Parker jälleen Ranskan vahvuudessa, pelannee lauantaina

7.8.2009 Ranskan koripallomaajoukkue on saanut takaisin vahvuuteensa NBA-supertähtensä Tony Parkerin. Kolminkertainen NBA-mestari asettunee Suomea vastaan jo lauantaina, kun maat kohtaavat Paussa EM-lisäkarsinnan ottelussa, jonka TV Viisi televisioi suorana Suomeen.

Tony Parkerin pelaaminen näyttää erittäin todennäköiseltä Suomen EM-karsinta-avauksessa Paussa lauantaina.

Suomi ja Petteri Koponen heittää Ranskalle haasteen, joka nähdään lauantaina klo 21 suorana TV Viideltä. Kuvat: FIBA Europe / Ciamillo-Castoria.

Nilkkansa valmistavassa maaottelussa Itävaltaa vastaan loukannut Parker vietti viikonpäivät San Antoniossa, jonne miehen työnantaja, NBA-seura Spurs, kutsui hänet tutkimuksiin ja kuntoutukseen.

- Olen erittäin tyytyväinen Tonyn palattua harjoituksiin. Meidän on valmistauduttava ja keskityttävä mahdollisimman hyvin Suomi-otteluun, jota emme voi ottaa kevyesti, kertoo päävalmentaja Vincent Collet Ranskan maajoukkueen nettisivuilla.

Harjoitukset vasta osoittavat totuuden Parkerin nilkkavamman tilanteesta, mutta jo aiemmin Collet piti tähtitakamiehensä pelaamista Suomea vastaan todennäköisenä.

- En usko, että pystyisimme estämään Parkeria pelaamasta Suomea vastaan. Hän on aivan liian innostunut pysyäkseen poissa, kommentoi Collet ranskalaiselle L’Equipe-lehdelle ennen voitokasta Italian-matkaa.

Suomen leirissä Parkerin pelaamista odotetaan.

- Toivon itse asiassa, että Parker pelaisi lauantaina. Hän on eittämättä yksi maailman parhaista takamiehistä, poikkeuksellinen urheilija ja hieno lähettiläs lajille. Suomalaisille koripalloilijoille ei usein synny mahdollisuuksia kohdata tämän tason pelaajaa ja se tarjoaa hienon haasteen joukkueellemme, arvioi Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann.

NBA-miehiä riittää harjoitusavuksi asti

Ranska on saanut ryhmäänsä myös toisen vahvistuksen. Collet kutsui Ranskan harjoitusvahvuuteen Yhdysvalloista 211-senttisen Ian Mahinmin. Mahinmi on urallaan pelannut kuusi NBA-ottelua. NBA:n alaisessa kehitysliiga NBDL:ssä Mahinmi pelasi kauden 2007-08 Austin Torosin joukkueessa mainioilla 17,1 pisteen ja 8,2 levypallon tilastoilla.

- Olin päättänyt jo ennen Italia-ottelua kutsua Ian Mahinmin mukaan. Minua kehotettiin tekemään näin, koska Ronny Turiafilla oli ongelmia jalkojensa kanssa. Ne näyttävät kadonneen, mutta pyrimme silti ajamaan Ianin sisään ja luomaan joukkueeseen sisäistä kilpailua sentterin tontille, Collet perusteli yllätyskutsua.

Ranskan ja Suomen välinen EM-lisäkarsintaottelu käynnistyy lauantaina 8.8. klo 21 Suomen aikaa. TV Viisi näyttää kamppailun suorana lähetyksenä, jonka studio-osuus käynnistyy jo klo 20:30.

Ensi tiistaina (11.8.) Suomi kohtaa ensimmäisessä EM-karsintojen kotiottelussaan Vantaan Energia Areenalla Italian, joka kärsi avauspelissään kitkerän 77-80-jatkoaikatappion ranskalaisille. Suomi-Italia-ottelun ennakkolipunmyyntiä hoitaa Lippupiste.

