Oulussa huimat 1200 lasta liikkui Pikkusudet-korisriehassa

4.12.2015 Oulun NMKY, Suomen Koripalloliitto, Oulun kaupungin koululiikunta ja Ruokakesko järjestivät yhteistyössä Suomen suurimman koululaisten koripalloturnauksen. Pikkusudet-korisriehan tahdissa liikkui Ouluhallissa 2.-3.12.2015 peräti 1200 lasta.

Pikkusudet-yhteistyö liikuttaa lapsia ympäri Suomen.

Oulun Pirkka Pikkusudet -korisriehassa riitti vilskettä ja vilinää kahtena päivän.

Ouluhallissa koriksen parissa liikkui peräti 1200 koululaista.

18:lta eri koululta saapuneilla joukkueilla oli kannustusjoukotkin kunnossa.

Pikkusudet-turnauksen osallistujille terveelliset eväät tarjosi kolme paikallista K-ruokakauppiasta, jotka muistivat osallistujia myös PIkkusudet-mitalein.

Oulussa on pitkä perinne koululaisturnauksen järjestämiselle. Kaupungin lapset antoivat koripallolle kyytiä Johan Pomppas! –nimellä kulkeneessa turnauksessa ensimmäisen kerran 1990-luvulla.  

Tänä vuonna Oulun turnaus integroitui Koripalloliiton, Ruokakeskon ja paikallisten seurojen sekä K-ruokakauppiaiden yhteiseen Pirkka Pikkusudet -hankkeeseen. Ouluhallissa oli mukana huikeat 242 joukkuetta, yhteensä yli 1200 lasta 18:ta eri koulusta. Otteluita pelattiin kahden liikunnan täyttämän päivän aikana 615  ja pelit pyörivät parhaimmillaan yhtäaikaisesti 17 eri kentällä. Turnaus pelattiin 3 vastaan 3 -peleinä yhteen koriin.

- Huikeat kaksi päivää takana! Tämä oli ehdottomasti hienoin ja onnistunein tapahtumamme, jota olen ollut Ynnissä järjestämässä, kommentoi Oulun NMKY:n nuorisopäällikkö Mika Lustig, jolle tapahtuma oli järjestyksessään seitsemäs.  

Koripalloliiton kanssa yhteistyössä lapsia liikuttamassa Pirkka

Paikalliset K-ruokakauppiaat Risto Kontturi, Marja Hentilä ja Pekka Rantala (K-citymarket Kaakkuri, Raksila ja Rusko) tarjosivat pelaajille terveelliset Pirkka-eväät. Kauppiaat olivat myös tapahtumassa jakamassa eväitä ja mitaleja, joka ripustettiin jokaisen osallistujan kaulaan.

Pikkusudet-korisriehojen tarkoitus on liikuttaa mahdollisimman monia koululaisia ja tarjota mieleenpainuva koristapahtuma puhtaasti liikunnan ilon merkeissä. Tällä pyritään kannustamaan lapsia liikkumaan monipuolisesti ja innostumaan liikunnasta. Positiiviset liikuntakokemukset toivottavasti siivittävän lapsen kohti liikunnallista nuoruutta, jolla on monia hyviä vaikutuksia ihmisen kehitykseen. 

- Näistä tapahtumista ei voi lähteä kuin hymy naamalla. Ihania lapsia, paljon liikettä ja iloisia kasvoja. Olen todella iloinen, että pystyimme tuomaan lisäarvoa perinteiselle tapahtumalle Ouluun. Kiitos Ynnille ja kolmelle mukana olleelle kauppiaalle, kiitteli Koripalloliitossa Pikkusudet-hankkeen toteutuksesta vastaava Susanna Vartiainen.

Viime vuodenvaihteessa käynnistyneen Koripalloliiton ja Ruokakeskon Pikkusudet-yhteistyö on tarjonnut liikunnanriemua Suomessa jo reilusti yli 10.000 lapselle. Marraskuussa osapuolet julkaisivat solmineensa monivuotisen jatkosopimuksen yhteistyölleen.

