Okko Järvi Seagullsin takalinjoille kaksivuotisella sopimuksella

6.6.2022 15:31 Korisliigan kevään 2021 arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) palkittu Tapiolan Hongan kasvatti Okko Järvi, 26, palaa Suomeen. Susijengi-debyyttinsä viime kesänä tehnyt ja päättyneellä kaudella belgialaista Phoenix Brusselsia edustanut 193-senttinen Järvi on solminut kaksivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa.

Koritykki Okko Järvi palaa Belgiasta Suomeen ja edustaa Seagullsia kevääseen 2024 asti. Kuva: Ville Vuorinen / Susijengi.

- Tosi hyvät fiilikset palata Suomeen ja juuri Seagullsiin. Viime kausi oli hyvin haastava sellaisten asioiden takia, joihin ei edes itse pystynyt vaikuttamaan, niin tuntuu hyvältä aloittaa nyt uusi luku uralla, Järvi kommentoi Seagullsin tiedotteessa.

- Pääkaupunkiseudulle palaaminen pelaamaan on houkuttanut minua jo pitkään, niin nyt oli helppo päätös lähteä tähän mukaan. Seagulls osoitti suurta mielenkiintoa minua kohtaan ja aikaisempi yhteistyö päävalmentaja Jussi Laakson kanssa on sujunut erittäin hyvin, mikä teki päätöksen tekemisestä entistä helpompaa.

Järveä Kauhajoella Karhu Basketissa aiemmin valmentanut Seagulls-luotsi Laakso on onnellinen saadessaan vanhan luottopelaajansa ruotuun.

- Okon tulon myötä kaaripelaamisemme taso nousee taas pykälän ylöspäin. Hän on pelaaja, joka pystyy luomaan etuja lähestymisiä vastaan ajamalla tai päättämään etuja heittotaitonsa turvin. Saamme joukkueeseemme myös koko ajan puolustuspäätään kehittäneen kovan kilpailijan, joka nostaa intensiteettiä myös harjoituksissamme, Laakso kehuu.

- Tavoitteeni on kesällä laittaa itseni niin hyvään kuntoon, että palaan Korisliigaan parempana pelaajana kuin koskaan aikaisemmin ja pystyn auttamaan joukkuetta mahdollisimman hyvin. Suuntaan kohti syksyä hyvin ja erittäin odottavaisin mielin, päättää Järvi kommenttinsa.

Korisliiga-veteraani, Suomen mestari ja juniorimaajoukkuejyrä

Järvi debytoi Korisliigassa kasvattajaseuransa Tapiolan Hongan miesten edustusjoukkueen riveissä jo teinipoikana kaudella 2013-14 ja harppasi pykälällä ylöspäin jo seuraavalla liigakaudellaan 2014-15, jolloin hän urakoi Hongalle 6,9 pistettä ja 2,3 levypalloa 25,7 minuutissa ottelua kohden.

Hongan vuosien jälkeen Järvi edusti Korisliigassa Salon Vilpasta kahden kauden ajan (2015–17) ennen paluutaan Espooseen paikallisen Unitedin paitaan (2017–18). Vilppaan vuodet toivat Järven palkintokaappiin kevään 2017 SM-hopean.

Espoo Unitedista Järvi lähti Kauhajoelle Karhu Basketiin, jonka riveissä hän teki lopullisen läpimurtonsa Korisliigan eliittiin. Pohjanmaan vuodet toivat Järvelle vuoden 2019 Suomen mestaruuden, kevään 2021 SM-hopeaa sekä kauden 2020–21 Korisliigan arvokkaimman pelaajan palkinnon. Järvi tykitti viimeisellä Kauhajoen kaudellaan 15,2 pistettä ottelua kohden ja rekisteröi kylkeen 3,8 levypallon, 3,5 syötön ja 1,0 riiston ottelukohtaiset keskiarvot.

Päättyneellä 2021-22-pelikaudella Järvi pelasi Belgian ja Hollannin yhteisliigaa (BNXT League) Phoenix Brusselsin paidassa 7,7 pisteen, 2,0 levypallon ja 1,8 syötön kausikeskiarvoin.

Juniorimaajoukkueurallaan Järvi veti Suomi-paidan ylleen 61 kertaa ja tykitti noissa otteluissa yhteensä 413 pistettä. Kesällä 2016 Järvi edusti Suomea 20-vuotiaiden miesten EM-kotikisoissa Helsingissä.

Susijengissä Järvi debytoi vuosi sitten. Järvellä on tilillään viisi aikuisten maaottelua 3,0 pisteen keskiarvolla.

