PeKa vei kärkiottelun – Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoa

17.2.2021 20:39 Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Suomen Cupin finaalissa pelanneet PeKa ja EBT voittivat omat ottelunsa. Muissa otteluissa voitot Kouvottarille ja HBA:lle.

Zykera Rice oli iskussa. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Mestaruusjuhlat eivät näkyneet PeKan otteissa

Sunnuntaina Naisten Suomen Cupin voittanut Peli-Karhut oli jälleen pelivuorossa, kun joukkue matkasi Forssan Alun vieraaksi. Voitto kirjattiin kotkalaisille 110-76.

Mestaruuden juhlinta ei ainakaan näkynyt joukkueen pelissä vaan se aloitti pelin vahvasti. PeKa:n heittopeli rullasi erinomaisesti ja se karkasi ensimmäisellä jaksolla kahdeksan pisteen karkumatkalle. 

PeKa hallitsi myös toista jaksoa. Elena Melto heitti sen aikana kahdeksan pistettä ja hänen johdollaan puoliajalle mentiin tilanteessa 53-34.

Kolmannella jaksolla kotkalaiset menivät menojaan. Joukkueen johto kasvoi jo 27 pisteeseen ennen viimeistä taukoa.

Viimeinen jaksolla ei nähty ihmettä. Se oli ottelun tasaisin ja Peli-Karhut nappasi kauden 19 voittonsa 110-76.

Zykera Rice teki ottelussa 30 pistettä ja kaapi yhdeksän levypalloa. Minna Sten heitti kauden ennätyspisteensä. Hän teki 18 pistettä. Keondria Calloway teki FoA:lle 21 pistettä. 

Ottelutilasto

Kouvottaret voitti kotonaan

Kouvottaret emännöi illan ottelussa Lappeenrannan Catzia. Kotijoukkue nappasi pisteet 86-56.

Avausjaksolla nähtiin tasaista korista. Kotijoukkue pääsi kuitenkin lähtemään tauolle johdossa 19-15.

Toisella jaksolla kouvolalaisjoukkue kasvatti johtoaan Sarah Toeainan ja Aliyah Collierin johdolla. Puoliajalla mentiin tilanteessa 41-27.

Kolmas jakso oli jälleen tasaisempi. Siitä huolimatta kotijoukkue onnistui kasvattamaan johtooan kolmella pisteellä ja pääsi viimeiselle jaksolle turvallisen tuntuisessa johdossa.

Catz ei onnistunut enää viimeisellä jaksolla uhkaamaan Kouvottaria. Pisteet jäivät Kouvolaan 86-56. 

Toeaina sai ottelussa kasaan tupla-tuplan. Hän teki 21 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Veera Pirttinen teki vieraille 18 pistettä. 

Ottelutilasto

Pyrinnön tuska jatkuu

Tampereen Pyrintö sai Pyynikille vieraita Helsingistä, kun HBA-Märsky matkasi vierasotteluun. Pyrintö jaksoi vieraiden kelkassa ensimmäisen puoliajan, mutta pisteet matkasivat Helsinkiin 92-79.

HBA aloitti ottelun pirteämmin. Silja Viita ja Emerita Mashaire pitivät hyökkäyspäässä huolen, että vieraat pääsivät tauolle johdossa 27-21.

Toinen jakso oli Pyrinnön heiniä. Se tiivisti puolustustaan ja teki helsinkiläisten hyökkäämisestä hankalaa. Puoliajalle mentiin kotijoukkueen viiden pisteen johdossa.

Märsky käänsi ottelun jälleen itselleen kolmannella jaksolla. Joukkue onnistui jakson aikana peräti seitsemässä kolmen pisteen heitossa ja kampesi niiden turvin johtoaseman jälleen itselleen. Viimeiselle tauolle mentiin tilanteessa 71-61.

Neljäs jakso oli jälleen tasaisempaa. HBA kasvatti kuitenkin johtoaan. Voitto matkasi Helsinkiin 92-79. 

- Peli ei ollut helppo, koska emme ole tottuneet pelaamaan tällaista paikkapuolustusta vastaan ja olimme hieman jäässä maaottelutauon jälkeen, mutta lopussa agressiivisuutemme ja transition pelaaminen tuotti hyvää tulosta, HBA:n päävalmentaja Mirka Dettmann sanoi.

