Pantterit ja EBT naisten SM-finalistit

9.3.2004 Helsinkiläinen Pantterit ja Espoo Basket Team kohtaavat naisten SM-finaaleissa. Molempien joukkueiden loppuottelupaikat varmistuivat tiistai-iltana, kun ne raivasivat tiensä jatkoon välieristä voitoin 3-0. Samanlaisesta lopputuloksesta huolimatta, finalistien tiet eivät olisi paljoakaan erilaisemmat voineet olla. Panttereiden lasketellessa helppoon 93-55-voittoon BC Nokiasta, haettiin EBT:n ja Pussihukkien välillä ratkaisua taas jatkoajalta.

Täyden katsomon edessä Espoonlahdessa EBT ja PuHu tarjosivat katsojille jo kolmannen peräkkäisen jännitysnäytelmän. Ensimmäisessä välierässähän nähtiin niinikään jatkoaika ja toisen EBT voitti Vantaalla niukasti.

Sekä EBT että PuHu panosti ottelussa vastustajan pistetehtailijan pysäyttämiseen ja molemmat onnistuivat. Sen paremmin kotijoukkueen Heidi Adler kuin PuHu:n Hanna Rotinenkaan ei päässyt kamppailussa juhlimaan. Vastustajan puolustuspelin toimiessa tuotti korinteko molemmille aika ajoin vaikeuksia. Lähes tasatahtiin edetyn (13-12) ensimmäisen neljänneksen jälkeen PuHu kiskaisi toisen jakson alun 9-0 siirtyen 21-13-johtoon. Kyseinen kahdeksan pisteen etumatka jäi kuitenkin vantaalaisten suurimmaksi. EBT nimittäin vastasi viemällä puolestaan seuraavat kuusi minuuttia 19-2 (tilanne 32-23).

Uudemman kerran EBT:n hyökkäyskone yski toisen puoliajan alkajaisiksi. Espoolaiset tekivät ensimmäisen pelitilannekorinsa jälkimmäisellä puoliskolla, kun reilut seitsemän minuuttia oli pelattu. Kotijoukkueen onneksi pisteitä syntyi vapaaheittoviivalta niin, ettei PuHu päässyt karkaamaan.

EBT:n pelin sielu oli tiistaina Salla Järviluoma, joka tunnetusti hyvän puolustustyöskentelynsä lisäksi toi joukkueensa hyökkäyspeliin rytmiä ja ryhtiä. Järviluoman kahden mainion läpiajon avulla EBT saavutti reilut kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä suurimman johtonsa, 52-47. PuHu tuli vielä rinnalle ja vei ottelun jatkoajalle (54-54).

Hyvällä hengellä pelannut "hukkalauma" näytti jatkoajan alussa venyttävän ottelusarjan ainakin neljänteen kamppailuun siirtymällä 58-54-johtoasemaan. Pistehanat kuitenkin tyrehtyivät, eikä PuHu onnistunut jatkoajan kolmella viimeisellä minuutilla tekemään enää pistettäkään. Kun minuutti oli jatkoaikaa jäljellä, sai PuHu:n ykköspyssy Jenni Laaksonen hyökkääjän virheen, joka oli hänen viidentensä. EBT oli tuolloin 59-58-johdossa, mutta ei onnistunut heti hyödyntämään vanhemman Laaksosen siskoksen poissaoloa. Pussihukatkaan ei saanut koria aikaiseksi. Adleria rikottiin 18 sekuntia ennen päätössummeria. EBT:n maajoukkuelaituri upotti toisen vapaaheittonsa viimeistellen samalla loppulukemat 60-58. PuHu pääsi viimeisessä hyökkäyksessään yrittämään ratkaisua kaksikin kertaa, mutta vantaalaisten epäonneksi pallo ei suostunut korirenkaan läpi menemään. Näin EBT:n historian ensimmäisestä esiintymisestä SM-finaaleissa tuli tosiasia.

