PeKa-Catz, otto numero neljä!

5.4.2011 Lappeenrannan ja Kotkan välinen tie on tullut viime vuosina ainakin riittävän tutuksi Peli-Karhujen ja Catzin naisjoukkueille. Naisten koripallomestaruus ratkeaa jo neljännen kerran viiden viime kauden aikana kaakonkulman kaksikon taistelussa. Emäntänä otteluissa aloittaa Catzin Steveco Areenalle vieraakseen saava Peli-Karhut.

Entisen WNBA-peluri Amanda Lassiterin (oik.) tähdittämä PeKa iskee finaalisarjassa yhteen Vilma Kesäsen (vas.) Catzin kanssa.

Viime keväänä kausi päättyi Reetta Piiparin ja Catzin riehakkaisiin mestaruustuuletuksiin. Uusiiko Catz tuuletuksensa vai palaako PeKa kultakantaan? Kuvat: Kai Kilappa.

SM-kulta irtoaa kolmella voitolla.

- Kaikki tietävät Catzin olevan täynnä huippupelaajia. Heidän kymmenen pelaajan ryhmänsä on ylivoimaisesti sarjan kovin. Onneksi säännöt sallivat kuitenkin vain viiden pelaamisen kerrallaan, ja siinä onkin mahdollisuutemme, toteaa PeKan valmentaja Seppo Kurki.

PeKa juhli Suomen mestaruutta 2007 ja 2008 Catzin kustannuksella. Viime keväänä osat lappeenrantalaisittain ajatellen vihdoin vaihtuivat. Mahtikaksikon kirkkaimpien mitalien jahtia on päässyt viime vuosina sotkemaan vain Espoo Team, joka kaappasi mestaruuden 2009.

PeKa vei runkosarjan nimiinsä kolmen voiton erolla Catziin. Keskinäiset voitot menivät kotkalaisten nimiin 3-1, mutta Catz voitti kohtaamisista viimeisen kotonaan. Catz sai maaliskuun peliin mukaan äitiyslomalta kesken kauden parketille palanneen Jelena Reshetkon.

- Toisaalta meillä ei ollut missään Catz-peleissä nykyistä amerikkalaiskolmikkoamme (Shanika Freeman, Krystal Vaughn ja Amanda Lassiter), Kurki muistuttaa.

PeKalla olisi neljäskin amerikkalaispelaaja, mutta Jill Martin aloittaa finaalit siviilit päällä vaihtopenkin kulmalla.

Catz selvitti välierät Espoo Teamia vastaan suoraan kolmella voitolla. Lappeenrantalaiset pääsivät huilaamaan ja tarkkailemaan PeKaa, joka joutui vääntämään täyden viiden välierän sarjan ToPoa vastaan.

Kaksintaistelua maustaa se, että Catzin avainpelaajia ovat kotkalaiskasvatti Reetta Piipari ja ex-pekalainen Lisa Lee.

- Vahvistuksemme sanoivat jo syksyllä, että pahinta olisi kohdata pudotuspeleissä ToPo. Muutamalla pelaajallamme on Kisahalli-kammo. Kaikki takavuosienkin pudotuspelisarjamme huomioiden ToPo-välierät olivat urani kovin vääntö, Kurki korostaa.

Naisten finaalit jatkuvat Kotkan avausottelun jälkeen perjantaina Lappeenrannassa ja sunnuntaina Kotkassa. Vuosi sitten loppuotteluita väännettiin täysi viiden kamppailun sarja.

Lue myös seuraavat

 
9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

Näytä lisää vastaavia