Nuorten SM-pudotuspelit käynnistyivät lauantaina

14.4.2012 A- ja B-nuorten SM-pudotuspelit pyörähtivät käyntiin lauantaina välierien avausotteluiden merkeissä. Teemu Sulonen upotti 40 pistettä Hongan päihittäessä A-pojissa Pyrinnön 83–79 (41–34), ja Vimpelin Veto yllätti A-tytöissä WB/Capitals I:n 57–71 (23–34).

Teemu Sulosen käsi kävi 40 pisteen edestä.

Henri Niemistö tahditti ToPon voittoon B-pojissa.

Ulriikka Latvalan ViVe vei kotiedun Vimpeliin.

Olivia Moskari juhli JäNMKY:ä vastaan. Kuvat: Tuomas Venhola.

A-poikien SM-välierien avausotteluissa nähtiin odotetut avaustulokset, kun runkosarjaykkönen HNMKY nitisti ToPon 81–69 (51–43) ja runkosarjakakkonen Honka vei Tampereen Pyrintöä kotonaan 83–79 (41–34).

 

HNMKY ratkaisi voiton ToPosta laajalla materiaalillaan, johtotähtinään Mikael Kauhanen (19/6) ja Otso Laakkonen (14/12/4 syöttöä). ToPo oli liikaa Juuso Kauppisen (25/3/3 syöttöä/4 riistoa) varassa.

 

Espoossa nähtiin jännittävä avausottelu, jonka tähtenä tuikki huikeat 40 pistettä heittänyt Teemu Sulonen (kakkoset 12/20, kolmoset 3/11, vapaaheitot 7/8). Visa Tarjanne (13/4) tahditti Sulosta omilla onnistumisillaan. Pyrinnöstä erottautuivat edukseen Kristian Rasinaho (20/5) ja Severi Liljeberg (14/6).

 

Toiset välieräottelut pelataan sunnuntaina Helsingissä ja Tampereella. Finaalipaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

 

Honka ja ToPo voittoihin B-pojissa

 

B-poikien SM-runkosarjan voittanut Namika Lahti hävisi välierien avausottelussaan kovaa puolustaneelle Hongalle pistein 49–58 (21–31). Honka johti ottelua parhaimmillaan 20 pisteellä ja kesti lahtelaisten loppukirin.

 

Espoolaisia tahdittivat Okko Järvi (16/7) ja Thomas van Santen (12/12), Lahden paras oli Ville Karvonen (11/6).

 

Toisessa välieräottelussa Henri Niemistön (29/7/3 syöttöä) huippupeli piiskasi ToPon 79–67 (44–23)-voittoon Joonas Pentin (22/4/4 riistoa) KTP:sta. Toiset välieräottelut pelataan sunnuntaina Espoossa ja Kotkassa, finaalipaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

 

Kotikenttäedut murtuivat A-tyttöjen SM-sarjassa

 

A-tyttöjen SM-sarjan välierien avausotteluissa nähtiin kaksi kertaa kotikenttäedun murentuvan.

 

Vain yhdellä tappiolla runkosarjan selvittänyt WB/Capitals I kärsi kotonaan 57–71 (23–34)-tappion Ulriikka Nuolikosken (21/13/4 riistoa/2 blokkia) ja Ulriikka Latvalan (13/13/3 riistoa) johtamalle Vimpelin Vedolle. WB/Capitals I nousi Janniina Koivusen (18/15) johdattamana peliin mukaan vielä päätösjaksolla, mutta joutuu matkaamaan sunnuntaina Vimpeliin selkä seinää vasten.

 

Toisessa välieräottelussa Vantaalla PuHu Juniorit kärsi suurinumeroisen 45–80 (21–54)-kotitappion Honka Akatemialle. Audrey Mulumba (10/11/3 riistoa) ja PuHu Juniorit joutuivat alusta astaen Meral Bedretdinin (19/5/5 riistoa), Emmi Leinon (17/6/4 riistoa) ja Tuuli Mennan (11/14) tahdittaman Hongan jalkoihin. Toinen osaottelu pelataan sunnuntaina Espoossa.

 

Paikka SM-finaaleissa heltiää kahdella voitolla.

 

Pääkaupunkiseutu jyräsi B-tyttöjen välierissä

 

B-tyttöjen SM-välierissä pääkaupunkiseudun seurat järjestivät näytöstyyliset voitot Keski-Uusimaan ja Kymenlaakson joukkueita vastaan.

 

Runkosarjan puhtaalla pelillä selvittänyt Wartti Basket löi Järvenpään NMKY:n 83–50 (38–24) Olivia Moskarin (28/2/7 riistoa) nappipelin turvin. Vain Elise Kleimola (17/14/6 blokkia) nousi JäNMKY:stä lähelle tasoaan.

 

Kotkassa sarjakakkonen Peli-Karhut antautui puolestaan Tapiolan Honka I:lle 50–81 (25–41). Emilia Helle (14/3), Iina Salmenkivi (4/14), Krista Kurunsaari (12/10/3 riistoa) ja Taru Pekkala (12/7) urakoivat tärkeät minuutit Karoliina Hakkaraisen (11/13/3 riistoa) johtamaa PeKaa vastaan.

 

Toiset osaottelut pelataan sunnuntaina Järvenpäässä ja Espoossa. SM-finaaleihin edetään kahdella voitolla.

