Pelanderille ja Weckströmille jäi positiivinen maku kaudesta

5.4.2018 Sofia Pelanderin, 25, kausi Ruotsin liigassa päättyi putoamiseen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella ja Sophie Weckströmin, 24, urakka Saksan Kakkosbundesliigassa päättyi joukkueensa niukkaan säilymiseen sarjassa. Molemmat pelaajat löysivät menneestä kaudesta positiivisia asioita.

Sofia Pelander teki vahvan paluun kentille vaikean polvivamman jälkeen. (Kuva: Francois Perthuis)

Pelander kuntoutti vaikeaa polvivammaa pitkään ja palasi helmikuussa takaisin pelikentille. Hänen seuransa Norrköping sijoittui Ruotsin liigassa runkosarjan seitsemänneksi ja joutui puolivälierissä taipumaan Uumajalle suoraan otteluvoitoin 2-0. Pelanderille pääasia kaudessa oli kuitenkin paluu pelikentille vuoden tauon jälkeen.

- Se oli ehdottomasti kauden positiivisin asia. Kroppa tuntuu hyvältä ja polvi toimii. Kurja vain, että ehdin pelata seitsemän peliä tällä kaudella ja tuntui, että kausi loppui ennen kuin se ehti alkaakaan. Nyt vain täytyy saada hyvä treenikesä alle, Pelander kertoo.

Uumaja oli pudotuspelisarjaan lähdettäessä selkeä ennakkosuosikki eikä Norrköpingille annettu etukäteen juuri mahdollisuuksia. Ensimmäisessä ottelussa Norrköping pisti Uumajan tiukoille häviten neljällä pisteellä, mutta toisessa Uumaja ei antanut enää siimaa, vaan vei pelin 98-75.

- Putoaminen oli pettymys. Jotkut kysyivät pelin jälkeen, että miksi olimme niin surullisia, kun ei meillä pitänyt olla mitään mahdollisuuksia Uumajaa vastaan muutenkaan. Kaikki olivat kuitenkin valmiita ja luotimme omaan juttuumme. Putoaminen oli kaikin puolin pettymys, mutta tämä on lopulta vain koripalloa, aina positiivinen Pelander mietti.

Pelander on pelannut kolme edelliskautta Norrköpingissä ja lisäksi hän on pelannut kauden Tshekissä. Tulevaisuuden jatkosuunnitelmat ovat vielä auki.

- Minulla olisi vielä vuosi koulua jäljellä täällä. Valmentaja on ilmoittanut lähtevänsä eikä kenelläkään pelaajalla ole vielä sopimusta ensi kaudeksi. Jatko täällä riippuu paljon siitä millaisia suunnitelmia joukkueella on ensi kauden varalle. Jos lähden muualle, niin pitää neuvotella myös opinto-ohjaajan kanssa, että voiko opiskeluista pitää taukoa ja kuinka kauan. Vielä ei ole sopimustarjouksia tullut, mutta katsotaan rauhassa. Toivon ja uskon, että on pelkästään hyviä vaihtoehtoja tarjolla.

Pelanderin kesäsuunnitelmissa on hieman lepoa ja hyvää treeniä.

- Koulu jatkuu kesäkuulle ja sen jälkeen pidän parin viikon tauon, jonka jälkeen treenaan hyvin. Toivottavasti saisi ehjän harjoituskauden ja pysyisi terveenä.

Weckströmillä vaiherikas debyyttikausi ammattilaisena

Weckström piti USA:n yliopistokoriksen jälkeen yhden välivuoden, kunnes veri veti takaisin pelikentille ja hän siirtyi Eurooppaan ensimmäistä kertaa ammattilaispelaajana. Weckström aloitti kauden Espanjan kakkosliigassa CB Aros Leonin joukkueessa, mutta siirtyi tammikuussa Saksan Kakkosbundesliigaan Speyer-Schifferstadtin riveihin.

- Oli vaiherikas, mutta samalla onnistunut kausi. Kun Espanjassa eivät hommat toimineet, niin Saksassa sitten toimi ja viihdyin siellä tosi hyvin. Aina on vaikea tulla mukaan joukkueeseen kesken kauden, mutta pääsin tosi hyvin sisälle joukkueeseen ja kaikki ottivat avosylin vastaan.

Weckströmin liittyessä Speyer-Schifferstadtiin joukkue oli tukalassa asemassa sarjan viimeisenä ja sillä oli vain kaksi voittoa 13 ottelusta. Weckströmin tulon myötä kurssi kuitenkin kääntyi ja loppukaudesta Speyer-Schifferstadt nappasi neljä voittoa ja onnistui pitämään sarjapaikkansa.

