Nuorten valtakunnallisiin sarjoihin muutoksia – laajennettu 19-vuotiaiden valtakunnallinen I divisioona

4.4.2022 14:30 Koska seurat ja joukkueet tekevät jo hyvää vauhtia seuraavan pelikauden suunnitelmia nuorten kilpailutoiminnan osalta, on Koripalloliiton liittohallitus päättänyt kokouksessaan muutaman suunnitteluun vaikuttavan asian. Kaudella 2022-23 valtakunnallisessa I divisioonassa saa käyttää ottelussa kahta yli-ikäistä per ottelu.

Kuluvalla pelikaudella sallittiin 17- ja 19-vuotiaiden valtakunnallisissa sarjoissa yhden vuoden yli-ikäisten pelaajien pelaaminen. Päätös tehtiin vuosi sitten niin, että vahvimpana perusteena oli koronapandemian aiheuttama tilanne, jossa nuorten sarjoja ei pystytty pelaamaan päätökseen kahden edellisen pelikauden aikana.

Nyt uskotaan, että koronapandemia ei enää vaikuttaisi niin paljon otteluiden pelaamiseen ja tämän kevään aikana päästään jakamaan SM-mitaleita.

Yli-ikäisten pelaajien käyttäminen valtakunnallisissa nuorten sarjoissa kaudella 2022-23

  • 17-vuotiaiden valtakunnallisissa sarjoissa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia, missään muissakaan tätä nuoremmissa ikäkuokissa ei saa käyttää yli-ikäisä
  • 19-vuotiaiden SM-karsinnoissa ja SM-sarjassa ei saa käyttää yli-ikäisiä pelaajia
  • 19-vuotiaiden valtakunnallisessa I divisioonassa saa käyttää kahta yli-ikäistä pelaajaa/ottelu. Joukkueeseen saa nimetä kauden aikana korkeintaan neljä yhden vuoden yli-ikäistä pelaajaa, eikä näitä pelaajia saa vaihtaa.

19-vuotiaiden laajennettu valtakunnallinen I divisioona – suoraan ilmoittautuminen

19-vuotiaiden valtakunnallista I divisioonaa laajennetaan niin, että sitä pääsee pelaamaan kaikki halukkaat joukkueet.

SM-karsintaan ilmoittautuvat kaikki ne joukkueet, jotka haluavat yrittää saavuttaa paikan SM-sarjassa (10 joukkuetta). SM-karsinnasta selviää kymmenen (10) parasta joukkuetta SM-sarjaan ja loput joukkueet pelaavat valtakunnallista I divisioonaa.

Tämän lisäksi 19-vuotiaiden valtakunnalliseen I divisioonaan voi ilmoittautua suoraan ne joukkueet, jotka eivät halua tavoitella SM-sarjapaikkaa.

Valtakunnallisen I divisioonan pelaamistapa mukautuu osallistuvien joukkueiden määrän mukaan. Jos joukkueita ilmoittautuu sarjaan kaksitoista (12) tai vähemmän, pelataan tämän kauden tapaan kaksinkertainen sarja ja Final Four tapahtuma. Jos joukkueita ilmoittautuu sarjaan kolmetoista (13) tai enemmän, jaetaan joukkueet kahteen lohkoon, joiden neljä parasta pelaavat keväällä pudotuspelit tai Final Four tapahtuman (pelaamistapa tarkentuu myöhemmin).

19-vuotiaiden joukkueiden kannattaa elokuussa ilmoittautuessaan sarjoihin pohtia tarkkaan, haluavatko pelata vain alueellista sarjaa (ainakin Eteläisellä ja Läntiselle alueella sarjat toteutuneet 2021-22), vai haluaako joukkue osallistua valtakunnalliseen sarjaan, jossa on todennäköisesti pidemmät matkat ja sarjaan liittyvä pakollinen tilastointi.

 
21.6.2023 09:45 Korisliiga

Koripalloliiton vuosittaiset palkinnot nyt julkaistu

Koriskauden 2022-23 parhaat on valittu. Nuorten sarjojen sekä Seurapalveluyksikön palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana. Löydät listan kaikista palkituista sivun alaosasta.

