Paikalliset maajoukkueleirit pyörähtivät käyntiin

4.4.2007 Koripalloliitto uudisti alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmän tälle vuodelle. Pelaajapotentiaali kartoitetaan paikallisilla maajoukkueleireillä, joista ensimmäinen järjestettiin Helsingissä viime viikonvaihteessa. Pelaajien asenne keräsi kiitosta valmentajilta, leirillä vierailleen huippukoripallon johtaja Henrik Dettmannista lähtien.

Leiriohjelmaan kuului sekä poikien että tyttöjen ryhmille kaksi kahden tunnin mittaista harjoitusta, joiden välissä pelaajille esiteltiin maajoukkuetoimintaa.  

Paikallisia maajoukkueleirejä järjestetään vuonna 2007 kaikkiaan yhdeksän ympäri Suomea. Helsingissä järjestetyn tapahtuman lisäksi leirit järjestetään Jyväskylässä (14.4.), Tampereella (14.4.), Uudessakaupungissa (15.4.), Kouvolassa (21.4.), Vantaalla (21.4.), Espoossa (22.4.), Rovaniemellä (22.4.) ja Joensuussa (29.4.). Kaikkiaan kutsuttuja pelaajia on yli 300. Kutsutut ovat pääsääntöisesti vuosina 1993 ja 1994 syntyneitä pelaajia. Vuonna 1992 syntyneiden ikäluokka kartoitettiin jo viime vuoden puolella vanhan järjestelmän puitteissa.   

Helsingin leirillä poikien harjoituksia vetivät Henrik Dettmannin ohella Hannu Ahonen, Harri Jokela, Antti Koskelainen. Tyttöjen harjoituksista vastasivat Jokelan lisäksi Tapani Karppinen, Mikko Larkas ja Mikko Tupamäki.  

- Pelaajat olivat liikkeellä hienolla asenteella, jonka myötä valmennustapahtuma on myös valmentajille hauska. Leiri oli jälleen hyvä osoitus siitä kuinka antoisaa nuorten parissa toimiminen on, kertoi Dettmann.  

- Halusin itse katsastaa leirikonseptin sekä harjoitussisällöt. Käsitykseni vahvistui vain siitä, että harjoituksissa tarvitaan neljä valmentajaa 20 pelaajaa kohti. Näin harjoittelu on tehokasta ja riittävän yksilöllistä.   

Paikallisten maajoukkueleirien tarkoituksena on kartoittaa pelaajapotentiaali nuorten maajoukkuetoimintaa varten. Ensisijaisesti tarjolla on paikka kesällä toimintansa aloittavassa alle 15-vuotiaiden maajoukkueessa.  

- Ilokseni näin leirillä muutaman pelaajan, joille uskallan ennustaa hyvää kansainvälistä kilpakoripallouraa. Töitä on kaikkien silti tehtävä ja mieluiten enemmän kuin vastustajamaiden pelaajat, Dettmann arvioi.  

Paikalliset, pelaajapotentiaalin kartoittamiseen tähtäävät, maajoukkueleirit ovat ensiaskel uudistuneessa nuorten maajoukkuetoiminnassa. Kesän maajoukkuetoiminnan jälkeen käynnistyvät sarjakauden aikana järjestettävät talenttileirit, joilla hiotaan maajoukkuepelaajien henkilökohtaisia taitoja ja ominaisuuksia. Talenttileirit järjestetään yhteistyössä seurojen kanssa ja eväitä päivittäisharjoitteluun on tarkoitus antaa pelaajien lisäksi seuravalmentajille.  

- Kun järjestelmä kehittyy, toivottavasti kehittyy valmentajien käsitys entisestään siitä, millaiset vaatimustasot liittyvät pelaajan psykofyysisiin ja pelillisiin ominaisuuksiin, joilla voidaan pelata tuloksellisesti kansainvälistä kilpakoripalloa, Dettmann selvittää. 

Suomi tavoittelee aikuisten maajoukkueilla paikkaa EM-kisoissa ja nuorten maajoukkueilla paikkoja EM-kisojen A-divisioonissa.

Lue myös artikkelit:Lisätietoja: /maajoukkueet/
 
16.12.2013 Pohjoinen alue

Kisakalliosta Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus – Susi Training Center avautuu kesäksi

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto ovat solmineet monivuotisen, strategisen kumppanuussopimuksen, jonka myötä Kisakalliosta tulee Koripalloliiton valmennus- ja harjoituskeskus. Kisakallio rakentaa koripallon ja maajoukkueiden tarpeisiin oman harjoitusluolan – Susi Training Centerin, joka avataan käyttöön jo ensi kesäksi. Kisakallio sijoittaa koripallon optimaalisiin valmentautumisolosuhteisiin noin kaksi miljoonaa euroa.