 
13.1.2021 12:15 Koronavirus

Koripalloliitto lähestyi Olympiakomitean ja muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen kanssa ministeriä avoimella kirjeellä

Lasten ja nuorten liikunta ja urheilu on mahdollistettava koronaviruksesta huolimatta. Koripalloliitto lähestyi tiistaina muiden allekirjoittaneiden lajiliittojen ja Suomen Olympiakomitean kanssa tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikkoa avoimella kirjeellä.

3.9.2020 15:23 Koripalloliitto tiedottaa

Koripallon uudet pelisäännöt ovat julkaistu

Suomen Koripalloliitto on hyväksynyt pelisääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa 1.9.2020. Uusien pelisääntöjen muutokset ovat maltillisia.

19.8.2020 08:27 Lasten ja nuorten liikunta

Haku Pukinmäen SUSI Campukseen on käynnissä

Pukinmäenkaaren peruskoulun urheiluluokkien yhteydessä toimii SUSI Campus. Tuleva harjoituskausi käynnistyy 1.9.

16.5.2020 10:37 Kesäleirit

Topias Palmi -korisleiri 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla

Topias Palmi liittyy niiden suomalaisten maajoukkuepelaajien joukkoon, jotka järjestävät kotimaassa oman nimikkoleirin koripallojunioreille. 2005-2010 syntyneille suunnattu leiri pidetään 14.-18.6.2020 Varalan Urheiluopistolla.

26.8.2019 11:27 Seurauutinen

Seurauutisia #19: Sporttitetissä nuori ja liikunta-ala kohtaavat

Sporttitetti tarjoaa liikunta-alasta kiinnostuville nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään liikuntaorganisaatiossa. Seurat voivat ilmoittautua mukaan Sporttitettiin ja ottaa nuoret uudella tapaa mukaan toimintaan.

18.6.2019 09:00 Seurauutinen

Seurauutisia #15: Urheilun eettiset asiat keskustelussa

Urheilun eettisten asioiden neuvottelukunta otti kantaa lasten ja nuorten valmennuskulttuuriin ja haastaa kaikki liikunta- ja urheilusektorilla toimimaan aktiivisesti valmennuksen ongelmien tunnistamiseksi, ehkäisemiseksi ja niihin puuttumiseksi. Epäasiallisesta käytöksestä urheilun parissa voi ilmoittaa Et ole yksin -palvelun lisäksi jatkossa myös SUEKin ILMO-palveluun.

3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

10.4.2019 11:37 Seurauutinen

Seurauutisia #9: Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle

Koripalloliitto on laatinut toimintaohjeet häirintään ja syrjintään puuttumiseen. Nollatoleranssi häirinnälle ja syrjinnälle -dokumentti on kaikkien liiton jäsenseurojen käytettävissä.

25.1.2019 12:58 Seurauutinen

Seurauutisia #2: Koripalloliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 1.2. mennessä.

2.11.2018 09:56 Koripalloliitto tiedottaa

Ilmoittautuminen Koripalloliiton alueellisiin kevätsarjoihin on alkanut

Ilmoittautuminen alueiden niihin sarjoihin, joihin otetaan uusia joukkueita kevätkaudeksi, on alkanut. Syksyllä sarjaa pelannut joukkue ei ilmoittaudu uudelleen sarjaan, vain uudet joukkueet siis ilmoittautuvat sarjanhallinnan kautta.

23.8.2018 13:22 Koulutus

Assist Center tuo yhteistyötä ja avunantoa koripalloseurojen ja -oppilaitosten valmennusosaamisen kehittämiseen, keskuksen toiminta käynnistyy 2019

Suomen Koripalloliitto ja Lohjan Kisakallion Urheiluopisto ovat perustamassa suomalaisen koripallon osaamiskeskusta kansainvälisen koripalloliitto FIBA:n ja Suomen olympiakomitean avustuksella. Assist Centeriksi nimetyn keskuksen toiminta käynnistyy vuoden 2019 alussa ja keskuksen johtajaksi on nimetty kasvatustieteen maisteri, koripallovalmentaja Jyri Lohikoski.

Seurauutisia #10: Seuratoiminnan kehittämistukea kuudelle koripalloseuralle

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Tapiolan Hongan U15-joukkue EGBL-mestaruuteen

Tapiolan Hongan U15-tyttöjoukkue kaatoi sunnuntaina EGBL-sarjan finaalissa italialaisen High School Basketlabin lukemin 65–47.

Seurauutisia #9: Lauri Markkasen Koriskoulun kevätturnaus sai odotetun vieraan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

Seurauutisia #8: Liikunnan riemua ja koriksen alkeita Pikkusudet-riehoissa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa jatkossa basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkeistä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #7: Kutsu Tähtiseura-laatuohjelmaan

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Basket.fi:n kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja esimerkkejä hyviksi havaituista toimintamalleista.

Seurauutisia #6: Kevään Pirkka Street Basket -kiertueella mukana 19 seuraa

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö tarjoaa Koripalloliiton verkkosivujen kautta uutisia, tietoiskuja sekä jäsenseurojensa lähettämiä tarinoita onnistumisista ja hyviksi havaituista toimintamalleista.

Galaxin Pallon uusi kausi starttaa – koriksella kaksi omaa jaksoa

Lauantaina 3.3. alkavalla Galaxin Pallon tuotantokaudella jokainen laji isännöi kahta omaa jaksoa. Koriksen lisäksi mukana ovat lentopallo, jalkapallo ja salibandy.

Näytä lisää vastaavia