Lisätiedot: Pikkusudet
 

Pirkka Street Basket –kiertue alakouluille käynnistyi Heinolan jättimenestyksellä

Suomen Koripalloliiton ja Ruokakeskon yhteinen Pirkka Street Basket -katukoriskiertue piipahtaa toukokuussa 16 paikkakunnalla liikuttamassa tuhansia alakoululaisia. Katukorisrekan ensimmäinen pysäkki oli Heinolassa, jossa lapset viettivät ”vuoden hauskimman koulupäivän”. Heinolan tapahtuma oli jättimenestys.

17.11.2015 Pohjoinen alue

Lapsia liikuttavalle Koripalloliiton ja K-ruokakauppojen yhteistyölle jatkoa

Suomen Koripalloliitto ja K-ruokakaupat ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyösopimukselleen, joka keskittyy lasten liikuttamiseen. Viime tammikuussa käynnistyneen yhteistyön avulla on tarjottu liikunnanriemua jo 10.000 lapselle ympäri Suomea.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyö jatkuu vahvana – liikunnan riemua tarjottu jo yli 42 000 lapselle

Suomen Koripalloliitto ja K-ryhmän päivittäistavaratoimiala ovat solmineet monivuotisen jatkon yhteistyölleen. Lasten liikuttamiseen keskittyneen yhteistyön helmiä ovat olleet Pikkusudet -tapahtumat sekä Pirkka Street Basket -kiertue, joiden avulla on tarjottu liikunnan riemua jo yli 42 000 lapselle.

25.1.2016 23:59 Pohjoinen alue

Koripallo uuteen lisenssiennätykseen

Suomalainen koripalloperhe on kasvanut lisenssimäärillä mitattuna isommaksi kuin koskaan aiemmin. Pelikaudella 2015-16 on lunastettu tähän mennessä 17 110 koripallolisenssiä, jonka myötä lähes 20 vuotta vanha ennätys siirtyi historiaan.

26.11.2015 Pohjoinen alue

Seurakysely: Koripalloliiton ydinpalveluihin ollaan erittäin tyytyväisiä

Suomen Koripalloliiton seurakenttä on tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen liiton tarjoamiin ydinpalveluihin, sarjatoimintaan ja koulutukseen. Erityisen tyytyväisiä seurat ovat sarjatoimintaan liittyviin palveluihin, tulospalveluun ja sarjailmoittautumiseen, käy ilmi seurojen tyytyväisyyskyselystä, jonka Koripalloliitto teetti Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksella (KIHU).

25.11.2015 Pohjoinen alue

Koripallon harrastajamäärät hyvässä nosteessa

Koripallon harrastajamäärät ovat olleet kasvukäyrällä koko kuluvan vuosikymmenen. Pelikausi 2015-16 on tuomassa lajin pitkäjänteiseen kasvuun merkittävän pyrähdyksen. Koripallolisenssin lunastaneiden määrä on kasvanut kahdeksalla prosentilla viime kauden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Susijengi yhteistyökumppaneineen järjestää koulun Montpellieriin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto tekevät historiaa syyskuussa koripallon EM-kilpailuissa Ranskan Montpellierissä, jossa Susijengi pelaa. Ensimmäistä kertaa arvokilpailuihin faneiksi lähteville 1-6 luokilla opiskeleville lapsille ja nuorille järjestetään peruskoulun opetussuunnitelman mukaista ohjaavaa opetusta. Montpellieriin rakentuva koulu toimii kisaviikon Pikkusudet-koulun nimellä.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

27.10.2010 Pohjoinen alue

Koripalloliitto julkaisi Hae Harrastus –hakupalvelun

Suomen Koripalloliitto on julkaissut Basket.fi-verkkopalvelussaan Hae Harrastus –hakupalvelun. Nimensä mukaisesti palvelussa voi hakea harrastusmahdollisuuksia, joita Koripalloliiton jäsenseurat tarjoavat.

1.2.2005 Pohjoinen alue

Loimaalle ja Kaarinaan ensimmäiset Koripalloliiton laatupalkinnot

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt historiansa ensimmäiset seuratason laatupalkinnot ja -sertifikaatit. Laatupalkinnot saivat esimerkillisen nuorisokoripallotyönsä ansiosta Kaarinan Ura sekä Loimaan Korikonkarit.

Näytä lisää vastaavia