Opiskelu ja harjoittelu Tampereella

29.2.2024 15:07 Tampereella voi helposti yhdistää opiskelun ja harjoittelun. Tampereen seutu on yksi Suomen nopeimmin kasvavia keskuksia, joka tarjoaa valtavasti opiskelumahdollisuuksia yläkoulusta toiselle asteelle ja korkeakouluun asti.

Tampereen Urheiluakatemia

Varalan Urheiluopiston valmennuskeskus ja sen johtama Tampereen Urheiluakatemiaverkosto muodostavat Tampereelle yhden kuudesta valtakunnallisesta huippu-urheilukeskuksesta. Urheiluakatemia on urheilun tukiverkosto, josta löytyy osaamista urheilun ja opiskelun yhdistämiseen, valmennukseen ja muuhun urheilun asiantuntijatoimintaan, kuten fyseoterapiaan, ravitsemukseen ja lääkäritoimintaan.

Koripallon akatemiaharjoituksista vastaa Tampereen Pyrintö. Pyrinnön huippuvalmentajien johdolla päivittäisvalmennus on korkealla tasolla. Toiminnan tavoitteena on luoda urheilijoille edellytykset saavuttaa oma potentiaalinsa koripallossa. Toisen asteen aamuharjoittelun vastuuvalmentajana toimii Pyrinnön pitkäaikainen valmentaja Santeri Liljeberg, joka kuuluu myös Pyrinnön miesten Korisliiga-joukkueen valmennusryhmään. Toisena valmentajana toimii Artem Khvorost, joka on ollut akatemiavalmentajana Tampereen Urheiluakatemian perustamisvuodesta 2008 asti.

Tampereen Pyrintö on perustettu vuonna 1896 ja se on yksi Suomen suurimmista ja vanhemmista yleisseuroista. Pyrinnön koripallotoiminta ulottuu aina Pikkusudet koriskoulusta Masters-ikäisten koripallotoimintaan. Seura on tunnettu toimivista pelaajapoluistaan niin tytöissä kuin pojissa ja eteneminen aikuisten korkeimmalle sarjatasolle asti on Pyrinnön ympäristössä mahdollista.

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen Tampereella

Yläkoulu

Tampereen Pyrintö yhteistyössä Raholan Pyrkivän sekä YMCA Tampereen kanssa järjestää koripallon aamuharjoituksia yläkouluikäisille urheilijoille. Aamuharjoituksiin pääsevät mukaan urheiluyläkoulujen (Hatanpää, Sampo ja Tesoma) lisäksi myös muiden koulujen oppilaat.

Urheiluyläkoulujen ”Kasva urheilijaksi”-painotuksessa opiskelevien oppilaiden lukujärjestykset ovat muodostettu siten, että aamuharjoittelu onnistuu samanaikaisesti näiden kolmen koulun osalta (koulutunnit alkavat n. klo 10.00). 

Myös muista kouluista voidaan valita oppilaita koripallon valmennusryhmään. Lähtökohtana painotuskoulujen ulkopuolelta valittujen osalta on, että koulun lukujärjestys mahdollistaa osallistumisen. Lukuvuonna 2024–2025 Tampereella aloittaa viisi liikuntalähikoulua, joissa 7.-luokkalaisille mahdollistetaan yksi aamuharjoitus lukujärjestykseen.

Yläkoulu – Tampereen Urheiluakatemia

Toinen aste

Tampereen Urheiluakatemiaan voivat hakeutua ensisijaisesti Pirkanmaalla asuvat, oman lajinsa huipulla olevat ja sinne tähtäävät koripalloilijat. Suurin osa toisella asteella opiskelevista akatemiaurheilijoista opiskelee Sammon keskuslukiossa tai Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa, mutta aamuvalmennusryhmään kuuluu myös opiskelijoita muista oppilaitoksista.

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on auki 20.2.-19.3.2024.

Opiskelu toisella asteella – Tampereen Urheiluakatemia

Korkea-aste

Tampereen kaikki korkeakoulut toimivat yhteistyössä urheiluakatemian kanssa. Tampereen ammattikorkeakoulu on mukana Olympiakomitean Huippu-urheilijamyönteinen korkeakoulu (HUMKK) -auditoinnissa toukokuussa 2024.

Tampereella opiskelun ja koripallon voi yhdistää Tampereen Pyrinnössä kahdella ylimmällä sarjatasolla naisissa sekä kolmella korkeimmalla sarjatasolla miehissä. Tämän lisäksi Raholan Pyrkivässä koripallon ja opiskelun yhdistäminen onnistuu miehissä toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Korkeakoulujen kevään yhteishaku on auki 13.-27.3.2024.

