Pantterit selvä suosikki, Riento heittää haasteen

11.12.2003 Naisten koripalloilun Suomen Cupin loppuottelu pelataan tänä vuonna osana Suomen Cup 2003 -finaalitapahtumaa, jossa ratkotaan koripalloilun, lentopalloilun ja salibandyn Cup-mestaruudet. Puitteet tapahtumalle Espoo LänsiAuto Areenalla ovat parhaat mahdolliset. Naisten loppuottelu Panttereiden ja Turun Riennon välillä pelataan lauantaina 13.12.2003 klo 17.

SM-sarjaa johtava Pantterit voitti Suomen Cupin vuonna 2002. Sen finaalipaikka tuskin tuli tänäkään vuonna kenellekään yllätyksenä. Niin vakuuttavasti joukkue on tämän kauden ja edeltäneet kaudet pelannut. SM-sarjassa se on kärsinyt kuluvalla kaudella ainoastaan yhden tappion.

Turun Riento puolestaan teki vastikään paluun SM-sarjaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Riennollakin on menestyksekkäät taustat, mutta viimeisistä SM- tai Cup-menestyksistä on vierähtänyt hyvä tovi. Nuorella joukkueella nyt pelaavan turkulaissikermän Cup-finaalipaikkaa voidaankin pitää naiskoripallon syksyn sensaationa. SM-sarjassakin sen voittosuhde on positiivinen (9-7).

TuRi:n pirteistä esityksistä huolimatta finaalissa on vain yksi suosikki ja se on Pantterit. Cup-kilpailujen luonteeseen kuuluu kuitenkin oleellisesti yllätyksellisyys. Cup-peleissä yksi voitto riittää, joka mahdollistaa yllätykset paremmin kuin esimerkiksi paras viidestä –järjestelmällä pelattavassa play-off –sarjassa. Koripalloilussa onkin joskus koettu pieniä yllätyksiä. Yhden sellaisen aiheutti miesten Cupissa vuonna 1994 Lahden NMKY, joka voitti Suomen Cupin, vaikka pelasi tuolla kaudella I divisioonassa.

Kokemus vs. nuoruus

Naisten koripallofinaalissa vastakkain on kokemus ja nuoruus. Panttereiden riveissä pelaa kolme maajoukkuekonkaria Lea Hakalan, Susanna Rinnan ja Heli Roukanojan muodossa. Lisäksi joukkueella on heittää kehiin muitakin kokeneita kehäkettuja ja läpimurtonsa pääsarjatasolla jo tehnyt Juta Jahilo.

Riennon joukkueen kaikki pelurit ovat puolestaan 1980-luvulla syntyneitä nuorukaisia ja kaikilla vielä lopullinen läpimurto SM-tasolla tekovaiheessa. Vasta 16-vuotias Fia Ohtonen ja 18-vuotias Tiina Sten ovat tehneet kauden SM-otteluissa tehokasta jälkeä. Viime aikoina Turun moottori on yskähdellyt. Alavireisesti joukkue esiintyi mm. finaaliparin kauden ainoassa SM-kohtaamisessa marraskuun ensimmäisenä päivänä. Pantterit "raateli" tuolloin Riennon 79-37.

- Se tappio unohdettiin samantien. Ennen finaalia katsotaan paljon videota ja yritetään löytää lääkkeet Panttereiden kaatoon. Selvää on, että meidän pitää olla erittäin aggressiivisia, jotta mahdollisuuksia on. Olemme nuorempi joukkue ja meidän on pidettävä kovaa tempoa yllä, jotta voimme väsyttää "vanhukset", pohdiskeli TuRi:n päävalmentaja Ray Ailus.

Nähtäväksi jää mihin Riennon rahkeet riittävät. Näyttöhaluja joukkueesta ainakin löytyy.

- Joukkueella on iso halu päästä pelaamaan Cup-finaali ja samalla näyttää mitä todella osaamme, kertoi Riennolle lähes 19 pisteen edestä koreja SM-sarjassa tehtaillut Tiina Sten.

Panttereista Lea Hakala tavoittelee nyt jo yhdeksättä Suomen Cupin voittoaan. Suomen mestaruuksiahan Lealla on jo 15. Konkarin usko omiin on ennen Cup-finaalia kova.

- Luotan siihen, että meillä on pistää kokemusta niin paljon enemmän kentälle, että pystymme kääntämään pelin tiukassakin paikassa. Uskon, että levypallopelin hallinta molemmissa päissä sekä se, että saamme onnistumisia laajalta rintamalta ovat ne avaimet, joilla voitamme, Hakala arvioi.

Ennakkosuosikin asemaa Pantterit ei koe rasitteena.

- Olemme olleet suosikin asemassa koko syksyn ajan. Siitä huolimatta olemme pärjänneet mielestäni kohtuullisesti, sanaili Panttereiden päävalmentaja Mikko Kurki.

Kuriositeettina mainittakoon, että Mikko Kurjella ei vielä ole Cup-mestaruutta, mutta hänen aisaparillaan Annamaija Keturilla on. Keturi oli voittamassa Cupia Karhun Poikien joukkueessa 1990-luvun alussa. Turun Riennosta Cup-mestaruutta vailla ovat kaikki, mutta onko enää lauantain jälkeen?

