Panokset kovenevat I divisioonassa

2.2.2007 Koripallon miesten I divisioonaa on pelattu kolme neljännestä ja jännitys on pysynyt päällä koko alkutalven. Runkosarjan voittajallehan aukeaa latu Korisliigaan, ja tällä hetkellä vielä kolmella joukkueella on saumat nousuun. Jännitys tiivistyy käsinkosketeltavaksi 10.-11. helmikuuta, jolloin tuplaviikonlopun aikana nousijan leimaa sovitellaan TuNMKY:n, FoKoPon ja Kauhajoen otsaan.

Viikon päässä oleva superviikonloppu on paljon vartijana. Lauantaina TuNMKY matkaa Forssaan, ja sunnuntaina FoKoPo testaa Kauhajoen kunnon Pohjanmaalla. Sarjataulukon perusteella Turku on ykkössuosikki, koska sen tiliä rasittaa vain yksi tappio. Forssa on kaatunut tällä kaudella kahdesti, Kauhajoki kolmesti.

Jos taas katsotaan viimeaikaisia otteita, Kauhajoki nousee muiden yläpuolelle. Se on kolmessa viime pelissään tehnyt vakuuttavaa jälkeä; Jyväskylä nurin vieraissa 90-74, BC Nokia kotona 103-75 ja Honka Akatemia Espoossa 99-80.

Turun peli on yskähdellyt, muttei taipunut Mikko Jalosen poissaolosta huolimatta; RU-TuNMKY 73-74, TuNMKY-BC Jyväskylä 98-82 ja BC Nokia-TuNMKY 79-86. Eli Jalosen poissaollessa vastuunkantajia on löytynyt.

Forssan vastaavat tilastot ovat Vilpas-FoKoPo 67-72, FoKoPo-Visa 98-94, HNMKY-FoKoPo 90-99. Forssalaisten peli ei ole ollut uomissaan, mutta hyvä joukkue osaa kääntää tiukat pelit voitoksi.

Keskikasti kasvaa

Kärkikolmikon takana alkaa olla tungosta, sillä syksyllä rämpineet häntäpään joukkueet ovat napsineet pisteitä mukavasti. Suurimman muodonmuutoksen on kokenut Äänekosken Huima, jolla on yhdeksästä viimeisestä ottelusta kahdeksan voittoa. Jouko Rytkönen on vihdoin saanut paketin kasaan Keski-Suomessa ja erilaisella sarjan alulla Huima voisi hyvin olla tappelemassa kärkisijoista tällä hetkellä.

Huiman nousu on henkilöitynyt pitkälti vahvaan ja taitavaan JJ Montgomeryyn. "Divarin Jordan" on takonut kovia lukemia, viimeksi mies kuritti Vilpasta 38 pisteellä. Kymmenen ottelun verran Huimassa pelannut John Huggins (18,4 pistettä) tuo leveyttä takakentälle, samoin paluun tehnyt Pena Ranta.

Keskikastin kärjessä on kaksikko Lapuan Korikobrat ja Salon Vilpas yhdeksällä voitolla. Lapua on pelannut kaksi ottelua Vilpasta vähemmän.

Salolaisten kuntokäyrä on valahtanut pohjalukemiin. Viimeisistä yhdeksästä ottelusta tuloksena on ollut yksi voitto. Nuori joukkue on sortunut erityisesti pallonmenetyksiin. Jani Hiltusen lähtö joukkueesta ei ainakaan parantanut tilannetta.

Huiman ohella kahdeksan voiton joukkue on vahvan syyskauden lopun pelannut Honka Akatemia.

Sijalla kahdeksan majailee BC Jyväskylä, joka on hengenheimolainen Vilppaan kanssa. Hieno kauden avaus, mutta viimeinen voitto on marraskuun 25. päivältä. Huima kaatui tuolloin 94-67, sen jälkeen on ollut hiljaisempaa (seitsemän peräkkäistä tappiota). Ikävä takaisku oli Antti Siimeksen menetys koko loppukaudeksi.

Sarjan kokenein joukkue Visa-Basket on koonnut myös seitsemän voittoa, Pantterit ja BC Nokia kuusi. HNMKY (neljä voittoa) taistelee kynsin hampain pitääkseen Rekolan Urheilijat takanaan.