EBT:n pelaajista Anu Mahlamäki teki 15, Adler 14 ja Järviluoma 13 pistettä. EBT hävisi ottelun levypallot vahvan korinaluskaluston omaavalle PuHu:lle 26-46, mutta onnistui vastustajaansa etevämmin jälleen vapaaheittoviivalta. EBT pisti vaparinsa sisään 14/16, kun PuHu sai samalla määrällä yrityksiä aikaiseksi ratkaisevat seitsemän pistettä vähemmän.

PuHu:sta Jenni Laaksonen oli ylitse muiden. Laaksonen nosteli 12 kakkosestaan kymmenen sisään kooten 23 pistettä. Jennin sisko Niina Laaksonen poimi peräti 18 levypalloa.

Panttereilla helppoa

Samaan aikaan, kun EBT ja Pussihukat kävivät taistoaan Espoossa, Pantterit läksytti kolmannen kerran peräkkäin BC Nokiaa. Helsinkiläisaseet olivat samat kuin aiemmissakin otteluissa. Joukkue käytti häikäilemättä hyväkseen pituusylivoimaansa ja mursi Nokian paikkapuolustusyritykset napakalla syöttöpelillään.

BC Nokia pysyi Panttereiden vauhdissa reilut kahdeksan minuuttia, jolloin tilanne oli 16-13 Panttereille. Seuraavan kolmiminuuttisen Pantterit vei Heli Roukanojan ja Minna Pietikäisen lähinostojen siivittämänä 11-0. Kun puoliajalle mentiin, johti Pantterit jo turvallisesti 52-23. Ensimmäisen puoliskon aikana peräti yhdeksän Pantterit-pelaaja pääsi pisteiden makuun. Joukkue voitti 20-minuuttisen levyrit 24-11 ja pisti kahden pisteen heittonsa sisään 68,2 prosentin tarkkuudella (15/22). Roukanoja teki illan 18 pisteestään 12 taukoon mennessä, jonka lisäksi hän ehti kahmia myös kymmenen irtopalloa.

Jälkimmäisillä jaksoilla BC Nokia pyrki paikkapuolustuksillaan ja prässeillään sekoittamaan Pantterit-hyökkäystä, mutta tuloksetta. Pantterit pelasi maltillisesti syötellen pallon etukentälle, jaksoi sisään-ulos-syötöillä hakea paikkaa ja otti hyviä ratkaisuita. Pantterit oli kokonaisuudessaan yksinkertaisesti numeroa liian suuri ja hyvä vastus BC Nokialle, joka kärsi Reetta Ojalan loukkaantumisesta ja poissaolosta.

Pantterit voitti lopulta lukemin 93-55 ja esiintyy neljättä kertaa SM-finaaleissa viiden viime vuoden aikana. Kolme peräkkäistä mestaruuttahan Pantterit kaappasi vuosina 2000-02.

- Pituusylivoimamme Nokiaa vastaan oli merkittävä tekijä ja korin alla ottelusarja ratkaistiin. Finaalisarjasta tulee varmasti hyvin erilainen. EBT:llä on vaarallisia pelaajia, jotka pitää saada kuriin. EBT:n etuna tulee olemaan se, että se on välierissä pelannut erittäin kovia otteluita, pohdiskeli Panttereiden Susanna Rinta, joka tiistaina heitti 13 pistettä.

SM-finalisteilla on nyt hyvin aikaa punoa juonia toistensa päänmenoksi, sillä finaalit käynnistyvät vasta viikon päästä keskiviikkona (17.3.). Tuolloin pelataan Panttereiden kotiluolassa Töölön Kisahallissa. Mestaruus ratkeaa kolmella voitolla. Pronssiottelussa kohtaavat Pussihukat ja BC Nokia. Pronssipelejä pelataan tällä kaudella vain yksi ja se pelataan jatkosarjassa paremmin sijoittuneen eli Pussihukkien kotikentällä.Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/
 
2.1.2020 09:24 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille kärkipaikan ratkaissut Elena Melto on Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja

Sarjakärki Peli-Karhuja edustava 24,3 pistettä ja 30,3:n teholukeman tilastoinut Elena Melto valittiin Naisten Korisliigassa joulukuun pelaajaksi.

