Nuorten maajoukkueiden valmentajia nimetty

23.4.2002 Vuoden 2003 alussa toimintansa aloittavien vuonna 1988 syntyneiden eli tulevien 15-vuotiaiden maajoukkueiden valmennusjohdot on valittu. Päävalmentajiksi on nimetty poikien puolella Harri Jokela sekä tyttöjen puolella Mervi Nurmi. Maajoukkuevalmentajien nimeämiskuvioissa uutta on se, että Jokelan ja Nurmen valmennusryhmistä löytyy jo 1989-syntyneidenkin tulevat päävalmentajat.

Uudistuksen ajatuksena on, että seuraavaksi toimintansa aloittavan ikäluokkamaajoukkueen päävalmentaja on mukana edellisen ikäluokan toiminnassa. Näin tulevalle päävalmentajalle muotoutuu käsitys kansainvälisen pelin tasosta ja maajoukkueiden toimintatavoista sekä valmennuksen linjaukset pysyvät johdonmukaisesti samansuuntaisina.

Lukuisia nuorten maajoukkueita luotsanneen Jokelan valmennustiimiin kuuluvat miesten mestaruussarjatasolla vankasti ansioituneet Timo Nieminen ja Jyrki Suhonen. Nieminen on SM-Koriksen vuoden valmentaja vuosimallia 1994 ja Suhonen puolestaan 1990. 35-vuotiaasta Niemisestä tulee päävalmentaja vuonna 1989-syntyneiden maajoukkueeseen, jonka toiminta käynnistyy vuoden 2004 alussa. Niemisen tulevat apuvalmentajat nimetään ensi syksynä.

Nieminen on uusiin tehtäviin siirryttyäänkin mukana myös vuonna 1988 syntyneiden maajoukkuetoiminnassa. Vuonna 2007 Jokelan ja Niemisen maajoukkueet yhdistyvät, kun joukkueista kootaan alle 20-vuotiaiden maajoukkue.

Seuraavan kahden ikäluokan päävalmentajat nimetään syksyllä 2003 samalla periaatteella. Vuonna 1991 syntyneiden ikäluokan tuleva päävalmentaja toimii 1990-syntyneiden apuvalmentajana.

Kokemusta myös tyttöjen maajoukkueeseen

Uudistus koskee siis sekä poikien että tyttöjen maajoukkueita. Äänekosken Huiman naisten mestaruussarjassa hopealle käskyttäneen Mervi Nurmen valmennusryhmään on nimetty kokeneet maajoukkue- ja nuorisovalmentajat Martti Iivonen Espoosta ja Tapani Karppinen Helsingistä.

Iivosesta tulee vuonna 1989 syntyneiden tyttömaajoukkueen päävalmentaja.

Sekä pojissa että tytöissä maajoukkuevalmennuksen päätavoitteena on edesauttaa yksilöiden kehittymistä kohti kansainvälistä ja kansallista huippua. Pääpainot ovat pelaajien fysiikka- ja taitoharjoittelun ohella seuroissa tapahtuvan päivittäisvalmennuksen tukemisessa. Kilpailulliset tavoitteet vuonna 1988 syntyneiden maajoukkueilla on vuonna 2005 käynnistyvissä EM-karsinnoissa sekä vuonna 2006 pelattavassa EM-lopputurnauksessa. Vuonna 2007 siis 1988- ja 1989-syntyneiden maajoukkueet yhdistyvät ja joukkue lähtee hakemaan paikkaa vuoden 2008 Euroopan mestaruuskilpailuista.

Helimäki ja Vyyryläinen 20-vuotiaiden valmentajiksi

Vuonna 1988 syntyneiden päävalmentajaksi valittu Harri Jokela on viime vuodet valmentanut vuonna 1984 syntyneiden poikien maajoukkuetta. Kyseisellä ikäluokalla on edessään yhdistyminen vuonna 1985 syntyneiden kanssa ja karsintataival kohti 20-vuotiaiden EM-kisoja 2004. Jokelan siirtyessä nuorempien päävalmentajaksi, on tulevalle 20-vuotiaiden maajoukkueelle nimetty uusi valmennusjohto. Peräsimeen astuu niinikään nimekkäitä miehiä, sillä 20-vuotiaissa ohjat ottaa käsiinsä Ensio Helimäki Jyväskylästä ja Kimmo Vyyryläinen Turusta.