 
24.1.2013 Katsojat

Cup-voitot ratkotaan Tampereella, Lappeenrannassa ja Säynätsalossa

Ensi viikolla alkavan helmikuun kaksi ensimmäistä viikonloppua pyhitetään vuoden 2012 Suomen cupeille. Ensimmäistä kertaa pelattava miesten liigacup huipentuu 2.-3. helmikuuta Tampereella, kun taas naisten cupin välieräjoukkueet kokoontuvat 9.-.10. helmikuuta Lappeenrantaan. Miesten Suomen cupin mestaruus ratkotaan 9.2. Säynätsalossa.

9.12.2009 09:00 Katsojat

Suomen cupit huipentuvat lauantaina

Miesten ja naisten Suomen cup –mestaruuksien kohtalot ratkeavat lauantaina (12.12.). Miesten cup-finaalia isännöi Tampereen Pyrintö, joka saa vieraakseen Espoon Hongan. Naisten cupissa finaaliemännän rooli on Espoo Teamillä, joka kohtaa kotkalaisseura Peli-Karhut.

19.11.2009 13:30 Katsojat

Tampere ja Espoo saivat Suomen cup –finaalit järjestettäväkseen

Joulukuun 12. päivänä pelattavien koripallon Suomen cup –finaalien järjestäjät arvottiin torstaina Helsingissä. Miesten cup-finaalin järjestelyoikeuden arpa heitti Tampereen Pyrinnölle, joka saa vieraakseen Espoon Hongan. Naisten cup –arvonnassa emännän roolin sai Espoo Team, jonka vastustajaksi välieristä selviytyi kotkalaisseura Peli-Karhut.

1.10.2009 Katsojat

Miesten ja naisten Suomen cup –välieräparit arvottu

Koripallon miesten ja naisten Suomen cup –välierien otteluparit on arvottu. Marraskuun 18. päivänä pelattavissa välierissä kohtaavat miesten Suomen cupissa Namika Lahti – Espoon Honka ja Järvenpään Koripalloseura – Tampereen Pyrintö.

24.9.2009 Katsojat

Miesten ja naisten Suomen cup –puolivälierien otteluparit selvillä

Koripallon miesten ja naisten Suomen cup –puolivälierien otteluparit on arvottu. Miesten puolivälierät pelataan tiistaina 29.9. ja naisten heti seuraavana päivänä, keskiviikkona 30.9.

3.12.2007 Katsojat

Miesten Suomen cup –finaalin ABC

Koripallosyksyn huipennus, Suomen cupin finaalitapahtuma, järjestetään tänä vuonna lauantaina 8. joulukuuta Vantaan Energia Areenan hulppeissa tiloissa. Klo 18:30 alkavassa miesten cup-loppuottelussa kohtaavat kaksi edellistä cup-mestaruutta voittanut Lappeenrannan NMKY:n tähtisikermä sekä erinomaisen alkukauden myötä sarjan kärkikahinoihin noussut Kouvolan Kouvot.

30.10.2007 Katsojat

Suomen cupin finaalipaikat jaossa keskiviikkona

Miesten Suomen cupin finaali pelataan Vantaan Energia Areenalla 8. joulukuuta osana neljän lajin yhteistä cup-huipennusta. Koripallofinalistit selviävät keskiviikon (31.10.) välierissä, joissa kohtaavat otteluparit ToPo-Kouvot ja LrNMKY-Pyrintö.

2.10.2007 Katsojat

Suomen cupin välieräpaikat katkolla

Korisliigan pelikausi käynnistyy ensi lauantaina (6.10.). Ennen sitä seitsemän liigajoukkuetta sekä neljännesvälierissä Joensuun Katajan pudottanut divisioonajoukkue Lapuan Korikobrat taistelevat Suomen cupin puolivälierissä keskiviikkona (3.10.).

15.12.2006 Katsojat

Suomen cupin finaalitaisto jo käynnissä

Lappeenrannan NMKY puolustaa sekä Suomen mestaruutta että Suomen cupin voittoa. Espoon Honka on puolestaan Korisliigan kenties kuumin joukkue juuri nyt. Lauantaina (16.12.) Helsingin Jäähallissa pelattava Suomen cupin finaali tuskin jättää ketään kylmäksi. Siitä pitävät huolen finalistit, jotka aloittivat henkisen taiston ajoissa ennen finaalia.

14.12.2006 Katsojat

Espoon nuoret haastavat kokeneen Huiman

Naisten koripallon lauantaisesta Suomen cupin finaalista on lupa odottaa tasaista kamppailua nuoren Espoo Teamin ja kokeneen Äänekosken Huiman välillä. SM-sarjassa Huima on vetänyt pitemmän korren kahdesti, mutta Espoo Team tulee ensi lauantaina Helsingin Jäähallissa haastamaan konkarit tosissaan. Ja viime viikonvaihteen cup-kenraali tukee aikeita.

Näytä lisää vastaavia