26.3.2024 11:20 Pääjuttu

Koripalloliiton strategiatyö etenee – vastaa kyselyyn ja vaikuta suomalaisen koripallon tulevaisuuteen

Suomalainen koripallo on vahvalla pohjalla, mikä näkyy hyvänä kehityksenä ja kasvuna lajin eri osa-alueilla. Palloa ei siis tarvitse keksiä uudestaan, mutta koripallon ympärillä on paljon muuttuvia tekijöitä, jotka täytyy huomioida lajin kehittämisessä. Osana strategiatyötä Koripalloliitto kutsuu kaikki sidosryhmänsä antamaan oman näkemyksensä siitä, millainen on paras mahdollinen tulevaisuus suomalaiselle koripallolle.

19.12.2023 15:00 Koripalloliitto

Joukkuepelit rakentavat lasten urheilun suosituksia: ”Tämä on lasten leikkiä – ei aikuisten peliä”

Suomalaisten joukkuepelien työryhmä valmistelee lasten urheilun suorituksia. Mukana työryhmässä ovat edustajat Jääkiekkoliitosta, Palloliitosta, Salibandyliitosta, Käsipalloliitosta, Koripalloliitosta, Lentopalloliitosta, Pesäpalloliitosta sekä Suomen Olympiakomiteasta ja Huippu-urheilun instituutti KIHUsta.

20.11.2023 12:57 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena seuraviestintä koripalloseuroissa

Vuoden viimeinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 13.12, jolloin aiheen keskiössä ovat seuraviestintä ja työkalut sen kehittämiseen.

9.10.2023 20:10 Nuorten EM-kilpailut

Hae nuorten maajoukkuevalmennustehtäviin vuodelle 2023-24

Suomen Koripalloliitto hakee asiantuntevia osaajia kansainvälisiin työtehtäviin nuorten maajoukkuetoiminnassa. Haku koskee valmennus- sekä tukitehtäviä.

5.10.2023 16:00 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa (U16, U17, U19) luvassa ennätysten kausi: sarjoissa edustettuna 29 kaupunkia, 47 eri seuraa

Viime viikonloppuna pelattiin viimeisetkin nuorten SM-karsinnat, joiden myötä kauden 2023–24 nuorten SM-sarjajoukkueet ovat selvillä 16-, 17- ja 19-vuotiaiden SM-sarjoissa.

22.9.2023 12:57 Koripalloliitto

Koripalloliitto on julkaissut nuorten pelaajien rekrytoinnin ja pelaajasiirtojen eettisen toimintamallin

Uusi koripallokausi on käynnistynyt tai käynnistymässä pian koko Suomessa. Koripalloliitto haluaa muistuttaa kaikkia toimijoita vastuullisesta ja eettisestä toiminnasta lasten ja nuorten kanssa toimittaessa.

18.9.2023 09:50 Valmentajat

Suomen kahdesti EM-lopputurnaukseen johdattanut Eero Saarinen Valmentajien Kunniagalleriaan

Eero Saarinen johdatti Suomen naisten maajoukkueen EM-lopputurnauksiin 1980 ja 1981. Saarinen on Koripallovalmentajat ry:n ja Suomen Ammattivalmentajat ry:n perustajajäsen. Saarinen nimettiin kunniagalleriaan Olympiapäivänä 16.9.

15.9.2023 10:15 Koripalloliitto

Koripallon Suomen mestari Lotta Hamari aloitti eduskunnassa

Lotta Hamari (sd.) nousi eduskuntaan varasijalta, kun entinen pääministeri Sanna Marinin jatkaa uraansa muissa tehtävissä. Hän on tuttu koripalloväelle niin pelikentiltä kuin sen reunamilta.

24.7.2023 11:40 Nuorten SM-sarjat

Nuorten valtakunnalliset sarjat ja karsinnat 2023-24 – ilmoittautuminen päättyy 1.8.2023

Nuorten valtakunnallisiin sarjojen ja karsintojen pelaamistavat pelataan tulevalla pelikaudella 2023-24 samalla tavalla kuin päättyneellä pelikaudella. Viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistai 1.8.2023.

Näytä lisää vastaavia