Pantterit on naisten Suomen mestari

8.4.2006 Naisten koripallokausi huipentui kahden vahvan joukkueen finaalisarjaan. Viidenteen otteluun venyneen sarjan voittajaksi ja Suomen mestaruuteen pelasi itsensä Helsingin Pantterit vieraskentällä Äänekosken liikuntatalolla. Pantterit voitti ratkaisevan ottelun luvuin 53-65 (35-29).

Kotijoukkue aloitti ottelun hermostuneesti. Neljän minuutin pelin jälkeen Huima ei ollut saanut pelitilannekoria aikaiseksi, joten joukkueen päävalmentaja Mervi Nurmi otti suojattinsa aikalisälle. Viime ottelun sivussa ollut Maiju Pekkarinen tuli aikalisän päätteeksi kentälle ja vapautti huimattaret kolmosellaan.

Tästä eteenpäin ensimmäinen kymmenminuuttinen oli kuitenkin Panttereiden hallintaa. Hanna Rotisen ja Daphne Andren onnistumisten myötä Pantterit oli johdossa 21-12 jakson päättyessä.

Kovilla panoksilla pelanneiden joukkueiden otteista paistoi pelin tärkeys pallonmenetyksinä. Toisella jaksolla Panttereiden ote herpaantui ja useiden menetysten sekä ohi heittojen jälkeen Huima oli neljässä minuutissa tasoittanut pelin 35-35.

Julie Flanders vei Huiman ensimmäistä kertaa johtoon sitten tilanteen 1-0, kun toista puoliaikaa oli pelaamatta neljä minuuttia. Puoliaikaan mennessä kotijoukkue oli karannut kotiyleisön riemuksi 35-29 johtoon.

Huiman hahmot olivat totuttuun tapaan Kenya Robinson ja Sanna Jämsen, jotka molemmat heittivät kymmenen pistettä. Vierasjoukkueesta Hanna Rotinen heitti yhdeksän pistettä ja aloitukseen Saara Eskolaa tuuraamaan tullut Daphne Andre kahdeksan pistettä.

Kovat kolmoset kolmannella jaksolla 

Pantterit sai hengen päälle heti pukukopista parketille astuessaan. Daphne Andren ja Johanna Lautalan kolmosilla vierailijat tulivat tasoihin, kun kolmas jakso oli ehtinyt vanheta vain pari minuuttia.

Pantterit meni rinnalle ja ohitse Merike Andersonin kolmosella, kun kuusi minuuttia oli aikaa jäljellä ja taululla tilanne 35-38. Huima kerääntyi jälleen aikalisälle ja saikin rivinsä kuntoon.

Ottelussa pisteittä ollut Panttereiden Susanna Rinta teki avauspisteensä 1:44 ennen jakson päättymistä vieden helsinkiläiset 44-41 johtoon. Viimeiselle koko kauden huipentavalle jaksolle lähdettiin tiukasti Panttereiden johtaessa 50-45.

Viimeisellä neljänneksellä nähtiin erikoisuus, sillä Panttereiden kakkosvalmentaja Anne-Mari Nymander oli laittanut peliasun ylleen ja käväisi kentällä helsinkiläisten rotaation ollessa Venlakaisa Höltän ja Saara Eskolan poissa ollessa kapea.

Kakkosvalmentaja loi uskoa pantterilaumaan jujuttaen Robinsonin selkään syöttämällä pallon päätyrajasta takaisin itselleen ja tehden siitä kaksi pistettä vieden vieraat johtoon 52-47, kun kuusi minuuttia oli viimeistä ratkaisevaa finaalia jäljellä.

Panttereiden Johanna Lautala otti jälleen vastuuta ja heitti jälleen onnistuneen kolmosen pakottaen Huiman jälleen aikalisälle, kun ottelua oli vajaa kolme minuuttia jäljellä.

Huimalaisten aikalisän jälkeen liikuntatalon yleisö sai nähdä mestaruuden ratkaisun. Pantterit puolusti antaen kaikkensa ja piti kotijoukkueen pisteittä koko pelin lopun.

Susanna Rinnan riisto, Hanna Rotisen kova kori ja vapaaheitto sekä lopuksi Merike Andersonin ammattilaisen ylpeydellä tehdyt viimeiset neljä pistettä antoivat 10-0 jakson ja mestaruuden lukemin 65-53.