2.10.2007 Pohjoinen alue

Nuorten paikalliset maajoukkueleirit käynnistyvät

Viime keväänä käynnistetty nuorten maajoukkuevalmennuksen uudistus pääsee todenteolla vauhtiin syksyn aikana. Lokakuussa alkavilla paikallisilla maajoukkueleireillä leiritetään n. 160 pelaajaa ja joulukuussa alkavilla All Star -leireillä n. 120–140 pelaajaa. Yhteensä leirejä järjestetään 19 syksyn ja talven aikana yhdeksällä paikkakunnalla. HUOM! Artikkelissa olevaa aikataulua päivitetty 4.10.

4.4.2007 Pohjoinen alue

Ari Tammivaarasta nuorten maajoukkueiden päävalmentaja

Suomen Koripalloliitto on kiinnittänyt Saksasta kesällä Suomeen palaavan Ari Tammivaaran nuorten maajoukkueiden päävalmentajaksi. Miesten maajoukkueen entisen päävalmentajan sopimus on tuorein Koripalloliiton viimeaikaisista panostuksista nuorten valmennukseen. Tammivaara aloittaa osa-aikaisessa tehtävässään 1. heinäkuuta.

24.11.2011 Valmentajat

Sudenpennut jatkavat ammattilaisten hoivissa 2012

Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden, ”sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2012 on valittu. Susijengit jatkavat ammattilaisvalmentajien komennossa. Viime vuosista tuttuun tapaan on valmentajien keskuudessa toteutettu tehtävänkiertoa ikäluokkien välillä.

30.3.2007 Pohjoinen alue

Yli 300 nuorta katsastetaan paikallisilla maajoukkueleireillä

Koripalloliitto uudisti alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmän tälle vuodelle. Pelaajapotentiaali kartoitetaan paikallisilla maajoukkueleireillä, joista ensimmäinen järjestetään Helsingissä tulevana viikonloppuna. Kaikkiaan kutsun paikallisille maajoukkueleireille on saanut tai saa yli 300 pelaajaa.

26.2.2007 Pohjoinen alue

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusjärjestelmä uudistuu

Alle 15-vuotiaiden pelaajien kartoitusta maajoukkuetoimintaan on aiempina vuosina hoidettu aluevalmennuksen ja –joukkueiden avulla. Kartoitusjärjestelmä on uusittu ja uudenmallinen kartoitus käynnistyy keväällä 2007.

22.2.2007 Pohjoinen alue

Nuorten koripallomaajoukkueiden valmentajat nimetty

Suomen Koripalloliitto on valinnut valmennusjohdot seitsemälle nuorten maajoukkueelleen. Valittujen nimekkäästä joukosta löytyy runsaasti aiempaa kokemusta maajoukkuevalmennuksesta, jonka lisäksi nimettyihin lukeutuu useita valmennuspuolelle siirtyneitä entisiä huippupelureita.

13.10.2006 Valmentajat

Koripalloliitto tehostaa nuorten maajoukkuetoimintoja

Suomen Koripalloliitto siirtyy vuonna 2007 kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) käyttämiin maajoukkueikäluokkiin. Tulevaisuudessa nuorten maajoukkuetoimintaa järjestetään 20-, 18- ja 16-vuotiaille. Uutuutena toimintaan tuodaan alle 15-vuotiaille lahjakkuuksille suunnattu ns. sisääntulomaajoukkue.

2.12.2016 Pääjuttu

Sudenpennut jatkavat huippuopissa myös vuonna 2017

Suomen nuorten maajoukkueiden eli ”Sudenpentujen” valmentajat vuodelle 2017 on valittu. Osa joukkueista jatkaa tutussa komennossa, mutta mukana on myös muutama nuorten maajoukkuetoimintaan palaava valmentaja.

19.6.2016 Maaottelu

15-vuotiaille tytöille kultaa ja hopeaa Kööpenhaminassa, pojat hopealle

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen Suomi White ja Suomi Blue kohtasivat Kööpenhaminan kutsuturnauksen loppuottelussa toisensa ja pidemmän korren veti Suomi Blue, joka voitti 69-59 (37-31). Suomen 15-vuotiaiden poikien Blue-joukkue ylsi myös turnauksen finaaliin, mutta hävisi päätösneljänneksellä fyysiselle Englannille 75-62 (24-30).

18.6.2016 Maaottelu

Suomelta kolme joukkuetta loppuotteluihin Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen voittokulku Kööpenhaminan vuotuisessa kutsuturnauksessa jatkuu, kun Suomen molemmat joukkueet Blue ja White etenivät lauantaipäivän päätteeksi turnauksen loppuotteluun puhtaalla pelillä. Myös 15-vuotiaiden poikien Suomi Blue -joukkue selvisi loppuotteluun voittamalla välierissä Ruotsin Yellow-joukkueen.

