Panokset kovenevat I divisioonassa

2.2.2007 Koripallon miesten I divisioonaa on pelattu kolme neljännestä ja jännitys on pysynyt päällä koko alkutalven. Runkosarjan voittajallehan aukeaa latu Korisliigaan, ja tällä hetkellä vielä kolmella joukkueella on saumat nousuun. Jännitys tiivistyy käsinkosketeltavaksi 10.-11. helmikuuta, jolloin tuplaviikonlopun aikana nousijan leimaa sovitellaan TuNMKY:n, FoKoPon ja Kauhajoen otsaan.

Viikon päässä oleva superviikonloppu on paljon vartijana. Lauantaina TuNMKY matkaa Forssaan, ja sunnuntaina FoKoPo testaa Kauhajoen kunnon Pohjanmaalla. Sarjataulukon perusteella Turku on ykkössuosikki, koska sen tiliä rasittaa vain yksi tappio. Forssa on kaatunut tällä kaudella kahdesti, Kauhajoki kolmesti.

Jos taas katsotaan viimeaikaisia otteita, Kauhajoki nousee muiden yläpuolelle. Se on kolmessa viime pelissään tehnyt vakuuttavaa jälkeä; Jyväskylä nurin vieraissa 90-74, BC Nokia kotona 103-75 ja Honka Akatemia Espoossa 99-80.

Turun peli on yskähdellyt, muttei taipunut Mikko Jalosen poissaolosta huolimatta; RU-TuNMKY 73-74, TuNMKY-BC Jyväskylä 98-82 ja BC Nokia-TuNMKY 79-86. Eli Jalosen poissaollessa vastuunkantajia on löytynyt.

Forssan vastaavat tilastot ovat Vilpas-FoKoPo 67-72, FoKoPo-Visa 98-94, HNMKY-FoKoPo 90-99. Forssalaisten peli ei ole ollut uomissaan, mutta hyvä joukkue osaa kääntää tiukat pelit voitoksi.

Keskikasti kasvaa

Kärkikolmikon takana alkaa olla tungosta, sillä syksyllä rämpineet häntäpään joukkueet ovat napsineet pisteitä mukavasti. Suurimman muodonmuutoksen on kokenut Äänekosken Huima, jolla on yhdeksästä viimeisestä ottelusta kahdeksan voittoa. Jouko Rytkönen on vihdoin saanut paketin kasaan Keski-Suomessa ja erilaisella sarjan alulla Huima voisi hyvin olla tappelemassa kärkisijoista tällä hetkellä.

Huiman nousu on henkilöitynyt pitkälti vahvaan ja taitavaan JJ Montgomeryyn. "Divarin Jordan" on takonut kovia lukemia, viimeksi mies kuritti Vilpasta 38 pisteellä. Kymmenen ottelun verran Huimassa pelannut John Huggins (18,4 pistettä) tuo leveyttä takakentälle, samoin paluun tehnyt Pena Ranta.

Keskikastin kärjessä on kaksikko Lapuan Korikobrat ja Salon Vilpas yhdeksällä voitolla. Lapua on pelannut kaksi ottelua Vilpasta vähemmän.

Salolaisten kuntokäyrä on valahtanut pohjalukemiin. Viimeisistä yhdeksästä ottelusta tuloksena on ollut yksi voitto. Nuori joukkue on sortunut erityisesti pallonmenetyksiin. Jani Hiltusen lähtö joukkueesta ei ainakaan parantanut tilannetta.

Huiman ohella kahdeksan voiton joukkue on vahvan syyskauden lopun pelannut Honka Akatemia.

Sijalla kahdeksan majailee BC Jyväskylä, joka on hengenheimolainen Vilppaan kanssa. Hieno kauden avaus, mutta viimeinen voitto on marraskuun 25. päivältä. Huima kaatui tuolloin 94-67, sen jälkeen on ollut hiljaisempaa (seitsemän peräkkäistä tappiota). Ikävä takaisku oli Antti Siimeksen menetys koko loppukaudeksi.

