PeKa vei kärkiottelun – Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoa

17.2.2021 20:39 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Suomen Cupin finaalissa pelanneet PeKa ja EBT voittivat omat ottelunsa. Muissa otteluissa voitot Kouvottarille ja HBA:lle.

Zykera Rice oli iskussa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Mestaruusjuhlat eivät näkyneet PeKan otteissa

Sunnuntaina Naisten Suomen Cupin voittanut Peli-Karhut oli jälleen pelivuorossa, kun joukkue matkasi Forssan Alun vieraaksi. Voitto kirjattiin kotkalaisille 110-76.

Mestaruuden juhlinta ei ainakaan näkynyt joukkueen pelissä vaan se aloitti pelin vahvasti. PeKa:n heittopeli rullasi erinomaisesti ja se karkasi ensimmäisellä jaksolla kahdeksan pisteen karkumatkalle. 

PeKa hallitsi myös toista jaksoa. Elena Melto heitti sen aikana kahdeksan pistettä ja hänen johdollaan puoliajalle mentiin tilanteessa 53-34.

Kolmannella jaksolla kotkalaiset menivät menojaan. Joukkueen johto kasvoi jo 27 pisteeseen ennen viimeistä taukoa.

Viimeinen jaksolla ei nähty ihmettä. Se oli ottelun tasaisin ja Peli-Karhut nappasi kauden 19 voittonsa 110-76.

Zykera Rice teki ottelussa 30 pistettä ja kaapi yhdeksän levypalloa. Minna Sten heitti kauden ennätyspisteensä. Hän teki 18 pistettä. Keondria Calloway teki FoA:lle 21 pistettä. 

Ottelutilasto

Kouvottaret voitti kotonaan

Kouvottaret emännöi illan ottelussa Lappeenrannan Catzia. Kotijoukkue nappasi pisteet 86-56.

Avausjaksolla nähtiin tasaista korista. Kotijoukkue pääsi kuitenkin lähtemään tauolle johdossa 19-15.

Toisella jaksolla kouvolalaisjoukkue kasvatti johtoaan Sarah Toeainan ja Aliyah Collierin johdolla. Puoliajalla mentiin tilanteessa 41-27.

Kolmas jakso oli jälleen tasaisempi. Siitä huolimatta kotijoukkue onnistui kasvattamaan johtooan kolmella pisteellä ja pääsi viimeiselle jaksolle turvallisen tuntuisessa johdossa.

Catz ei onnistunut enää viimeisellä jaksolla uhkaamaan Kouvottaria. Pisteet jäivät Kouvolaan 86-56. 

Toeaina sai ottelussa kasaan tupla-tuplan. Hän teki 21 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Veera Pirttinen teki vieraille 18 pistettä. 

Ottelutilasto

Pyrinnön tuska jatkuu

Tampereen Pyrintö sai Pyynikille vieraita Helsingistä, kun HBA-Märsky matkasi vierasotteluun. Pyrintö jaksoi vieraiden kelkassa ensimmäisen puoliajan, mutta pisteet matkasivat Helsinkiin 92-79.

HBA aloitti ottelun pirteämmin. Silja Viita ja Emerita Mashaire pitivät hyökkäyspäässä huolen, että vieraat pääsivät tauolle johdossa 27-21.

Toinen jakso oli Pyrinnön heiniä. Se tiivisti puolustustaan ja teki helsinkiläisten hyökkäämisestä hankalaa. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen viiden pisteen johdossa.

Märsky käänsi ottelun jälleen itselleen kolmannella jaksolla. Joukkue onnistui jakson aikana peräti seitsemässä kolmen pisteen heitossa ja kampesi niiden turvin johtoaseman jälleen itselleen. Viimeiselle tauolle mentiin tilanteessa 71-61.

Neljäs jakso oli jälleen tasaisempaa. HBA kasvatti kuitenkin johtoaan. Voitto matkasi Helsinkiin 92-79. 

- Peli ei ollut helppo, koska emme ole tottuneet pelaamaan tällaista paikkapuolustusta vastaan ja olimme hieman jäässä maaottelutauon jälkeen, mutta lopussa agressiivisuutemme ja transition pelaaminen tuotti hyvää tulosta, HBA:n päävalmentaja Mirka Dettmann sanoi.