Lue myös seuraavat artikkelit

 
26.2.2023 09:48 Susijengi

Susijengin MM-karsinnat huipentuvat maanantain Saksa-otteluun – voitolla lohkovoittoon

Vuosien 2021–23 MM-karsinnat huipentuvat maanantaina Espoo Metro Areenalla, kun viime syksyn EM-kisat pronssiin päättänyt isokokoinen ja organisoitunut Saksa saapuu Susijengin vieraaksi. Panoksena ottelussa on ei enempää eikä vähempää kuin karsintalohkon voitto.

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

19.2.2019 10:25 Susijengi

Susijengin MM-karsintaottelu jälleen loppuunmyyty

Susijengi pääsee huipentamaan MM-karsinnat otteluissa, joista panosta ei puutu. Torstain kotiotteluun Ranskaa vastaan joukkue saa tuekseen jälleen täyden Espoo Metro Areenan.

14.2.2019 14:17 Susijengi

Susijengi nimetty helmikuun ratkaisevaan MM-karsintaikkunaan

Päävalmentaja Henrik Dettmann on lähettänyt kuudelletoista pelaajalle kutsun osallistua Susijengin viimeisen ja ratkaisevan MM-karsintaikkunan maanantaina käynnistyvään leiritykseen. Susijengin matkalla kohti Kiinan MM-kisoja viimeiset kannot kaskessa ovat lohkokärki Ranska sekä Susijengin kanssa viimeisestä kisapaikasta kisaava Venäjä.

4.12.2018 14:34 Susijengi

Huikea voitto sähköisti Susijengin Ranska-ottelun lipunmyyntiä entisestään – jo 5200 lippua myyty

Susijengin MM-kisapaikan kohtalo ratkeaa helmikuun karsintaikkunassa, kun joukkue kohtaa Espoossa lohkokärki Ranskan ja matkaa sen jälkeen Venäjän vieraaksi. Maanantai-iltana sinnikkyytensä osoittanut Susijengi on saamassa Ranska-otteluun tuekseen jälleen täyden kotiareenan.

5.7.2018 10:49 Susijengi

Susijengin Islanti-ottelussa tehtiin Euroopan karsintojen yleisöennätys

Maanantaina loppuunmyyty Hartwall Arena todisti, kun Susijengi peittosi Islannin pistein 91-77 (44-41) ja eteni MM-jatkokarsintoihin alkulohkon kakkosena.

3.7.2018 10:58 Susijengi

Miten jatkossa? Näin jatkuu Susijengin matka kohti Kiinan MM-kisoja

Susijengi eteni maanantai-iltana lohkokakkosena jatkoon omasta MM-karsintojen alkulohkostaan peittoamalla Islannin täpötäyden Hartwall Arenan valvovan silmän alla. Susijengillä on edessään syys-, marras- ja helmikuussa pelattavat kivikovat karsintaikkunat.

29.6.2018 21:19 Susijengi

Susijengi taipui Tshekin kovassa käsittelyssä – Nuutinen Suomen valopilkku

Tshekin fyysisyys hyydytti Susijengin Pardubicessä, ja sinnikkäästä taistelusta huolimatta suomalaiset joutuivat Tshekistä kotimatkalle 77-73 (37-36) -tappio niskassaan. MM-karsintojen ensimmäisen vaiheen ratkaisut nähdään maanantaina.

25.6.2018 21:24 Pääjuttu

Susijengi karisti Viron MM-kenraalissa, Markkanen pani ranttaliksi

Susijengi jätti vähän jossiteltavaa Hartwall Areenalla, kun suomalaiset löylyttivät Viroa tuplamaaotteluiden toisessa osassa 95-76 (43-24). Kesän ensimmäisen esiintymisensä susipaidassa tehnyt Lauri Markkanen kuritti Viroa 23 pisteen ja 12 levypallon arvoisesti.

21.6.2018 22:04 Pääjuttu

Susijengi selviytyi Saku Suurhallin hermopaineesta, tulokkaat toivat virtapiikin

Susijengin eläimellinen puolustus poiki ensin jatkoajan ja sen jälkeen 69-76 (38-37) -jatkoaikavoiton Virosta valmistavassa maaottelussa Saku Suurhallissa, Tallinnassa.

Näytä lisää vastaavia