Pantterit otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen

29.3.2006 Äänekosken Liikuntahallin yleisöä pidettiin jännityksessä aina viimeisille sekunneille asti naisten finaalin trillerimäisessä avausottelussa. Finaalisarjan ensimmäinen taisto päättyi Panttereiden vierasvoittoon lukemin 77-75.

Ottelun sankariksi nousi Panttereiden virolaispelintekijä Merike Anderson, joka tulitti kolmen pisteen heitoillaan Pantterit lopussa rinnalle ja ohi.

Finaalit käynnistyivät odotetun tasaisesti. Ensimmäisen jakson loppuun Pantterit kiri viiden pisteen johtoon lukemissa 27–22.

Toisella jaksolla alkoi kuitenkin tapahtua kotijoukkueessa. Huimattaret pitivät Pantterit seitsemän minuuttia ilman yhtään onnistunutta koria. Maiju Pekkarisen sekä Kenya Robinsonin onnistumisten myötä kotijoukkue huudatti raivokkaasti kannustanutta kotiyleisöä repäisten 15-0 jaksolla johtoon 37–27.

Kokenut pantterilauma ei notkahduksesta hätkähtänyt, vaan vastasi jakson lopussa samalla mitalla. Viimeiset kolme minuuttia mentiin vierailijoiden komennuksessa ja Pantterit puolusti itsensä takaisin otteluun antaen äänekoskelaisille vain yhden korin loppuminuuteilla.

Puoliajalle lähdettiin vaihtelevien tunnelmien jälkeen Huiman johtaessa 39–38.

Huiman kuumimmat kädet löytyivät parivaljakosta Pekkarinen-Robinson. Maiju Pekkarinen heitti 14 pistettä ja Robinson 16 pistettä puoliaikaan mennessä. Panttereista korkeimman pistemäärän tehtaili Merike Anderson 14 pistettä. Susanna Rinta keräsi yhdeksän pistettä.

Etukäteen paljon puhuttu korinaluspeli levypallotilastoa katsellessa meni muutamalla irtopallolla Huimalle luvuin 25–23.

Huikea viimeinen neljännes

Toinen puoliaika jatkui kovalla taistelulla. Kun puoliaika oli vanhentunut kuusi minuuttia tilanne oli tasan 50-50. Suurempaa eroa ei kolmas kymmenminuuttinen joukkueiden välille saanut, joten viimeiselle neljännekselle lähdettiin tilanteessa 60-58.

SM-finaalijoukkueet järjestivät viimeisestä jaksosta todellisen trillerin. Viimeisen jakson avausminuutit mentiin tasatahtia, kunnes 34 peliminuutin jälkeen Huiman johtaessa niukasti 65-62 Kenya Robinsonille vihellettiin viides virhe.

Äänekoski jatkoi ilman ykköstykkiään ja johti ottelua vielä kaksi minuuttia ennen loppusummeria viidellä pisteellä. Tilanteessa 71-64, kun peliaikaa oli 1,34 minuuttia jäljellä, Panttereiden päävalmentaja Ilpo Rantanen keräsi suojattinsa aikalisälle.

Panttereiden sankariksi nousi aikalisän jälkeen virolainen Merike Anderson. Anderson sai Pantterit hurmioon heittämällä kolmen pisteen heiton sisään saaden vielä bonusheiton heittotilanteessa syntyneen virheen johdosta.

Pantterit haki riiston heti seuraavassa tilanteesta, mistä Susanna Rinta rankaisi onnistuneella vapaaheitolla. Maiju Pekkarinen piti kotijoukkueen mahdollisuuksia vielä yllä onnistuneilla vapaaheitoilla.

Jälleen Panttereiden hyökätessä hurmiossa ollut Anderson heitti kolmosen sisään. Sanna Jämsenin vastasi kakkosella, jonka jälkeen virolainen rankaisi vielä vastustamattomasti kolmannen kerran bonusrajan takaa tuoden lähes yksinään Pantterit mukaan voittotaisteluun.

Huiman seuraavakin pallonhallinta päätyi Panttereiden riistoon, jonka seurauksena Johanna Lautalaa rikottiin. Kokenut Lautala pisti kylmästi vapaaheitot sisään tehden viimeiset vierailijoiden pisteet.

Ottelun viimeiset heitot sai kuitenkin kotijoukkueen Sanna Jämsen, joka ei onnistunut vapaaheitoissaan kaksi sekuntia ennen loppua. Ottelu päättyi taistelun jälkeen Panttereiden voittoon 77-75.

- Pantteri voitti tänään, mutta tänään myös naiskoris voitti. Ottelu oli hyvää mainosta koko naiskoripalloilulle. Voitimme koko joukkueen kovan taistelun sekä Meriken viime hetkien onnistumisten avulla. Tässä ei kuitenkaan liikaa kannata poreilla, sillä perjantaina mennään taas, kommentoi Panttereiden päävalmentaja Ilpo Rantanen trillerin tauottua.

Merike Anderson avasi finaalisarjan 32 pisteellä

Merike Anderson heitti ottelussa 32 pistettä ja haki seitsemän levypalloa. Kolmoset onnistuivat 46 prosentin tarkkuudella (6/13). Susanna Rinta keräsi 16 pistettä ja haki viisi levypalloa. 10 pistettä heittäneen 39 minuuttia kentällä urakoineen Johanna Lautalan ainoat vapaaheitot osuivat sataprosenttisesti tärkeimpään paikkaan.

Panttereiden eduksi kääntyivät lopulta myös ottelun levypallot lukemin 39-40.

Huiman tehokkain oli Kenya Robinson 20 pistettä 15 levypalloa. Huiman positiivinen onnistuja oli Maiju Pekkarinen, jonka finaalikokemus aikaisemmilta kausilta voidaan laskea sekunneissa. Tänään 36 minuuttia pelannut Pekkarinen heitti 19 pistettä, joista kolmoset 59 prosentin tarkkuudella (heitot 5/9).

Sanna Jämsen heitti 18 pistettä ja haki kahdeksan levypalloa. Vapaaheitot eivät kuitenkaan onnistuneet, sillä kuudesta yrityksestä vain yksi meni sisään.

Finaalisarja jatkuu perjantaina Töölön Kisahallissa klo 18:30 alkaen.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

29.4.2024 10:38 Naisten Korisliiga

Niko Kuusi Bundesliigan Eigner Angels Nördlingenin päävalmentajaksi

Niko Kuusi on solminut päävalmentajasopimuksen Saksassa naisten Bundesliigaa pelaavan Eigner Angels Nördlingenin kanssa. Kuusen johdolla Torpan Pojat voitti tällä kaudella seurahistorian ensimmäisen Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.