Nuorten maajoukkuevalmentajat nimetty vuodelle 2009

4.11.2008 Suomen koripalloliitto on nimennyt nuorten koripallomaajoukkueiden valmennusjohdot vuodelle 2009. ”Uusina” niminä valmennusryhmistä löytyy mm. kaksi miesten liigavalmentajaa, jonka lisäksi maajoukkuevalmentajien välillä on tapahtunut tehtäväkiertoa.

Koripalloliitolla on vuonna 2009 kuluvan vuoden tapaan seitsemän nuorten maajoukkuetta, joiden valmennustiimit koostuvat maamme huippuosaajista.

Muutamien vuosien tauon jälkeen maajoukkuevalmennuksen pariin palaa mm. Porvoon Tarmon Korisliiga-joukkuetta luotsaava Lars Ekström. Ammattivalmentajatutkinnon suorittanut ja kahdesti liigan vuoden valmentajaksi valittu Ekström ottaa vetovastuun 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa.

Tampereen Pyrinnön liigamiehistöä valmentava Pieti Poikola on toinen miesten liigavalmentaja, joka vahvistaa maajoukkuevalmennusta uutena nimenä kuluvaan vuoteen verrattuna. Poikola toimii ensi vuonna 16-vuotiaiden poikien valmennustiimissä, jossa päävalmentajana on Kouvojen liigajoukkueen luotsi Jukka Toijala.

20-vuotiaiden miesten päävalmentajana jatkaa Saksassa ammatikseen valmentava Anton Mirolybov. 18-vuotiaiden poikien päävalmentaja on Ari Tammivaara.

16-vuotiaiden tyttöjen valmennusvastuussa jatkaa Harri Jokela samoine apuvalmentajineen. Jokelan, Jussi Räikän ja Jussi Laakson muodostama kolmikko käskytti 16-vuotiaat kuluneena kesänä historialliseen A-divisioonaan nousuun. Kyseessä oli uudessa nuorten EM-kilpailujärjestelmässä ensimmäinen suomalaisjoukkue, joka on noussut B-divisioonasta Euroopan A-tasolle.

Nuorempien maajoukkueikäluokkien eli 15-vuotiaiden päävalmentajina toimivat Jyri Lohikoski (pojat) ja Antti Koskelainen (tytöt), joka valmentaa alkaneella pelikaudella naisten SM-sarjanousijajoukkue Team S-Hämeenmaata. 15-vuotiaiden valmennusryhmät vastaavat myös 12-14-vuotiaiden All Star –leirien valmennuksesta. All Star –leirit ovat osa Koripalloliiton pelaajalahjakkuuksien kartoitusjärjestelmää, josta tie käy 15-vuotiaiden maajoukkueleiritykseen.

Nuorten maajoukkueiden valmennusryhmissä on valmentajia siirtynyt poikien maajoukkueista tyttöjen maajoukkueisiin ja toisinpäin. Lisäksi vanhemmissa ikäluokissa aiemmin valmentaneita valmentajia on siirtynyt nuorempien pariin.

- Tehtäväkierrolla on tarkoitus hyödyntää valmentajien keräämä kansainvälinen kokemus nuorempien pelaajien valmennuksessa ja rekrytoinnissa, selvittää Koripalloliiton päävalmentaja Henrik Dettmann.

- Olemme iloisia siitä, että ihmiset ovat valmiita sitoutumaan nuorten maajoukkuevalmennukseen. Kyse ei ole mistään pienestä sitoumuksesta, sillä kunkin joukkueen kohdalla puhutaan useamman kuukauden työstä, Dettmann iloitsee.

Valmentajien lisäksi kussakin maajoukkueessa toimii fysioterapeutti.

- Kaikilla maajoukkueilla oli menneenä kesänä ensi kertaa oma fysioterapeutti. Käytäntö osoittautui niin toimivaksi ja tarpeelliseksi, että sitä halutaan ehdottomasti jatkaa tulevaisuudessakin. Fysioterapeutit julkaistaan myöhemmin, kommentoi nuorten päävalmentaja Ari Tammivaara.