Helimäki, 49, valittiin SM-Koriksen vuoden valmentajaksi 1989. Pääsarjatasolla Helimäellä on meriittilistallaan kaksi SM-hopeaa, jonka lisäksi hän toimi 1990-luvulla usean vuoden ajan miesten maajoukkueen apuvalmentajana. Tulevalla kaudella Helimäki toimii SM-Koriksessa pelaavan BC Jyväskylän valmennusryhmässä. Mittavan pelaajauran pääsarjatasolla omaava Vyyryläinen puolestaan valmentaa I divisioonan Kaarinan Uraa.

Tutkapari Anu Rajaniemi-Seppo Sonkeri jatkaa 1984-syntyneiden tyttöjen maajoukkuevalmentajina. Rajaniemi ja Sonkeri käskyttivät viime viikonloppuna päättyneestä EM-karsintaturnauksesta Suomen ensin kesänä pelattaviin EM-kisoihin. Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1981, kun Suomen tyttömaajoukkue on selviytynyt 18-vuotiaiden EM-lopputurnaukseen.

 
27.9.2018 17:15 Sudenpennut

Mukaan valmennus- ja tukitehtäviin Sudenpolulle?

Suomen Koripalloliitto hakee asiantuntevia osaajia nuorten maajoukkueisiin. Haku koskee niin valmentaja- kuin tukitehtäviä.

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

SUSI All Star -leirien kutsutut pelaajat 2017

Suomen Koripalloliitto on kutsunut 13-14-vuotiaita tyttöjä ja poikia SUSI All Star -leirityksen ensimmäiseen vaiheeseen Kisakallion Susi Training Centeriin. Leirit järjestetään 11.-14.5. ja 18.-21.5.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

21.10.2015 Valmentajat

Antti Koskelainen kansainvälisessä ICAB-koulutuksessa Delawaressa

Suomen nuorten maajoukkueiden vakiovalmentaja sekä Koripalloliiton olympiavalmentajana HBA-Märskyssä nuoria lupauksia luotsaava Antti Koskelainen hakee parhaillaan lisäoppia Yhdysvalloista. Koskelainen viettää kaikkiaan viisi viikkoa Delawaren yliopistossa kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) ja USA:n olympiakomitean ICAB-koulutuksessa (International Coaching Apprenticeship in Basketball).

31.7.2015 Pohjoinen alue

Elokuun KORI-lehti luettavissa netissä

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ilmestynyt KORI-lehti on luettavissa ja ladattavissa PDF-tiedostona Basket.fi-palvelussa, tämän artikkelin lopussa olevan linkin välityksellä. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

30.7.2015 07:39 Pohjoinen alue

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä torstaina 30.7.

Torstaina 30.7. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan Susijengin EM-kisakesään. Numerossa mm. tuoreen Susijengi-kapteenin Shawn Huffin, Gerald Leen sekä tänä kesänä Suomen kansalaisuuden saaneen Jamar Wilsonin haastattelut.

Susijengin luottoluotsi Pekka Salmisesta naisten päävalmentaja

Vuodesta 2001 Suomen miesten koripallomaajoukkueen eli Susijengin nousua rakentamassa ollut Pekka Salminen, 51, on nimitetty naisten päävalmentajaksi. Paraikaa joensuulaista Kataja Basketia Korisliigassa valmentava Salminen aloittaa laaja-alaisessa ja päätoimisessa tehtävässään Koripalloliitossa 1.6.

Koripalloliitto hakee naisten päävalmentajaa

Suomen Koripalloliitto järjestää kilpailutoimintaa ”Stadista Sallaan”, organisoi valmentaja- ja erotuomarikoulutusta sekä vie Suomi-korista maailmalle yli 10 maajoukkueen välityksellä. Koripalloliitto hakee tiiminsä vahvistukseksi naisten päävalmentajaa.

24.1.2015 12:00 Junioriturnaus

Susijengi kohtaa Euroopan mestari Ranskan Tampereella!