Saga Ukkoselle kirjattiin ottelussa 27 pistettä. Myös kolme muuta avausviisikon pelaaja ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Liisa Taponen teki Pyrinnölle tupla-tuplan 14 pisteellä ja 19 levypallolla. Myös tamperelaisista kolme muuta pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen

Ottelutilasto

EBT toipui nopeasti Suomen Cupin finaalista

Suomen Cupin finaalin hävinnyt EBT ei ehtinyt kovin kauaa levätä ennen seuraavaa sarjapeliään. Se matkasi Vimpelin vieraaksi. Espoolaiset voittivat ottelun 91-80.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasainen. Avausjakson vei nimiinsä vierasjoukkue kahden pisteen erolla.

Toisella jaksolla ero ei kasvanut eikä kaventunut. Niinpä puoliajalle lähdettiin vieraiden kahden pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla Lotta Vesiluoma ja Morgan Batey pitivät onnistumisillaan huolen siitä, että vierasjoukkueen johto kasvoi. Jakso päättyi tilanteessa 66-53.

Viimeinen jakso oli tasainen. Kotijoukkue onnistui hieman kaventamaan vieraiden johtoa. Voitto matkasi kuitenkin Espooseen 91-80.

EBT onnistui loistavasti joukkueena ja peräti viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Batey upotti 22 pistettä. Nuori Kiia Mäntylä pelasi yhden uransa parhaista peleistä. Hän teki 16 pistettä ja haki yhdeksän levypalloa. Vimpelin paidasta Kayla Gordon teki hirmutehot. Hänelle kirjattiin 30 pistettä ja 20 levypalloa.

Ottelutilasto

 

 
30.1.2023 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan joulukuun vahvin Madelynn Utti: ’’ Sarjassa on paljon hyviä pelaajia’’

Joulukuun kuukauden vahvimmaksi valittu Madelynn Utti johdatti otteillaan Hongan runkosarjan kolmanneksi.

28.1.2023 19:02 Naisten Korisliiga

Ylempi jatkosarja käynnistyi – FoA ja EBT illan voittajia

Ylemmässä jatkosarjassa pelattiin kaksi ottelua. Näissä voittajaksi ylsivät FoA ja EBT.

21.1.2023 19:01 Naisten Korisliiga

Runkosarja päätökseen – FoA nappasi paikan ylemmästä jatkosarjasta

Naisten Korisliigan runkosarja pelattiin päätökseen. Ylemmässä jatkosarjassa pelejään jatkavat PeKa, EBT, Honka, Pyrintö sekä Forssan Alku. Alemmassa jatkosarjassa viimeisistä pudotuspelipaikoista taistelevat ToPo, ViVe, HBA, Kouvottaret ja Catz.

20.1.2023 13:15 Korisliiga

Korisliigojen päätöskierroksilla riittää rutkasti panosta – näin eri skenaariot vaikuttavat paikkoihin jatkosarjoissa

Korisliigassa KTP-Basket ja BC Nokia eivät tarvitse apua muilta joukkueilta, vaan heille riittää ylempään jatkosarjaan voitto runkosarjan päätöskierroksen ottelusta. Naisten Korisliigassa Forssan Alku voi varmistaa paikkansa ylemmässä jatkosarjassa voittamalla oman ottelunsa.

18.1.2023 20:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa runkosarjan toiseksi viimeinen kierros – Alku tarrasi kiinni ylemmän jatkosarjan paikkaan

Naisten Korisliigan runkosarja on viimeistä kierrosta vaille valmis. Illan isoimmasta voitosta vastasi FoA. Muita voittajia olivat ViVe, Honka, Pyrintö ja Peli-Karhut.

15.1.2023 19:14 Suomen Cup

ToPo on naisten Suomen Cupin mestari

Torpan Pojat jatkoi siitä mihin eilen jäi ja kaatoi finaalissa neljä edellistä Suomen Cupia nimiinsä vieneen PeKa:n. Mestaruuspokaali jäi Helsinkiin 76-51.

