Paljon hyvää, paljon petrattavaa – Susijengi uuvahti maaotteluavauksessaan

27.7.2014 17:45 Suomen Susijengin kesän 2014 ensimmäinen maaottelu Leipzigissä Saksaa vastaan päättyi kotijoukkueen 74–67 (37–39)-voittoon. Pelin avauspuoliskolla paikoin ällistyttävän kypsää joukkuepelaamista esittäneen Suomen avainmiehistö uupui tauon jälkeen, ja Saksa pääsi kuittaamaan helppoja koreja Susijengin puolustuspään nukahduksista.

Samuel Haanpää säkitti 10 pistettä Susijengin kesän maaotteluavauksessa.

"Wayne Rooney"-imitaationsa esittänyt Petteri Koponen oli kentän paras pelaaja.

Myös Kimmo Muurinen pelasi Leipzigissä ryminällä.

Antero Lehto pelasi uransa ensimmäisen miesten maaottelun. Kuvat: Ville Vuorinen.

Pelin päätösneljännestä hienokseltaan hallinnut Saksa ratkaisi voittonsa nelisen minuuttia ennen loppua.

Saksa tuli vahvasti aikalisältään ja veti kahden ja puolen minuutin jakson suvereenisti 7-0 kasvattaen johtonsa neljästä 11 pisteeseen. Petteri Koposen ja Gerald Lee juniorin korit kavensivat eron vielä seitsemään, mutta aika loppui Susijengin kannalta kellosta kesken.

– Kesän ensimmäiseksi maaotteluksi paljon hyvää esityksessämme, Susijengin apuvalmentaja Pekka Salminen arvioi.

– Toisaalta jännitimme paljon, passivoiduimme monesti kun piti olla aktiivisempi. Tällaista kuitenkin sattuu vielä tässä vaiheessa kesää. Huomenna olemme valmiimpia, Salminen viittasi maanantaiseen, suljetuin ovin pelattavaan scrimmageen.

Vahva avauspuolisko, jälkipuoliskolta petrattavaa

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla leipzigiläisyleisö huokaili ja pyöritteli päätään, kun Susijengi asteli kentälle latautuneena kuin päivääkään ei olisi kulunut Slovenian EM-kisojen jälkeen.

Petteri Koponen, Sasu Salin ja Kimmo Muurinen huhkivat suomalaispuolustuksen avainpelaajina, kun Suomi pakotti Saksan kuriin ja nuhteeseen pelaamalla syöttölinjat yli ja tuplaamalla ja prässäämällä ahkerasti. Toisessa kenttäpäädyssä suomalaistulitusta johti Samuel Haanpää, jolla oli kasassa peräti kymmenen pistettä tauolle lähdettäessä.

Pelin kolmannesta jaksosta alkaen tahti kuitenkin muuttui. Siinä, missä Susijengin avainpelaajien jalka alkoi painaa väsymyksestä, Saksa löysi uutta virtaa koneeseen ja alkoi ruokkia palloa korin alle suomalaisnukahduksista. Tuulen suunta kääntyi kolmannella jaksolla, jonka kotijoukkue vei 17–10.

– Tässä ottelussa näkyi se, että Saksa on pelannut tänä kesänä jo muutamia otteluita yhdessä, vertasi Salminen joukkueita keskenään.

– Olemme harjoitelleet erittäin paljon viime aikoina kuntoa ja tempoa, ja joukkuepelin toteutus jäi vielä kesken.

Susijengin vahvuudesta puuttuivat joukkueen aloitusviisikon avainmiehet Tuukka Kotti ja Shawn Huff, viime kesän EM-kisajoukkueen kolmospelinrakentaja Roope Ahonen sekä heittovoimainen Joonas Cavén. Erik Murphy liittyy puolestaan remmiin lähiaikoina.