Susijengi aloittaa ensi kesänä pelillisen valmistautumisensa EM-kisoihin 1.8.2015 isännöimällä itseään Ranskaa, hallitsevaa Euroopan mestaria. Suomen Koripalloliitto on päättänyt järjestää huippuottelun Tampereella suositun Delfin Basket –turnauksen yhteydessä Hakametsän Jäähallissa. Tampereen kaupunki tarjoaa 2500 ensimmäiselle turnausosallistujalle sisäänpääsyn.

13.1.2015 Valmentajat

”Nykyisen Susijengin henkinen isä” Robert Petersen suomalaisen urheilun Hall of Fameen

Suomi-koriksen ja koripallovalmennuksen isähahmo, vuonna 2003 poisnukkunut Robert ”Petteri” Petersen nimettiin tiistaina Helsingissä järjestetyssä Urheilugaalassa suomalaisen urheilun kunniagalleriaan, Hall of Fameen. Petersen on Hall of Famen ensimmäinen koripallon edustaja.

10.11.2014 Pohjoinen alue

Ari Tammivaara Koripalloliiton valmennusjohtajaksi

Suomen maajoukkueiden valmennustoimintaan vuosikausia kuulunut Ari Tammivaara, 48, siirtyy määräaikaisesti Koripalloliiton valmennusjohtajan paikalle. Tammivaara jatkaa Henrik Dettmannin pestiä Dettmannin siirryttyä Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikköön palloilulajien vastuuvalmentajaksi. Dettmann jatkaa edelleen Susijengin päävalmentajana.

22.10.2014 Yhteistyökumppanit

Susijengin Petteri Koponen haastaa korisyhteisön Movemberiin

Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin Petteri Koponen haluaa aktivoida koko suomalaisen koripalloyhteisön mukaan Movemberiin. Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, joka kerää varoja eturauhas- ja kivessyövän tutkimukseen sekä miesten terveyden edistämiseen.

Dettmann kutsuttiin Olympiakomitean tehtäviin, jatkaa myös Susijengin päävalmentajana

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on nimittänyt Henrik Dettmannin palloilulajien vastuuvalmentajaksi. Dettmann jatkaa edelleen myös Suomen koripallomaajoukkueen eli Susijengin päävalmentajana.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

Tule näyttämään kyntesi SUSI Challenge –leirille

Koripalloliitto käynnistää marraskuussa SUSI Challenge –leirit, jotka ovat osa alle 18- ja 16-vuotaiden maajoukkueiden kauden aikaista pelaajakoulutus- ja kartoitusohjelmaa. Leirin tavoitteena on löytää uusia lupauksia koripalloliiton maajoukkueisiin sekä katsastaa jo maajoukkueleirityksessä mukana olleita pelaajia.

6.3.2013 15:46 Valmentajat

Pieti Poikolasta Tanskan maajoukkueen päävalmentaja

Tampereen Pyrinnön Suomen mestaruuksiin vuosina 2010 ja 2011 luotsannut Pieti Poikola on solminut valmentajasopimuksen Tanskan koripalloliiton kanssa. Poikolasta, 35, tulee monivuotisella sopimuksella EM-kisoihin tähtäävän Tanskan miesten maajoukkueen päävalmentaja.

8.12.2012 13:59 EM-karsinnat

Nuorten maajoukkueiden EM-vastukset arvottu

Itä-Eurooppa tulee jälleen tutuksi Suomen nuorten maajoukkueille kesän maajoukkuesavotan aikana. ”Sudenpennut” ottavat mittaa muista B-divisioonamaista EM-kisojen merkeissä Unkarissa, Bosniassa, Makedoniassa ja Romaniassa. EM-vastustajat Suomen maajoukkueille arvottiin lauantaina Saksassa.

8.12.2012 12:36 Valmentajat

”Sudenpennut” jatkavat tuttujen valmentajien hoivissa

Suomen poikien ja tyttöjen maajoukkueiden päävalmentajat ja valmennusjohdot vuodelle 2013 on valittu. ”Sudenpennut” pääsevät jälleen kesän aikana alansa parhaiden asiantuntijoiden päivittäisvalmennukseen. Päävalmentajina jatkavat tutut kasvot Pekka Salmisesta Ray Ailukseen, kun taas täysin uutena kasvona maajoukkuevalmentajien kastiin liittyy miesten mestarijoukkueen Nilan Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

Näytä lisää vastaavia