15.1.2023 12:06 Suomen Cup

Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa klo 17

Naisten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa sunnuntaina, kun Peli-Karhut ja Torpan Pojat kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. PeKa tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

14.1.2023 15:36 Suomen Cup

PeKa ja ToPo ratkaisevat naisten Suomen Cupin voiton

Naisten Suomen Cupin finaalissa nähdään uusinta viime vuodelta, kun Peli-Karhut ja ToPo kohtaavat finaalissa. Ottelu alkaa huomenna sunnuntaina klo 17 ja on nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

13.1.2023 14:57 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin välierät lauantaina Helsingissä - luvassa kova taistelu mestaruudesta

Naisten Suomen Cupin Final Four -vaihe pelataan lauantaina ja sunnuntaina Urhea-hallissa Helsingissä. 10 000 euron rahapalkinnosta mittelevät Peli-Karhut, Vimpelin Veto, Torpan Pojat ja Tampereen Pyrintö.

10.1.2023 11:15 Naisten Korisliiga

Hongan Madelynn Utti on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan joulukuun vahvin on Tapiolan Hongan Madelynn Utti.

9.1.2023 21:08 Naisten Korisliiga

Kouvottaret palasi tehokkaana

Naisten Korisliigassa pelattiin maanantaina yksi ottelu. Kouvottaret nappasi kotivoiton ToPo:sta 81-62.

8.1.2023 18:38 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga palasi joulutauolta – ennakkosuosikit pitivät pintansa

Sarjassa pelattiin ensimmäiset ottelut tämän vuoden puolella. Päivän voittajia olivat Peli-Karhut, EBT ja Pyrintö.

28.12.2022 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin mestaruudet ratkeavat tammikuussa, liput nyt myynnissä

Naisten ja miesten koripallon Suomen Cup huipentuu tammikuun 13.–15. päivä Urhea-hallissa Helsingissä pelattavaan Final Fouriin. Koriksen superviikonloppu pitää sisällään sekä naisten että miesten välierät sekä finaalin.

23.12.2022 08:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan marraskuun vahvin Carmen Tyson-Thomas: ’’ Olemme pystyneet yllättämään lähes kaikki alkukauden aikana’’

Toista kautta Naisten Korisliigassa pelaava Carmen Tyson-Thomas on ollut tällä kaudella lähes pitelemätön ja johdattanut EBT:n sarjan kakkospaikalle. Loistavista otteista huolimatta pelaaja toipuu edelleen käden murtumasta ja on joutunut muokkaamaan peliään sen mukaan.

21.12.2022 21:00 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliiga joulutauolle Peli-Karhujen komennossa

Sarjassa pelattiin viimeiset ottelut ennen joulutaukoa. Illan voittajia olivat PeKa, Honka, FoA ja EBT. Seuraavan kerran pallo nousee sarjassa ilmaan 8.1.2023.

17.12.2022 18:55 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan kärki tiivistyi – Honka aiheutti Peli-Karhuille kauden toisen tappion

Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen kierros ennen joulutaukoa. Voittoihin ylsivät Pyrintö, EBT, Honka, Kouvottaret ja FoA.

14.12.2022 21:34 Naisten Korisliiga

Keskikastissa tasaista – PeKa kasvatti sarjajohtoaan

Kaikki joukkueet nähtiin parketeilla keskiviikkona. Voittajiksi ylsivät PeKa, FoA, Honka, HBA sekä ToPo.

10.12.2022 20:11 Suomen Cup

Final Four joukkeet selvillä – Pyrintö vastasi päivän suurimmasta yllätyksestä

Naisten Suomen Cupin välieräjoukkueet ovat selvillä. Tiensä jatkoon selvittivät ToPo, PeKa, Pyrintö sekä ViVe. Lopputurnaus pelataan 14-15.1.2023.

5.12.2022 13:20 Naisten Korisliiga

EBT:n Carmen Tyson-Thomas on naisten Korisliigan Kuukauden vahvin

Korisliigojen ja NOCCOn solmiman markkinointiyhteistyön myötä kuukauden pelaajat ovat jatkossa Kuukauden vahvimpia. Naisten Korisliigan marraskuun vahvin on Espoo Basket Teamin Carmen Tyson-Thomas.

4.12.2022 13:06 Naisten Korisliiga

Elina Aarnisalo tähtää mahdollisimman korkealle

Jo useamman kauden Naisten Korisliigassa pelannut Elina Aarnisalo on tällä kaudella ottanut askeleen seuraavalle tasolle.

Näytä lisää vastaavia