Näin Pantterit teki lähes mahdottoman. Ilman kahta runkopelaajaansa ottivat tuhatpäisen huimalaiskatsomon edessä viidennen Suomen mestaruuden otteluvoitoin 3-2.

Puolustus ratkaisi

Panttereiden viidennen mestaruuden avaimeksi muodostui tiivis puolustaminen sekä onnistumiset paineen alla. Pantterit heitti vieraskentällä kaaren takaa onnistuen 44 prosentin tarkkuudella heitot 8/18 kotijoukkueen sutiessa kolmosensa 12 prosentin tarkkuudella heitot 3/25.

Huima hermoili pallon myös 17 kertaa vastustajille, tosin helsinkiläiset palauttivat sen 16 kertaa takaisin. Yllättävää oli jälleen kerran ottelun levypallot, jotka Huima voitti 47-36, mutta ei onnistunut tätä kääntämään edukseen.

Mestareiden sankareiksi nousivat kapteeni Hanna Rotinen tuplalukemillaan 12 pistettä 11 levypalloa. Virolaistakamies Merike Anderson 19 pisteellä, viidellä levypallolla ja kolmella syötöllä. Saara Eskolan aukkoa paikkasi loistavasti amerikkalaisvahvistus Daphne Andre 11 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Unohtaa ei voi myöskään kokeneen Johanna Lautalan taistelua, joka pelasi eniten Panttereista 38 minuuttia heittäen 13 pistettä, joista yhdeksän kolmosilla tärkeissä paikoissa onnistuen. Lautala haki lisäksi neljä riistoa. Susanna Rinnan ottelu oli vaikea, mutta lopussa ottelun suunnan kääntänyt riisto sekä neljä koriinjohtanutta syöttöä olivat tärkeitä onnistumisia tiukassa ottelussa.

Hopeajoukkue Huiman paras pelaaja oli tuplalukemiin päässyt Kenya Robinson 14 pistettä, 16 levypalloa, viisi riistoa ja kolme syöttöä. Sanna Jämsen heitti myös 14 pistettä. Lisäksi hän haki seitsemän levypalloa.

Usko omaan tekemiseen antoi palkinnon

Panttereiden kapteeni Hanna Rotinen on kokenut suomalaisilla kentillä jo paljon. Uran ensimmäinen mestaruus tuli hienosti Panttereiden kapteenina.

- Ihan mieletön fiilis. Aloitin kahdeksan vuotiaana pelaamisen ja tämä on ollut urani tavoite siitä asti. Ei voi sanoin kuvailla tätä tunnelmaa, hehkutti 28-vuotias Rotinen.

- Olimme valmiimpia pelaamaan. Molemmat joukkueet olivat toisella jaksolla väsyneitä ja jalka painoi kummallakin. Me vedimme apinanraivolla loppuun asti ja se kantoi hedelmää, kertasi Rotinen ratkaisun hetkiä.

Johanna Lautala sai juhlia viime Pantteri mestaruutta kainalosauvojen kanssa. Nyt laituri pääsi ensimmäistä kertaa uransa aikana pelaamaan isoja minuutteja finaalissa ja ratkaisemaan finaalisarjaa helsinkiläisille.

- Aivan mieletöntä. Uskoin koko ajan, että jos teemme niitä asioita kuin mitä pitääkin ja käytämme vahvuuksiamme, niin voitamme, sanoi Lautala todeten, että pelaamisessa oli rento ja hyvä fiilis. 

- Tämä oli ihan uusi peli ja tappiot tai loukkaantumiset eivät mitenkään painaneet mieltä. Nyt suuntaamme syömään ja sitten lauletaan bussimatka Helsinkiin, paljasti onnellinen Lautala, jonka tehtäväksi jää suomalaisten hitti biisien kääntäminen amerikkalaisvahvistus Daphne Andrelle.

- Kaikki tietää miten helppoa se on, tulee rattoisa kotimatka, nauroi Lautala.

Panttereiden päävalmentaja Ilpo Rantanen sai myös ensimmäisen kultaisen mitalin. Rantanen onnistui psyykkaamaan kovia kokeneen joukkueensa parhaimpaan iskuun juuri oikealla hetkellä.

- Ottelu oli hyvin vaihteleva. Meidän alku oli loistava, Huima taas jyräsi toisen jakson. Kolmas oli jälleen meidän ja viimeisellä jaksolla tahto ratkaisi, kommentoi Rantanen.