Henkilöt

 
23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

12.9.2023 08:22 Susijengi

Roope Ahosen koripalloura päätökseen

Kahdesti Susijengiä EM-kisoissa (2013, 2015) edustanut Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen, 33, on ilmoittanut lopettavansa koripallouransa. 187-senttisen Ahosen ansioluetteloon kuuluvat mm. Espanjan kakkosliigan ja Espanjan kakkoscupin mestaruudet, kahdeksan kautta Korisliigaa ja kahdeksan kautta ammattilaisena ulkomailla.

3.9.2023 04:33 Susijengi

Henri Kantonen jatkaa Karhu Basketissa

Susijengin MM-kisajoukkueeseen kuulunut ToPo Juniorien kasvatti Henri Kantonen, 198 cm ja 26 vuotta, jatkaa uraansa Karhu Basketissa. Viime kaudella Karhun Korisliigan hopealle ja FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon johdattaneen Kantosen ja Karhun sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka on voimassa tammikuuhun asti.

15.8.2023 16:12 Susijengi

Shawn Hopkins vahvistaa Karhu Basketia

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä ja viime keväänä FIBA Europe Cupin neljän parhaan joukkoon edennyt Karhu Basket on jatkanut aktiivisena siirtomarkkinoilla. Tuoreimpana kiinnityksenään kauhajokiset hankkivat riveihinsä viime kauden Romaniassa pelanneen 195-senttisen ja 28-vuotiaan Susijengi-laituri Shawn Hopkinsin.

8.8.2023 09:06 Susijengi

Topias Palmi vahvistaa Karhu Basketia

Erinomaisen kevään Romaniassa pelannut Tampereen Pyrinnön kasvatti ja Susijengin vakiokasvo Topias Palmi, 28, on allekirjoittanut yksivuotisen sopimuksen Korisliigaan ja FIBA Mestareiden Liigan karsintaan valmistautuvan Karhu Basketin kanssa. Lisäksi Karhu Basket on allekirjoittanut kaksivuotisen pelaajasopimuksen 203-senttisen Chris Brandonin kanssa.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

4.7.2023 13:55 Korisliiga

Salon Vilpas vahvistuu Luukas Vaaralla

Korisliigan viime vuosien kestomenestyjä Salon Vilpas kaappasi korinsa alle kärkipään suomalaisjärkäleen. Susijengi Rising Stars -kokoonpanossa erinomaisia otteita esittänyt 207-senttinen ja 22-vuotias Lahti Basketball -kasvatti Luukas Vaara siirtyy salolaisjoukkueeseen 1+1-vuotisella sopimuksella.

28.6.2023 10:35 Susijengi

Joel Mäntynen: ”Korintekeminen on mun isoin vahvuus”

Vaikka Joel Mäntynen, 21, onkin tehnyt itsestään nimeä ennen kaikkea pisteidentekijänä, hän yllätti jopa itsensä kohotessaan viime kaudella Korisliigan parhaiden pistemiesten kategoriaan. Puhjettuaan kukkaan pääsarjatasolla Mäntynen hakee nyt uralleen seuraavaa nostetta. Susijengi Rising Stars -leiritys palvelee tässä kokonaisuudessa useampaa tarkoitusta.

26.6.2023 12:11 Susijengi

Eemi Luukkonen etenee kehitysharppauksesta toiseen

Eemi Luukkonen, 200 cm ja 20 vuotta, kasvoi vuosi sitten kesällä ikäluokkamaajoukkueensa keulakasvoksi ja nosti vajaamiehisen ryhmänsä altavastaajan asemasta B-divisioonan mitalipeleihin. Nyt Lahti Basketballin juniorimyllyn kasvatti nauttii ensimmäisestä kesästään aikuisten maajoukkueympyröissä ja tähtää seuraavalle kehitysaskeleelleen.

21.6.2023 10:35 Susijengi

Perttu Blomgren: ”Ei ole enää lähtöjännitystä”

Perttu Blomgren, 21, sai seurajoukkuekaudesta 2022–23 sen, mitä tavoittelikin: runsaasti peliminuutteja ja mahdollisuuden jatkaa nousuaan Korisliigan kärkipelaajien joukkoon. Nyt edessä on Blomgrenin uran toinen susikesä ja jo ensimmäisessä ottelussa Latviaa vastaan hän osoitti, miksi häntä pidetään kansainvälisen tason pelaajalupauksena.

Näytä lisää vastaavia