17.6.2016 Pääjuttu

Suomen 15-vuotiailla tytöillä hieno aloituspäivä Kööpenhaminassa

Suomen 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue avasi Kööpenhaminan kutsuturnauksen puhtaalla pelillä, kun Suomi voitti neljästi vastustajansa selkein numeroin. 15-vuotiaiden poikien saldo Kööpenhaminassa oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Susi All Star -joukkueet taas taipuivat sekä tytöissä että pojissa Virolle Tallinnan Baltic Cupissa.

Li-Ning on Suomen Koripalloliiton uusi yhteistyökumppani

Li-Ning on solminut 2-vuotisen sopimuksen yhteistyökumppanuudesta Suomen Koripalloliiton kanssa vaatettaen maajoukkueet kentällä ja sen ulkopuolella. Sopimus kattaa kaikki 11 maajoukkuetta, mukaan lukien EM-kisoissa lajihuuman aikaansaaneen, juuri Vuoden joukkueena palkitun Susijengin.

8.12.2012 12:36 Valmentajat

”Sudenpennut” jatkavat tuttujen valmentajien hoivissa

Suomen poikien ja tyttöjen maajoukkueiden päävalmentajat ja valmennusjohdot vuodelle 2013 on valittu. ”Sudenpennut” pääsevät jälleen kesän aikana alansa parhaiden asiantuntijoiden päivittäisvalmennukseen. Päävalmentajina jatkavat tutut kasvot Pekka Salmisesta Ray Ailukseen, kun taas täysin uutena kasvona maajoukkuevalmentajien kastiin liittyy miesten mestarijoukkueen Nilan Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson.

Talent Camp –leiritykseen Suomen urheiluopistolle 21 pelaajaa

Koripalloliitto järjestää Suomen lahjakkaimmille 13-16-vuotiaille tulevaisuudenlupauksille vuosittain neljä 7-8-päiväistä, yksilön kehittymiseen tähtäävää Talent Campia. Seuraava Talent Camp järjestetään 24.2.-3.3. Suomen urheiluopistolla, jonne on kutsuttu 11 poikaa ja kymmenen tyttöä.

All Star -valmentaja: ”Osaamisen taso on kehittynyt”

Koripalloliiton järjestämä vuosina 1995-96-syntyneille pelaajille tarkoitettu All Stars -leiritys saatiin päätökseen viime viikonloppuna Vierumäellä. Yhteensä neljän leirin aikana katsastettiin noin 120 tyttö- ja poikapelaajaa, jonka lisäksi heidän kehitystään on seurattu. Leirien perusteella valitaan noin 30 poikaa ja 30 tyttöä alle 15-vuotiaiden maajoukkueryhmään.

20.12.2009 Haastattelu

15-vuotiaiden maajoukkueiden päävalmentajat haastattelussa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueet toimivat nuorten maajoukkuevalmennuksessa niin sanottuina sisääntulomaajoukkueina, joiden tarkoitus on antaa pelaajille valmiuksia osallistua tulevina vuosina täysipainoiseen harjoitteluun maajoukkueurheilijana.

Paikalliset Talent -päivät viikonloppuna Jyväskylässä, Tampereella ja Forssassa

Koripalloliitto järjestää Suomen lahjakkaimmille 13-16-vuotiaille tulevaisuudenlupauksille vuosittain neljä yksilön kehittymiseen tähtäävää Talent Campia. Näiden leirien lisäksi Talent –ohjelmaan kuuluu paikallisia Talent -päiviä, joille kutsutaan 13-16-vuotiaita paikallisia haastajia. Tulevana lauantaina 19.päivä leireillään Tampereella ja Jyväskylässä ja lisäksi sunnuntaina 20.päivä Forssassa.

4.11.2008 Pelaajat

Nuorten maajoukkuevalmentajat nimetty vuodelle 2009

Suomen koripalloliitto on nimennyt nuorten koripallomaajoukkueiden valmennusjohdot vuodelle 2009. ”Uusina” niminä valmennusryhmistä löytyy mm. kaksi miesten liigavalmentajaa, jonka lisäksi maajoukkuevalmentajien välillä on tapahtunut tehtäväkiertoa.

22.2.2007 Valmentajat

Tutustu alle 15-vuotiaiden tyttöjen valmennusjohtoon

Nuorten koripallomaajoukkueiden uudistuneet valmennusjohdot on valittu. Koris.net kysyi kultakin valitulta valmentajalta muutamia taustatietoja ja ajatuksia tulevasta maajoukkuepestistä. Seuraavassa esitelty alle 15-vuotiaiden tyttöjen eli ns. sisääntulomaajoukkueen valmennusjohto, johon tulivat valituiksi Harri Jokela, Mikko Tupamäki, Mikko Larkas, Jussi Räikkä, Martti Iivonen ja Anu Rajaniemi.

Näytä lisää vastaavia