- Keskimäärin on mukavampi voittaa kuin hävitä. Varmasti kestää hetken ennen kuin tajuaa mitä on tapahtunut, jatkoi Rantanen, jolle kauden alussa näytettiin Kisahallin vitriinin tyhjää tilaa.

- Ei ole enää tyhjänä, sanoi Rantanen, joka korosti kokeneen joukkueen merkitystä mestaruustaistelussa.

Rantanen totesi, että kuusi kertaa finaaleissa ja neljä kultaa voittaneen joukkueen pelaajia kannattaa kuunnella ja pelaajalähtöinen valmennus toi toivotun tuloksen.

- Kyllä tämä mestaruus lähtee pelaajista. Olen iloinen, että saan samanvärisen mitalin. Usko omaan tekemiseen muista puheista välittämättä toi kiitokseksi tämän päätöksen kaudelle, Rantanen lisäsi.

 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

Kotkan Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta

Naisten Korisliigan mestari vuosimallia 2017/2018 on Kotkan Peli-Karhut. Kotkalaisjoukkue ratkaisi voiton venymällä naisten Korisliigan viidennen finaalin päätösneljänneksellä 69–56-voittoon.

27.4.2018 Haastattelu

Mestaruushaastattelussa Linda-Lotta Lehtoranta ja Megan Mullings: ”Maailman paras tunne”

Kotkan Peli-Karhut päätti kuluvan naisten Korisliigan kauden mestaruusjuhliin. Kotkalaisten kova tahtotaso toi joukkueelle mestaruuden lisäksi kauden ensimmäisen vierasvoiton Lappeenrannan Catzin kotihallista.

Peli-Karhut voittoon – naisten Korisliigan mestaruus ratkeaa viidennessä finaalissa

Kotkan Peli-Karhujen ilmiömäinen pelivire johti joukkueen voittoon Lappeenrannan Catzista naisten Korisliigan neljännessä finaaliottelussa. Peli-Karhut rynnisti 82–71-voittoon ja siirsi mestaruuden ratkaisun viidenteen finaaliotteluun.

Lappeenrannan Catz otti toisen kiinnityksen mestaruuteen

Lappeenrannan Catz nousi päätösjaksolla voittoon Kotkan Peli-Karhuista naisten Korisliigan kolmannessa finaalikamppailussa lukemin 79–68. Voitolla Catz johtaa finaalisarjaa 2–1. Mestaruus on katkolla ensimmäistä kertaa tiistaina Kotkan Karhuvuoressa.

Peli-Karhut murisi finaalisarjan tasoihin

Kotkan Peli-Karhut piti pintansa kotihallissaan naisten Korisliigan toisessa finaalikamppailussa Lappeenrannan Catzia vastaan. 79–72 -voitolla kotkalaiset tasoittivat ottelusarjan 1–1:een.

Naisten Korisliigan loput finaaliottelut YLE TV2:lla

Naisten Korisliigan loput finaaliottelut näkyvät YLE:n kanavilla TV2:ssa. Sarja jatkuu keskiviikkona Kotkan Peli-Karhun kotiottelulla.

Lappeenrannan Catz rouhi avausvoiton naisten Korisliigan finaaleissa

Naisten Korisliigan finaalisarja käynnistyi maanantaina. Lappeenrannan Catz urakoi Aleighsa Welchin vahvan esityksen avulla 72–60-voittolukemat.

15.4.2018 Haastattelu

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Catz kohtaa Peli-Karhut

Naisten Korisliigan finaalisarja vuosimallia 2017–2018 käynnistyy huomenna maanantaina 16. huhtikuuta. Lappeenrannan Catzin ja Kotkan Peli-Karhujen valmentajat odottavat finaalisarjasta kahden monipuolisen joukkueen kohtaamista.

Hyvinkään Ponteva louhi naisten Korisliiga -pronssia

Hyvinkään Ponteva nousi naisten Korisliigan pronssiottelun päätösneljänneksellä takamatkalta voittoon. Pronssiottelun voittonumerot kirjattiin hyvinkääläisille 63–59.

Catz ja Peli-Karhut raivasivat finaalipaikat naisten Korisliigassa

Naisten Korisliigan välieräsarjat ratkaistiin torstaina pudotuspelivaiheen viidensissä otteluissa. Lappeenrannan Catz pysäytti Hyvinkään Pontevan pitäen voittopisteet kotihallissa lukemin 68—56. Myös Kotkan Peli-Karhut urakoi viidennessä välierässä finaaleihin kaatamalla vierasparketilla Tapiolan Hongan numeroin 81—55.