Saga Ukkoselle kirjattiin ottelussa 27 pistettä. Myös kolme muuta avausviisikon pelaaja ylsi kaksinumeroiseen pistemäärään. Liisa Taponen teki Pyrinnölle tupla-tuplan 14 pisteellä ja 19 levypallolla. Myös tamperelaisista kolme muuta pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen

Ottelutilasto

EBT toipui nopeasti Suomen Cupin finaalista

Suomen Cupin finaalin hävinnyt EBT ei ehtinyt kovin kauaa levätä ennen seuraavaa sarjapeliään. Se matkasi Vimpelin vieraaksi. Espoolaiset voittivat ottelun 91-80.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin tasainen. Avausjakson vei nimiinsä vierasjoukkue kahden pisteen erolla.

Toisella jaksolla ero ei kasvanut eikä kaventunut. Niinpä puoliajalle lähdettiin vieraiden kahden pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla Lotta Vesiluoma ja Morgan Batey pitivät onnistumisillaan huolen siitä, että vierasjoukkueen johto kasvoi. Jakso päättyi tilanteessa 66-53.

Viimeinen jakso oli tasainen. Kotijoukkue onnistui hieman kaventamaan vieraiden johtoa. Voitto matkasi kuitenkin Espooseen 91-80.

EBT onnistui loistavasti joukkueena ja peräti viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Batey upotti 22 pistettä. Nuori Kiia Mäntylä pelasi yhden uransa parhaista peleistä. Hän teki 16 pistettä ja haki yhdeksän levypalloa. Vimpelin paidasta Kayla Gordon teki hirmutehot. Hänelle kirjattiin 30 pistettä ja 20 levypalloa.

Ottelutilasto

 

 
7.5.2021 14:40 Naisten Korisliiga

Linda-Lotta Lehtoranta on naisten Korisliigan Vuoden pelaaja, mestari Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 29-vuotiaan Linda-Lotta Lehtorannan sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen edustajia palkittiin neljässä kategoriassa.

5.5.2021 10:22 Naisten Korisliiga

Tähtipelaaja Zykera Rice vuoden jatkosopimukseen Peli-Karhujen kanssa

Tuore Suomen mestari Peli-Karhut solmi jatkosopimuksen Gonzagan yliopiston kasvatin Zykera Ricen kanssa.

29.4.2021 12:14 Naisten Korisliiga

Mestaruushaastattelussa Roosa Lehtoranta: ’’ Sillä on iso merkitys, että ensimmäinen mestaruus tulee siellä, mistä kaikki on lähtöisin’’

Kotkan Peli-Karhut juhli sunnuntaina Suomen mestaruutta. Joukkueen riveissä ensimmäisestä mestaruudestaan pääsi nauttimaan seuran oma kasvatti Roosa Lehtoranta.

25.4.2021 17:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei Suomen mestaruuden

Finaalisarjan neljäs ottelu pelattiin Espoossa. Peli-Karhut nousi toisella puoliajalla voittoon 75-57 ja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta. Joukkue voitti kauden aikana kaiken mahdollisen, sillä se vei tällä kaudella myös Suomen cupin.

24.4.2021 12:02 Korisliiga

Koriksen supersunnuntai valtaa Ruudun – kuuden tunnin lähetyksessä katkolla miesten sekä naisten mestaruus

Tulevana sunnuntaina vietetään todellista korisfanien juhlaa, kun Ruutu välittää naisten 4. ja miesten 5. finaaliottelun suorana kanavillaan. Ennakkostudio käynnistyy jo klo 14.30. Peli-Karhut ja Vilpas voivat voitolla varmistaa Suomen mestaruuden.

22.4.2021 20:10 Naisten Korisliiga

Hongalle avausvoitto finaalisarjassa

Kotkan Peli-Karhuilla oli mahdollisuus ratkaista Suomen mestaruus suoraan kolmessa ottelussa. Vierasjoukkue ei kuitenkaan tähän suostunut ja hallitsi päivän ottelua oikeastaan alusta loppuun. Ratkaisu siirtyi ainakin neljänteen peliin, kun Honka voitti 90-64.

20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

Näytä lisää vastaavia