Nuorten PM-kisat pelataan elokuussa Kisakalliossa neljän maan voimin

30.6.2020 09:43 Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan Kisakalliossa, Lohjalla 4.-7.8.2020. Nelipäiväisten PM-kisojen osallistujina nähdään Suomen lisäksi Tanska, Islanti ja Viro.

Koronaviruspandemian (COVID-19) vuoksi PM-kisoja ei järjestetty perinteiseen tapaan kesäkuun lopussa. Kansainvälinen tilanne kuitenkin mahdollisti, että PM-kisat järjestetään elokuun alussa poikkeuksellisesti neljän maan voimin.

Nelipäiväisessä turnauksessa ensimmäisen kolmen päivän aikana jokainen maajoukkue kohtaa toisensa kertaalleen. Päätöspäivänä perjantaina 7.8. pelataan poikkeuksellisesti kunkin ikäluokan finaalit ja pronssiottelut.

– Kesäkuussa alkanut maajoukkueleiritys huipentuu PM-kisoihin, mikä on hieno päätös maajoukkuekesälle. Varsinkin nuorille pelaajille PM-kisat on loistava mahdollisuus päästä testaamaan itseään kansainvälisissä peleissä, Suomen Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara kommentoi.

Suomen nuorisomaajoukkueet kohtaavat tiistaina Tanskan, keskiviikkona Viron ja torstaina Islannin.

Suomi on isännöinyt PM-kisoja Kisakalliossa vuodesta 2016 lähtien.

Poikkeusolosuhteiden vaikutus PM-kisoihin

Kisakallio ja Suomen Koripalloliitto ovat tehneet hartiavoimin töitä, jotta PM-kisojen järjestäminen on mahdollista poikkeuksellisten aikojen keskellä. Kisakallio ja Koripalloliitto seuraavat Suomen hallituksen ohjeita kaikissa turnaukseen liittyvissä toimissa.

– Kisakallion Urheiluopisto on tehnyt ison valmistelutyön, jotta turnaus pystytään pelaamaan haastavissa poikkeusolosuhteissa. Kiitos myös Koripalloliiton henkilökunnalle, jotka ovat joutuneet soutamaan ja huopaamaan tämän asian ääressä, Tammivaara aloittaa.

– Turnauksen alkuperäisestä peruuntumisesta lähtien taustoilla on tehty koko ajan töitä sen eteen, että jos turnaus pystytään pelaamaan, niin se saadaan järjestettyä lyhyellä varoitusajalla.

Koronaviruspandemian takia turnausta ei avata yleisölle. Kaikki turnauksen ottelut ovat kuitenkin katsottavissa striimauspalvelu SolidSportin kautta. Turnauspassi, joka oikeuttaa striimin jokaiseen otteluun, on lunastettavissa hintaan 20 euroa.

 
28.6.2022 09:45 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina huomenna alkaviin PM-kisoihin vuosimallia 2022

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan Pohjoismaiden mestaruudesta 2022 keskiviikosta 29.6. sunnuntaihin 3.7. Joukkueet on nyt valittu neljässä eri ikäluokassa ja Sudenpentujen päävalmentajat ovat antaneet ennakkokommenttinsa.

27.6.2022 14:20 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpentujen PM-kisojen tärpit: Ruotsi-ottelut torstaina, lauantaina neljän ottelun putki STC:n ykköskentällä

Kisakallion Susi Training Centerissä pelataan alle 16- ja 18-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruudesta 29.6.-3.7.2022. Viiteen päivään mahtuu suomalaisnäkökulmasta kaksi kohokohtaa kotiyleisölle: torstain Ruotsi-ottelut ja lauantainen neljän ottelun putki Susi Training Centerin ykköskentällä.

25.6.2019 11:14 Nuorten PM-kilpailut

Sudenpennut valmiina PM-kotikisoihin Kisakalliossa

Torstaina pyörähtää käyntiin maajoukkuekesä jokaisen Suomen nuorisomaajoukkueen osalta, kun Sudenpennut isännöi Pohjoismaiden mestaruuskisoja Kisakallion Susi Training Centerissä. PM-kisat pelataan 27.6.-1.7. kolmella kentällä. Suomi kohtaa torstaina Tanskan, perjantaina Norjan, lauantaina Viron, sunnuntaina Ruotsin ja maanantaina Islannin.

30.4.2019 11:09 Sudenpennut

Nuorten PM-kisat pelataan kesällä jälleen Kisakalliossa

Alle 16- ja 18-vuotiaiden nuorten Pohjoismaiden mestaruudet ratkotaan jälleen Kisakalliossa Lohjalla, 27.6.-1.7.2019. Tutustu otteluohjelmaan ja hae mukaan vapaaehtoiseksi.

6.2.2024 16:35 Sudenpennut

Sudenpentujen EM-kisojen lohkot kesälle arvottu – MU18 saa kotikisoihin mielenkiintoisen alkulohkon

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA järjesti tiistaina Saksan Freisingissa ensi kesän koripallon nuorten EM-turnausten lohkoarvonnat. Tampereen kotikisoissa esiintyvä 18-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtaa alkulohkossaan Slovenian, Espanjan ja Liettuan.

5.1.2024 17:24 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme kultamitalia tuliaisiksi Tallinnan Baltic Sea Cupista

Suomen nuorisomaajoukkueet, Sudenpennut, lähti kotimatkalle kolme tusinallista kultamitaleita taskussaan Tallinnasta, kun Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien sekä 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueet juhlivat Baltic Sea Basketball Cupin mestaruutta.

4.1.2024 23:10 Sudenpennut

Sudenpennuille jo toinen kolmen voiton päivä Tallinnan Baltic Sea Cupissa

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat jo toistamiseen kolme voittoa neljästä mahdollisesta Tallinnassa pelattavassa Baltic Sea Basketball Cupissa. Suomen vastustaja turnauksen toisena päivänä oli Viro.

3.1.2024 20:07 Sudenpennut

Sudenpennuille kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Baltic Sea Cupin avauspäivänä

Suomen nuorisomaajoukkueet nappasivat kolme voittoa neljästä Latviaa vastaan Tallinnassa tänään alkaneessa Baltic Sea Basketball Cupissa. Latvia pelaa Suomen tapaan ensi kesänä A-divisioonan EM-kisoissa 16- ja 18-vuotiaiden ikäluokissa sekä tytöissä että pojissa.

1.1.2024 16:05 Sudenpennut

Suomen nuorisomaajoukkueet valittu Tallinnassa pelattavaan Baltic Sea Basketball Cupiin 2024

Suomen 16- ja 18-vuotiaiden tyttöjen ja poikien maajoukkueet on valittu Baltic Sea Basketball Cupiin. Perinteikäs maajoukkuevuoden käynnistävä turnaus pelataan Audentesin urheilukoulussa, Tallinnassa, 3.-5.1.2024.

27.12.2023 10:03 Pääjuttu

Nuorten maajoukkueilla edessä ainutlaatuinen arvokisakesä, valmennustiimeissä ennätysmäärä naisia

Nuorten maajoukkueet aloittavat vastanimettyjen valmennustiimien johdossa valmistautumisen ainutlaatuiseen vuoteen: Koripallon nuorten MM-kisoissa nähdään toista kertaa historiassa suomalaisjoukkue, kun 17-vuotiaat tytöt pelaavat heinäkuussa Meksikossa. Heti perään katseet kääntyvät Tampereelle, jossa 18-vuotiaat pojat isännöivät EM-kisoja.

Näytä lisää vastaavia