Runkosarjan viimeinen lähtee karsintoihin kakkosdivarin parhaimmiston kanssa. Rekolan voittosaldo näyttää kahta, mutta lisää on tulossa. Kun valmentaja Eero Nikkarinen saa käteensä riittävät työkalut (lue ToPon vapaapäivänä), joukkue voi kaataa kenet tahansa.

Pieti Poikolan katse jo viikon päässä

Yksi nousuntavoittelijoista on vahvasti kauteen satsannut Forssan Koripojat. Valmentaja Pieti Poikola on pitkin kautta hakenut pelintekijän tontille miestä, mutta apu löytyi lopulta lähempää kuin arvaakaan. Syöttövirtuoosi Jukka Kataja on pyörittänyt Forssan peliä, ja tulee Poikolan mukaan pyörittämään myös jatkossa.

- Takamiehen tontti on kuitenkin pelin tärkein paikka. Olen kokeillut varmasti kuutta eri kaveria, mutta Jukan kanssa mennään jatkossa, Poikola myöntää.

Joulutauon jälkeen ryhmään on liittynyt myös 203-senttinen Matthew Hammond, jolle peliaikaa ei ole liiemmin kertynyt.

- Hammond on ihan hyvä pelaaja. mutta ei vielä pelikunnossa. Sarjan tasaisuuden vuoksi jokaiseen otteluun täytyy lähteä täysillä, joten kokeilut jää väkisinkin vähiin otteluiden puitteissa, hän harmittelee.

Poikola myöntää, että katse ja mietteet ovat jo viikon päässä. Kotiareenalle saapuu lauantaina sarjakärki Turku, bussi vie ryhmän sunnuntaina Pohjanmaalle, hurjakuntoisen Karhun vieraaksi.

- Viime aikoina emme ole pelanneet hyvin, mutta eiköhän noihin peleihin ole helppo syttyä. Lähtökohta on tietysti kaksi voittoa, Poikola paljastaa. Ja kahdella voitolla unelma Korisliigasta olisi taas askeleen lähempänä.

Divisioonan ottelut 4.2.

su

4.2.

Honka

-

BC Nokia

13:30

Tapiolan urheiluhalli

su

4.2.

Kauhajoki

-

RU

15:00

Kauhajoen yhteiskoulu

su

4.2.

Pantterit

-

BC Jyväskylä

16:00

Herttoniemenrannan liikuntahalli

su

4.2.

TuNMKY

-

Huima

16:00

Nunnavuoren palloiluhalli

su

4.2.

Visa-Basket

-

Lapua

16:00

Pirkkolan palloiluhalli

Joukkeiden tehomiehet

 

Pisteet

 

Levypallot

 

TuNMKY

Mikko Jalonen

22,2

 

Murales Louis

10,8

FoKoPo

Kyle Williams

24,2

 

Marquis Wright

9,9

Kauhajoki

Dainmon Gonner

22,0

 

Boo Bojang

14,5

Lapua

Trey Guidry

27,2

 

Henri Umoru

7,8

Vilpas

Justice Graham

24,1

 

Anthony McKinnon

11,7

Akatemia

Eldar Skamo

14,6

 

Eldar Skamo

7,7

Huima

JJ Montgomery

28,9

 

Joe Barber

8,8

BC Jyväskylä

Timo Naukkarinen

15,6

 

Antti Siimes

7,7

Visa-Basket

Maurizio Pratesi

21,2

 

Antti Raami

7,7

Pantterit

Timo Hassinen

15,5

 

Timo Hassinen

7,2

BC Nokia

Timo Riihelä

19,5

 

Markku Koivisto

5,4

HNMKY

Joosep Pokla

17,3

 

Milan Vujovic

9,6

RU

Jussi Eskola

18,8

 

Tero Laitinen

8,3

 Lisätietoja: /sarjat_tulokset/miesten_i_divisioona/
 

#Hi5 – osallistu ja jaa seurasi positiivista meininkiä

Koripalloliiton #Hi5 on valtakunnallinen hanke, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä. Jaa nyt seurasi onnistumiset ja kerro myös muille, miksi teillä on hyvä meno!

