarja, joka on myynnissä Koripalloliiton verkkokaupassa. Fanituotesarjaa tehdään yhteistyössä Suomen Koripallomaajoukkueen Kannattajat ry:n kanssa.

White vs. Blue on Susijengin fanitapaaminen ottelutapahtuman muodossa

EM-kotikisoihin valmistautuva Susijengi pelaa faniensa edessä White vs. Blue -ottelun perjantaina 21.7.2017. Ottelussa Susijengi jaetaan kahtia, valkoiseen ja siniseen joukkueeseen. Ottelutapahtuma on samalla fanitapaaminen kuvaus- ja nimikirjoitussessioineen sekä yllätysohjelmineen.  

Töölön Kisahallissa pelattava ottelu on eksklusiivinen faneille, eikä siihen voi ostaa lippuja. Katsomoon pääsee arvonnan kautta 1300 innokasta, jotka ovat joko tilanneet 6. pelaaja -uutiskirjeen tai ovat virallisen kannattajayhdistyksen jäseniä. Suomen Koripallomaajoukkueen Kannattajat ry tiedottaa jäsenistöään oman lippukiintiönsä käytöstä.

6. pelaajaksi rekisteröityneiden kesken suoritettavaan arvontaan osallistuminen päättyy 18.6. ja lippujen voittajiin ollaan yhteydessä juhannusviikon alussa. 6. pelaajaksi voi liittyä tästä!

Lisätiedot:

 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

Susijengin juhlamaaotteluiden liput myyntiin 13.6.

Susijengi pelaa kaksi juhlamaaottelua ennen EM-kotikisoja 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Suomen hioessa kisakuvioitaan kuntoon, päästään myös katsomon puolella virittäytymään kisatunnelmaan.

Fanita Susijengiä tyylillä – rennot fanikamat nyt shopissa

Perinteisten maajoukkueen fanituotteiden rinnalle lanseeratun Susijengin streetwear-malliston ensimmäiset tuotteet ovat saapuneet. Uudet katu-uskottavat paidat ovat nyt saatavilla Koripalloliiton virallisesta verkkokaupasta osoitteessa shop.basket.fi.

7.4.2017 18:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisoihin myyty jo yli 50 000 lippua!

Elo-syyskuussa Helsinki Arenalla pelattavan koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkon otteluiden lipunmyynnissä on ylitetty merkittävä rajapyykki. Vaikka kisojen alkuun on vielä viisi kuukautta, lippuja on myyty jo yli 50 000 kappaletta ja Susijengin otteluissa osa lippukategorioista on myyty loppuun.

13.1.2017 10:09 Liittoa koskeva tiedote

EM-kisojen päiväliput myyntiin maanantaina 16.1.

Helsingissä 31.8. – 6.9.2017 pelattavien koripallon EM-kisojen päivälippujen myynti alkaa maanantaina 16.1.2017 klo 9:00. Päivälippuja vapautuu myyntiin rajallinen määrä.

2.6.2016 10:40 Pohjoinen alue

Uudet Susijengi-fanituotteet julkaistu, ennakkotilattavissa 7.6. saakka

Suomen koripallomaajoukkueiden uudet adidas-peliasut sekä –fanituotteet on julkaistu. Samalla Koripalloliitto tarjoaa innokkaimmille Susijengi-faneille mahdollisuuden ennakkotilata susiperheen uusia fanituotteita. Ennakkotilauksia voi tehdä tiistaihin 7.6. saakka.

1.9.2015 08:02 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä tiistaina 1.9.

Tiistaina 1.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin tulevaan EM-kisaurakkaan. Numerossa mm. Sasu Salinin ja Erik Murphyn henkilökuvat, Suomen alkulohkovastustajien esittely, kisojen seurantaopas ja katsaus Susijunnujen superkesään.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

Näytä lisää vastaavia