Koponen kentän paras, paljon onnistumisia yksilötasolla

Suomalaisittain positiivisinta oli joukkueen alfasuden, Petteri ”Kenraali” Koposen (16/3/5 syöttöä) suoritus. Muhkeat 27 minuuttia pelännyt Koponen piti Saksan nuoren, NBA-taustaisen pelinrakentajan Dennis Schröderin pihdeissään ja pääsi hyökkäyspäässä ohi jokaisesta saksalaispelaajasta, joka asettui häntä vastaan.

– Petteri oli kaikin puolin kentän paras pelaaja, Salminen suitsutti.

Yksilöonnistujien lista oli Susijengillä muutenkin pitkä. Kimmo Muurinen (2/3) pelasi samalla ryminällä kuin EM-kisoissa, veteraanit Hanno Möttölä (7/1) ja Teemu Rannikko (8/1/3 syöttöä) olivat kumpikin erinomaisessa kunnossa.

Samuel Haanpää (10/4) ja Gerald Lee jr (13/6/3 riistoa) olivat joukkueen hyökkäyspään täsmäaseet Koposen ohessa, Mikko Koivisto (2/2) ja Sasu Salin (5/3) raatoivat puolustuksessa.

Ottelussa nähtiin myös maaotteludebyytti, kun hallitseva Korisliigan MVP Antero Lehto (0/0) asteli ensi kerran parketille sinivalkopaidassa. Päävalmentaja Henrik Dettmann antoi Lehdolle peliaikaa viiden ja puolen minuutin edestä.


Susijengi ja Saksa kohtaavat maanantaina uudelleen epävirallisen scrimmage-ottelun merkeissä.

Saksa – Suomi 74–67 (22–19, 37–39, 54–49), miesten maaottelu, Leipzig (Saksa) 27.7.2014

Suomi: Petteri Koponen 16/3/5 syöttöä, Gerald Lee jr 13/6/3 riistoa, Samuel Haanpää 10/4, Teemu Rannikko 8/1/3 syöttöä, Hanno Möttölä 7/1, Sasu Salin 5/3, Ville Kaunisto 4/2, Kimmo Muurinen 2/3, Mikko Koivisto 2/1, Matti Nuutinen 0/1, Antti Nikkilä 0/0, Carl Lindbom 0/0, Antto Nikkarinen 0/0, Antero Lehto 0/0, Antti Kanervo.

Saksa: Elias Harris 13/3, Robin Benzing 12/3, Daniel Theis 11/1, Lucca Staiger 8/2, Dennis Schröder 7/2/7 syöttöä.
 

 
25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

19.10.2017 13:30 Maaottelu

Dettmann nimesi 19 pelaajaa marraskuun MM-karsintaikkunaan

EM-kotikisoissa menestystä niittäneen Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann on nimennyt 19 pelaajaa marraskuussa pelattaviin MM-karsintaotteluihin Bulgariaa ja Tshekkiä vastaan. Dettmannin koolle kutsuma lista koostuu yksinomaan Euroopassa ja Korisliigassa pelaavista ammattilaisista.

5.10.2017 Maaottelu

MM-karsintojen Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit myynnissä

Susijengi aloittaa uuden jahdin marraskuussa, kun vuoden 2019 MM-karsinnat käynnistyvät. Suomi–Tshekki-ottelun VIP-paketit ovat nyt myynnissä.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

7.9.2017 00:10 Maaottelu

Islanti piinasi pitkään, Susijengi voitolla Istanbuliin

Suomen EM-alkulohko Helsingissä päättyi voitokkaasti kahden maan joukkueiden ja fanien ottaessa mittaa toisistaan Hartwall Arenalla. Sitkeä Islanti piinasi Susijengiä pitkään, kunnes päätösneljänneksellä Suomi veti ohitse 83-79 (42-40) -voittoon Sasu Salinin johdolla. Suomen EM-pelit jatkuvat viikonloppuna neljännesvälierissä Italiaa vastaan Istanbulissa.