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Kymmenelle joukkueelle liigalisenssit miesten ja naisten Korisliigoihin

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikkoja pelikaudelle 2016/17. Liittohallituksen päätöksien ja sarjalisenssiyksikön esitysten mukaisesti Korisliiga ja Naisten Korisliiga pelataan ensi kaudella kymmenen joukkueen sarjoina. Samalla vahvistettiin Korisliigojen pelitavat kaudella 2016/17.

15.6.2015 Pohjoinen alue

Koripalloliitto myönsi sarjalisenssit pääsarjoihin, vahvisti pelitavat

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt sarjapaikkoja pelikaudelle 2015-16. Maanantai-iltana Helsingissä kokoontunut liittohallitus sekä Koripalloliiton sarjalisenssiyksikkö myönsivät kymmenen sarjalisenssiä Korisliigaan, kahdeksan miesten Divisioona A:han, peräti 14 Divisioona B:hen ja yhdeksän sarjalisenssiä Naisten Korisliigaan sekä kymmenen naisten I divisioonaan. Samalla liittohallitus vahvisti pelikauden 2015-16 sarjaformaatit.

10.4.2015 Katsojat

Divarin ratkaisufinaalit VeikkausTV:stä

Suomen Koripalloliitto ja Veikkaus ovat sopineet Divisioona A:n ratkaisufinaaleiden televisioinneista. VeikkausTV esittää Uudenkaupungin Korihaiden ja BC Nokian välisen finaalisarjan ottelut 3-5. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun divisioonafinaalit välitetään kotikatsomoihin.

Koripallon pääsarjojen pelitavat päätetty vuoteen 2018 saakka – kansainvälistyminen ja pelaajakehitys keskiössä

Suomen Koripalloliiton hallitus on kokouksessaan päättänyt aikuisten pääsarjojen pelitavat seuraavalle kolmelle pelikaudelle. Samalla liittohallitus aikaisti mm. Korisliigaan suunnitteilla olevia muutoksia. Korisliiga täydennetään 12-joukkueiseksi jo pelikaudelle 2015-16 ja runkosarjaotteluiden määrä pudotetaan 34:een. Päätöksillä halutaan tukea kansainvälisiin sarjoihin osallistuvia joukkueita sekä pelaajakehitystä korjaamalla harjoittelun ja pelaamisen suhdetta.

27.9.2012 Pohjoinen alue

Koripalloliitto panostaa reiluun peliin alkavalla kaudella

NBA:sta ja Euroliigasta liikkeelle lähteneet reilun pelin säännöt rantautuvat kauden 2012/13 aikana myös suomalaiseen koripalloon kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n linjausten mukaisesti. Uusilla sääntötarkennuksilla halutaan rohkaista pelaajia, valmentajia sekä erotuomareita kitkemään peliin kuulumatonta huonoa käytöstä ottelutapahtumista.

9.3.2010 Katsojat

Miesten divisioonan pudotuspelit käyntiin perjantaina 12.3.

Koripallon miesten I divisioona on edennyt pudotuspelivaiheeseen, jossa seulotaan suora liiganousija sekä liigakarsija. Runkosarjan ykkönen Porvoon Tarmo ja kakkonen Lapuan Korikobrat odottavat välierävastustajia puolivälieräpareista Honka Akatemia – BC Jyväskylä ja BC Nokia – Äänekosken Huima. Puolivälierät käynnistyvät 12.3.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

16.9.2009 Katsojat

Miesten I divisioonan otteluohjelma julkaistu

Miesten I divisioonan otteluohjelma kaudelle 2009/10 on julkaistu. I divisioonan runkosarja pelataan kahdentoista (12) joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Sarja huipentuu runkosarjan kuuden parhaan joukkueen pudotuspeleihin.

26.9.2008 Katsojat

Miesten I divisioonan pudotuspelit supistuivat

Vantaalaisseura Rekolan Urheilijoiden viime hetken luopuminen miesten koripallon I divisioonasta aiheutti pieniä muutoksia sarjan peliformaattiin. Korisliigaan nousun ratkaisevat pudotuspelit supistuivat yhdellä joukkueella, jonka lisäksi suora putoaminen poistettiin alkavan kauden pelitavasta.