- Tavoitteena oli säilyttää sarjapaikka ja siinä onnistuimme. Kaikilla klikkasi tosi hyvin ja uusi naama toi varmaan myös vähän uutta energiaa. Ainahan se on helppo pelata, kun löytyy luottoa ja Speyer-Schifferstadtista sitä onneksi löytyi, iloitsee Weckström.

Kokonaisuudessaan Weckström piti ensimmäistä ammattilaiskauttaan onnistuneena.

- Se oli tosi hyvä kokemus. Unelmana oli aina päästä ulkomaille pelaamaan ja vaikka pelasin Jenkeissä, niin tavoitteena oli ammattilaisuus. Olen kyllä tosi tyytyväinen.

Se mihin Weckströmin tie seuraavaksi vie, on vielä kysymysmerkki.

- Tässä on aika monta muuttuvaa tekijää vielä, etten tiedä jatkuuko ura ulkomailla vai Suomessa. Katsotaan tässä kevään ja kesän aikana.  

 
7.11.2020 10:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheim lähtee taistelemaan sarjapaikasta

Saksan Bundesliigassa saadaan kausi käyntiin viikonloppuna. Merlins Crailsheimissan nähdään taas vahva suomalaisedustus, kun Tuomas ja Joonas Iisalo jatkavat joukkueen valmennusvastuussa. Lisäksi Juho Kailio liittyi kesän aikana täydentämään valmennusryhmää.

1.11.2020 11:30 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen aloittaa ammattilaisuransa Daniel Janssonin alaisuudessa

Daniel Jansson nimettiin talvella Saksan ProA:ssa pelaavan Tübingen Tigersin päävalmentajaksi ja hän hankki riveihinsä muun muassa USA:n yliopistosta Eurooppaan palanneen Elias Valtosen sekä apuvalmentajakseen Hussain Dassoukin. Nyt kolmikko pääsee vihdoin tositoimiin, kun Tigersin kausi käynnistyy sunnuntaina.

23.10.2020 21:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelander tavoittelee Saksan mestaruutta

Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

23.10.2020 09:33 Suomalaiset ulkomailla

Henri Kantosen ja Ilari Seppälän kausi vihdoin käyntiin Ranskassa

Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina. Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

20.10.2020 10:17 Suomalaiset ulkomailla

Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina – suomalaiset kovin tavoittein mukana

Mestarien liigassa lohkovaihe saadaan käyntiin tiistaina ja kolmessa joukkueessa nähdään suomalaisedustusta.

9.10.2020 20:52 Suomalaiset ulkomailla

Susiladies-kolmikko aloittaa kautensa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina 2:ssa pelaa tällä kaudella kolme suomalaista. Elina Koskimies aloittaa toisen kautensa GDKO Ibaizabalin joukkueessa ja hän sai täksi kaudeksi joukkuekaverikseen Helmi Tulosen. Lisäksi Anniina Äijänen aloittaa toisen kautensa Universitario de Ferrolin joukkueessa.

6.10.2020 20:13 Suomalaiset ulkomailla

Anissa Pounds palasi hyvillä mielin Belgiaan – ”Hyvä paikka jatkaa uraa”

Kesken viime kauden belgialaisjoukkue Pepinsteriin siirtynyt Anissa Pounds jatkaa seurassa myös tällä kaudella. Pounds aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen kautensa seurassa.

3.10.2020 17:07 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Dolenc ei pelkää isoa vastuuta – ”Se oli sellainen asia mitä kaipasin”

Itävallassa sarjakausi alkaa viikonloppuna ja suomalaisittain mielenkiintoisin joukkue on ehdottomasti Swans Gmunden. Anton Mirolybov aloittaa toisen kautensa joukkueen päävalmentajana apunaan Aleksi Koskinen. Lisää suomalaisväriä joukkue sai tällä kaudella, kun Daniel Dolenc kirjoittaa uuden luvun omalla urallaan pelatessaan ensimmäistä kauttaan ulkomailla.

2.10.2020 19:42 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin ammattilaisura starttaa Italiassa – ”Toivottavasti pystyn kehittymään paljon”

Awak Kuier teki kesällä italialaisen Ragusan kanssa sopimuksen ja aloittaa ensimmäisen kautensa ammattilaisena. Kuier antoi jo osviittaa siitä mitä tuleman pitää kauden alla pelatussa Supercupissa. Pelaaja itse lähtee kuitenkin jalat maassa kauteen.

2.10.2020 11:35 Suomalaiset ulkomailla

Alexander Madsen toivoo ehjää kautta – ”Se on ykkösprioriteetti”

Alexander Madsen aloittaa toisensa kautensa hallitsevan Latvian mestari VEF Riian joukkueessa. Madsen on parin edelliskauden ajan tuskaillut loukkaantumisten kanssa, mutta niiden suhteen on vihdoin valoa tunnelin päässä.