Nuorten maajoukkuekalenteri 2009

Suomen koripallomaajoukkueet pelasivat vuonna 2008 kaikkiaan 144 maaottelua. Vuoden 2009 ottelumäärä ei ole vielä tiedossa, mutta nuorten maajoukkueiden alustava ohjelmarunko on julkaistu (HUOM! Muutokset päivämääriin mahdollisia). Ohjelmaluonnokset on ladattavissa Excel-tiedostona ao. linkin avulla.

Nuorten maajoukkuevalmentajat 2009

Miehet U20

Päävalmentaja

Anton Mirolybov

Valmentaja

Kimmo Kujansivu

 

Tytöt U18

Päävalmentaja

Lars Ekström

Valmentaja

Mikko Tupamäki

Valmentaja

Kari Luontila

 

Pojat U18

Päävalmentaja

Ari Tammivaara

Valmentaja

Ilpo Rantanen

Valmentaja

Mikko Larkas

 

Tytöt U16

Päävalmentaja

Harri Jokela

Valmentaja

Jussi Räikkä

Valmentaja

Jussi Laakso

 

Pojat U16

Päävalmentaja

Jukka Toijala

Valmentaja

Jari Nykänen

Valmentaja

Pieti Poikola

 

Tytöt U15

Päävalmentaja

Antti Koskelainen

Valmentaja

Mirka Dettmann

Valmentaja

Ilkka Palviainen

Valmentaja

Panu Pedersen

Valmentaja

Hannele Forsman

 

Pojat U15

Päävalmentaja

Jyri Lohikoski

Valmentaja

Miikka Sopanen

Valmentaja

Tuomas Honkanen

Valmentaja

Martti Iivonen

Valmentaja

Jussi ImmonenLisätietoja: /maajoukkueet/
 

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

13.10.2006 Valmentajat

Koripalloliitto tehostaa nuorten maajoukkuetoimintoja

Suomen Koripalloliitto siirtyy vuonna 2007 kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) käyttämiin maajoukkueikäluokkiin. Tulevaisuudessa nuorten maajoukkuetoimintaa järjestetään 20-, 18- ja 16-vuotiaille. Uutuutena toimintaan tuodaan alle 15-vuotiaille lahjakkuuksille suunnattu ns. sisääntulomaajoukkue.

14.6.2004 Pelaajat

Dettmannin suuri kysymys nuorisolle: Miksi pelaat koripalloa?

Kesäkuun alkupäivänä Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä järjestetty NOKIA Camp kokosi kasaan 40 nuorten maajoukkueissa pelaavaa tyttö- ja poikakoripalloilijaa harjoittelemaan yhdessä valmentajien johdolla. Yksi valmentajista oli miesten maajoukkueen päävalmentajana toimiva Henrik Dettmann, joka lajioppiensa lisäksi antoi pelaajille tuttuun tapaansa muutakin ajateltavaa.

23.7.2017 Maaottelu

Suomen 20-vuotiaiden miesten EM-urakka päätökseen voitokkaasti

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue B-divisioonan EM-kisojen taival päättyi tänään Romanian Oradeassa, kun Suomi nappasi yhdeksännen sijan voittamalla kisojen päätöspelissään Hollannin 85-66 (41-26). Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat kokonaisuudessaan sunnuntaina viisi peliä, joista saldona oli viisi voittoa.

21.7.2017 Maaottelu

Sudenpennuilla vilkas viiden ottelun perjantai

Suomen nuorisomaajoukkueet pelasivat peräti viisi ottelua perjantaina, joista Sudenpennut nappasi neljä voittoa. 20-vuotiaat miehet päihittivät B-divisioonan EM-kisoissa Slovakian. 18-vuotiaat tytöt. 16-vuotiaat pojat ja 15-vuotiaat tytöt olivat myös voitokkaita, kun taas 18-vuotiaat pojat joutuivat tyytymään tappioon.

21.2.2017 Haastattelu

"Käsissämme on suomalaisen koripalloilun tulevaisuutta"

Suomen koripallomaajoukkueiden medical team kokoontuu säännöllisesti päivittämään toiminnan isot linjat yhtenäisiksi ja vetämään suuntaviivat tulevaan maajoukkuekauteen.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

Näytä lisää vastaavia