Opinnot korkeakouluissa – Tampereen Urheiluakatemia

Lisätietoja

www.tampereenurheiluakatemia.fi

Urheiluakatemian vastuuvalmentajat:
Toinen aste: Santeri Liljeberg / santeri.liljeberg@hotmail.com, 0415495659
Yläkoulu: Artem Khvorost / artem.khvorost@pyrinto.fi, 0414324954

Tampereen Pyrinnön korisliigan päävalmentaja: Tero Vasell, tero.vasell@pyrinto.fi
Tampereen Pyrinnön naisten korisliigan päävalmentaja: Petteri Molenius, petteri.molenius@pyrinto.fi
Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja: Elisa Hakanen, elisa.hakanen@pyrinto.fi


Tämä on seuran ilmoitus. Koripalloliitto tarjoaa jäsenseuroilleen mahdollisuuden ilmoittaa koripallotoimintaansa liittyvistä asioista Seura tiedottaa -uutisissa. 

 
18.4.2024 14:10 Seura tiedottaa

Tule Elite Athletes -koripalloleirille Poriin kesäkuussa

BC Sisun järjestämän Elite Atheles -leirin valmennuksesta vastaavat belgialaisvalmentajat Mathieu Detiege ja Oliver Goetgeluck.

15.4.2024 15:50 Seura tiedottaa

Tampereen Pyrintö nimennyt päävalmentajat kaudelle 2024–2025

Tampereen Pyrintö valmistautuu kauteen 2024-25 ja valmennustiimit alkavat pikkuhiljaa muotoutua. Seura on tunnettu kokonaisvaltaisista pelaajapoluista niin tytöissä kuin pojissa ja eteneminen aikuisten korkeimmalle sarjatasolle asti on Pyrinnön ympäristössä mahdollista.

8.4.2024 12:50 Seura tiedottaa

Taneli Tuokko YMCA Tampere koripallon nuoruusvaiheen vastuuvalmentajaksi

Taneli Tuokko on valittu YMCA Tampere koripallon nuoruusvaiheen vastuuvalmentajaksi. Tuokko vastaa U13–U19 -kokonaisuudesta yhdessä valmennuspäällikkö Sami Toiviaisen kanssa. Lisäksi hän osallistuu YMCA Tampere koripallon toiminnan kehittämiseen yhdessä muiden työntekijöiden kanssa.

5.4.2024 13:59 Seura tiedottaa

Sami Toiviainen YMCA Tampere koripallon valmennuspäälliköksi

Sami Toiviainen on valittu YMCA Tampere koripallon valmennuspäälliköksi. Toiviaisen työtehtäviin kuuluu valmennuksen suunnittelu ja koordinointi sekä koko koripallotoiminnan pitkäjänteinen ja tavoitteellinen kehittäminen.

12.3.2024 17:29 Seura tiedottaa

BC Nokia hakee juniorijoukkueiden ja akatemian valmentajia

BC Nokiassa pelaa yli 500 lasta ja nuorta. Seura tarjoaa vahvan pelaajapolun aina pallokoulusta aikuisten pääsarjoihin. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä Nokian Koripalloakatemian valmennuksessa. Haemme nyt laajenevaan toimintaamme motivoituneita, innostavia ja osaavia juniorijoukkueiden sekä akatemian valmentajia.

16.2.2024 12:46 Seura tiedottaa

Ura Basket hakee valmennuspäällikköä

Kasvavan toiminnan kehittämiseksi kaarinalainen Ura Basket etsii valmennuspäällikköä.

14.2.2024 09:17 Seura tiedottaa

Aikuisten Periscope Tournament pelataan jälleen toukokuussa Tampereella

Tampereen YMCA järjestää aikuisille suunnatun Periscope-koristurnauksen yksipäiväisenä 11.5.2024. Päänäyttämönä toimii aurinkoinen Tampere ja pelit keskitetään yhteen halliin, jossa pelataan kolmella kentällä samaan aikaan.

13.2.2024 12:44 Korisleirit

Miro Little -korisleiri Varalan Urheiluopistolla 16.-20.6.2024

Koripalloleirien perinne saa upeaa jatkoa, kun kesän 2024 nimikkoleirinä starttaa Miro Littlen korisleiri 16-20.6.2024. Leiri on suunnattu 2009–2014 syntyneille pelaajille.

12.2.2024 08:48 Korisleirit

Anni Mäkitalo -tyttökorisleiri järjestetään Varalassa heinäkuussa

Anni Mäkitalon tyttökorisleiri järjestetään Varalan Urheiluopistolla 15.7-19.7.2024. Leiri on suunnattu 2009-2014 syntyneille tyttöjunioreille.

8.2.2024 08:27 Seura tiedottaa

Tule YMCA Tampereen koripallolle töihin!

YMCA Tampere koripallo hakee kahta päätoimista työntekijää toistaiseksi voimassa oleviin työsuhteisiin. Tarjoamme monipuolisen työn, jossa on mahdollisuus kehittyä ja kasvaa.

Näytä lisää vastaavia