1.10.2020 09:57 Suomalaiset ulkomailla

Ruotsin liigassa tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa - Karsten ja Salmi aloittavat ammattilaisuransa

Ruotsin sarjassa nähdään tällä kaudella kolme suomalaispelaajaa, kun Ninni Salmi ja Sandra Karsten aloittavat ammattilaisuransa Wetterbydgen Sparksin riveissä. Isabella Kaukopaasi sen sijaan aloittaa toisen kautensa Visbyn joukkueessa.

22.9.2020 21:00 Suomalaiset ulkomailla

Annika Holopainen valmiina vastuuseen Islannissa – ”Tavoitteena on kehittyä johtajana kentällä”

Annika Holopainen aloittaa neljännen kautensa ammattilaisena ja kesällä hän otti suunnakseen Islannin ja reykjavikilaisen KR:n joukkueen. Holopaisella on odotettavissa iso rooli joukkueessa ja hän on siihen valmis tarttumaan.

18.9.2020 15:41 Suomalaiset ulkomailla

Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa Espanjassa viikonloppuna

Espanjan Liga Femenina käynnistyy tulevana viikonloppuna ja tällä kaudella sarjassa nähdään kaksi suomalaispelaajaa, kun Sara Rokkanen ja Marianne Kalin aloittavat ammattilaisuransa CB Bembibren joukkueessa.

16.9.2020 16:15 Suomalaiset ulkomailla

Topias Palmilla vaiherikas kesä – ”En tiedä kuinka monta U-käännöstä siinä kesän aikana tuli”

Italialaisessa Vanoli Cremonassa pelaavan Topias Palmin kesä oli varsin vuoristoratamainen. Ensin seurasta ilmoitettiin, ettei se pysty pelaamaan Serie A:ssa tulevaa kautta, mutta kurssi saatiin kääntymään ja seura pysyi pystyssä. Palmi on aloittanut vahvasti uudistuneessa joukkueessa ja lähtee toiveikkaana tulevaan kauteen.

4.8.2020 08:57 Susiladies

Carolina Kert: Kuinka paljon voi tapahtua kahden kesän välissä?

Vähän yli vuosi sitten Carolina Kert, 19, ei ollut pelannut yhtään maaottelua missään ikäluokassa. Edelliskesä täyttyi haastajamaajoukkueen ja 20-vuotiaiden naisten otteluilla, vuodenvaihde siirrolla Tallinna Ülikooliin ja nyt loppukesästä hänellä on mahdollisuudet debytoida Susiladiesissa.

22.7.2020 11:29 Susijengi

Edon Maxhuni: Itseluottamusta, säpinää ja korintekotaitoa

Edon Maxhunin juniorimaajoukkueura hakee vertaistaan. Pelaamassaan 125 nuorten ja haastajien maaotteluissa Hyvinkään Pontevan kasvatti on liekittänyt korisukkaa yhteensä 1809 pisteen edestä. Susijengi-debyyttinsä vuosi sitten tehnyt Maxhuni on nyt murtautumassa jengiin ennen kaikkea pohjattomalla itseluottamukselle varustettuna energiapelaajana.

4.7.2020 11:05 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salinilla positiivinen kausi lopputurnauksen pettymyksestä huolimatta – ”Henkilökohtaisesti tämä oli varmaan paras kauteni”

Sasu Salinin Teneriffa lähti korkein odotuksin Espanjan liigan kauden päättäneeseen lopputurnaukseen, mutta joukkueen tie tyssäsi jo alkulohkoon. Se ei kuitenkaan himmentänyt joukkueen muuten vahvaa kautta.

2.7.2020 15:45 Suomalaiset ulkomailla

Petteri Koponen pettyi kauteen - "Täytyy jokaisen katsoa peiliin”

Bayern Münchenin kausi päättyi pettymykseen, kun hallitseva mestari jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa puolivälierävaiheeseen. Petteri Koposen mukaan koko kausi oli kaikin puolin hankala.

30.6.2020 11:44 Suomalaiset ulkomailla

Daniel Janssonilla hienot jäähyväiset Ulmille – ”Rotsi oli aika tyhjä”

Daniel Janssonin kuusi vuotta kestänyt valmennustaival Ulmin kanssa päättyi ainakin toistaiseksi Bundesliigan lopputurnauksen välierään. Seuraavaksi Janssonia odottavat Tigers Tübingenin päävalmentajatehtävät.

25.6.2020 22:06 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo tyytyväinen Merlins Crailsheimin kauteen – ”Löysimme perusajatuksen nopeasti eikä menestys ollut sattumaa”

Iisalon veljesten Tuomaksen ja Joonaksen valmentama Merlins Crailsheim jäi Saksan Bundesliigan lopputurnauksessa jumbosijalle. Päävalmentaja Tuomas Iisalo oli kuitenkin tyytyväinen lopputurnauksen antiin ja kokonaisuudessaan sensaatiomaiseen kauteen.

Näytä lisää vastaavia