5.9.2017 23:20 Maaottelu

Susijengin EM-jatkopaikka varmistui, Kreikka pysyi kanveesissa

Susijengi varmisti menolippunsa Istanbuliin EM-jatkosarjaan Hartwall Arenalla Suomen maajoukkuehistorian ennätysyleisön 12 327 katsojan edessä. Susijengi repi aikaisen johdon Petteri Koposen ilmiömäisellä pelillä Kreikasta, joka hiipi päätösneljänneksen aikana vielä neljän pisteen päähän, kunnes lopullisen niitin EM-kisojen kolmannelle voitolle 77-89 (33-45) löi ”Taikuri” Teemu Rannikko.

4.9.2017 00:15 Maaottelu

Uskomaton voitto! Susijengi nousi naruista, ulvoi toisella puoliajalla Puolan kumoon

Susijengi tarjosi jälleen EM-kotikisoissa kuin käsikirjoitetun jännitysnäytelmän, jossa tunneskaalat aaltoilivat edestakaisin epätoivosta riemunkiljahduksiin. Susijengi oli jo sillassa loppuunmyydyssä Helsinki Areenassa Puolaa vastaan, mutta nousi ällistyttävästi kahdesti jatkoajalle ja lopulta voittoon 90-87 (36-32, 66-66, 78-78) kenraali Petteri Koposen ja superlupaus Lauri Markkasen johdolla.

2.9.2017 23:50 Maaottelu

Slovenia päihitti Susijengin niukasti EM-jännitysnäytelmässä

Suomen EM-kotikisojen kiihkeä lauantai-ilta jäi palkinnotta Helsinki Areenalla 11 963 katsojan edessä. Ensimmäisellä puoliajalla kymmenen pisteen taakse ajautunut Susijengi äityi kotiyleisön ulvonnan ja Areenan perusteita rymistäneen kannustuksen myötä mielettömään kiriin, mutta kalkkiviivoilla Slovenia oli etevämpi voittaen 78-81 (42-52).

1.9.2017 00:03 Maaottelu

EM-huuma käyntiin ennätysyleisön edessä, Susijengi sensaatiovoittoon Ranskasta

Susijengin EM-kotikisat Helsingissä alkoivat jymypaukulla, kun infernaaliseen kannustukseen äitynyt 12 167 -päinen 6. pelaaja huudatti Suomen ilmiömäiseen jatkoaikavoittoon tähtisikermä Ranskasta 84-86 (33-32, 72-72). Suomen sankarit olivat Jamar Wilson, joka nosti Susijengin voittoon viisi sekuntia ennen summeria ja Sasu Salin, joka onnistui häiritsemään Nando de Colon heittoyrityksen vajaaksi.

1.9.2017 Maaottelu

Historiakatsaus: Suomen ensimmäiset kotikisat -67 olivat suursatsaus

Suomi sai historiansa ensimmäiset koripallon EM-kisat pelimenestyksen ja hyvin suhteiden ansiosta.

25.8.2017 23:15 Maaottelu

Susijengin hyökkäys kulki EM-kenraalissa, Venäjä karkasi puolustuspään virheistä

Susijengin EM-kisoihin valmistavien maaotteluiden jakso huipentui perjantaina kisapyhättö Hartwall Areenalla, kun maajoukkue haastoi vahvasti esiintyneen Venäjän. Rohkeasti hyökännyt Susijengi pääsi useaan otteeseen ottelussa kahden heiton päähän, mutta Venäjällä oli aina toisessa päässä ratkaisu valmiina. Venäjä venyi lopulta 91-100 (38-45)-vierasvoittoon.

18.8.2017 21:45 Maaottelu

Susijengi jäi Prahassa Tshekin satimeen kolmannella jaksolla

Susijengi onnistui nousemaan perjantai-iltana Prahassa kertaalleen tatamista neljälle tassulle Tshekin shokkialun jälkeen, mutta jäi lopullisesti rautoihin kotijoukkueen yltyessä pelaamaan kolmannella jaksolla kuin hurmiossa. Tshekki tyylitteli Susijengistä kotiyleisönsä suureksi riemuksi 83-62 (35-36) -voiton.

Näytä lisää vastaavia