Sarjan kokenein joukkue Visa-Basket on koonnut myös seitsemän voittoa, Pantterit ja BC Nokia kuusi. HNMKY (neljä voittoa) taistelee kynsin hampain pitääkseen Rekolan Urheilijat takanaan.

Runkosarjan viimeinen lähtee karsintoihin kakkosdivarin parhaimmiston kanssa. Rekolan voittosaldo näyttää kahta, mutta lisää on tulossa. Kun valmentaja Eero Nikkarinen saa käteensä riittävät työkalut (lue ToPon vapaapäivänä), joukkue voi kaataa kenet tahansa.

Pieti Poikolan katse jo viikon päässä

Yksi nousuntavoittelijoista on vahvasti kauteen satsannut Forssan Koripojat. Valmentaja Pieti Poikola on pitkin kautta hakenut pelintekijän tontille miestä, mutta apu löytyi lopulta lähempää kuin arvaakaan. Syöttövirtuoosi Jukka Kataja on pyörittänyt Forssan peliä, ja tulee Poikolan mukaan pyörittämään myös jatkossa.

- Takamiehen tontti on kuitenkin pelin tärkein paikka. Olen kokeillut varmasti kuutta eri kaveria, mutta Jukan kanssa mennään jatkossa, Poikola myöntää.

Joulutauon jälkeen ryhmään on liittynyt myös 203-senttinen Matthew Hammond, jolle peliaikaa ei ole liiemmin kertynyt.

- Hammond on ihan hyvä pelaaja. mutta ei vielä pelikunnossa. Sarjan tasaisuuden vuoksi jokaiseen otteluun täytyy lähteä täysillä, joten kokeilut jää väkisinkin vähiin otteluiden puitteissa, hän harmittelee.

Poikola myöntää, että katse ja mietteet ovat jo viikon päässä. Kotiareenalle saapuu lauantaina sarjakärki Turku, bussi vie ryhmän sunnuntaina Pohjanmaalle, hurjakuntoisen Karhun vieraaksi.

- Viime aikoina emme ole pelanneet hyvin, mutta eiköhän noihin peleihin ole helppo syttyä. Lähtökohta on tietysti kaksi voittoa, Poikola paljastaa. Ja kahdella voitolla unelma Korisliigasta olisi taas askeleen lähempänä.

Divisioonan ottelut 4.2.

su

4.2.

Honka

-

BC Nokia

13:30

Tapiolan urheiluhalli

su

4.2.

Kauhajoki

-

RU

15:00

Kauhajoen yhteiskoulu

su

4.2.

Pantterit

-

BC Jyväskylä

16:00

Herttoniemenrannan liikuntahalli

su

4.2.

TuNMKY

-

Huima

16:00

Nunnavuoren palloiluhalli

su

4.2.

Visa-Basket

-

Lapua

16:00

Pirkkolan palloiluhalli

Joukkeiden tehomiehet

 

Pisteet

 

Levypallot

 

TuNMKY

Mikko Jalonen

22,2

 

Murales Louis

10,8

FoKoPo

Kyle Williams

24,2

 

Marquis Wright

9,9

Kauhajoki

Dainmon Gonner

22,0

 

Boo Bojang

14,5

Lapua

Trey Guidry

27,2

 

Henri Umoru

7,8

Vilpas

Justice Graham

24,1

 

Anthony McKinnon

11,7

Akatemia

Eldar Skamo

14,6

 

Eldar Skamo

7,7

Huima

JJ Montgomery

28,9

 

Joe Barber

8,8

BC Jyväskylä

Timo Naukkarinen

15,6

 

Antti Siimes

7,7

Visa-Basket

Maurizio Pratesi

21,2

 

Antti Raami

7,7

Pantterit

Timo Hassinen

15,5

 

Timo Hassinen

7,2

BC Nokia

Timo Riihelä

19,5

 

Markku Koivisto

5,4

HNMKY

Joosep Pokla

17,3

 

Milan Vujovic

9,6

RU

Jussi Eskola

18,8

 

Tero Laitinen

8,3

 Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

26.9.2008 Ajankohtainen

Miesten I divisioonan pudotuspelit supistuivat

Vantaalaisseura Rekolan Urheilijoiden viime hetken luopuminen miesten koripallon I divisioonasta aiheutti pieniä muutoksia sarjan peliformaattiin. Korisliigaan nousun ratkaisevat pudotuspelit supistuivat yhdellä joukkueella, jonka lisäksi suora putoaminen poistettiin alkavan kauden pelitavasta.