31.12.2019 13:51 Susijengi

2019 oli suomalaisen tyttökoripallon supervuosi

WU18-tyttöjen B-divisioonan EM-kulta, WU20-naisten B-divisioonan EM-hopea ja WU16- tyttöjen EM-kisojen 10. sija nostivat tyttöjuniorit Suomi-koriksen puheenaiheiksi vuodella 2019. Vuoden muita kohokohtia olivat mm. Lauri Markkasen näytöt Chicago Bullsissa, Antti Zittingin nimitys FIBA:n hallitukseen sekä Karhu Basketin ja Peli-Karhujen tuplamestaruudet.

18.12.2019 21:29 Naisten Korisliiga

Kuier palasi kentälle, mutta Louin veti pidemmän korren – Honka ja ToPo illan voittajat

Naisten Korisliigassa pelattiin tänään kaksi ottelua, joissa voittajiksi selvisivät Tapiolan Honka ja Torpan Pojat. HBA-Märskyn Awak Kuier palasi takaisin pelikentille, mutta Alex Louinin johtama ToPo oli lukiolaisille liikaa.

14.12.2019 21:21 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvisti johtoaan Naisten Korisliigassa – Claire Lamunu loukkaantui, mutta 17-vuotias Henriikka Vähäuski paikkasi huippusuorituksella

Voittajia Naisten Korisliigassa olivat tänään Kouvottaret, Catz Lappeenranta ja Tapiolan Honka. Illan näyttävin sentterien kaksintaistelu käytiin yli 20 vuotta pelanneen Taru Tuukkasen ja vasta 17-vuotiaan Henriikka Vähäuskin välillä.

12.12.2019 20:54 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto oli vedossa – Amy Griffinillä ennätyksiä hipova 58:n teholukema

Naisten Korisliigan toiseksi viimeistä sijaa pitävä Vimpelin Veto haki HBA-Märskyn luota reilun 58–91-voiton. Ottelun tehosankari oli Amy Griffin.

3.12.2019 10:12 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kuukauden pelaaja jälleen Kouvottarista – marraskuun valinta on Camille Zimmerman

Kouvottarissa kovaa jälkeä tehnyt Camille Zimmerman on Naisten Korisliigan marraskuun pelaaja.

1.12.2019 19:49 Naisten Korisliiga

Yllätyskäänne Kymenlaakson derbyssä – Peli-Karhut katkaisi Kouvottarien voittoputken yli 50 pisteen voitossa

Peli-Karhut järjesti yllätyksen Kotkassa katkaisemalla Kouvottarien voittoputken kymmeneen otteluun ja nappaamalla samalla sarjataulukon kärkipaikan itselleen.

23.11.2019 20:57 Pääjuttu

Suomen Cupien kahdeksikot selvillä – Puolivälieräparit valitaan torstaina

Sekä naisten että miesten Suomen Cupin finaalin voittaja saa kymmenen tuhannen euron ja hävinnyt kolmen tuhannen euron rahapalkinnon.

9.11.2019 20:43 Naisten Korisliiga

EBT juhli sarjapisteitä kotonaan, Kouvottaret ja Catz voittivat vieraskentillä

Kouvolalaisjoukkue jatkaa yhä sarjakärjessä ilman ainuttakaan tappiota.

8.11.2019 10:38 Naisten Korisliiga

Lokakuun pelaaja Claire Lamunu ei tyydy voittoputkesta huolimatta – ugandalaissentterin vapaa-aika kuluu Kouvolassa avantouimalla

Claire Lamunu valittiin kuukauden pelaajaksi Naisten Korisliigassa toisen perättäisen kerran. Edellinen valinta tuli viime runkosarjan viimeisenä kuukautena. Hänen edustamansa Kouvottaret porskuttaa parhaillaan sarjan kärjessä 7–0-tuloksella, mutta Lamunu sanoo, että työtä on silti tehtävänä kevättä ajatellen.