TuNMKY siirtymässä pelaamaan Turkuhalliin

Korisliiga-paikasta kuluneena keväänä karsinut Turun NMKY:n miesten edustusjoukkue on siirtymässä pelaamaan ottelunsa Turkuhalliin, kertoo päivän Turun Sanomat. Hallia on tarkoitus pienentää puolittamalla tila laskettavalla verholla.

16.3.2007 Katsojat

Miesten divisioonakaudelle unelmafinaali

Mielenkiintoisempaa päätöstä ei sarjamuotoinen kilpailu voi saada kuin tulevana lauantaina nähdään miesten I divisioonassa. Divarin kärkijoukkueet Turun NMKY ja Kauhajoen Karhu iskevät loppuunmyydyn katsomon edessä yhteen päätöskierroksella panoksenaan divarin voitto ja sen tuoma suora nousu Korisliigaan.

8.3.2007 Katsojat

Divarin voitto on TuNMKY:n ja Karhun kauppa

Miesten I divisioonasta on pelaamatta enää kaksi kierrosta. Turun NMKY:llä pelejä on jäljellä vain yksi, mutta siinä tulee todennäköisesti olemaan panosta tavallista enemmän. Viimeisellä kierroksella Turun NMKY kohtaa 17.3. kotisalissaan Kauhajoen Karhun, jolla on Turun ohella ainoana mahdollisuus kiilata divarin voittoon ja siten saavuttaa suora nousu Korisliigaan. Yksi kovimmista divarikausista vuosiin on saamassa arvoisensa finaalin.

11.1.2007 Katsojat

Divarissa palataan tositoimiin sunnuntaina 14.1.

Koripallon miesten I divisioona palaa neljän viikon mittaiselta joulutauolta tositoimiin sunnuntaina 14.1., ja vuoden ensimmäinen pelikierros tarjoaa heti maukkaita ottelupareja.

21.11.2006 Katsojat

Divarijuna etenee turkulaistahdeissa

Miesten divaria on pelattu nyt jo yli kolmannes. Ennen kauden alkua veikatut asetelmat ovat hyvin pitäneet paikkansa, muutamalla yllätyksellä höystettynä. Sarjan kärkipaikkaa pitää Turun NMKY, jonka niskaan huohottavat lähimpänä Forssan Koripojat ja Salon Vilpas.

Koripalloliiton julkilausuma ulkomaalaiskiintiöistä käytävään keskusteluun

Suomen Koripalloliiton tekemä päätös ulkomaalaiskiintiöiden poistamisesta on viime viikkojen aikana synnyttänyt laajasti julkista keskustelua. Osin keskustelua on käyty omien ennakkoluulojen vankeina kokonaisuutta näkemättä. Koripalloliitto haluaa omalta osaltaan vielä taustoittaa päätöksen syntyä ja näkemyksiään vaikutuksista antamalla seuraavan julkilausuman.

3.11.2006 Katsojat

Divisioonassa neljännes takana, Turku ja Forssa ilman tappioita

Koripallon miesten I divisioonakautta on takana neljänneksen verran, ja sarjan kärjessä keikkuvat joukkueet, joita sinne ennen kauden alkua veikkailtiinkin. Piikkipaikalla oleva Turun NMKY ei kuulunut aivan kuumimpien suosikkien joukkoon, Forssan Koripojat kylläkin. Tuleva viikonloppu tarjoileekin divarin ystäville varsinaisia herkkupaloja.

30.9.2006 Pohjoinen alue

Koripalloliiton uusi tilastopalvelu julkaistu

Suomen Koripalloliitto on avannut uuden tilastopalvelunsa. Pelikaudella 2006-07 tilastopalvelu kattaa miesten ja naisten kaksi ylimmäistä sarjatasoa eli mestaruussarjat ja I divisioonat. Laajan tilastovalikoiman lisäksi palvelu tarjoaa live-seurannan Korisliigan ja naisten SM-sarjan otteluista.

6.9.2006 Katsojat

Miesten I divisioonan otteluohjelma kaudelle 2006-07

Miesten I divisioona polkaistaan käyntiin jo 23.-24.9.2006, jolloin tositoimissa nähdään kahdeksan joukkuetta. Divisioonassa 13 joukkuetta tavoittelee kolmea kärkisijaa, joilla on joko kiinni suorassa nousussa Korisliigaan tai pääsee Korisliigan karsintoihin.

Näytä lisää vastaavia