11.1.2007 Ajankohtainen

Divarissa palataan tositoimiin sunnuntaina 14.1.

Koripallon miesten I divisioona palaa neljän viikon mittaiselta joulutauolta tositoimiin sunnuntaina 14.1., ja vuoden ensimmäinen pelikierros tarjoaa heti maukkaita ottelupareja.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

6.9.2006 Ajankohtainen

Miesten I divisioonan otteluohjelma kaudelle 2006-07

Miesten I divisioona polkaistaan käyntiin jo 23.-24.9.2006, jolloin tositoimissa nähdään kahdeksan joukkuetta. Divisioonassa 13 joukkuetta tavoittelee kolmea kärkisijaa, joilla on joko kiinni suorassa nousussa Korisliigaan tai pääsee Korisliigan karsintoihin.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

9.4.2018 Ajankohtainen

Catz II ja Tapiolan Honka lunastivat sarjapaikat I divisioonien nousukarsinnoissa

Viikonloppuna pelatuissa nousukarsinnoissa Catz II varmisti nousukarsinnoissa sarjapaikan naisten I divisioonaan. Miesten I divisioona B:hen nousee Tapiolan Honka.

29.9.2017 Ajankohtainen

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

27.9.2017 Ajankohtainen

Ura Basket valmis alkavaan divarikauteen

Viime kaudella kolmanneksi miesten I divisioona B:ssä sijoittunut Ura Basket lähtee kauteen vahvistuneella rosterilla ja uudella päävalmentajalla. Seuran tavoitteena on nousu Korisliigaan kauteen 2022 mennessä.

25.9.2017 Ajankohtainen

Divaripelaaja toimintakieltoon dopingrikkomuksesta

Suomen Koripalloliiton sääntö- ja kurinpitoyksikkö on määrännyt Järvenpään Koripalloseuraa viime kaudella edustaneen Joona Saanakorven toimintakieltoon, joka on voimassa 3.1.2018 asti.

13.7.2017 09:30 Ajankohtainen

Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

12.7.2017 Ajankohtainen

Villematti Kopio siirtyy Järvenpään koripalloseuraan

Korisliigasta ja nuorisomaajoukkueista tuttu, Tapiolan Hongan kasvatti Villematti Kopio, 25, siirtyy KTP-Basketin riveistä Järvenpään koripalloseuraan miesten I divisioona A:han.

31.5.2017 Ajankohtainen

Nyman ja Vanninen Kouvojen riveihin

Kouvot on solminut pelaajasopimukset 19-vuotiaan Vili Nymanin ja 18-vuotiaan Benjamin Vannisen kanssa.

23.5.2017 Ajankohtainen

Maxhuni ja Hartikainen jatkavat HyPon miesten valmentajina

Janne Hartikainen ja Besim Maxhuni vastaavat Pontevan miesten I divisioona B:n joukkueen valmennuksesta tulevalla kaudella.

17.5.2017 21:01 Ajankohtainen

Rannikko Korisliigan finaalien MVP, Nikkarinen arvokkain pelaaja

Joensuulaisen Kataja Basketin toiseen Suomen mestaruuteen kolmen kauden sisään johdattanut Teemu Rannikko, 36, nimettiin toisen kerran urallaan Korisliigan finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP). Korisliigan arvokkaimpana pelaajana (MVP) palkittiin puolestaan ensimmäistä kertaa urallaan Helsinki Seagullsin Antto Nikkarinen, 26.

17.5.2017 Ajankohtainen

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

12.5.2017 Ajankohtainen

Mike Oppland on Lahti Basketballin uusi päävalmentaja

Yhdysvaltalainen Mike Oppland on I Divisioona A:ssa pelaavan Lahti Basketballin uusi päävalmentaja. Opplandin sopimus 1+1-vuotinen.

Näytä lisää vastaavia