Naisten Korisliigan välierät viidensiin otteluihin

Naisten Korisliigan neljännet välieräottelut pelattiin maanantai-iltana Hyvinkäällä ja Kotkassa. HyPo jatkoi kotivoittojen ottelusarjaa kaatamalla Catzin numeroin 74-71 (46-40) ja Honka piti Peli-Karhujen kirin kurissa, venyttämällä myös toisen ottelusarjan sen viidenteen otteluun 68-61 (34-30) -vierasvoiton turvin.

Honka venytti sarjan ratkaisua, Catz jälleen kotivoittoon

Naisten Korisliigan välierät etenivät perjantai-iltana kolmansiin otteluihinsa. 0-2 -tilanteessa iltaan lähtenyt Tapiolan Honka onnistui jatkamaan kevättään, joukkueen kaadettua Peli-Karhut kotonaan numeroin 68-43 (36-25). Lappeenrannassa Catz nousi 2-1 voitoin johtoon ottelusarjassa Hyvinkään Pontevaa vastaan vahvalla 80-65 (39-37) -kotivoitolla.

Peli-Karhuille toinen voitto naisten Korisliigan välierissä – Hyvinkään Ponteva tasoitti välieräsarjan

Naisten Korisliigan pudotuspelit jatkuivat tiistaina välierien toisella kierroksella. Hyvinkään Ponteva kavensi välieräsarjan Lappeenrannan Catzia vastaan 1–1:een väkivahvalla 87–52 -voitolla. Kotkan Peli-Karhujen ja Tapiolan Hongan trilleriottelu päättyi Peli-Karhujen 83–72 -voittoon.

Peli-Karhut ja Catz avausvoittoihin naisten Korisliigan välierissä

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät vauhdikkaasti lauantaina. Kotkan Peli-Karhut nujersi Tapiolan Hongan ensimmäisen välieräottelun jatkoajalla lukemin 74–65. Lappeenrannan Catz urakoi väkevän 77–63 -voiton Hyvinkään Pontevasta.

Lappeenrannan Catzin Aleighsa Welch on naisten Korisliigan maaliskuun pelaaja

Lappeenrannan Catz hurjasteli naisten Korisliigan runkosarjan päätökseen 4–0-voittotilastolla maaliskuussa varmistaen paikan välierissä jo ennen runkosarjan päätöstä. Kissalaumasta on erottunut kuluvalla kaudella pirteästi pelaava sentteri Aleighsa Welch, joka valittiin toistamiseen kuluvalla kaudella naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

29.3.2018 Haastattelu

Kotkan Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä: ”Lähdemme voittamaan jokaista peliä”

Kotkan Peli-Karhut pääsee viikon lepotauon jäljiltä haastamaan Tapiolan Honkaa naisten Korisliigan välierissä. Peli-Karhujen päävalmentaja Roope Mäkelä odottaa pudotuspelien huipennuksesta tiukkoja kamppailuja mitalinkiilto päätavoitteena.

27.3.2018 Haastattelu

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana: ”Tulossa kiinnostavat pudotuspelit”

Vain kahdesti naisten Korisliigan runkosarjan aikana kaatunut Lappeenrannan Catz pääsee aloittamaan pudotuspelit kovalla testillä hallitsevaa mestaria Hyvinkään Pontevaa vastaan. Catzin päävalmentaja Mika Haakana näkee, että välierissä pelaa neljä joukkuetta, joilla on tasaiset mahdollisuudet voittaa Suomen mestaruus.

27.3.2018 Haastattelu

Vimpelin Vedon Noora Järvikangas: ”Pudotuspelit olivat kauden tavoite"

Vimpelin Vedon kausi naisten Korisliigassa päättyi puolivälierävaiheeseen viime lauantaina Hyvinkään Pontevan taistellessa kolmannen voiton myötä välieriin. ViVen Noora Järvikangas näki kauden päätösottelussa paljon hyvää.

Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut naisten Korisliigan välieriin

Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut ottivat lauantaina kolmannet voitot puolivälierävastuksistaan edeten naisten Korisliigan välieriin. HyPo päihitti Vimpelin Vedon trilleriottelun loppusekunneilla kotihallissaan lukemin 82–77 ja Peli-Karhut kaahasi EBT:n ohitse 79—66-tuloksella.

Näytä lisää vastaavia