2.11.2019 19:42 Naisten Korisliiga

Kuukauden pelaaja Lamunu loisti Kouvottarien seitsemännessä perättäisessä voitossa – ToPon Louinilla 43 pisteen ilta

Naisten Korisliigan hallitseva kuukauden Claire Lamunu teki vaikuttavaa työtä Kouvottarien kaataessa Vimpelin Vedon. Illan muita voittajia olivat Lappeenrannan Catz ja Torpan Pojat.

24.10.2019 21:50 Naisten Korisliiga

HBA rökitti ToPon Naisten Korisliigan helsinkiläiskohtaamisessa

Huippulupaus Awak Kuier oli raivokkaana korin alla, kun HBA Märsky kukisti illan ainoassa ottelussa Torpan Pojat 84–62.

18.10.2019 09:00 Korisliiga

Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa sunnuntaista perjantaihin – tarjolla huimat 33 ottelua!

Elisa Viihde Sport -kanavat sekä -kirjasto ovat vapaassa katselussa 20.-25.10., kun televisioviikko tuo huippukoripallon kaikkien katsottavaksi.

12.10.2019 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut mätti tulostaululle tylyt lukemat viime kauden finaalistien kohtaamisessa

Peli-Karhut ei jättänyt epäselvyyttä iskukyvystään, kun se kaatoi viime vuoden finaalistien kohtaamisessa Catzin 82-43. Lauantaina toisessa ottelussa Kouvottaret jatkoi voittokulkuaan HyPon kustannuksella.

11.10.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Forssan Alku kaatoi ToPon kärkiottelussa, kotijoukkue onnistui laajalla rintamalla

Naisten Korisliigan perjantain ainoassa kohtaamisessa kauden tappiotta aloittaneet Forssan Alku ja Torpan Pojat kohtasivat toisensa. Tiukka ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksellä FoA:n 87-80-voittoon.

10.10.2019 20:46 Naisten Korisliiga

Honka karkasi Pontevalta heti alussa, EBT kesti HBA:n kirin

Naisten Korisliigassa pelattiin torstaina kaksi ottelua. Espoolaisjoukkueet olivat voitokkaita, kun EBT haki pisteet naapuripitäjästä ja Tapiolan Honka voitti kotonaan.

9.10.2019 13:07 Korisliiga

Elisa Viihteeltä lähemmäs 900 kotimaista koripallo-ottelua

Tällä kaudella Elisa Viihde näyttää Korisliigan ja miesten I divisioona A:n lisäksi naisten Korisliigan ja I divisioonan sekä miesten I divisioona B:n kaikki runkosarja- sekä pudotuspeliottelut.

5.10.2019 22:25 Naisten Korisliiga

ToPo ja FoA jatkoivat hienoja otteitaan, Catzille ja EBT:lle avausvoitot

Naisten Korisliiga tarjosi lauantaina neljän ottelun kierroksen. Torpan Pojat ja Forssan Alku ovat Kouvottarien ohella ainoat tappiottomat joukkueet kahden kierroksen jälkeen.

29.9.2019 20:44 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka parempi loppuhetkillä, Catz kaatui sarja-avauksessa

Sunnuntai tarjosi yhden ottelun naisten Korisliigassa, jossa Honka ja lappeenrantalainen Catz avasivat omat sarjakautensa. Tiukka ottelu ratkesi loppuhetkillä Hongan 75-72-voittoon.

26.9.2019 08:03 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, Catz ja HyPo uudistuivat kesällä, Kouvottaret pysyi yhdessä

Viime vuoden mitalistit lähtevät alkavaan kauteen uudistuneena. Sen sijaan neljänneksi sijoittunut Kouvottaret pysyi yhdessä ja vahvistui entisestään kesän aikana – sen takia monet valmentajat nostavat joukkueen sarjan kärkeen ennakkoveikkailuissa.

Näytä lisää vastaavia